Hlášení chyb pro trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Teď jste mě dostali, ale složku Paths v trati mám a mám tam celkem 79 položek.
První sem opravoval trasu hráče, která je taktéž vedena přes Přerov a tam to proběhlo v pohodě.
Ale traffik vlaky, týká se to tří, ty prostě přetrasovat v tomto místě nelze.
Pokaždé se objeví stejná hláška.

Pavlík napsal:
Možná blbost, ale... Máš v MSTS v této trati vytvořenu složku Paths?

Pokud by ji neměl, nebude mít ani porušené trasy a ani neotevře aktivitu v editoru.

Zkus to otevřít jako novou aktivitu a tam zkus opravit path soubory s nefunkční trasou.

Jde ti vytvořit nová trasa bez této hlášky? Pokud ano tak tu nefunkční smaž a vytvoř servisu novou se stejným názvem.

Vašku, už i toto sem vyzkoušel, smazat celý servis a vytvořit jej znovu, včetně nové trasy trafficu.
Chyba se objeví znova. Nelze uložit trasu.

A vytvořit v nové aktivitě trasu bez hlášky jde, nezávislou na té co opravuješ?

poison napsal:
A vytvořit v nové aktivitě trasu bez hlášky jde, nezávislou na té co opravuješ?

Tak Vašku, docela důležitý poznatek.
Teď jsem zkusil znovu natrasovat ten servis od přerovského trianglu nejprve pouze k odjezdovému návku v Dluhonicích a hodilo to hlášku, pořád stejnou.
Pak znovu od stejného bodu až po vjezd do Olomouce a opět.
Nakonec třetí pokus byl od vjezdu do Olomouce, (protisměrně) do Štěpánova a trasa se uložila. Takže vidím to jasně, na nějakou chybu, kterou já neovlivním.

poison napsal:
Takže ti tu hlášku vyhazuje trasa vedená kudy? Zkusím u sebe až budu u PC.

Od přerovského trianglu až do Olomouce, ať ji ukončím v kterémkoliv místě.
Až za Olomoucí dál směr Zábřeh je to v pohodě, přímo přes osobní nádraží v Olmiku jsem to nezkoušel.

Já u Šohaje upravoval trasy z Přerova na Prosenice, přes Dluhonice směr Olomouc i od Brodku do Přerova, vše bez potíží.

poison napsal:
Já u Šohaje upravoval trasy z Přerova na Prosenice, přes Dluhonice směr Olomouc i od Brodku do Přerova, vše bez potíží.

Tak když už to zmiňuješ, zkusil jsem i opačný směr z Dluhonic do Prosenic a tentýž problém. :D
Jediné, co mě napadá, zkusit vyhodit trať, dát zálohu a natáhnout tu aktualizaci ještě jednou. Jestli se něco nedomrvilo při ní.

Jednu trasu tam mám u SC 506, která začíná před Dluhonicema od Prosenic a končí v Olomouci přednádraží, upravoval jsem ji pouze v Dluhonicích přetažením chybných bodů a OK. Kouknu na to všemi směry a dám zítra vědět.

poison napsal:
Jednu trasu tam mám u SC 506, která začíná před Dluhonicema od Prosenic a končí v Olomouci přednádraží, upravoval jsem ji pouze v Dluhonicích přetažením chybných bodů a OK. Kouknu na to všemi směry a dám zítra vědět.

Ok, ještě to zkusím tak, jak sem napsal. A počkám, jak dopadneš Ty.
Díky za pomoc a čas.

Tak nakonec došlo k vymazání tratě, natažení verze akt.24 ze zálohy a poté zaktualizování na 25-ku.
Hlásím, že vše již funguje, ale moc to nechápu, když jsem to aktualizoval stejně, jako odpoledne. :-/
Takže se omlouvám, asi někde chyba byla jinde...pokud moderátoři uznají za vhodné, nechť smažou.
Děkuji Vaškovi za nabízenou pomoc.

Bohužel, stejně jako v předchozí aktualizaci 24, tak i teď musím nahlísit, že trať vyhazuje dost chybějících textur.
V Globalu/Shapes chybí 6 textur A1tPnt3dBrgt_ML.s, A1tPnt3dBlft_MP.s, A4t50mStrt.s, A1t85mStrt.s, A1t95mStrt.s a A1t75mStrt.s
A poté i v trati ve složce Shapes:
krovi_01.s, krovi_02.s , A_typ_03_vnitrni.s, A_typ_01_vnitrni.s a estakada4b05x20x50K_ST.s
Aktivitu, kterou jsem teď opravil (zima) a která nevykazovala chyby jen v místech, kde se s tratí něco dělo, bohužel, jsem chtěl projet a ani to nejde, protože těch klikání bylo tolik, že to nakonec spadlo.
Musím konstatovat, že v mém okolí bylo dost lidí, kteří měli stejné problémy již ve 24. aktualizaci a teď zasejc?
Do 23. vše běželo jak má.
Může mi autor (Martin) či někdo jiný vysvětlit, z jakého důvodu to chce tyto textury, které tam po kontrole opravdu nejsou?
Pominu to, že editor je jak slimák :-D
Pokud poradíte reinstal tratě, tak ten sem včera udělal ze zálohy. A ta běžela normálně. Po instalaci 25. aktualizace opět problémy a ne malé.
Děkuji za nějaký nápad a ne peskování, jako obvykle. :D

Midrafon napsal:
Může mi autor (Martin) či někdo jiný vysvětlit, z jakého důvodu to chce tyto textury, které tam po kontrole opravdu nejsou?

Je to proto, že ty objekty v trati umístěny jsou (!). Pokud chybí textura k objektu shapes nebo shapes k textuře, vždycky se PC snaží vyhledat soubory a pokud je nenajde, vyhodí hlášku. Napřed hledá v Shapes/Textures v Routes. Když je tam nenajde, hledá ve složkách Shapes/Textures v Global. Nezbývá nic jiného, než autor soubory v trati doplní, vyhledat tyto soubory v jiných tratích a pokud v adresáři chybí, doplnit si je do adresářů sám. To je jediná pomoc. Opravil jsem takto nesčetně zahraničních tratí, kde vždy tu a tam něco chybělo, nebo byly chybné názvy, nebo i nečitelné soubory vlivem jazykových rozdílů, resp.zápisu znaků abecedy zemí, které naše abeceda nezná. Je ale nutné si zapsat chybovou hlášku, kde je uvedena cesta, ve které složce to objekt hledá. Tam se musí doplnit. To platí všeobecně. Vždy je třeba upřednostnit první hlášku, pokud je objekt hledán v Routes, a doplnit do adresářů v Routes. Jsou to totiž někdy objekty, které nemají v globalu co dělat. Ikdyž by je pak PC, po absenci v Routes, v tom Global našel, zbytečně to prodlužuje načítání hry v jízdě a seká to plynulost obrazu. F.

Tento postup samozřejmě znám. Nejsem tady první den.
Jen upozorňuji na to, že tam toto chybí. Nic jiného a dost to obtěžuje práci, která se díky tomu zastavila.
A hlavně tyto .s soubory, které jsem vypsal v jiné trati nemám.
Takže tím pádem jsem stejně nahranej.

Midrafone, to mi chceš říct, že už půl roku chybí tyto soubory a nikdo mi o nich neřekl?
To jsou dost významné textury kolejiště a křovin, které se vyskytují prakticky všude na celé trati, kdyby tyto textury opravdu chyběly, tak by se v MSTS vůbec nedalo jezdit...
Nechci peskovat, ale rozhodně máš chybu u sebe, možná máš už nějakou chybu v té starší záloze, která se projevila teprve teď.
A jestli mají tyto problémy i lidé z Tvého okolí, to je sice možné, ale to záleží hlavně na tom, kolik toho mají zkopírovaného od Tebe, protože lidé z mého okolí žádné chyby nemají.
Já trať testoval v zimním období, také jsem provedl test tratě pomocí programu, který vyhledává chybějící textury a vše bylo v pořádku.
Navíc to co jsi napsal, jsou velice důležité soubory, kdyby chyběly, uživatelé by mě ukamenovali hned první den po vydání aktualizace 24 a nečekalo by se půl roku, až se ozveš Ty :cool:

Takže můžu poradit jen toto, nainstalovat trať z DVD (ne z nějaké zálohy) a potom znovu stáhnout a nainstalovat aktualizace.

Back
Nahoře