Hlášení chyb pro trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Několik upozornění na aktivitu mě dohnalo k natočení videa. Mě to nechá odjet, ohlašovatelé skončily na zničeném spřáhle.

Skončili asi na tom vadném kolejovém poli, co se tam trhají ty vozy.
Kdysi to dělal nějaký popelový kanál v Jirkově trati a podobně nějaké výhybky na Hrabovce v BP.

aaa.jpg Ahoj, hlásím chybu:

Jízda směr Opava - Svinov - Hranice. Při vjezdu do Svinova jedu na 40 a výstraha, budu stát ve stanici. Vjížím na pravou sousední kolej od průjezdné koleje od Bohumína ( pravostranný provoz ). Rychlostní omezení vjezdovým návěstidlem skončí traťovou 50kou na zhlaví asi 100 metrů za tímto návěstidlem. Tato omezená rychlost se drží až na "polanské záhlaví", kde teprve se rychlost změní dalšími rychlostníky na rychlost 1XX. Podotýkám, že jak na cestovém, tak i na odjezdovém návěstidle je návěštěna rychlost 80 a volno (opakování 80 a volno).
Nepořádek tvoří rychlostník 50 na vjedzu do Svinova od Opavy.

Díky, Marek

Rychlostník 50 před Svinovem od Opavy netvoří nepořádek, ty rychlostníky jsou v pořádku, problém je v tom, že MSTS nepozná, že jsi se ve Svinově napojil na trať od Bohumína, kde platí vyšší traťová rychlost, v MSTS budeš mít tu padesátku až do doby, než projedeš kolem dalšího rychlostníku.
Tyto rychlostní rozdíly se můžou vyskytovat na všech místech, kde dochází k souběhu více tratí, odboček, nebo i když v nějaké stanici začínáš a není poblíž žádný rychlostník, tak traťový monitor taky může ukazovat nesmysly, myslím, že to tu jednou taky někdo psal, že začal jízdu někde v Moravanech tuším a měl na traťovém monitoru nesmyslnou rychlost, protože poblíž žádný rychlostník není.

Takže poradím to, co radím už mnoho let, traťový monitor vůbec nezapínat a řídit se rychlostními značkami/návěstidly, jako správný fíra.

Aha, tak děkuji za odpověď Martine ;). Jen doplním tedy, že abychom mohli všichni plnit tuhle radu, tak musíme mít v nastavení vozidel vypnutou rychlobrzdu, jelikož návěstidla v mém případě návěští 80ku a stálý rychlostník 50 :-)

Samozřejmě se dají udělat i úpravy v trati, ale proč já bych měl upravovat rychlostníky na mnoha místech kvůli tomu, že někomu se chce používat traťový monitor, nebo že někdo má zapnutou funkci rychlobrzdy při překročení rychlosti?
Vždy se všichni snažíme docílit v maximální míře toho, aby ježdění v MSTS bylo co nejreálnější, tak za prvé proč neustále někdo upozorňuje na to, že se někde špatně zobrazuje rychlost v traťovém monitoru? V reálu žádné traťové monitory neexistují a v MSTS se dá bez nich taky krásně jezdit, stačí znát drážní předpisy (co znamenají návěstidla, rychlostníky, předvěsti rychlostníků atd.)
A za druhé ta záchranná brzda, která se spustí při překročení rychlosti. Já doteď nechápu, proč někdo vůbec něco takového vymyslel???
V reálu se taky nespustí záchranná brzda, když kolem nějakého rychlostníku fíra projede vyšší rychlostí, tak proč je ten nesmysl v MSTS?
A neberu argument, že "by to mělo fíru hlídat, aby nepřekračoval rychlost", když to není nutné v reálu, není to nutné ani v MSTS, jenom to komplikue jízdu.

Trať 321 je postavena tak, aby se po ní dalo bez problému jezdit jako v realitě, takže se řiďte rychlostníky a návěstidly, vypněte traťový monitor, zrušte v nastavení mašin záchrannou brzdu a můžete vesele jezdit.

Ostatní příspěvky byly přesunuty do vlákna k trati, podle pravidel pro toto vlákno tady nemají co dělat!
Toto téma je založeno pouze pro hlášení chyb v trati Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou. Pokud najdete nějakou chybu v trati (poletující objekty, chybějící nebo špatně umístěná návěstidla či jiné) napište přesný popis případu (kde a o jakou chybu jde), nejlépe pokud to doložíte screenen kde je chyba vidět. Jiné diskuse (připomínky, zbožná i bezbožná přání, offtopic atd.) kromě popisu chyby a případné reakce autora jsou zde zakázány a nejen já ale i ostatní moderátoři je budou ihned mazat.

Narazil jsem na zajímavý problém. Nevím jistě čím to je, jestli hrou, tratí či počítačem (nicméně hra mi až na toto funguje "bez problémů;)").

Nastíním situaci, chtěl jsem jet úsek Praha hl.n. - Vršovice - Malešice - Libeň - Masarykovo nádraží a vše šlo v pohodě až do chvíle kdy jsem se blížil Libni respektive ke koridoru od Pardubic, jel jsem přes "nejbližší výhybky" na kolej "nejvíc vpravo" prostě tu co vede přímo na masaryčku. První výhybka a najetí na koridor bylo v pořádku nicméně druhá výhybka nešla přehodit, tak jsem si říkal, že teda pojedu po další nicméně při pokusu přehodit jakoukoli výhybku nic a po chvíli se sekla hra a byl konec.

Nějakou chvíli jsem s tím experimentoval a ať udělám cokoliv když jedu od Malešic do Libně vždy přestane fungovat přehazování výhybek a při větší snaze něco přehodit to spadne. Nevím jestli je to chyba umě ale dělá mi to jen tady.

Kdyby se chtělo někomu to vyzkoušet můžete napsat jestli to dělá jen mě nebo je to chyba v trati či hře.

Martine koukni do Berouna odjezd z osmé koleje směr Plzeň svítí na odjezdu bílá místo klasiky 40/volno.
scrgrb2.jpg

Žiaľ, v aktualizácii 27 sú Rakúske návestidlá pod OR úplne zbláznené. To, že niektoré ani nesvietia, ešte beriem. Ale aj pri vytvorení niekoľkých nových paths sa stále nájde nejaké, ktoré sa proste nedá prejsť a hodí mi rýchlobrzdu a skončil som. Na track monitore sú úplne pobláznené očakávané rýchlosti, ktoré sú prenášané aj návestný opakovač (či čo to je) v mašine. Na doterajších CZ/SK/DE návestidlách sa toto vôbec nedeje.

Toto jedno funguje:

Open Rails 2016-12-02 01-37-42.jpg

Toto už nie:

Open Rails 2016-12-02 01-40-09.jpg

Toto sa nachádza možno 5 km od počiatočnej stanice. Nesvieti, stojí v ceste a hodí tiež rýchlobrzdu:

Open Rails 2016-12-02 01-45-07.jpg

Open Rails 2016-12-02 01-45-30.jpg

Open Rails 2016-12-02 01-45-57.jpg

Já Trať 321 odjakživa tvořím pro MSTS, stavím v editoru MSTS a zaručuji se za správnou funkčnost tratě pouze při použití v MSTS.
Rakouský úsek je bez problémů, všechny návěstidla fungují, na traťovém monitoru se zobrazují správně a ani žádné návěstidlo nestojí v cestě, co to zde ukazuješ je problém Open Railsu, né Tratě 321.
Pokud si Open Rails neumí poradit s rakouskými návěstidly, s tím já nic neudělám a upřímně mě to ani nezajímá, ať to někdo spraví v Open Railsu.

01.jpg

Stanic Harmanec jaskyňa - ve směru Banská Bystrica chybí za stanicí "návěstidlo", které by signalizovalo volno. Pokud v této stanici se jede z odbočky (já to tedy zkoušel jen na pravou kolej ve směru jízdy), tak při výjezdu je rychlost 40 (dle odjezdového návěstidla). MSTS pak ukazuje maximální rychlost 40 až k vjezdovému návěstidlu další stanice (Dolný Harmanec). Správně by po projetí záhlaví se mělo pokračovat nejvyšší traťovou rychlostí (75 km/h).

Jo chyběla tam rušička omezené rychlosti a chyběla i v Dolném Harmanci směrem na Banskou Bystricu - opraveno.

A jen taková zajímavost, od roku 2013 už tyto stanice prakticky neexistují, všechny vlaky tudy jen projíždí, cestující nastoupí v Banské Bystrici a další zastávka je až Horná Štubňa obec.

Martin pozrieš sa na odchodové návestidlo v Úvaloch smer Kolín pri budove. Išiel som z 1TK na 2TK (strednú) do odbočky a návestidlo mi ukazovalo posun a nad ním blikalo voľno (100km/h).

Išiel som z 1TK na 2TK (strednú) do odbočky a návestidlo mi ukazovalo posun a nad ním blikalo voľno (100km/h).
Prostřední kolej není dva, ale je nultá. (Řadové číslovky se píší s tečkou.) Volno nebliká. Nejspíš tam ani nebyl posun a nerozeznáš/nesedí ti barvy bílá/žlutá. Nakonec jsi to asi ani nejel v msts ale or.

Pozri to znacenie tam nepoznam, tak som to opisal tak ako som vedel, farby rozoznam viem co som tam videl tak netrep somariny. Hral som aktivitu v MSTS ale vidim ze vies lepsie v com som to hral.

Tu prikladám aj screen kde som podľa boba videl žltú. /Ak tam uvidíš žltú na tom návestidle, navštív očného kvôli farbocitu/

train 2016-12-14 15-44-52-475.jpg

a tu je Video

Dodo ono možno to tak má byť v 0.05 sekunde je naveštidlo ktoré naznačuje očakávaj stoj resp. že signal je bud za oblukom alebo v tesnej blizkosti je to niečo ako predzvesť. tu ti ukazuje že na odjazdovom náveštidle máš volno. Tá biela je len informátivneho charakteru a takéto naveštidlol by si nemal mať ani na TM :)

Back
Nahoře