Hlášení chyb pro trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
No jo, Dan vždycky prošťourá kdejakou zapadlou kolej :-D Zkusím někomu říct, aby ty vagóny přeparkoval jinam, aby tam za ty roky nepřirezly ke kolejím :-)

Ahoj Martine,na zastavce Duchcov chybi na strane smer Usti na Labem cedule "konec nastupiste" u obou koleji.Na strane smer Most cedule jsou.

Nevím, jestli to není jen můj problém, když to tu zatím nikdo nehlásil, ale mezi Ostrava-Svinov a Prosenice, jsou na různých místech chybějící rychlostní předvěstníky. Pro rychlosti nad 120 km/h se předvěstníky umisťují i při zpomalení do 10 km/h, ale někde v úseku tuším chyběl i pro zpomalení nad 10 km/h.

Návěstidla: V Brandýse nad Orlicí před Choceňským zhlavím v oblouku jsou dvě opakovací předvěsti, které se ale v simu tváří jako klasické cesťáky, tj. návěstí volno bez bílé, případně stůj, nikoliv žlutá s bílou, nebo zelená s bílou. Chyba už přetrvává několik aktualizací.:)
Děkuji za pozornost. :-)

Ono je možné, že ten předvěstník někde může chybět, protože jak se ještě zavedly do praxe ty dva rychlostníky nad sebou, tak se v tom udělal úplný guláš a na mnoha místech to ani v reálu není umístěno tak, jak by to mělo být.
Konkrétní příklad, při jízdě od Suchdolu nad Odrou směr Hranice na Moravě je rychlost 160 a za zastávkou Jeseník nad Odrou je rychlostník 125/120, takže by tam měla být předvěst 12 (pokud je rozdíl rychlostí obou rychlostníků do 10 km/h, dává se předvěst pouze spodního rychlostníku), ale v reálu tam mají předvěstníky 12/12.
Nebo u Přelouče ve směru od Prahy byla rychlost 160 a následoval rychlostník 160/150, čemuž předcházela předvěst 16/15, později to upravili na 160/140 a je tam předvěst 16/14.
A naopak třeba u Velimi je rychlost 160, v oblouku následuje rychlost 160/150 a žádný předvěstník tam není, alespoň na videu v roku 2014 ho nemám...
Takže to je jen pár příkladů, jaký v tom mají bordel v reálu, v mé trati je určitě ještě větší bordel, kolikrát jsem nevěděl, jestli dát přednost předpisům, nebo zkopírovat chyby, které mají v reálu - třeba ty předvěstníky 12/12 u Jeseníku nad Odrou, samozřejmě jsem je tam bouchnul taky. :D
No chtělo by to nejspíš udělat celkovou revizi všech předvěstníků na celé trati, snad si na to někdy najdu čas...

Brandýs nad Orlicí je jedna velká noční můra, moc návěstidel blízko za sebou, což je vražda pro MSTS. Snad se to časem vyřeší lépe, zatím s tím nic neudělám.

A pro alcapone, nevím co je to za problém, opravit to nejde, vypadá to, že je to něco mimo kolejnice a nejspíš to na aktivity ani nebude mít vliv.

Martin ak by sa ti chcelo poslať niekoho na mosty do Strečna. Kde si minule osadil rýchlostníky 60 tak je tam teraz už 80km/h. Dík

Rychlostníky u Strečna byly dnes upraveny, i v neděli jsem tam vyslal pracovníky :-D

Dále byly odstraněny stahovačky pod některými dálničními mosty na Slovensku a na všech úsecích na celé trati byly upraveny předvěstníky - někde je jeden, někde jsou dva nad sebou a u všech bylo zkontrolováno jejich správné umístění na zábrzdnou vzdálenost.

Jinak i na trati 130 je spoustu změn v rychlostech, mnohde je úsek zrychlen, někde jsou trvale osazené pomalé jízdy (tudíž už stanovené).

někde jsou trvale osazené pomalé jízdy (tudíž už stanovené)
Pomalá jízda není trvalá, je vždy pouze přechodná (bez ohledu na dobu platnosti) a je vždy něčím stanovena. Trvalé omezení rychlosti je legislativně určeno rychlostníkem.

Zdarec, Prosí tě, není to nástupiště v Bohumíně nějak krátké? Mám takový pocit, že PKP EN57 do Chalupek odjížděl (odjíždí) od tohodle nástupiště? Nebo se pletu? V aktivitě jej zatím pošlu na 1. k budově, ale jen tak mne to zajímá. :-) Dále, proč nemáš v Bohumíně v odstavných směr Dětmarovice nalinkovaná návěstidla? Absolutně tam nevjede posun pro vozy a pokud je postavena trasa do nádraží, tak zase nevjede do nádraží žádný jiný vlak.

bohumín.jpg

Dan

Já ten model netvořil, na délku peronů se spíš zeptej autora modelu. Ale mám pocit, že ten model byl převeden z jiného simulátoru.
V Bohumíně jsem musel šetřit s linkováním návěstidel (kvůli většímu množství návěstidel a linkovaných rychlostí), takže odstavné koleje mají smůlu.

(kvůli většímu množství návěstidel a linkovaných rychlostí), takže odstavné koleje mají smůlu.
Zdar Martine, tak mi potom řekni, jak to, že Zbyněk je v BP má? On nastává problém v tom, že pak nefunguje posun z odstavných, aspoň je dej do těch kolejí za mostem vpravo směr Dětmarovice, odtama vyjíždí soupravy pro Brňák.

Protože Zbyňkovi vychází Bohumín na čtverce jinak než mě, já mám celý Bohumín prásknutý na jednom čtverci, u některých stanic to prostě vyjde blbě...

Návěstidla přece už nevadí. To se vyřešilo někdy v roce 2006 MSTS Binem. Já už jsem se nikde neomezoval bez ohledu, jak to vyšlo na čtverce. Ale je fakt, že Bohumín se linkoval zatraceně blbě. :D

MSTS BIN navýšil počet, ale i tak to není neomezené. Třeba na vjezdovém návěstidle v Polance mi svítila neustále Výstraha, až když jsem ubral linky, tak místo výstrahy bylo Volno...

Back
Nahoře