Aktivity Jacek

Tak jsem si dal uloženou pozici z Bruntálu, k přejezdu jel trochu svižnějc a už jsem bez problémů zastavil u nástupiště.

Mne jen zarazilo, že jsem měl minutu zpoždění... kdybych měl víc, tak si vynadám a budu s tím počítat, ale takhle mne to celkem zarazilo :-)

A aspoň jsem ohledně těch servisů zase o něco chytřejší (věci zde uvedené jsem doteď vůbec netušil).

Tak už sem to jel taky, a abych pravdu řekl, musím jet v některých úsecích hodně volněm abych zbytečně nekrátil jízní dobu, takže JŘ se bez problémů dá dodržet;). Už sem na zpáteční cestě v Branticích, tak uvidíme jak se to dál vyvine

Tak jsem dojel Jackovo aktivity: MOs 3556/3555 MOs 3503 náhrada Pn 61981 odklon Mn 80110 1. díl a Mn 80110 2. díl.

K aktivitě MOs 3503 náhrada mám výhradu. V některých stanicích jsou špatně nastavené časy jízdního řádu a aktivita skončila v Opavě Západu (ne až na východě - nebo je to opačně? Připadá mi že konec byl zkrátka předčasně)

Mn 80110 2. díl - tak tady mám vážný problém viz obrázek. Zkoušel jsem si ve volné jízdě pustit všechna použitá vozidla a problém nebyl. Vůbec si už nevím rady (win 7 64 bit - vše nastaveno jak má být). Prostě sem si nezahrál. Už dlouho se mi nestalo, že bych si s něčím nevěděl rady, ale musím přiznat, že sem v koncích.
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://sklad.obrazku.cz/obr470891_obr.jpg

Ale celkové hodnocení všech aktivit 1*. Prostě to nemá chybu a přeju hodně zdaru při další tvorbě.

Čoudo, tohle se mi tuším stalo taky a problém byl snad v tom, že jsem si zaměnil vozidlo za delší a servis nebo loose consist skončil při inicializaci mimo koleje. Takže se zkus vzpomenout, jestli jsi nenahrazoval nějaký vůz.

Měnil jsem prakticky všechno z důvodu značení, ale řady jsem dodržel. Problém bude asi v rozdílných délkách vozů. Kdyby se tak dalo nějak zjistit, co za servis, nebo lose consist to je...

Zkus prohledat soubory dané aktivity jako texťáky - hlavně servisy a to číslo 20045 by snad mělo být v čísle daného servisu.

Už sem na to přišel. Já to předtím překouknul. Jacek má vozy(LC) umístěné na "koleji", která značí přechod a proto to vyhazovalo chybu. Je to chyba přímo u Jacka v aktivitě. Taky na webu má druhý díl označen jako první (jsou tam jakoby dva první). Takže prosím opravit a já jdu ject ;-)

Martensi díky, přivedl jsi mě na přínosnou myšlenku. Ku*va to by v tom byl čert abysme nepřišli na to, kde je chyba:D

Takže úspěšně odjeto. Našel jsem sice chybky při komunikaci na D3, ale otázkou je jestli to tak neřikali i v reále ;) ale pěkné. Připadá mi to jako kdyby to dělal Tommy66.

Jacku chceš to poslat opravené, nebo to zvládneš sám?

Čoudo, dík za postřehy, kdyžtak mi to sepiš a pošli, ať to můžu opravit.

K některým chybám
MOs 3503 a náhrada:
- u obou chybí zatržítko poslední stanice, opravil jsem
- jízdní řád je z roku 2006 tuším, ale je mírně rozhozený. Přece jen, stát asi 25 minut v Moravském Berouně by moc záživné nebylo. To je holt kompromis.

MOs 3356-5
- tady je taky drobná odchylka, při začátku mise jsem byl v první stanici o 3 minuty dřív, ve druhé už o 5. Takže je to stáhnuté, vyrovná se to čekáním při křižování.

Pn 61981 odklon
- to je jediná mise, která je zatím jen pro trať do aktualizace 4. Ve stanici Hlubočky Mariánské údolí se podařilo znefunkčnit odjezdové návěstidlo, takže hráč je nesmyslně blokovaný u vjezdu a protijedoucí MOs přijede až k němu, aby mu zmizel před očima. Na další průběh mise to vliv nemá, ale je třeba to opravit v trati.

Mn 80110
- který consist je špatně? Mě to nic nehlásí ani v editoru, ani v misi. S tím vyměňováním vozidel je třeba zacházet opatrně. Vyměnit řadu za řadu a stejný model je v pohodě. Ale stačí, aby to byl jiný model trochu jiné délky a už traffic nebo LC nezačne ve šturcu, ale na trávě za ním.

Jinak se ukázalo, že upravit misi na další verzi tratě je někdy oříšek. I když se nezměnily koleje, ani nic zásadního, u některých misí nefungovalo křižování, jinde se pobláznily návěstidla, atd. U MOs 3556-5, kterou jsem vyrobil už při aktualizaci 3, bylo nakonec třeba pohnout koncovým bodem trasy, aby začalo opět fungovat návěstidlo, apod. Pouhé přepočítání a znovuuložení úkolu nic neřešilo.

Jacku consist není špatně, ale je špatně umístěn. Jedná se o vozy na druhé koleji ve stanici Valšov, kdy jsou vozy umístěny na databázové koleji, která označuje přechod. U sebe to mám už opravené a kdybys chtěl upravím i lehce to hlášení na D3, aby to bylo v pořádku a celý ti to pošlu.

Čoudo, dobře, pošli mi to. Dík.

Jinak neví někdo, kde je na trati Milotice - Vrbno ohlašovací povinnost? X let jsem slýchával v Miloticích hlášení z Kunova. Ale křižovat se dá i v Široké Nivě. Spojení na celé Vrbence je vysílačkami, vedení bylo rozkradeno.
Na tom hlášení stojí nové mise.

Jacku obecně platí, že se ohlašuješ ve všech dopravnách D3, pokud není v SJŘ ohlašovací povinost zrušena.
Aktivitku pošlu.

Chtěl bych pochválit aktivitu Os 3556/3555. Jen jsem našel odchylku v jízdním řádu. Při zpáteční jízdě je od stanice Holašovice o hodinu posunutý JŘ. Ve stanici Opava-Západ se zase vratí a přijíždí se načas.

Chtěl bych Ti poděkovat za prodloužení trati 310 (ale neměl jsem ještě čas novou část projet) a za nákladní vlak J_Pn45263. Je to asi Tvůj nejlepší vlak, co jsem od Tebe viděl. Posun v Písečné i v Mikulovicích je naprosto dokonalý a byl jsem doslova unešen. Příjezd do Glucholaz byl také perfektní.

Tobě i celému kolektivu děkuji za překrásný vánoční dárek, i když ho celý nemám ještě prohlédnutý. To udělám už nyní. Ještě jednou D Ě K U J I ! ! ! ! !

Tak jsem si řekl, že vyženu z výfuku virtuální 751 ty virtuální myši a projedu Pn 61981 odklon. Stáhl apk, rozbalil, postahoval chybějící vozidla, nic nenahrazoval. Bin mám stejný, jaký je doporučen k aktivitě.

Po pokynu jsem najel do osobního nádraží, připojil se k soupravě, udělal zkoušku brzdy a čekal. Po rozsvícení volnoznaku uvedl vlak v pohyb a jal se pokořit dlouhé stoupání k Bruntálu.

Problém nastal hned ve stanici Velká Bystřice. Na předvěsti výstraha, tak jsem sešel z výkonu a začal brzdit. Před vjezdovým návěstidlem stanice Velká Bystřice jsem zastavil v 12:44:25 a čekal, co se bude dít. V 13:00 jsem čekání vzdal a aktivitu opustil.

Otázkou je, kde je chyba. Mohl byste se na tuto aktivitu podívat, ve chvilce volného času? Slibovala velice zajímavou jízdu, ty 751 bych po trati s uhlákem velice rád protáhl.

Další problém se vyskytl v aktivitě MOs 23579, kde v Bruntále odmítl vjet do stanice vlak od Milotic. Pomohlo až cuknutí mým motorákem dozadu, kdy si protijedoucí vlak popojel k výhybce, kde opět zastavil a po chvilce čekání konečně vjel až do stanice (asi přemýšlel, kam chce jet :)). Paradoxem bylo, že mi celou dobu svítilo na návěstidle "40 a volno".

A abych jen nehanil a nevypisoval chyby, tak musím pochválit aktivity s Mn vlaky. To šibování je perfektně promyšlené, hlášky sedí a je radost si tak jezdit. Člověk se vůbec nenudí

Naposled editoval moderátor:
Nedostatky byly již opravené začátkem roku, ale není možné je zatím zveřejnit. Chybu v první misi způsobuje nefunkční odjezdové návěstidlo v Mariánském Údolí, u druhé mise byl kompletně předělaný traffic. Bude ale nutné počkat na zveřejnění nové verze tratě.
Jak jsem zjistil, zveřejňovat mise můžu jen v krátkém období, když dám na stránky aktualizaci tratě a dokud od autora nedostanu novou, neveřejnou aktualizaci. Pak nemůžu pustit ven žádnou misi, uživatelům by vyskakovaly chybové hlášky o datumech servisů.

Děkuji za bleskovou a vyčerpávající odpověď. Vyčkám tedy na další aktualizaci trati. Ovšem je otázkou, jestli se pak právě k těmto aktivitám dostanu, když budu nejspíš brázdit nové úseky tratě tam, zpátky, tam, zpátky, z kolejí ven... :)

Zdravím, před pár dny sem se pustil do Pn 45263, při "šoupání" v Písečné mi to spadlo, takže sem ji nechal chvilku uzrát a pustil sem se do ní dnes, avšak po úspěšném dokončení posunu přejdu a čekám na odjezd, který nenastane (hláška ano - návěstidlo stále červená), po čase mi vyskočí až hláška o odpojení mašiny, předpokládám z Mikulovic. Kde může být háček? Bin mám podle doporučení nejnovější a aktivitu sem nainstaloval 14. 9. 2011, jestli v ní nebyly od té doby nějaké úpravy. Děkuji za jakoukoli radu.

Tak stejný problém s červenou i u Pn 61981, nepustí mě to do Velké Bystřice a málem sem to na to stůj ani nedobrzdil ... tudíž předpokládám, že chyba je u mě, ale v čem?
Proházel jsem už poslední 3 BINy a stále se to opakuje ... :(

Tady se těžko radí. Při tom počtu misí si nepamatuju do detailů co kde s čím křižuje atd. Bohužel s každou novou aktualizací se něco v misích rozhodí, např. ta Bystřice, ve které nic není a má se projíždět. Na tyto věci ovšem můžu přijít jen tak, že misi v editoru "přeuložím" a pak projedu a zjistím co všechno se musí opravit. A na to není zatím čas

Back
Nahoře