Tom Kanka
Vlakvedoucí
Ahoj,Jacek napsal:....Zvuky motoru by reagovaly podobně jako u 810 při přeřazení z dvojky na druhý blok, to už mám vymyšlené.
otázka je, zdali ovládání výkonu bylo plynulé, nebo po stupních. Každopádně podle mého názoru nebylo sepnutí spojky na zvuku motoru nijak znát, neboť toto přepnutí z elektrického na mechanický přenos výkonu nemělo na otáčky motoru žádný vliv. Takže v rychlosti okolo 100 km/h, kdy k tomu došlo, by mělo asi být slyšet to cvaknutí spojky a následně by měl ztichnout elektromotor. Ale spalovací motor by měl pouze přidávat. Je to ale pouze můj názor.
Další (pro mne nezodpovězená) otázka je, jak se to chovalo při následném snížení výkonu spalovacího motoru, příp. teoreticky v situaci, kdy by vůz jel do většího stoupání a otáčky kardanu hnací nápravy se oproti otáčkám spalovacího motoru opět snižovaly. Ta spojka to držela dál nebo e vypínala, a to automaticky, či ručně? Nebo to mělo nějakou volnoběžku?
Ještě jinak - zvuk otáček by se měl při rozjezdu zvyšovat, ovšem v určité době by se měl díky snižování otáček generátoru začít opět snižovat - ovšem otáčky motoru spalovacího neustále stoupají.
On je to takový zvukařský oříšek (ovšem neplatí, že kolik třešní, tolik višní!
Do prdele - nejde editovat! To pod čarou mělo začít:
Ještě jinak - zvuk otáček elektromotoru by se měl při rozjezdu zvyšovat, .....
Naposled editoval moderátor: