Hradec-Solnice (Lokalka)

Dan J. napsal:
... Ale na prověření návestidel, nákladních kolejí a celkové chování tratě je prostě nezbytné udělat aktivitu, se kterou z tratě vyždímám co se dá.;) Už nad něčím makám, ale jak říkám, ten zatracený volný čas.:D:D
Trať je hotova, až bude s testy hotov i Dan, může jít ven. Já jsem ovšem jen manažer a výstupní kontrolor, poslední slovo bude mít autor remake.

Zdravím,
počínaje dnešním dnem byl uvolněn remake jedné z prvních českých tratí pro MSTS. Za pár měsíců už bude mít původní Lokálka 5 let od jejího zveřejnění autorem Pavlem Vlčkem. Hlavním důvodem tohoto remaku bylo oprášení této trati protože to byla opravdu průlomová trať a také zmenšení její velikosti a instalace pro méně zkušené uživatele MSTS. Děkuji také JiříkovyTK, který mi rád a ochotně pomohl při přestavbě trati a celou mi ji zkontroloval. Trať je funkční pod standartními Xtrack's, možno ji provozovat i pod Globalem 321
http://e499-2002-msts.wgz.cz/download

14686014.jpg 14686018.jpg 14686022.jpg 14686027.jpg 14686032.jpg 14686034.jpg 14686041.jpg

Naposled editoval moderátor:
Ahoj Tome tak jsem si vcera v ramci testovani stahl. Musim zkonstatovat ze Lokalka je moc pekna,ale to se dalo poznat uz ze screenu. Jen se musim priznat
ze jsem i s 810 mel co delat abych udrzel tu 40 - 50 km/h. Projistotu jsem to jsem to pro kontrolu projel v aktivite v zime a bylo to kouzelne. Tod muj postreh z testu tohoto remeiku prekrasne lokalky.

Ahoj Tome, po projetí traťe musím uznat, móóóóóc pěkné!!!! Opravdu klobouk dolů,mech.náv,zarostlé šturcy,prostě lokálka jak se patří,samozřejmě patří také velké díííky Jiříkovi TK.

Prosím, tu aktivity, která je přiložena k trati nestahujte. Stáhněte si z našeho webu jinou verzi aktivity. Jako omluvu přikládám ještě malý dárek. Aktivitu Os 25502/25501.

Jinak potřetí musím trať opět pochválit. Perfektně se mi na ní dělaly aktivity, i když byly docela nervy, když jsem zjistil, že ta zabalená je nefunkční, naštěstí jsem měl zálohy té staré verze a naštěstí byla funkční, takže jsem si oddychl.

PS: A nebojte, i pára bude :)

Musím Tě Tome velmi pochválit. Povedlo se Ti díky tvé perfektní práci opět zprovoznit tuto "starou" trať. Nemůžu říct, že bych neměl rád koridory, ale tyto jednokolejné lokálky, kde je to samá zatáčka můžu víc. Pomalá jízda, kochat se z parničky okolím, no prostě super. Ještě bych nechal zarůst koleje trávou, aby to bylo ještě realističtější, ale to je už jen otázka vkusu a hlavně také FPS. Jinak paráda. Držím palce do další tvorby

Tak jsem neváhal a trať si také projel prvně s motorákem a potom s párou ... trať je velice pěkně předělaná ... Něco létajícího je prkotina ;) hlavní je celek , a ten je zde velice pěkně upravený ... myslím že Tomáš se toho hodně naučil a myslím , že už by zvládl vlastní trať , která by mohla být stejně povedená jako Lokálka :) ... kéž bych se i já učil tak rychle ... i když u mě to bude spíš počítačem ... :P
Tom je prostě vítěz který se evidentně rychle učí a je šikovný

Jak jsem koukal na gratulace a pochvaly na tvojí trať tak jsem si jí stáhnul také, abych si to projel na vlastní kůži a opravdu kluci se nemýlí, tvá trať se mi moc líbí. Podle screenů jsem myslel, že stanice jsou až moc holé, ale po projetí jsem tento názor hned odvrátil, protože stanice jsou opravdu vydařené a nemám žádné výtky.

PS: Ta ,,vejletnická rychlost" to je něco pro mě :D

... i já se přidávám k pochvalným blahopřáním !
Remake "Lokálka" je velice hezká, milá a příjemná trať - ideální pro pomalé jezdce jako jsem já, kteří dávají předost lokálkám na kterých je možné kochat se projížděnou krajinou.
Vážený pane kolego, přeji hodně zdaru a doufám (jistě ne sám), že se třeba výhledově pustíte do nějaké reálné české nebo moravské lokálky, dokud je ještě nějaké máme v reálu. Díky.

Zdravím pánové,
děkuji za pochvalu, jsem rád, že se remake líbí. Bylo zde i pár nápadů na prodloužení hlavní tratě, ale chtěl jsem se držet původního plánu. Z mé tvorby čekejte spíše fikce, než reály. Snažil jsem ji trochu oživit, ale jen v omezeném měřítku kvůli počtu objektů. Myslím, že se nakonec výsledek povedl. Každopádně se ještě můžete těšit taktéž na jednu lokálku, ale tentokráte na úzkokolejku také z dob přechodu od ČSD k ČD.

Přeji všem hezký den.9cfe17d4c706ac38f30e95781b9dce0f.gif

Tam se s brejlákem nesvezu. Spíš udělej nějakou motorovou jednokolejku s nějakým stoupáním okolo 30 promile. To ještě nemáme...

tak si napiš do "vokýnka žádostí" (http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/2058&pid=89865#pid89865) a necpi to sem.

p.s. malá rada : rozšiř si trainset i o jiné HV a pak se třeba na této trati svezeš :-P

Udělal jsem vyjímku v podobě štokrů a papoušků. Možnhá i němku snesu. uvidíme. Navíc něco chystám, Pikku mě přetrhne až mu to pošlu, ale nakonec by se to mělo líbit. Holt sem měl slabou chvilku.

No, nevím, jestli jsem Tě teď dobře pochopil, ale pokud se jedná o vozidla pro Lokálku, tak bych zde spíše preferoval něco menšího ala ČSD 310, než Štokra či Papouška.

JiříkTK napsal:
No, nevím, jestli jsem Tě teď dobře pochopil, ale pokud se jedná o vozidla pro Lokálku, tak bych zde spíše preferoval něco menšího ala ČSD 310, než Štokra či Papouška.
Ještě tak všudybylku 354.1 či čtyřkoláka několika verzí :D

Výborná. Ta trať si o prodloužení vyloženě koledovala, takže mě velice těší, že se do toho pustil;-)

Mimochodem, produžuješ kterými směry?

Zdravím,
jedná se o prodloužení hlavní trati na kterou se napojuje lokálka v Hradci. Úsek je dlouhý cca 8 km. Do konce Září bude zveřejněn.

Nevím, kolik z Vás si toho všimlo, ale před chvílí jsem zjistil, ža na Tomových stránkách je už ten nový úsek Lokálky ke stažení.

Zdravím,
ano, download je už na mém webu, ale chtěl jsem s oficiálním zveřejněním počkat, až budou hotové aktivity.
Nejsem z toho moc nadšen, ale rozhodl jsem se prodloužit hlavní úsek cca o 8 km. Jedna zastávka a jedna stanice s vlečkou na pilu. Ti, kteří jezdí na remaku Lokálky, něchť si prosím stáhnou update kvůli funkčnosti připravovaných aktivit.

Přeji všem hezký den, Éčko.

14983341.jpg 14983343.jpg 14983345.jpg 14983352.jpg

http://e499-2002-msts.wgz.cz/download

Back
Nahoře