ANKETA - stupňovitě odbrzďovatelná brzda vs. přímočinná brzda

Co je pro vás důležitější?

• Hlasovalo členů
    66
  • Ukončená anketa .
Pawlik napsal:
On to, mikuldo, určitě všechno ví, jen nám to zase nechce říct dřív, než to vysvětlíme my jemu. :)

Pánové,Mikuldo a Pawlíku já vás obdivuji, jakou máte zlatou trpělivost. Všechna čest. :D

Vyčerpatelný brzdič, to tu ještě nebylo. Ale pro pobavení je to dost dobrý. Mě by zajímalo, proč chce někdo jezdit na jedno zabrzdění ze 160 km/h až k praporku výpravčího, když to v reále neudělá nikdo a k perónu se to taky vždycky nepovede. Představte si, že já jezdil ve čtvrtek na Desiru a v polovině případů jsem musel před zastavením povolit a jednou šáhnout na magnety. Asi nejsem fíra.

Dovolím si taky vyjádřit se k ladění brzd, jen pro doplnění:
To, aby byl v MSTS při rychločinném brzdění ve válcích stejný tlak jako při úplném provozním lze dosáhnout i se současným "klasickým" nastavením. Zatím je vše ve fázi zkoušení a ladědní, ale prakticky fungujícími příklady budiž moje poslední modely 851 a 020, kde jsem již uplatnil aktualizované ladění brzd.
Chtěl jsem k tomu před časem napsat určité povídání, na které bohužel momentálně z důvodu jiných povinností nemám čas (počkejte si po státnicích :rolleyes: ).

No jo, už se ti to vlastně blíží, budu držet palce, abych mohl za čas posílit "vaše" řady. :)

mikuldo: Dost už slovíčkaření, je zřejmé, jak to myslím.
PŠ: Přesně, já to taky nechápu, a proto jsem si brzdu nastavil tak, aby se na ni dalo sáhnout vícekrát.
Ondraj: Ano, samozřejmě, není na to snad ani třeba návod, TVR se dá třeba na 3.2, tomu BCPFMBR na 70 a přizpůsobí se MRR a MAR. Ovšem distributor zajišťuje nevyčerpatelnost, která je prioritní.

Pajavlaky: Předpokládám reálné nastavení dle skutečných hodnot (TVR 2.48, BCF... 55 atd.), a ostatně - jsou tam i další parametry (ERVM), které se musí ladit iteračně v závislosti na ostatních. Kromě toho se vozidlo hráče (lokomotiva) a vozy chovají trochu jinak. Ale nemám čas to tady rozvádět, to raději někdy napíšu ten elaborát... Ostatně můžeš si to na 851 vyzkoušet sám, ale předpokládám, že práce ostatních "ignorantů" ti asi za to nestojí...

OndaJ: Napiš ten elaborát, od tebe se rád přiučim. A jdu si to vyzkoušet. A nekastuj se prosím k zdejším "laikům kazišukům", když seš dneska už ikona a když seš jediný, kdo se zde nevyjádřil aniž by o obsahu engu cokoliv věděl.
*OndraJ

Naposled editoval moderátor:
Pajavlaky napsal:
..."laikům kazišukům", když seš dneska už ikona a když seš jediný, kdo se zde nevyjádřil aniž by o obsahu engu cokoliv věděl.
*OndraJ

Zato ten "nevyčerpatelný brzdič nelaik prokaždýšuk" mocný a nejvyšší brzdový odborník je Pajavlaky, ten se zase vyzná jen v tom engu a kdo ví jestli...
Jinak Pajabrzdy, děkuji za hodnocení v mém profilu, opravdu si toho cením :D

Naposled editoval moderátor:
Personifikovaný brzdič v tvé podobě jistě ne. Koukám, že odpovídat přesně na otázky ti dělá potíž, stejně jako politikům.

Pajavlaky napsal:
mikulda: Dobře, tak v reále je brzda DAKO nevyčerpatelná narozdíl třeba od brzdy Knorr.

Toto je samozřejmě blbost.
Každá, upozorňuji každá brzda ovládaná a současně napájená jen HP je VYČERPATELNÁ". Je naprostou pitomostí, klidně řeknu i blbostí, abys řešil nevyčerpatelnost, kterou v reálném provozu nemáš.
Prostě: zabrzdím, odbrzdím. A pak musím snížit tlak v HP výrazně níže, protože jinak mi to moc brzdit nebude.
Brzd Knorr je mnoho druhů. Znám KNORR stupňovitě neodbrzditelnou (třeba M 131), znám KNORR stupňovitě odbrzditelnou.
Obě tyto brzdy jsou vyčerpatelné. Jedna hůře, jedna velice jednoduše. Znám brzdu DAKO. I tu se mi podařilo vyčerpat.

PS: V Pikovláčku ti to bude fungovat.

Má-li vůz na skříni 20t zapíše to jako MaxBrakeForce ( 20 kN ). Ovšem musíš mít správně vyladěné i ostatní parametry, sama o sobě nic neřeší. O tom, kolik se do válců napustí rozhoduje ve standardním nastavení parametr TripleValveRatio, určující poměr změn tlaků mezi potrubím a válcem. Pro P režim odpovídá TripleValveRatio ( 1.24 ), pro R režim odpovídá TripleValveRatio ( 2.48 ). Následně tomu však musíš přizpůsobit parametr BrakeCylinderPressureForMaxBrakeForce, což je tlak, při kterém je dosaženo maximální brzdné síly. Pro TVR 1.24 odpovídá 35 psi, pro TVR 2.48 odpovídá 55 psi. Pak přicházejí na řadu hodnoty MaxApplicationRate a MaxReleaseRate, což jsou max. rychlosti napouštění resp. vypouštění válců v psi/s. MSTS je však poněkud znásobuje, takže se zadávají nižší hodnoty než reálné. Pak jsou tam další parametry týkající se změn tlaků, objemů, ty teď nejsou až tak podstatné.

Psal jsem si svého času s bob57_cz na toto téma a ten mi poslal přesný výpočet nastavení TVR.Nebudu tady celý výpočet přepisovat,ale na závěr bob57_cz napsal,cituji doslovně: Z výše uvedeného tedy vyplývá,že pro vozy je správná hodnota poměru 2,5 a pro lokomotivy díky bugu enginu 3,2 - 3,3.

Takže dost nechápu tu diskuzi o různých hodnotách TVR pro různé brzdové režimy,když to vůbec spolu nijak nesouvisí.TVR se nastavuje pouze pro mašinu a vagon nezávisle na typu brzdového režimu.

Petr Novák: Ano, Ppoolll to tak skutečně dělal a měnil jen MaxBrakeForce. Můj postup lze však použít rovněž a z hlediska abstraktní představy tlaku vzduchu ve válcích je to věrohodnější, nicméně výsledný brzdný efekt je stejný.

Zdravím,

nemá niekto v PC tú skúšobnú súpravu so stupnovite odbrzďovateľnou brzdou ?
Ak by sa dalo, rád by som si podľa toto upravil laminátku.

Zdravim. Je tu nekdo znaly, kdo by sem napsal co je treba pro onen distributor upravit? Treba u esusu by mi absense pridavky nevadila, takse bych si to jej rad upravil. Predem diky, Lukas

A v ten moment začně onen maxichaoz v ladění vozů v MSTS. Ty si upravíš brždění, někdo jiný si upraví výkon lokomotivy a tak bych mohl pokračovat... Pak třeba já udělám aktivitu s ČD_163_XXX a onen zbastlený (překopaný) eng. si rozešlete mezi XXX kamarády a kam to pověde? Do totálního mrdniku v MSTS a nikdy se pak nikdo nedobere výsledku, když někdo napíše hraji aktivitu, ale mašinka je líná, rychlá atd. atd.... Prostě jednoznačně: Používejte originální ladění autorů modelů!
Toť můj názor, ale každého věc, co si ve svém PC bastlí.:D:D
Dan

Back
Nahoře