Nový počítač - půjde MSTS?

RE: Prosba o pomoc-Nastaveni optimalizace MSTS-Tento Pocitac

Ppoollll napsal:
Jinak pokud by byl čas tak lze doporučit přijít na 6. slezinu kde se dá mnoho věcí vyřešit na místě a mnohem rychleji.

No já sem jednoznačně pro.

L-Alizee napsal:
Dneska jsem mela moznost si doopravdy zajezdit na rychlikove masine 350-Gorila/Ukecala jsem strojvedouciho cesta Kolin-Praha/

No jak tak znám lidi z dráhy, tak bych tipoval, žes nikoho ukecávat ani nemusela a mělas ještě štěstí...

L-Alizee napsal:
Rada bych vas nekdy navstivila pokud si najdu cas/planuji pozdeji koupit horske kolo/;)

Zbyňo, hele budeš mít doma hospodářku :D

L-Alizee napsal:
Rada bych se s vama osobne setkala na nejakem srazu a urcite rada bych si to s vama osobne probrala

Sem nakloněn osobním konzultacím... :D

:)Pisu vam pozdeji nemela jsem drive cas prave jsem dohrala aktivitu DEN BLBEC od pana zbynka a konecne dojela do bratislavy v ceske republice a hned po ukonceni hry jsem se prisla podivat na vas.

Takze panove zkusim to strucne a jasne vsem kdo tady nekdo neco napsal vrele dekuji,vsechno jsem si precetla a budu se snazit to zhrnout do jednyho celku,ale chvilinku mi dava zabrat preklad

Co se tyce nastaveni a optimalizace hry na teto masine se proste musim docasne uspokojit hlavne,ze to,uz nedela trhave pohyby a v budoucnu se tesim na silnejsiho milackamale bude to Core Duo 2,uz jsem se tak rozhodla

Doporucili jste mi krome toho,jakou mam desku vybrat,typ ram a grafiku a monitor,kde jsem si to vsechno peclive zapsala do notesu a pokuseim se udelat raketu-pc na teto strance,kde se v podstate nachazi zkuseny technik na pc.

Chtela bych vedet zda je to dobra stranka

http://www.alfacomp.cz/php/index.php

Protoze pujde do toho investice a je tu jeste problem co mi na MSTS-BP doporucujete jaky operacny system mam ted Windows-XP Profesional/French.version/nebo Windows-7?ta prej dela blbosti jak VISTA takze nevim.

Nejsem si jeste jista zda bude u me moznost ted hned se zucastnit na te vasi akci protoze v terminu 10 unora jedu domu nebudu v ceske republice a vratim se az kolem 10-15 brezna z BALU do PRAHY.Zitra ani nebudu na vasim foru jdu do skoly a budu hrozne vytizena proto vase vzkazy si proberu pozdeji.

Ale jak jsem,uz uvedla velika cest pro me to tady spoznavat a chtela bych co nejdele s vami tady zustat a hrat spolem tuhle hru,totizto ja si vzdycky pri ni oddechnu kdyz proste projizdim virtualnim svetem a jsem velice rada,ze vubec se nekdo nasel diky cemu existuje a nezemre....

Zatim preji hezky vsem hezky vecer

L-Alizee napsal:
:)Zdravim vas nez sem napisu chtela bych se predem omluvit za cesky jazyk,verim,ze budete schopni to po me precist a pomoct mi.
Doporučoval bych počítač přetaktovat(trochu nebezpečné) ale hlídej si teplotu a/nebo spoj výkon procesoru s grafickou kartou...prý bude až 10x rychlejší ale nevim nevim.
Stačí trochu prohledat WEB určitě neco najdeš

Pro petra95:
ad 1) z příspěvku L-Alizee bys mohl pochopit, je je počítačový benjamínek ... tak jak jí můžeš radit věci, do kterých by měl jít i zkušený IT jít až po zralé úvaze a když ví, co jde dělat, a ty sám vlastně přiznáváš, že nevíš, jak to dopadne?
ad 2) a proč ve své odpovědi K---A CITUJEŠ CELÝ PŘÍSPĚVEK!?!?! ... pak nemá fórum vypadat jak vypadá ...

:oops: No nebyla jsem tady mesic,byla jsem mimo ceske republiky a vcera jsem se vratila z francie,takze nasla jsem si konecne dneska cas si vas precit,popripade prevzat nejake vzkazy

:oops:Petr95 dekuji ti za radumale tato sestava starsiho pocitace jednojadraku amd 64 s 2000 mhz frekvenci doopravdy nestaci na provoz oblibene hry MSTS-BP od pana zbynka

Bojim se pretaktovat cpu,prej jsem slysela,ze skracuje se pak zivotnost a muze ten procak i uhoret a ukoncit svuj provoz,pretaktovani nestaci musi se zmenit aj voltaz napeti a to je riziko,ja se v tom nevyznam jenom jsem tyhle pripady cetla na serverovych strankach co se zabivaji ohledne pretaktovani.

Spojit vykon cpu a grafiky?to slysim poprve pokud to neni nebezpecna aktivita necham si poradit,ale nevim jak se to dela.

No a co nevidet planuji udelat novu sestavu pc bude to intel i7 a grafika ati hd 5870,ale obavam se,jestli vubec aj tahle sestava zmakne tuhle hru na vyssi vykon bez omezeni cpu,ram,grafiky atd.

Problem je co me ted zdrzuje zustala jsem velice prekvapena,ze operacne systemy WINDOWS-XP Profesional,se nehodi do teto sestavy,prej tento system bude vsechno brzdit a omezovat a nemuzu nikoho najit kdo by mi poradil,ja windows 7 nechci,nejsem s ni spokojena,takze jeste hledam vhodnu silnejsi pc sestavu do ktere se hodi jeste XP ne 7 a v pohode zmakne tuhle hru

Vzkaz pro pana honzu:oops:

Snad se nezlobite on to tak nemyslel,wrote citaci pouzivam i ja,ale musi byt ve skracene verze,chtel mi poradit a to si vazim,rada si prectu jakoukoli radu a,uz zavisi ode me co si vyberu z toho

Naposled editoval moderátor:

L-Alizee napsal:
Spojit vykon cpu a grafiky?
Já osobně jsem to našel včera v časopise CHIP.
Ale mám v plánu to udělat protože mám taky starýho compa....

PS: Zkoušela jsi odstranit nějaké programy??? Kdyžtak "start-ovládací panely-přidat nebo odebrat programy" A smažeš nepotřebné programy...
Ještě mě napadlo: Kolik mám ikonek na ploše?
oprava: MÁŠ místo mám

Na XP brzy skončí podpora, tak doporučuji jít do sedmiček. Mě velice dobře překvapily. A MSTS na nich šlape jak hodiny. Jen je nutné vše kolem MSTS instalovat volbou "Spustit jako správce" A pak v zástupci na ikonce také zatrhnout volbu "spustit jako správce"

Jinak žádné úpravy starého železa nijak zásadně MSTS nezrychlí. Řešení je opravdu nový comp s výkonným procesorem.

Zbyněk Šemora napsal:
A MSTS na nich šlape jak hodiny. Jen je nutné vše kolem MSTS instalovat volbou "Spustit jako správce" A pak v zástupci na ikonce také zatrhnout volbu "spustit jako správce"

Jinak žádné úpravy starého železa nijak zásadně MSTS nezrychlí. Řešení je opravdu nový comp s výkonným procesorem.

Nemáš tak zcela pravdu. MSTS postačí spouštět z administrátorského účtu. Mám vyzkoušeno a jede zcela bezproblémů. Co se týče instalace, tak ta se automaticky spouští jako správce.

Tak pravdu nemám. Kdysi jsem takto instaloval Visty, také vše na oko fungovalo bez problémů, ale vznikaly pak nějaké anomalie, které se daly vyřešit jen reinstalací MSTS způsobem, jak jsem napsal. Tenkrát to byla rada od b57 a měl pravdu.
Kdyby se instalace spouštěla automaticky jako správce, proč by tam ta volba pro spuštění byla ? Snad nám odpoví a udělá jasno někdo, kdo je v tomto oboru profík.

Ahoj,gdesi sem četl,že končí podpora pro XP bez SP3,takže gdo tam SP3 má,tak pro toho podpora jede dál.... :rolleyes:

S tím musíš počítat. Dnes už je to opravdu zastaralý systém a s příchodem Windows7 se XPčka dají již úspěšně nahradit. Dokonce se ti celkově PC i zrychlí. Tak černě jako ty bych to rozhodně neviděl.

Pavlík napsal:
Nemáš tak zcela pravdu. MSTS postačí spouštět z administrátorského účtu. Mám vyzkoušeno a jede zcela bezproblémů. Co se týče instalace, tak ta se automaticky spouští jako správce.
Nic ve zlém,ale pokud nemám administrátorský účet a používám účet běžného usera,tak se žádná instalace nespouští automaticky jako správce!To musím kliknout pravým myšítkem a vybrat volbu Spustit jako správce a pak jsem vyzván k zadání hesla správce.A používat administrátorský účet pro běžnou práci je hovadina,proč se to asi jmenuje administrátorský účet a k čemu se používá?

Teho jsem se nejvice obavala,ze takhle smutne skonci XP,zastaraly,ale porad spolehlivy system,ukonceni podpory by mi nevadilo,ale musela bych prerusit pak spojeni s internetem,kuli hrozbam a win-XP mi spolehlive sel ze SP3 aj bez aktualizaci

Dneska jsem se dovedela,ze do nove pc sestavy se nehodi,uz XP bude brzdit hardwer a celu pc sestavu,takze myslim si,ze pc sestava intel i7 se nebude chovat jako intel i7,ale diky systemu XP se muze chovat s maximalnym vykonem jako jednojadrak AMD a vice to nebude schopen ohledem vykonu,uz utahnout na vyssi uroven,ma nekdo z vas nato jini nazor,nebo mi to muze potvrdit?Rada si vas kazdyho prectu...

Windows 7 ma vetsi rychlost v nove pc sestave nez XP aj jsem se potesila nad nazorem pana zbynka,ze 7 v pohode podporuje tuhle hru MSTS-BP,kdyz tak,uz Windows 7,ale ne v 32 bit verzi ta je prej slaba tak 64 bit verzimprej tam je tez rozdil nevim musela bych to nekde na netu prohledat.:)

Nelibi se mi akurat vzhled vista desingu a ikon a bohuzel nepodporuje program alcohol 120% a zvukove ovladace Creative Labs Sound Blaster Audigy 24 bit,pri instalaci techto aktivit mi to vyhazuje modru smrt,akurat testuji W-7 v 32 bit verzi a dost tezko se s ni seznamuji jak ji ovladat atd

Moto:Zajima me vas nazor,ktery mi pomaha dale se zdokonalit a neco se naucit od vas popripade poradit co a jak zase dale,vrele dik vsem uzivatelum co mi napisou....:)

Petre na teto pc sestave co mam dolu v popisu delam pravidelnu udrzbu pc jednou za tejden cez program Ccleaner,Tune-UP 2010 a samozrejme defragmentace,pak uplnu kontrolu antiviru a superantispyware,zbytecnosti nemam a hdd ma hodne dost volneho mista

Pri hre MSTS-BP,zapinam program Tune-up 2010 turborezim a Game booster,ktery vypina zbytecne aplikace a programy jako antivirak atd a odpojim se od netu

Presto i tak musim v nastaveni pana zbynka snizit graficke detaily z maximu,alespon na stredni uroven,tehdy mi hra bezi a sem tam neco sekne nebo zalaguje,jedine co nechavam jsou plne graficke detaili vlaku,nerada vidim rozmazany vlak a samozrejme dodrzet 10 bozich prikazani,nastaveni parametru pamete,urcite si vsimni,ze hra seka,kdyz jedu do nejakyho mesta proste nacteni pamete ;)

Ted me neco napadlo,ale na tohle asi pan zbynek bude vedet odpovedet,zajima me jestli bude nutne dodrzet i desatoro na silnejsi pc sestave i7 s ram 3x po 2gb Kingstom,myslim si,ze urcite,uz tam nebude potreba nastavovat ni ohledem parametru pameti,ale to nech rekne,uz pan zbynek,pokud nebude vedet otestuji to pozdeji sama...

Petre je to zazitek z teto hry,libi se mi nejvice 350 gorila rady 7,uzasny rozbeh,ze jo?:oops:

Ale,uz jsem to vsechno psala na zacatku topicu jedine co muzu udelat sbirat co nejvice informacii a az budu mit jistotu ohledem softwaru,hardwaru a vsechno co se tyce teto hry jdu do toho,totizto nechci udelat blbost,ze vyhodim prachy a pak to budu litovat nejvice investice mi zabere i7 a grafika ati hd 5870,alespon budu mit na par let pokoj,nez se zase neco novyho najde a bude lepsi nez sestava i7

Dneska mam cas,takze plne se budu ted venovat teto hre a zase si zajezdit po koleji.

Zatim preji vsem hezky den

Kvalitu textur nesnižovat nebo budou děravé některé budovy a například sloupy TV bez výložníků. Zkrátka všechny modely , které mají nastavený LOD, (zobrazení modelu v plné kvalitě jen na blízkou vzdálenost, ale s odstupující vzdáleností se model zjednodušuje například na hranatou krabici). Z pohledu vzdálenosti 2000 m to nevadí. Ale když sáhnu na kvalitu textur, tak se mi právě zobrazí další zjednodušení i na blízko.

Co se týká výběru 64 nebo 32 bitů, já vážně uvažuji, že systém přeinstaluji na 32 bitů.
Výhoda 64 bitů je že do PC mohu naskládat ramky na větší hodnotu než 3 giga. SW na 64 bitů většinou neexistuje, tak se výhoda tohoto systému omezí jen na rychlejší chod samotného systému o nějaké nanosekundy, které moc nepostřehneme. Pak už jsou jen nevýhody.
Já například pro 64 bitů nespustím účetní program. Doma to zase tolik nevadí, ale narazil jsem na další problém. Mám s 64 bity nekompatibilní jeden hodně drahý HW. A kupovat za dalších 20tisíc něco modernějšího... to raději přeinstaluji systém. Stejně mám jen 2 giga RAM, tak nač si komplikovat život. Alespoň jsem si to vyzkoušel a vím, že MSTS na 64 bitovém systému bez problémů chodí.

Zbyňku na 64bitech mi to také chodí. Jelikož nejsem vázán na HW, tak si tuto verzi ponechám. V budoucnu budou pravděpodobně 32bitové programy odepsané. Zvlášť když už existuje kvalitní systém, který tuto podporuje.

Koukám, že k nám zasejc zavítala naše šansoniérka. Škoda že nebyla na slezině. S děvčetem, co si hraje s vláčky sem se ještě nepotkal ;-)

Já osobně jsem to našel včera v časopise CHIP.
Ale mám v plánu to udělat protože mám taky starýho compa....
Doporucuji ti si ten clanek poradne precist, pak by jsi se dozvedel, ze vypocetniho vykonu graficke karty nelze vyuzit vzdy. Zatim je to mozne jen u nekolika profesionalnich aplikaci jako napr. adobe photoshop apod. urcite na neco podobneho muzes zapomenout u MSTS a myslim ze i u her vubec, tam je grafika dost vytizena...

Zhruba mesic mam nove pc na core i7 860, 2x 2GB RAM Kingstone, grafika jiz zminena Gainward Bliss GTX 260 a Win 7 64bit a MSTS beha naprosto bez problemu... Win 7 mohu doporucit, MSTS funguje dobre, mnohem lepe jak na Viste. Pokud je zkousis na tom starem pc, tak je velmi pravdepodobne, ze ti nejaky hardware nefunguje, proste nema podporu tohoto noveho systemu, s novym hardwarem tyto problemy urcite nebudou.
Jo a co se toho alcoholu 120% tyce, tak na webu je psana podpora Win 7, takze patrne pouzivas nejakou starou verzi...

Trochu se vmísím do dikuse - ukazuje se, že Visty byly slepu uličkou, takže srovnávat W7/Vista MUSÍ vyznět ve prospěch W7. Jak naznačuje P. Novák, je velký problém si navykout, že W7 se má správně využívat nikoliv pod standardně zapnutým účtem admnistrátora/správce, ale pod účtem běžného uživatele, pouze v tom případě zafungují vestavěné ochrany. A ty, pokud zafungují, tak subjektivně uživatele brzdí. Druhá věc je, zda při provozu MSTS (a přitom předpokládám odpojení internetu a také antiviru) jsou uvedené ochrany efektivní. Odbočka: v práci mám povinně standardně (i pro intranet) nainstalovaný Symantec antivir. Takový zpomalovač systému jsem snad nepotkal.
Pro uživatele MSTS je výhoda W7 jediná - jedná se o aktuální OS, který má plnou podporu od výrobce a nehrozí tedy nějaké zastarání. Jinak už jsou samé minusy - řeči o nižší HW náročnosti jsou jen reklamní slogany, systém pochopitelně potřebuje svoje - viz testy v časopisech, kde po prvtních oslavných PR článcích také značně vychladly vášně pro W7. 64 bitů se u aplikace typu MSTS nijak neprojeví, protože pro 64b nebyla napsána (a obávám se, že ani takový kouzelníci, kteří tvoří bin s tím nic neudělají). Teoreticky se nabízí větší využití RAM, protože 32b adresují pouze něco přes 3G RAM a zbytek nevyužijí. Nicméně, jak vidím, tak valná většina diskutujících má mezi 2 a 3 G RAM, takže zase o ničem. Zkusil jsem 64bit na Athlonu64 s 4G RAM a vliv na MSTS jsem nijak nezaznamnal, ani když jsem zkusil vyhradit 3G pro MSTS. Radost nad tím, že MSTS běží i na 64b bez potíží mi přijde poněkud komická - asi jako když jsem za socíku došel do pekárny, oni měli housky a bez úplatku mi je prodali.
Jsme v klasické situaci, kdy se nůžky mezi SW a HW výrazně rozevřely a je logické, že se obě skupiny výrobců snaží nás přinutit, abchom alespoň upgradovali - nejprve do OS a pak do nového HW. Že to FAKTICKY nic nepřinese a počítač chodí v zásadě stejně, jako předtím, akorát to stálo nějaké peníze do jejich kapes (když už nic, tak do paměti RAM), je přece vedlejší. Stačí si zachovat zdravý rozum a vyhodnotit, jaké aplikace ve skutečnosti používám - pokud nejsou nativně 64bitové (a takových je pro běžného uživatele skutečně naprosté minimum, protože Photoshop za cca 27 tis nepočítám), tak je to o ničem a k upgrade nás nic nenutí, vyjma požadavku na "aktuální systém". Jinak platí "s XP na věčné časy a nikdy jinak".

Na fotošop není třeba výkonný PC. Ten využiješ zejména při práci s videem.

Back
Nahoře