Otázka ohledně tratí,vlaků atd..

V MSTS nemáme mapy, máme tratě!!!!
Originál tratě můžeš ponechat, nejsou nic proti ničemu.
Složky se nenahrazují, složky se buď slučují nebo mažou a vkládají nové a když sloučíš něco s ničím, zbyde Ti pořád jen něco, aneb 1+0=1 ...
Pořídil jsi si k trati odpovídající Global? Dal jsi ho tam, kam je třeba?

MouchaCZ napsal:
Honzo dobře přiznávám že chyba byla na mojí straně ale jinak děkuju za tu radu to extrahovat už se to povedlo a mám ještě otázku mám dát složku route normál k těm originál mapám a nebo je smazat a mít tam jen tutu???? a ještě tam je potom složka sound a trains a jsou uplně prázdný mám je tád nahradit???? nebo ne
Doporučuji s někým osobně prokonzultovat adresářovou strukturu MSTS.
Jakmile se plete dohromady pojem a průjem, to je moc zlé. Doporučuji raději na nic nesahat, jinak je to na reinstalaci MSTS.

Tratě to MSTS jsou jen ve složce Routes.
Koleje a silnice jsou definovány ve složce Global, ale většina tratí ten základní nepoužívá. Nejbezpečnější je původní Global zálohovat a nahradit Global dodaným i s tratí nebo doporučeným v readme trati. Některé tratě ještě kopírují některé doplňky do složky Train Simulator/Sound. Jedná se o české nebo slovenské hlášení odjezd nebo jízda proti stůj.
Složka Trains s tratěmi vůbec nesouvisí. Tam jsou všechna vozidla v podsložce Trainset a soupravy v podsložce Consists.
Takže tohle řešit jen v případě, pokud přidávám vozidla, nikoli tratě.
A stále platí. Zálohovat, zálohovat, zálohovat. Pokud cokoli přepíši, je to totiž nevratná záležitost, tak je nutné mít zadní vrátka.

dobře to chápu co jaká složka znamená :) tak trať jsem stáhl dal jí do složky routes a ve hře jí nemužu najít ale je to tim že nemám stažené aktualizace teda aspon podle mě tak je teď stahuji :)

Je to tím, že v trati nemáš žádnou trasu. Tu si můžeš buď vytvořit, nebo si do tratě nahraj platnou aktivitu. Jak se tvoří trasa, je popsáno zde: http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/1842

Naposled editoval moderátor:
aha tak díky :) a mám asi ještě jednu otázku snad už poslední jak se vkládaj vlaky a vagony do hry abych si je mohl pak vybrat v tom editoru :)

pecowski napsal:
Zdravím, chtěl bych poradit jak se vkládají lokomotivy a vagony do hry MSTS děkuji.

Něco si stáhneš, pokud je to v ZIPu (nebo RARu), tak to extrahuješ, pokud je to v EXE, jenom nainstaluješ a budeš se řídit pokyny instalace. Pokud je to zazipované, a máš to extrahivané, a složka s oným vlakem obsahuje soubory (třeba xxx.eng nebo xxx.wag, xxx.s apod.), tak to přesuň do Train Simulator - Trains - Trainset. Soupravu uděláš programem ConBuilder, ale podívej se tu na fóru do FAQ

vantju napsal:
pecowski napsal:
Zdravím, chtěl bych poradit jak se vkládají lokomotivy a vagony do hry MSTS děkuji.

Něco si stáhneš, pokud je to v ZIPu (nebo RARu), tak to extrahuješ, pokud je to v EXE, jenom nainstaluješ a budeš se řídit pokyny instalace. Pokud je to zazipované, a máš to extrahivané, a složka s oným vlakem obsahuje soubory (třeba xxx.eng nebo xxx.wag, xxx.s apod.), tak to přesuň do Train Simulator - Trains - Trainset. Soupravu uděláš programem ConBuilder, ale podívej se tu na fóru do FAQ

jj diky ale když mě to nejde extrahovat tk co s tim?

Když ti něco nejde extrahovat, tak to stáhni znovu. Pro extrahování doporučuji používat program WinRar nebo TotalCommander.

Milý začátečníku pecowski, co takhle pohledat na fóru ve FAQ? Pánové, kolikrát myslíte, že vám tu bude opakovat stále to samé?

Ale abys neřekl ve stručnosti:

1. krok - stáhnout vozidlo, zvuky, kabiny ... někdy je to jeden archiv, někdy musíš jednotlivě
2. krok - rozbalit vše tam, kam to patří ... vozidlo do složky Trains/Trainset/[složka vozidla], kabina a zvuky tam, kam to určil autor ... je to vázáno na odkazy v soubru eng/wag
3. krok - složit si s vozidlem vlak (i kdyby to měla být jen ta lokomotiva) - jak na to najdeš v 1. části návodu na tvorbu aktivit ve FAQ

pak už můžeš vyrazit ve volné jízdě na trať

Opět, co takhle pročíst fórum a případně stránky autorů tratí a readme k tratím??? Je to tolik práce?

Jinak pokud chceš vše bez práce, nebuď škrob a pořiď si DVD BP, máš tam celou síť tratí, základní balík vozidel, potředbné doplňky do MSTS a hlavně vše v instalačních balíčcích ...

Pokud chceš šetřit, stáhni si některou free trať, třeba reálné 310, 180+183 nebo fitkivní Dvoukolejku, Ztracenou ...

Jsem začátečník ikdyž už mám MSTS přes rok.Mám takový problem když si stáhnu lokomotivu a dám ji do msts tak mně to při spouštění msts většinou hodí error. Nevíte proč?

Sfer napsal:
Jsem začátečník ikdyž už mám MSTS přes rok.Mám takový problem když si stáhnu lokomotivu a dám ji do msts tak mně to při spouštění msts většinou hodí error. Nevíte proč?

Zkus ten error popsta trošku víc, vypíše to nějakou hlášku? jakou? Z mála informací se pomoc nedá.

Amazon napsal:
Sfer napsal:

Zkus ten error popsta trošku víc, vypíše to nějakou hlášku? jakou? Z mála informací se pomoc nedá.
[/q]

Napíše to například: Error file to database
Trains/Trainset/365/365035.eng

Sfer: nezlob se na mě, ale tato informace, co jsi sem napsal, je zcela k ničemu, protože je nepřesná. Hlášku musíš napsat přesně. Neznám loko 365035. Také neznám hlášku "Error file to database".

Pavlík napsal:
Sfer: nezlob se na mě, ale tato informace, co jsi sem napsal, je zcela k ničemu, protože je nepřesná. Hlášku musíš napsat přesně. Neznám loko 365035. Také neznám hlášku "Error file to database".

Jo sorry ja ti to pak napíši ale nevíš jak odblokovat záchrannou brzdu která mne automaticky se zapla při překroč rychlosti?

Back
Nahoře