Otázka ohledně tratí,vlaků atd..

Oprava - Ctrl+Num7 a Num9 jsou opravdu dveře a nikoliv zrcadla. Máš pravdu - jak jsem myslel na ty zrcadla, tak jsem psal zrcadla i místo těch dveří.....

Náš ústav se Vám mými ústy omlouvá za tento politováníhodný omyl, ke kterému u nás dochází maximálně jednou za 10 let :D

Martens napsal:
Oprava - Ctrl+Num7 a Num9 jsou opravdu dveře a nikoliv zrcadla. Máš pravdu - jak jsem myslel na ty zrcadla, tak jsem psal zrcadla i místo těch dveří.....

Náš ústav se Vám mými ústy omlouvá za tento politováníhodný omyl, ke kterému u nás dochází maximálně jednou za 10 let :D

Nic sa nedej nakoniec to je Ctrl+8 a na TGV sa mi krasne vyklopi spriahlo...vyzera to bombovo...na to ako dlho hram MSTS som na to prisel az teras..:D

[split] padání MSTS

Zdravím, nainstaloval jsem MSTS+Trať 321 . A při načítání mi to vyhodí napříkald tuto hlášku:

Error reading train database file
File:
Line 245

po odklepnutí OK se objeví toto:

TRAINS\TRAINSET\cd_362\cd_362164.eng
Line 245.

Koukal jsem a v trainsetu 362164.eng mám (dneska jsem pro sichr stáhnul kompletní 362.rar, abych to měl OK).
A pak se mi tam takhle ukáže celý Trainset od Tratě 321.
Samozřejmě mi poté MSTS spadne...
Co mám dělat?

RE: padání MSTS

Nikdo nepíšete jaký máte OS. To je velmi důležitá informace. Pokud je to ve Vistách nebo sedmičkách, základní dotaz. Instalovali jste MSTS způsobem "Spustit jako správce"? Pokud ne, tak je to příčina těchto problémů.

Zbyněk Šemora napsal:
Nikdo nepíšete jaký máte OS. To je velmi důležitá informace. Pokud je to ve Vistách nebo sedmičkách, základní dotaz. Instalovali jste MSTS způsobem "Spustit jako správce"? Pokud ne, tak je to příčina těchto problémů.
Já má Windows vista, zkusím tedy msts přeinstalovat s příkazem Spustit jako správce a pak napíšu výsledek. Díky za radu

Zbyněk Šemora napsal:
Udělal jsem jak ste napsal, ale ukazuje mi to pořád to stejné. Co mám dělat teď?

Pavlík napsal:
Mirekcz: a co ten MSTS BIN? Ten jsi taky nainstaloval "Jako správce"?
T oje právě to na DVD s tratí 321 už nějaký msts bin je naistalovaný, ale když chci naistalovat ten nejnovější tak mi to napíše, že nemůže najít přečdchozí verzi a instalace nemohla být dokončena. Co mám dělat dál?

Pro Mirekcz: Na DVD s tratí nemůže být žádný MSTS Bin nainstalovaný, maximálně tam může být instalační soubor některé verze MSTS Bin. Pokud Ti nějaký kamarád dal obraz nainstalovaného MSTS s tratí 321 (která není free), vyřiď si nefunkčnost s ním. Pokud se skutečně snažíš instalovat MSTS Bin, a to do základní instalace MSTS, nepřečetl jsi si návod. Je třeba nejprve provést jediný dostupný oficiální update MSTS na tzv. verzi 1.4. Odkaz najdeš na webu MSTS Bin. Až po této aktualizaci můžeš instalovat MSTS Bin.
Pokud jsi už nějaký MSTS Bin měl nainstalovaný, musíš, jak píše Pavlík, nejprve starou verzi odinstalovat pomocí souboru Uninst_MSTS Patch číslo verze CZ.exe, který najdeš v adresáři MSTS. Pak můžeš teprve instalovat novou verzi.

A Honzo pověz prosímtě jak odinstalovat bin, když si ten soubor jak píšeš smažu? Je to teoretická otázka, nemá to s ničím souvislost, ale jenom tak mě napadla.Díky

RE: [split] padání MSTS

Mirekcz napsal:
Zdravím, nainstaloval jsem MSTS+Trať 321 . A při načítání mi to vyhodí napříkald tuto hlášku:

File:
Line 245

po odklepnutí OK se objeví toto:

TRAINS\TRAINSET\cd_362\cd_362164.eng
Line 245.

Koukal jsem a v trainsetu 362164.eng mám (dneska jsem pro sichr stáhnul kompletní 362.rar, abych to měl OK).
A pak se mi tam takhle ukáže celý Trainset od Tratě 321.
Samozřejmě mi poté MSTS spadne...
Co mám dělat?
Tak už mi to jde ale ukaže se mi: Nelze najít SMS soubor. soubor:../../common.snd/vozy/010.sms
Co mám teď dělat?

Já bych udělal nejdříve si pořádek v adresářích. Ale asi nejlepší bude, jít s někým , kdo MSTS rozumí, na pivo a povykládat si o adresářích MSTS. Kde jsou tratě, kde jsou vozidla, kde jsou kabiny a zvuky a čím a jak to zkontrolovat, aby všechny vazby fungovaly.
Pokud s nikým takovým na pivo jít nemohu, tak bych si MSTS vyčistil a nainstaloval trainset BP z mého DVD. Já si dal tu práci za Vás uživatele, aby se žádné takové hlášky, že nejde najít nějaký soubor, nevyskytovaly. Minus je, že nemám vše.

Mirekcz napsal:
Tak už mi to jde ale ukaže se mi: Nelze najít SMS soubor. soubor:../../common.snd/vozy/010.sms
Co mám teď dělat?

Stáhni si a nainstaluj od Jacka všechny balíky zvuků. Vše do složky common.snd. Anebo si objednej od Zbyňka jeho DVD a máš zcela jednoduchou a rychlou instalaci.

Pavlík napsal:
Mirekcz napsal:
Co mám teď dělat?

Stáhni si a nainstaluj od Jacka všechny balíky zvuků. Vše do složky common.snd. Anebo si objednej od Zbyňka jeho DVD a máš zcela jednoduchou a rychlou instalaci.
A kolik stojí to jeho DVD?

Odřeknout si pár piv a cigaret.
Jinak přesné info je na mých stránkách. Stačí jen klikat a najít "Jak trať získat". Možná to umí i vyhledávač :D

Zbyněk Šemora napsal:
Jinak přesné info je na mých stránkách. Stačí jen klikat a najít "Jak trať získat". Možná to umí i vyhledávač :D
Jak pár piv a cigaret???!!! Mi je 16!

Mirekcz napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Jak pár piv a cigaret???!!! Mi je 16!
No a co jako má být? Kolik bereš od svých rodičů apanáže? Tedy pokud víš co to apanáž je. A nebo si ty peníze zkus vydělat sám. Myslím si že v dnešní době by to neměl být až tak veliký problém. Choď třeba s novinami, nebo s letáky nebo dělej cokoliv jiného. Těch pár korun se nechá sehnat zhruba za týden až dva. Stačí se trochu snažit. A potom tě zaručeně bude hřát u srdce ten blažený pocit že jsi se o svého koníčka zasloužil sám a jenom sám jenom svoji pílí.

Back
Nahoře