Fotografie železničních zajímavostí

Hezké fotky!
O to víc, že jsem tím měl dneska jet a kdyby si nesmyslili,že ta charitativní jízda bude dneska, viděl jsem, jel jsem a ještě setkal...s kámošema...herdek.
Ale jinak díky, Davide.
Pěkné. Snad jim to bude dobře jezdit.

Vrbam napsal:
David: Pokusná jízda pro zaškolování palubního personálu.

Je to možné,
R.Jančura si po příjezdu do Havířova všechny svolal na peron a dlouze jim sděloval své připomínky.Co jsem se doslechl,v části trasy byly problémy s WiFi,jedním nrfunkčním /zřejmě ucpaným/ WC a s palubní bezdrátovou sítí a tím i vyřizováním objednávek občerstvení přes tablety stevardů a stevardek. Nicméně,je to třeba považovat za "dětské nemoci",které se časem snad zdárně pořeší.
S p.Jančurou jsem také osobně řešil možnost prohlídky lokomotivy a bylo mi s úsměvem sděleno,že se mám raději optat strojvedoucího.;)

David

Davide, docela hustá je ta fotka interieru ABmz - ty vysezené otisky prdelí na kožence :D . A černý pasažer? Jak je to dávno, co jsi řešil, jestli taky jednoho rozmázneš na skin 151? :D

Martens napsal:
Davide, docela hustá je ta fotka interieru ABmz - ty vysezené otisky prdelí na kožence :D . A černý pasažer? Jak je to dávno, co jsi řešil, jestli taky jednoho rozmázneš na skin 151? :D

No jo no,starší vozy.:oops:

A ty zbytky opeřence stále jezdí na stroji 350 002 od Jirky Tovačovského ...

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://simtrains.eu/trate/davca/davca/obrazky/350002_flek.jpg

Pravda,je to pro citlivější povahy poněkud "nechutné",ale když už nám to tak Dráčik nafotil.;) Nepíše o tom,že se v té době volalo po stále větší realitě. :oops:

David

Naposled editoval moderátor:
Martens napsal:
Tak to mě také zaujalo. Copak tam nemohli jako Rakušáci dát hadrové čalounění ? Nebo je to nějaká luxuxsní koženka pro první třídu ?

Zbyněk Šemora napsal:
Martens napsal:
Davide, docela hustá je ta fotka interieru ABmz - ty vysezené otisky prdelí na kožence :D . ...
Tak to mě také zaujalo. Copak tam nemohli jako Rakušáci dát hadrové čalounění ? Nebo je to nějaká luxuxsní koženka pro první třídu ?

Zdravím,
dle řadového označení vozu bych si tipl,že šlo o vůz jak první "A" /viz.koženka/ tak druhé "B" třídy /vůz měl i kupé ,kde sedadla byla potažena klasickým "semišem"/.
Nechci šířit fámy,ale tuším,že RegioJet cenově první a druhou třídu nerozlišuje.

David

Koženka je dle zadání RJ. Ta není původní. Lakování vozů probíhá v Krnově a předělávání interiéru tuším v Nymburku...

Zatím je pouze 2. třída. První třída + restaurační vůz snad příští rok.

Značení vozů je ještě rakouské, aby mohly hned jezdit. Čili jezdí na rakouský "techničák".

Hlavně, aby mu to neponičili vandalové jejich omalovánkama. Dostatek stevardů mu to snad ohlídá, ale proti vnějšímu nepříteli spolehlivé ochrany není.

Tady jsem přefotil něco z inf. materiálů které od pondělka najdete na pravidelných vlacích RJ:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.ne...706761032_1649281414_2272852_2005009741_n.jpg
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.ne...706921036_1649281414_2272853_1255288492_n.jpg
A Davidovi děkuji za dopravu po Ostravsku. Konečně jsem si vyfotil ty pro Ostravu typické tobogány :)
77bb61e56295009c77ae3445b7ca3b1c.jpg

To jsou staré Vítkovice kde se už mnoho let nedělá. Ale kdyby jste viděly fotky Mittalu kde se stále vyrábí tak.........................

Tommy66: Však já vím :) Vítkovice bych si chtěl nafotit ještě někdy večer, nasvícené. A pokud by to šlo, tak prolézt areály Vítkovic i Arcelormittalu hezky zevnitř. Vítkovice by podle všeho měly jít o víkendech, jak to je s mittalem netuším. Kdybyste někdo věděl o vhodných místech kde se dá fotit "industriál", napiště mi prosím třeba SZ. Určitě se do Ovy zase někdy podívám.

Kank: není problém se domluvit. :) Do Dolní oblasti by měly být prohlídky možné pořád. Nebo si ji můžeme domluvit. Jen je škoda, že jednička (vysoká pec) již není nasvícená, takže hezký noční snímeček už asi pravděpodobně nebude :(
http://e499-2002-msts..wgz.cz/image/17122089
http://e499-2002-msts.wgz.cz/image/17122089

Při posledním "Dnu otevřených dveří" ve Vítkovicích bylo přístupné naprosto všechno. S kamarádem jsme se dostaly na 20m od válcovací stolice a bylo naprosto volně povolené focení všeho.
S Mittalem je to něco naprosto jiného. Tam nemáš šanci se jako nezávislý dostat a pokud už se dovnitř dostaneš tak na foťák naprosto zapomeň.

Ale v celém areálu Vítkovic platí přísný zákaz fotografování po celý rok bez vyjímky. Na 1. máje také. Navíc to bylo všude napsáno. Když jsem pár let fotil na Heavy Machinery a byl jsem při tom přistižen, tak mi věřte, že jsem měl hodně velké oplétačky... Ve Vítkovicích to jen nikdo nehlídal. Bezpečnost samozřejmě také...

Cedule se zákazem fotografování byla tuším opravdu vyvěšena na vrátnici u vstupu do areálu, ale v návštěvním řádu je toto:
Neprofesionální fotografování:
Je v ceně prohlídky a je umožněno fotografování pouze objektů NKP.

Nabízí se otázka, co berou jako profesionální focení. Profesionál je ten, kdo má fotografování jako profesi která ho živí. Tudíž ten, kdo by chtěl fotky z areálu třeba prodávat. Považovat za profesionála každého se zrcadlovkou je nesmysl.

Dnes po zatoulání se cestou z hospody s pejskem do blízkosti nádraží, jsem si marně protíral oči, co to na kolejích nevidím. V Hustopečích kromě 810 jsem za poslední desítky let nic většího neviděl. Nedalo mi to a šel se podívat co je to za rychlíkové vozy. A v předu rovnou Brejlovec 753. Tak taková lokomotiva už vůbec na této lokálce.
A ono to bylo EC Vinný sklípek Kladno - Hustopeče a zpět. Vozy jsou i stylově pomalované, ale mobilem ve 23 hodin se mi lepší fotky nepovedly. Máme zde burčákové slavnosti a železniční soukromníci se hold činí.
d49ea665a14e3026fdbba9cc83d71784.jpg
baaba926948d0986724a8ca1a3f75b4e.jpg
fde04d655b03ecbb739268a8f647c7bb.jpg
e297eca691c8b186ef3ee486a6328bc1.jpg

Tak tohle jsou Zbyňdo ony pověstné "bílé myšky" :D :D ..... a máme tady námět na aktivitu ......

Back
Nahoře