Fotografie železničních zajímavostí

Zbyňku, to jsi nevěděl dopředu? Já to věděl už tak zhruba 2 týdny, že to k vám pojede. Asi jsem to sem mohl dát vědět. Ne všichni tady čtou diskusi na Káčku.

Martens napsal:
Tak tohle jsou Zbyňdo ony pověstné "bílé myšky" :D :D ..... a máme tady námět na aktivitu ......
Ráno jsem šel na nádraží znovu a nebyly to bílé myšky. Souprava tam ještě stojí. Tentokrát jsem si na to vzal digitální kameru pro lepší rozlišení.
Také mne napadl námět pro aktivitu. Jen zjistit, kudy ten vlak jel a co ho kde předjíždělo, atd.
Jenomže kdysi dávno podobnou aktivitu vymyslel zdejší Michal. Jednalo se o zvláštní vlak z Pardubic do sklípku ve Valticích. Třeba se tento skutečný dopravce Michalovou aktivitou inspiroval a podle aktivity MSTS udělal reálný vlak :D
d7cc309cf4f71b649ec60160874a87bf.jpg
72735440bbc17493f533f0584ec99903.jpg
afa23b96aa1a0440e2c13b1d5169e466.jpg
8df5335872bf7eca70bc92d12d46eac0.jpg
0fde6bcef7b1e9e18c7e103f80a6739c.jpg
9b4de52755b05aa07193267eb77a1b7d.jpg

Naposled editoval moderátor:
Zdravím,
cestou z práce domů si o něm čtu v "ČD pro Vás" a po příjezdu do Bohumína stojí na sousední koleji ... .:oops:
Jen škoda,že pro "dokumentačně-ilustrační" focení kvůli slunci dost špatně.:rolleyes:

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://simtrains.eu/trate/davca/davca/obrazky/sachvlak_7.jpg

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://simtrains.eu/trate/davca/davca/obrazky/sachvlak_1.jpg

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://simtrains.eu/trate/davca/davca/obrazky/sachvlak_2.jpg

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://simtrains.eu/trate/davca/davca/obrazky/sachvlak_3.jpg

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://simtrains.eu/trate/davca/davca/obrazky/sachvlak_4.jpg

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://simtrains.eu/trate/davca/davca/obrazky/sachvlak_6.jpg

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://simtrains.eu/trate/davca/davca/obrazky/sachvlak_8.jpg

David

Pavlík napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
:D Nejprve "chlastací - opilecký " vlak, teď šachový vlak, čeho se ještě dočkáme ? :D

Že by "Slezinový vlak" pro členy msts komunity :D ?

Mám se Vám poptat na cenu za pronájem toho našeho "cargáckého" vozu SR ?
Kusých kolejí s blízkými zásuvkami 230V je v Bohumíně dost,ale netuším,na kolik by přišla přeprava zmíněného vozu z Ústí nad Labem do Bohumína a zpět.:cool: ;)

David

Edie napsal:
A tak zrovna z toho Ústí by mě to zajímalo. Co že Vás napadlo zrovna tohle město :)?

Asi jsem nebyl správně pochopen.:)
Ten vůz SR je displokován v SOKV Ústí nad Labem /alespoň je to na něm napsáno/ a v příspěvku výše jsem byl zvědav na to,kolik by stála jeho přeprava /bez osob/ do místa konání "sjezdu",tedy Bohumína.;)

David

Davide ale to není vůbec špatný nápad udělat slezinu přímo ve voze během jízdy na trati. To si myslím že by bylo výborné pro celou řadu lidí. Hlavně by v řazení musel být vůz WRMZ - nejlépe 2x :D

Však to už je hodně starý nápad. Když mi táhlo na padesátiny, tak jsem měl takové přání. Tenkrát Petr Šimral mi řekl, že není problém a něco naznačoval o tanečním voze, který by dal na konec svých vlaků, které měly jezdit mezi Prahou a Ostravou. Bohužel ČD mu naházelo tenkrát tolik klacků pod nohy, že na rozdíl od Jančury v tehdejší době tento projekt zrealizovat nešel. A vypravit si soukromý vlak také od něj nebyl problém, ale to by stálo tolik, že normální smrtelník si dovolit nemůže.

Zdravím,
no nevím,ale za úvahu by mohlo stát přidání jednoho vozu na konec nějakého IC z Prahy do Bohumína a zpět. Možná by to ani nestálo tak moc,když by se ten vůz podařilo z velké části naplnit diskuzíchtivými fandy či nefandy MSTS.;)
Asi tak,dráha by dostala hlášku,že bude zvýšená frekvence cestujících mezi Prahou,Bohumínem či jakýmikoli jinými stanicemi,takže by se požádala o zařazení vozu navíc. Kdyby si všichni zájemci o jízdu zakoupili místenku /kde jsou ta časy za 30 Kč :(/,vůz by tak byl de facto rezervován celý a nebyl by problém ho "uzamknut" a označit jako vůz pro uzavřenou společnost. Pravda,dráha by musela s vozem šibovat a šlo by asi o nějaký ten lepší kousek se zásuvkami 230V,ale za to jízdné plus místenky by to mohlo být pro ni finančně zajímavé. Tolik tedy jen mé vyloženě laické úvahy s tím,že je těžké se i domyslet,zda se ještě jeden vůz na IC dá přidat apod.
Zkusím tedy zavolat na patřičná místa a poptat se na cenovou nabídku ČD a.s. :cool:

David

Jaký jídelňák ? :D Chtělo by to nějaký společenský salon, jako měli například šachisti. Stoly uprostřed a občerstvení jako oběd atd by se dohodlo s jídelním vozem ve vlaku. Vozit si svého kuchaře, to by se asi hodně prodražilo :D Ale na druhou stranu, že by se mezi námi nenašli nějací kuchtíci ? Proviant by jsme si nakoupili a za sebe, s vařením jsem soběstačný a když se mi chce i buchty či výborné sýrové tyčinky z kynutého těsta zvládnu :D
Ale to by pro část lidí se slezina stala prací :D

A co takhle koupit jedno DSsko a opravit, předělat dle naších požadavku. Horší je, kde by stálo a pak s nim dělat srazové výlety.

Zdravím, no já trochu odbočím, nedávno, když jsem jel z Prahy do Ostravy po nějakým rozhovoru, tak jsme si s basákem koupili do vlaku láhvinku Rozumně Uložené Měny a probíral jsem můj podnikatelský záměr a divím se, že s tím ještě někdo nevyrukoval.;) Já bych udělal vlak, žádný Regio Jet, ale tzv. dělničák, složená z bufetových vozů, fungujících jako klasická hospoda s pivem za 25 kč a hezkými servírkami toto pivo roznášejícími, jako v klasické IV. cenové skupině, klasické stoly, bytelné popelníky ze skla, no prostě taková pojízdná putyka + klasická jízdenka mezi Prahou a Ostravou. Tento vlak by vyjížděl z Prahy po 14. hodině, tak aby montéři a různý lid jezdící ze šichty onen spoj stíhal. Zastávky bych udělal tak, jak jezdíval kdysi rychlik v roce 1988, takže, Praha, Kolín, Choceň, Ústí n. O., Česká Třebová, Zábřeh n. M., Olomouc, Přerov, Hranice n. M., Suhdol n. O., Studénka, Ostrava Svinov, Hlavní a Bohumín a věřím tomu, že by byl tento spoj vtížený na 100% a dovolím si tvrdit, že by nejedn pán raději počkal na tento vlak, než jet o spoj dřív.:D:D:D

Tak pánové,
zavolal jsem hochům na "nábřeží" a podle všeho nějaké MSTS-akce v pohybujících se vozech nebudou.Odpovědný pracovník GŘ mi tedy sdělil,že ...

1.
V případě,že by byl zvláštní vůz řazen v GVD 2012 do soupravy nějakého IC mezi Prahou a Ostravskem,v Bohumíně ho odpojit nelze,protože de facto všechny IC vlaky v něm budou mít pobyt jen cca. 3 minuty a to je na odpojení a později i opětovné připojení vozu samozřejmě málo.

2.
Cargácký salon "umí" jen 120 km/h,takže jeho zařazení do vlaků IC není možné,poněvadž jsou v NJŘ 2012 prý kresleny už jako štošedesátkové.

3.
ČD a.s. disponuje jen velmi omezeným počtem salonních vozů na 160 km/h. Nakonec jsem z dalšího rozhovoru pochopil,že takový vůz je vlastně asi jen jeden.

4.
Vozů jiných řad se zásuvkami na 230V je tak málo,že všechny jezdí na pravidelných spojích a o jejich nasazení "na objednávku" nemůže být ani řeči.

5.
A co takový "extra" vůz na 24 hod. stojí ? Tipl jsem si 30 000,- Kč a bylo mi sděleno,že to je hodně slabý odhad.

Takže je to jasné hoši - akce se budou zřejmě i nadále konat v přítmí hospůdek a restauračních zařízení.
Ovšem,uvidíme jak se k tomu časem postaví RegioJet.:oops:

David

Back
Nahoře