Cabview

Stejně tak jako se mi třeba líbí záclonka/roletka v pravém okýnku, aby to byl opravdu "tunel" ... škoda že nejde edit, došlo mi to až po odeslání ...

Nespouštěj oči z tratě se dá praktikovat i při znázorněném okně pomocníka, já totiž rád jisté prostorové vidění a když nevidím znázorněné to druhé okno (pokud ho daná řada má) připadá mi to divné.
Ale díky za vysvětlení, beru to, že to tak nejde s tím pohledem.

Jinak monitor tratě F4 nepoužívám, a když, tak většinou jen na pár sekund a to ještě s pocitem ostudy, protože fíra má mít traťové poznání a kdo jezdí i simulátor s monitorem, tak teda... Teda. :D Ale každému co jeho jest.

No v tom případě tedy předpokládám, že máš oficiální seznání traťí pro celé Čechy, Moravu, Slezsko, Slovensko, Maďarsko ... do nejzapadlejší lokálky a vlečky na ní, protože jinak ... teda ... TEDA!!

Ale toto už s kabinami nemá zhola nic společného!

Naposled editoval moderátor:
ML636 napsal:
Jinak monitor tratě F4 nepoužívám, a když, tak většinou jen na pár sekund a to ještě s pocitem ostudy, protože fíra má mít traťové poznání a kdo jezdí i simulátor s monitorem, tak teda... Teda. :D Ale každému co jeho jest.
A já zase ano. :D
1. Nemám seznání pro celou ČR.
2. Tachometry u některých lokomotiv ukazují např. 100, ale na TM už je 102 km/h.
3. A to je hlavní proč, za monitorem necítíš fyziku vlaku, rozjezd a brždění, na TM to lze odhadnou, hlavně u brždění vlaku.

Souhlas, bez TM ani ránu, jediná výjimka je Čáslav - Třemošnice ale tam znám každý oblouk a zastávku. Ale třeba Brno - Přerov bych si s rychlíkem bez TM nelajzl a těch tratí je spousta.

Ja mám poznanie Štúrovo (Komárno) - Nové Zámky - Bratislava - Brno - Havl. Brod - Praha ale napr. úsek Havlíčkův Brod - Kutná Hora bez TM nezvládam :)
Všetky trasy jazdím s TM. Veď to až tak na obrazovke nezavadzia a ako píše Dan J., v reálnov vlaku aj cítiš, ako sa správa. Fyzika nepustí a monitor je len monitor.

Já vždy když si stáhnu nějakou novou trať, nejdřív si ji projedu ve volné jízdě, než se vrhnu do aktivit, které už jezdím bez TM. Jiná káva je to na Alföldu, kde nerozumím ani slovo, tak se řídím výhradně pokynu TM a JŘ.  :D

Teda pánové... To jsou zajímavé komentáře. :) Já si naopak zakládám na tom, že trať odjedu bez monitoru, maximálně si chvilkově vypomůžu, právě třeba kvůli té fyzice vlaku (ale zvuky jsou tak perfektní, že i z nich poznám, jestli mi vlak pozvolna zrychluje nebo zpomaluje). Někdy si dokonce zakrývám část TM rukou, když chci ulovit povolenou rychlost, a to abych neviděl, co mě například čeká za návěsti.

Pokud jde o poznání, bez problémů odjedu Beroun-Praha-Kolín-Č.Třebová-Brno-Břeclav, s občasnou výpomocí Česká Třebová-Bohumín-Mosty u Jablunkova, s častější výpomocí celé Slovensko, dál absolutně bez výpomoc Praha-Hradec Králové, Praha-Bad Schandau, lehce si pomáhám za Chomutovem směr Klášterec, lokálky za Hradcem na Lichkov taky jen občas. Dokud jsem jezdil 183, taky jsem tam TM nepoužíval na obou tratích. Zkrátka se snažím si to zapamatovat a TM je skutečně jen takové poslední berlička, která ovšem na stanovišti nemá co dělat, pokud chceme skutečně simulovat.  :) Věc názoru.

V aktivitách když se přejíždí určité točné body a podobně při šíbování, tak to používám taky, jinak ne. Když mi hrozí, že mě zastaví VZ, který v MSTS nerespektuje možnosti zrychlování na rychlostní návěstní soustavě, tak zkrátka vypnu VZ a jedu dál.
Totéž, když mi opakovač ukazuje, že bych měl dle MSTS jet od následujícího návěstidla 120 km/h a rozložit si zábrzdnou do dvou oddílů, přitom souprava má dle skladby vozů dostatek* procent na jeden oddíl = vypnu VZ a jedu na jeden oddíl.

* Pokud střihnu čůro, tak pak právě nadávám na ladění brzd vozů a z toho důvodu jsem si s tím začal hrát i jsem založil na to téma, abych si to všechno srovnal a mohl s tím jezdit podle D1 a V15 a ne podle MSTS.

MSTS nerespektuje možnosti zrychlování na rychlostní návěstní soustavě, tak zkrátka vypnu VZ a jedu dál.

Toto mi trošku objasni, lebo nerozumiem.

Sice to bude OT, ale pokud projíždím stanicí/dopravnou, vybavenou rychlostní návěstní soustavou a na vjezdu mám např. 60 a očekávej 80, smím po minutí poslední výhybky přilehlé k hlavnímu návěstidlu zrychlit jízdu na hodnotu, která bude na následujícím návěstidle (případně na traťovou rychlost, je-li tam návěst ...a volno).
Jenomže MSTS si to přebírá jako "Péčkové" stanice, resp. tento fakt nerespektuje (nelze nasimulovat?) a bouchne mi VZ, pokud začnu zrychlovat na 80 ještě před následujícím hlavním návěstidlem, byť už po minutí poslední výhybky přilehlé k "60 a očekávej 80, celou soupravou.
Tak se vždycky přesvědčím na TM, že tato situace nastává v 99% případů jízdy odbočkou, takže Ctrl+F4, VZ vypnout, takže nebouchne. Zapnout lze až po následujícím zastavení, protože "bouchnutí" se uloží do paměti a bouchne kdykoliv potom po pokusu ho zapnout před tímto zastavením. Takže proto to dělám. Nebudu se vláčet stanicí na návěst 40 a očekávej 100, rychlostí 40, když můžu za zhlavím už dávno zrychlovat na 100.

P.S. A totéž platí při jízdě na širé trati, pokud mám soupravu zvládající zábrzdnou vzdálenost nerozkládat do dvou oddílů. Pokud je sucho, nevidím důvod s touto soupravou jít předčasně pod 120 km/h již před návěstidlem se znakem přikazujícím očekávat snížení, nebo výstrahu. Trať 321 to tuším nedělá, ale BP striktně bouchá i na "žlutou" na širé trati. Opět, mám- li vhodnou soupravu splňující v reálu možnost nerozkládat do dvou oddáílů, Ctrl+F4 a jedu podle D1 a možností soupravy, ne co mi přikazují pevné parametry simulátoru. (V tomto případě chápu, že laděné "bezpečněji" na případy, kdy do dvou oddílů zábrzdnou vzdálenost rozkládat musíme, tedy ještě před výstrahou/očekávej, zpomalit pod 120 km/h)

mara754 napsal:
Zdar všeci, nemohl by mi někdo poradit, jak změnit údaje pro elektronický číselný rychloměr? Četl jsem totiž, že v MSTS je špatně zadaná rychlost tj. 1km ve skutečnosti je 0,856km v MSTS. Na normální ručičkový rychloměr jsem to převedl, ale nevím,  jak s tím digitálním. Mohl by mi někdo poradit jak na to??

To byl můj trochu unáhlený, byť ne úplně nepřesný, závěr. Hodnota pod jedničku to je, nicméně se mění v závislosti na aktuální hodnotě FPS- čím míň FPS, tím přesnější měření, menší nadhodnocování rychlosti. Nějaká střední hodnota se dá měřením pro zvolenou univerzální šablonu váh jednotlivých hodnot FPS samozřejmě zjistit (klidně může 0.856 vyjít). Mám kompletně zpracovanou fyzikální korekturu cvf.,eng. a wag. souborů za předpokladu, že znám onu střední hodnotu. Rozhodně však nestačí upravit rychloměr. Přepisuje se vše, co má co dočinění s veličinou rychlosti, včetně přepočtů sekce Friction...

Potíže:
1) Nefunkční digitální rychloměry a ampérmetry.
2) Nadhodnocování spádů (tíhové zrychlení není v MSTS jak usměrnit)

Tak to je na mě až příliš složité. U normálního rucickoveho rychlomeru jsem jen změnil řádek scalerange na dané hodnoty a byl jsem s jízdou mezi Frenštátem a Ostravou úplně spokojen. Ale bylo by dobré kdyby šel změnit i ten digitální.

Když jsem napsal potíže, tak jsem samozřejmě myslel neřešitelné potíže :-)

Mimo rychloměru je navíc třeba adekvátně upravit Coupling, Buffers, Adhesion, Friction, MaxBrakeForce, Výkon, Tažnou sílu, Maximální proud... A v cvf dále pak tedy i vše s tímto související (rozsahy ampérmetrů, siloměrů...)

Než upravovat jen rychloměr, to opravdu doporučuji neupravovat raději nic, neboť se tím napáchá více škody než užitku. Byť to na první pohled nemusí být vidět.

Za čas se nashromáždily opět nějaké materiály, přidala se k tomu trocha volného času a to dalo vzniku takovému malému remaku cabview pro Regionovu :)
14345fa3f32b8fc45c1f63fea09cd27f.png

Naposled editoval moderátor:
Tak tento cab mě hodně moc potěšil,nedávno jsem se na něj ptal,jestli vůbec existuje nebo jej někdo chystá a už bude - super a předem za něj moc DĚKUJI

Cab 813 nájdete na známej adrese. Všetky dôležité informácie sú popísané v pribalenom textovom súbore. Nočné textúry zostali nezmenené nakoľko sa mi nepodarilo zmierniť problémové odlesky tak, aby to vyzeralo lepšie ako predtým. Keby ste našli ešte nejaké ďalšie nedostatky okrem chýbajúcej polohy rýchlobrzdy, píšte sem :rolleyes:

pbu51.jpg

A aby som nezabudol - Veselé Vianoce prajem všetkým :)

Back
Nahoře