Sice to bude OT, ale pokud projíždím stanicí/dopravnou, vybavenou rychlostní návěstní soustavou a na vjezdu mám např. 60 a očekávej 80, smím po minutí poslední výhybky přilehlé k hlavnímu návěstidlu zrychlit jízdu na hodnotu, která bude na následujícím návěstidle (případně na traťovou rychlost, je-li tam návěst ...a volno).
Jenomže MSTS si to přebírá jako "Péčkové" stanice, resp. tento fakt nerespektuje (nelze nasimulovat?) a bouchne mi VZ, pokud začnu zrychlovat na 80 ještě před následujícím hlavním návěstidlem, byť už po minutí poslední výhybky přilehlé k "60 a očekávej 80, celou soupravou.
Tak se vždycky přesvědčím na TM, že tato situace nastává v 99% případů jízdy odbočkou, takže Ctrl+F4, VZ vypnout, takže nebouchne. Zapnout lze až po následujícím zastavení, protože "bouchnutí" se uloží do paměti a bouchne kdykoliv potom po pokusu ho zapnout před tímto zastavením. Takže proto to dělám. Nebudu se vláčet stanicí na návěst 40 a očekávej 100, rychlostí 40, když můžu za zhlavím už dávno zrychlovat na 100.
P.S. A totéž platí při jízdě na širé trati, pokud mám soupravu zvládající zábrzdnou vzdálenost nerozkládat do dvou oddílů. Pokud je sucho, nevidím důvod s touto soupravou jít předčasně pod 120 km/h již před návěstidlem se znakem přikazujícím očekávat snížení, nebo výstrahu. Trať 321 to tuším nedělá, ale BP striktně bouchá i na "žlutou" na širé trati. Opět, mám- li vhodnou soupravu splňující v reálu možnost nerozkládat do dvou oddáílů, Ctrl+F4 a jedu podle D1 a možností soupravy, ne co mi přikazují pevné parametry simulátoru. (V tomto případě chápu, že laděné "bezpečněji" na případy, kdy do dvou oddílů zábrzdnou vzdálenost rozkládat musíme, tedy ještě před výstrahou/očekávej, zpomalit pod 120 km/h)