Zbyněk Šemora
Strojvedoucí
Od Pikka vynikající model, ale ladění od ŽSR. Na tohoto pána ladiče nesmíme zapomínat.Pavel Škrdla napsal:... na tak skvěle vyladěných modelech jako jsou od Pikka. ...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Od Pikka vynikající model, ale ladění od ŽSR. Na tohoto pána ladiče nesmíme zapomínat.Pavel Škrdla napsal:... na tak skvěle vyladěných modelech jako jsou od Pikka. ...
Ahoj, neříkám, že může být požitek v MSTS topit, ale nezlob se na mě, s praxí, alespoň co jsem od fírů co na páře jezdili slyšel, tak fíra se věnoval trati a topič topení, samozřejmě, že spolupráce být musela a to s tím regulátorem, to jsem slyšel taky, že pokud by to fíra přehnal, bude ubit topičovou lopatou.Pavel Škrdla napsal:...........No a ještě maličkost, je opravdu škoda jezdit s automatickým topičem na tak skvěle vyladěných modelech jako jsou od Pikka. Vždyť právě na páře topič i fíra velmi úzce spolupracují a ďoplňují se. Jet na páře s auto topičem ten správný požitek strašně degraduje. Pardon, to sem ale už nepatří, já jen k té diskuzi o důležitých ukazatelech.
To nepopírám, samozřejmě ve skutečnosti má strojvedoucí mít přehled o stavu vody ale v MSTS to absolutně není potřeba. V MSTS je mi úplně jedno, kolik mám vody takže si myslím že v MSTS může být vodoznak vynechán. Samozřejmě to neplatí pro případy, kdy je vypnut automatický topič. Ale jak tu bylo řečeno, strojvedoucí se má věnovat trati.Pavel Škrdla napsal:Pánové, nic ve zlém, ale na páře mám něco málo odjeto a už jsem to i několikrát psal. Nejdůležitější ukazatel na páře je právě vodoznak. Když nemáš páru > nejedeš, když nemáš vzduch, nejdeš, nebo nebrzdíš. Ale když nemáš vodu,Ouha v lepším případě "jenom " vytavíš " olovníky a v tom horším no... pořádáš skok do dálky s kotlem a ty i s topičem letíš rovnou do nebe. No a i ty olovníky jsou pěkný " švunk ". Když je vody moc, tak zase strháváš vodu do válců a můžou uletět víka.
Pokud je správně nastaveno spouštění injektorů,tak se o vodu opravdu starat nemusím.Pokud je to blbě,tak mi kotel může taky pěkně bouchnout...Proto preferuji automatického topiče,abych jako fíra se o kotel vůbec nemusel starat.Hynďa napsal:To nepopírám, samozřejmě ve skutečnosti má strojvedoucí mít přehled o stavu vody ale v MSTS to absolutně není potřeba. V MSTS je mi úplně jedno, kolik mám vody takže si myslím že v MSTS může být vodoznak vynechán. Samozřejmě to neplatí pro případy, kdy je vypnut automatický topič. Ale jak tu bylo řečeno, strojvedoucí se má věnovat trati.Pavel Škrdla napsal:Pánové, nic ve zlém, ale na páře mám něco málo odjeto a už jsem to i několikrát psal. Nejdůležitější ukazatel na páře je právě vodoznak. Když nemáš páru > nejedeš, když nemáš vzduch, nejdeš, nebo nebrzdíš. Ale když nemáš vodu,Ouha v lepším případě "jenom " vytavíš " olovníky a v tom horším no... pořádáš skok do dálky s kotlem a ty i s topičem letíš rovnou do nebe. No a i ty olovníky jsou pěkný " švunk ". Když je vody moc, tak zase strháváš vodu do válců a můžou uletět víka.
No Hynďo a to je právě ta veliká škoda. Že se obecně v MSTS preferuje autotopič. Ale nevadí. Taky jsem nějaký ten cab spolutvořil tak vím, co to je za ku ...písk... evskou prca...písk ...ici to udělat a sám bych třeba i pomohl ale ten čas, čas, čas.....Každopádně jen jsem chtěl pozitivně přispět, v žádném případě kritizovat.Tak ať už tak či onak, díky, ti, že to děláš, přeju hodně úspěchu a moc se těším na cab až bude venku....Hynďa napsal:To nepopírám, samozřejmě ve skutečnosti má strojvedoucí mít přehled o stavu vody ale v MSTS to absolutně není potřeba. V MSTS je mi úplně jedno, kolik mám vody takže si myslím že v MSTS může být vodoznak vynechán. Samozřejmě to neplatí pro případy, kdy je vypnut automatický topič. Ale jak tu bylo řečeno, strojvedoucí se má věnovat trati.
Karkulka mala iba dve samostatne ovládané húkačky, takže to je jedno. Ohľadom tých zvyšných prepínačov, skúsim sa doma pozrieť.JurajP napsal:Ahojte. Chcem Vás poprosiť o radu ohľadom kabíny T444.1 na nasledujúcom obrázku. Kto vie, ktoré označené kontrolky a ovládacie prvky na čo slúžia, nech mi prosím odpíše. Viem, že je to ovládanie svetiel, húkačka, píštala, atď. Ale ani napr. pri píštalovej a húkačkovej páčke neviem, ktorá je ktorá. Vopred ďakujem za Vaše rady.
Já to taky nemyslím ve zlém. Káždý má své zkušenosti, svůj názor a ten jsme tu řekli. Od toho je forum.Pavel Škrdla napsal:Každopádně jen jsem chtěl pozitivně přispět, v žádném případě kritizovat.Tak ať už tak či onak, díky, ti, že to děláš, přeju hodně úspěchu a moc se těším na cab až bude venku....
Ahoj. Chystám sa vylepšiť karkulkovú kabínu, ktorú ma na svojom webe Jiřík. Rozanimovať ovládače svetiel, húkačky, niektoré kontrolky, ukazovatele, atď. Zatiaľ som len zháňal podklady.nebulus napsal:JurajP: Díky, mňa by skôr zaujímal samotný cab. Nebodaj niečo chystáš?
Ono to vyladěné je, jen to není tlak v šoupátkové komoře ale v kotliDan J. napsal:Takže prosím, za omluvu, onen budík animovanyje, jen je asi ještě nesladěn eng s cvf. Poněvaš ručička vystoupí na určitou hodnotu a už se nehne. Viz onen 2. obrázek. (takže musím počkat na vyladěnou versi) Ještě jednou omluva, tím, že se pak ručička v budíku ani nehla nyslel jsem, že neí rozanimován a až jsem začal dneska 2. testík aktivity, tak jsem si toho všimnul.
Dan
Ahoj Hynďo.Hynďa napsal:Ono to vyladěné je, jen to není tlak v šoupátkové komoře ale v kotliDan J. napsal:Takže prosím, za omluvu, onen budík animovanyje, jen je asi ještě nesladěn eng s cvf. Poněvaš ručička vystoupí na určitou hodnotu a už se nehne. Viz onen 2. obrázek. (takže musím počkat na vyladěnou versi) Ještě jednou omluva, tím, že se pak ručička v budíku ani nehla nyslel jsem, že neí rozanimován a až jsem začal dneska 2. testík aktivity, tak jsem si toho všimnul.
Dan![]()
U Mikáda to ani tu červenou čáru nepřeleze a zastaví se to přesně na ní (Anton má větší tlak páry než Mikádo). Takže při startu aktivity Ti tlak jde nahoru, zastaví se na maximální hodnotě a klesá, pokud máš velkou spotřebu páry.Dan J. napsal:Ahoj Hynďo.
Ahá, já měl mylnou představu, že je to onen tlak v š. komoře, ty hodnoty na budíku jsou na obou obrázcích stejné?
http://img163.imageshack.us/img163/6642/novcabanton.jpg
http://img294.imageshack.us/img294/2306/kabina.jpg
Takže mi ty ukazatele přišly shodné. Pokud by byl ten budík ve staré kabině shodný a nebyla by to šoupýtková, tak po překročení hodnoty 10 jde mašina z výkonu. Tak a u tvé kabiny to vlastně vyleze na začátku aktivity za červenou čáru o překročené hodnotě a už se to vlastně nehne, jen jednou za celou cestu, to spadlo na hodnotu při začátku aktivity a to na koridoru, když jsem jel 110km/h. Tam je prostě jen blbé, že se musí hlídat na TM, že jde mašina z výkonu, ale i to se dá, vyzkoušeno dnes jsem dojel test aktivity. Ale stejně mi vrtá hlavou, že jsou oba měřáky na obrázcích totožné a jedná se dle tebe o úplně jiný.
Dan
nebulus napsal:Dá sa rozanimovať niečo ako kontrolka dverí?