Cabview

Davide, dej pokoj.:) Volant možná ještě někdy zkusím, ale "potřebujeme" i jiné mašiny.;)

Michale !

Velké Díky ! Všechny moje nasbírané E469.2 se už třesou nedočkavostí a slastně vrtěj narázníkama ...... :-)

Michal fantastická robota, mňa u 183 zožieral tiež ten volant ale nakoniec to skapalo na úplne inom. Takže ešte raz-bravúrna robota a skladám klobúk.

David: Nechejme se překvapit.;-)

pepeQ-2: Tak bacha, ať si je nezaklíněj.:D:D:D

duuso: Děkuji. Škoda, že ta 183 nevyšla. Ale jinak máte s kolektivem taky parádní kousky.

Naposled editoval moderátor:
No mne nevyšla ale nakoniec vyšla Somatkovi, teraz pracujeme s Nebulusom na panťáku:
http://sklad.obrazku.cz/obr576691_560.jpg
http://sklad.obrazku.cz/obr577448_560night.jpg

duuso napsal:
No mne nevyšla ale nakoniec vyšla Somatkovi, teraz pracujeme s Nebulusom na panťáku:
http://sklad.obrazku.cz/obr576691_560.jpg
http://sklad.obrazku.cz/obr577448_560night.jpg
No, to je paráda. Pěkné. To také potřebujeme :D

Skusím si nainstalovat jinej vyhledávač jestli to bude fungovat, akrát by mě zajímalo co jsem provedl že na hodnocení mám -3 a to jsem měl -2. Ach jo

Ahojte. Bol by som vďačný, ak mi niekto objasní problematiku ohľadom kabín pre motoráky 850 a 851. "Rýpal" som sa trocha v dvoch kabínach pre tieto stroje, ktoré vytvorili Michal a Kevin. Všimol som si, že kontrolér v oboch kabínach má animovaných 8 polôh - voľnobeh a 7 jazdných stupňov. V cvf súboroch je však definovaných len celkovo 7 polôh, resp. v Michalovej kabíne je pre radu 850 7 polôh a pre radu 851 8 polôh. Je rozdiel medzi týmito radami v počte stupňov? Vopred ďakujem ochotnému človeku, ktorý mi vysvetlí podrobnosti;)

P.S.: Pred časom som sa pýtal na podrobnosti ohľadom kabíny pre karkulky T444.1. Autorom pôvodnej kabíny je Ondra Janiš, ja som dorobil animácie ďalších prvkov. Ak má niekto záujem, výsledok nájde ju na Jiříkovej stránke rovnako ako kabínu pre "polovičné pomaranče" T658.0 a T698.0.

850 i 851 maj 7 stupňů, ale ten sedmý byl brzy odpojen. Takže naanimované jsou všechny stupně, ale v cvf souboru je to jen sedm položek včetně volnoběhu, protože se jezdilo pouze na šest stupňů. Snad to chápu s tím MSTS dobře. Stejně to bylo i u 852/3.

Ďakujem za odpoveď chlapci. Len pre informáciu, neviete, prečo sa posledný stupeň odpájal? Dochádzalo k nadmernému opotrebovávaniu motora?

Jo, bylo to přesně kvůli tomu. Ten motor byl dost poruchový i s tím sníženým výkonem. Když v Trutnově končily vozy 852/3, jezdilo se dokonce u některých vozů jenom na 5.

Spíš celýho hnacího ústrojí. Ty motoráky jsou úplně v hajzlu a obrovská chyba byla nechat v 854 původní převodovky. Na to ten motorák trpí. Sice jsou po repasi, jenže to začíná zase bejt to, co to bejvalo...

JurajP napsal:
Ahojte. Bol by som vďačný, ak mi niekto objasní problematiku ohľadom kabín pre motoráky 850 a 851. "Rýpal" som sa trocha v dvoch kabínach pre tieto stroje, ktoré vytvorili Michal a Kevin. Všimol som si, že kontrolér v oboch kabínach má animovaných 8 polôh - voľnobeh a 7 jazdných stupňov. V cvf súboroch je však definovaných len celkovo 7 polôh, resp. v Michalovej kabíne je pre radu 850 7 polôh a pre radu 851 8 polôh. Je rozdiel medzi týmito radami v počte stupňov? Vopred ďakujem ochotnému človeku, ktorý mi vysvetlí podrobnosti;)

Tak ve stručnosti :)
Původní M286.0 (850) měly motor K12V170DR o výkonu 515 kW a 6 výkonových stupňů na kontroleru (0-100%) - tento případ se dnes již moc nevyskytuje (viz dále).

U řady M286.1 (851) byl z výroby dosazen motor KS12V170DR se zvýšeným výkonem na 588kW (větší tlak přeplňování, silnější blok motoru) - a jako "dorovnání" byl přidán jeden (tzn. sedmý) výkonový stupeň na kontroleru.

U většiny dnešních 850 ČD byl pro zvýšení spolehlivosti dosazen motor KS12V170DR (vyzískaný z rekontruovaných 852/3) a byl "zablokován" 7. stupeň (tzn. je využitelný původní výkon cca. 515kW). Ovšem na stanovišti zůstal původní kontroler se šesti stupni, kterým ovšem regulujeme výkon SM v rozsahu 0-85%.

K (skutečnému) zablokování 7. stupně došlo ze stejných důvodů také u většiny 851. Zde je jediný rozdíl v chování jízdního kontroleru na stanovišti - ten má stále 7 poloh, ovšem šesté a sedmé poloze odpovídá stejný výkon (cca. 85%).

Z toho tedy vyplývají 4 varianty cvf souborů:
cd850: Výkon SM odpovídá 588kW, využitelných 85%, 6 stupňů
cd851: Výkon SM odpovídá 588kW, využitelných 85%, 7 stupňů
csd850: Výkon SM odpovídá 515kW, využitelných 100%, 6 stupňů
csd851: Výkon SM odpovídá 588kW, využitelných 100%, 7 stupňů

P.S.: Pro šťouraly: ve skutečnosti jsou stupně spíše otáčkové než výkonové - ovšem MSTS tohle nerozlišuje.

Back
Nahoře