Cabview

Michale, otázku animací ve větším rozlišení kdysi řešil ještě PPoollll. Našel v MSTS parametr, který umožní nastavit velikost animací na větší rozlišení, ale problém je ten, že to ovlivní všechny caby a tedy nešlo provozovat caby s obojím rozlišením.Bohužel, tohle si vzal s sebou na poslední jízdu ....

Další problém, na který narazíš a s čím je potřeba počítat je max. velikost jednoho snímku 255x255 - už i při rozlišení 640x480 jsou prvky, které se musely velikostně dělit.

Moc optimistické info to asi není ....

No myslel som, že pri zmene rozlíšenia animácii sa zväčší aj veľkosť jedného snímku, ale snáď tieto problémy vyrieši Open rail...

Ahojda!

Několik otázek:
Nechá se v cabu nastavit kontrolka spuštění kompresoru?
Dá se v cabu signalizovat připojení vozu, nebo pomocí klávesy V nějak vhodně (aniž by mi KBS chytala kod) zobrazit textura (kontrolka dobíjení přípojných vozů)?

Děkuju.

Mirku, na kompresory se nemáš čeho chytit - tedy na automat.....pokud bys je chtěl spouštět ručně, tak jedině vzít nějakou klávesu a na to pak pověsit i trigger se zvuky .....

Kontrolku dobíjení přípojných vozů asi taky neuděláš .... není tam nic, čeho by se dalo chytit ...

Já ti děkuju. Avšak to dobíjení by snad šlo. Japa to pověsím třeba na klávesu "J" ?

Klávesa J jsou kompresory, ale u pár, takže nevím. Mne zase napadla klávesa Q- hlášení. Jo a coudo upravená kabina na esa nemá chybu. Díky za ni. Není v plánu zprovoznit i přepínač jízda/výběh? Neprojdou úpravou i peršinky? Lukáš

Lukáši v esech mám taky malou chybku, bude potřeba opravit všechno ale nevím kdy a jestli vůbec. Dělám jen když se mi chce a co se mi chce.. ;)

Čouda napsal:
Já ti děkuju. Avšak to dobíjení by snad šlo. Japa to pověsím třeba na klávesu "J" ?

Mirku, namapuj si to na jakou klávesu chceš.....podstatné je to, zda máš v cvf souboru událost, na kterou lze danou animaci napojit - a to právě že nemáš....

Kompresory u páry v elektrice použít za stávající situace nelze, protože v v cvf se udává typ engine a podle toho se použije odpovídající sada oněch událostí.

Když je tady zmíněna Čoudova úprava, tak jsem si jí dnes stáhnul. U řady 362 chybí verze yyy. To je schválně?

No on Čouda tam má v .cvf nastavené směrování do složky cab363, takže buď překopírovat, nebo v .cvf upravit směrování.

Edie napsal:
Původní složku jsem smazal, a přepsal nově staženou. 362 mi jde v pohodě.

A to jsi právě neměl.

Stačilo přepsat směrování v engu. V cvf je to totiž takhle "CabViewFile ( ..//..//common.cab//cab363_cou//363_front.ACE )".

Takže kabina musí být v "common.cab/cab363_cou".

Pavlík napsal:
EDIT: takže není pravda to, co píše Lukáš Matura.

No nevím ale já to mám tak jak to myslel Lukáš:

CabViewType ( 1 )
CabViewFile ( "..//..//common.cab//cab363//363xxx_front.ace" )
CabViewWindow ( 0 0 640 290 )
CabViewWindowFile

Citace z Čoudova webu:

"POZOR!!! Pokud jste používali původní Čoudovu kabinu pro řadu 363, smažte před instalací původní složku .../common.cab/cab363_cou/ a nezapomeňte provést příslušné úpravy směrování na nové soubory cvf v souborech eng.

Instalujte do složek .../common.cab/cab362_cou/ a .../common.cab/cab363_cou/"

Tak kdepak bude asi problém?

Back
Nahoře