Cabview

mara754 napsal:
Ahoj, měl by někdo nafocenou kabinu pro reko brejlovce? Rád bych ji vyrobil, ale nemám možnost, jak ji nafotit. Kdyžtak mi napište na email: peterekmarek13@gmail.com Díky.

Nějaká existuje, ale kdo je autorem nevím a o jejím zveřejnění dost pochybuji...

prolam napsal:
mara754 napsal:
Ahoj, měl by někdo nafocenou kabinu pro reko brejlovce? Rád bych ji vyrobil, ale nemám možnost, jak ji nafotit. Kdyžtak mi napište na email: peterekmarek13@gmail.com Díky.

Nějaká existuje, ale kdo je autorem nevím a o jejím zveřejnění dost pochybuji...

Dotytyčná se neptá na cabview, ale na materiál sloužící k jeho vytvoření.

Pokud někdo nabídne kvalitní a použitelnou dokumentaci odpovídající standardům k vytvoření kvalitního cabview, výzvám se nebráním... ;)

Zdar všeci, nemohl by mi někdo poradit, jak změnit údaje pro elektronický číselný rychloměr? Četl jsem totiž, že v MSTS je špatně zadaná rychlost tj. 1km ve skutečnosti je 0,856km v MSTS. Na normální ručičkový rychloměr jsem to převedl, ale nevím, jak s tím digitálním. Mohl by mi někdo poradit jak na to??

mara754 napsal:
.... Četl jsem totiž, že v MSTS je špatně zadaná rychlost tj. 1km ve skutečnosti je 0,856km v MSTS. ...

Není to náhodou obráceně ? Ale jen tak mimochodem, rychlost bývá v km/h. v km se měří vzdálenost.
Kdyby v MSTS všechny úseky měly být kratší, což by vycházelo podle GPS souřadnic, tak jezdíme hodně s náskokem. Kdysi jsem testoval v EC Vindobona úsek Pardubice - ČT souběžně na svém notebooku. Abych udržoval synchro s reálem, nemohl jsem jet 160, ale asi jen 110. 
Na jiných tratích, i když jsou km přesně se musí jet, aby se dodržel jízdní řád. Takže bych s rychlostí v MSTS raději vůbec nehýbal. Současně zpomalit se dá vždy, ale pokud by se snížila rychlost vzhledem k ukazateli rychlosti, tak zrychlit nad maximální povolenou rychlost se už nedá a dodržet jízdní řád by bylo už nemožné.

Jízdní doby ale nejsou v reálu vůbec tak volné, aby stačilo jet s EC na takové trase 110 km/h. A když si to tak vememe, tak rychlost 110 km/h v MSTS odpovídá ani ne 140 km/h ve skutečnosti, což by bylo odpovídající. 

Pokud já porovnám třeba jízdu se 754 z Ostravy hl.n. do Frenštátu pod Radhoštěm v MSTS a v reálu po úpravě rychloměru v cvf, kterou jsem si taky provedl, tak musím říct, že to zhruba odpovídá. V úsecích, kde je třeba jet traťovou rychlostí mi před touto úpravou stačilo jet i o 10 km/h méně. A to trať není zkrácena v MSTS oproti reálu.

Já se projedu po trati č. 323 sem tam i v realu a co se týče rozjezdů s 754+4x Bdt z Pržna směr Baška tak na začátku té dlouhé roviny mám na rychloměru 80ku a v MSTS s úpravou rychloměru mi to vychází na 98% přesně a tak to mám na celé trati! Takže mi to vyhovuje a proto jsem se ptal, jak upravit ten číselný ukazatel rychlosti. Nepotřebuju aby mě někdo poučoval, jak to je nebo není dobré, ale jak to udělat (pokud to vůbec jde).

Vypadá pěkně,ale bylo by tam potřeba ještě pár věcí vylepšit či dotáhnout (případně se zaměřit na kvalitnější vyfocení). A které, že to jsou?

1) Spodní část pultu - mezery mezi jednotlivými sekcemi se totálně rozjíždějí a popírají jakoukoliv perspektivu. Kabina tak vypadá, že se rozsype na prvním zhlaví.
Stačilo by tyto části s mezerami vyřezat a položit jako novou vrstvu a trošku srovnat, aby to alespoň trochu vypadalo.

2) Rajčák výkonu - ikdyž je zakrytý sešiťákem, tak se nepřirozeně klátí doprava. Totéž platí pro ovladač EDB - šikmá věž v Pizze je rovnější.

3) Otočný ovladač režimu jízdy v ARR - trošku se taky klátí na stranu, ale z printscreenu není jasné, je-li animovaný či nikoliv - pokud není, máte někde lepší fotku i z jiného stroje?

Asi dostanu po čuni, ale když už se tu teda objevují reakce, tak já bych se přimluvil, aby nové kabiny měly o nějaký ten milimetr pohledu navíc věnovaný i okně pomocníka. Takhle je to docela dobré, ale kdyby bylo možné vidět ještě větší plochu levého okna, ten dojem z jízdy a z prostoru by byl podle mého o dost lepší. Co na to ostatní?

Ne všude to jde - podívej se na screen od viaxerna - tam už to těch pár milimetrů nezachrání a nebo to bude za cenu,že neuvidíš část ovladačů na pravé straně.

Možná bys mohl namítnout, že by mohl být pult focený z větší dálky, ale to je pak zase pohled, jako by fíra visel za šle na zadní stěně kabiny.

Klucí slovenští to vyřešili tak, že levé čelní okno mají místo levého pohledu.....

No a pokud by Ti to nestačilo, tak je čas přejít na RW a užívat si 3D kabiny.

Docela by mě zajímalo, jak by se takový pan ML636 chtěl dívat z "okna pomocníka" v Syslovi, Panterovi, Sharkovi, 38x či čemukoliv podobnému "modernímu" ... mě pro změnu zase vyhovuje když je onen pohled co nejmenší, případně si tento pohled pravidelně zakrývám "F4" abych mohl praktikovat "Nezpouštěj oči z traťě!"  :oops:

Naposled editoval moderátor:
Back
Nahoře