Plynulost běhu okolní krajiny

Ten procesor bude zřejmě největší brzda msts. Výkonnost procesoru se neměří jen jeho frekvencí. Jsou tam i další aspekty.

lukas matura napsal:
Zdravím Vás všechny. Měl bych menší prosbu o radu. S Pavlíkem jsem řešil možnost zvýšení mého fps - ve stanici Letohrad v kabině fps 7, při pohledu 2 na soupravu z boku 20. 1. varianta byla, že mám malou RAM-ku(měl jsem 0,99 GB), takže zvýšení - v současnosti mám 2,99 GB RAM a fps stále stejné i po reinstalu celého msts včetně smazání registrů. Pavlíka ještě napadlo reinstal windows, ale do toho se mi nechce, nenapadá Vás někoho méně "bolestivé" řešení? Ještě dodám, že procesor mám 2,93 GHz jednojádro (msts údajně ani více než jedno jádro neumí využít), grafika integrovaná. Nevíte co s tím? Předem děkuji moc za případnou pomoc, radu. Lukáš
Lukáši, já mám podobnou starou vykopávku jen s tím rozdílem, že je tam procesor P4 o taktu 3ghz, virtuální dvoujádro a fps ve velkých stanicích, jako například Hradec Králové je 5.
To není o tom, že MSTS využívá jedno jádro, ale je to o moderních nanotechnologiích. Proto to na současných čtyřjádrech o nižším taktu šlape až s 5x lepším FPS. Do tohoto PC peníze už nevrážej, to jsou vyhozené investice. Pokud jinak PC funguje, tak si ho nechej jako náhradní třeba na zálohy. Asi bys měl pomalu psát Ježíškovi na něco modernějšího. Ale žádné akce z letáků, nejlépe, kdyby Ti někdo ze znalých kamarádů na fóru něco poskládal, to vyjde levněji a máš jistotu, že Ti tam nedají komponenty nevalné úrovně, kterých se prodejce potřebuje zbavit. Pokud ale nejsou finance, budeš muset to nějak do té doby než budou, vydržet.

Odporúčam skúsiť Windows Doctor. Tento program mi bol doporučený a už som ho aplikoval na svoj počítač doma aj na dva stroje v práci. Okrem vyčistenia stroja od rôzneho bordelu a opravy registrov dokáže optimalizovať systém a robí to fakt dobre, pretože výsledok je okamžite zjavný. Na MSTS samozrejme až taký výrazný vplyv nemá - tomu nepomôže už ani svätená voda ... :)

lukas matura napsal:
Zdravím Vás všechny. Měl bych menší prosbu o radu. S Pavlíkem jsem řešil možnost zvýšení mého fps - ve stanici Letohrad v kabině fps 7, při pohledu 2 na soupravu z boku 20. 1. varianta byla, že mám malou RAM-ku(měl jsem 0,99 GB), takže zvýšení - v současnosti mám 2,99 GB RAM a fps stále stejné i po reinstalu celého msts včetně smazání registrů. Pavlíka ještě napadlo reinstal windows, ale do toho se mi nechce, nenapadá Vás někoho méně "bolestivé" řešení? Ještě dodám, že procesor mám 2,93 GHz jednojádro (msts údajně ani více než jedno jádro neumí využít), grafika integrovaná. Nevíte co s tím? Předem děkuji moc za případnou pomoc, radu. Lukáš

Problém o něco málo zlepšen. FPS se zvedlo cca o 2 po defragmentaci disku. V trati 340 od Mikyho945 a Regedita77 dosáhnu i fps 50!

lukas matura napsal:
... Problém o něco málo zlepšen. FPS se zvedlo cca o 2 po defragmentaci disku ...

O defragmentácii sa tu už písalo. Sama o sebe pri NTFS súborovom sytéme nepomôže, skôr môže byť na príťaž. NTFS si umiestnenie aj fragmentáciu súborov na disku ošetrí sám aj bez "ručnej" defragmetácie, akurát treba mať dostatok voľného miesta na disku.
Naučte sa nerýpať do toho, čo funguje a čo funguje do toho rýpať netreba :D

Dobrý den mám Ntb Lenovo Ideapad G580 13-2328M, 4GB, nVidia GT 630M,2 GB a chci se zeptat. jak trať pana Šemory tak trať 321 se mi při hrání krajina nepříjemně seká, pohyb je neplynulý a je to celkem nepříjemný. Nejsem odborník na PC, ale můžete mi někdo poradit co s tím (polopaticky :D) díky

a kapacita disku 900 GB

procesor : Intel(R) Core (TM) i3-2328M CPU @ 2.20GHz a paměť RAm 4,00GB

- Máš MSTS nastavený dle "desatera" na stránkách http://www.semora.cz/msts/ ?
- Není příliš zaplněna kapacita disku na kterém máš MSTS (Tento počítač - disk s MSTS (zřejmě C:) - vlastnosti)
- Proveď defragmentaci disku

Obecně MSTS se s notebookama moc nekamarádí, dle mých zkušeností. Parametry ať posoudí lepší odborníci, ten procík by možná mohl být rychlejší. RAMku mám já osobně 2 GB a při dodržení pokynů a čistém PC se mi simulátor skoro vůbec neseká.

Lisakpedro napsal:
Dobrý den mám Ntb Lenovo Ideapad G580 13-2328M, 4GB, nVidia GT 630M,2 GB a chci se zeptat. jak trať pana Šemory tak trať 321 se mi při hrání krajina nepříjemně seká, pohyb je neplynulý a je to celkem nepříjemný. Nejsem odborník na PC, ale můžete mi někdo poradit co s tím (polopaticky :D) díky

a kapacita disku 900 GB

procesor : Intel(R) Core (TM) i3-2328M CPU @ 2.20GHz a paměť RAm 4,00GB

Zdarec.Presne tento problém som riešil aj ja.Chod do menu nastavení GK Nvidia a v rozšírenych nastaveniach 3D sa pohraj z poslednými 4ma položkami.Neviem už presne ktorú som to nastavoval ale potom to prestalo.

Zdravím tak jsem po odchodu staršího dellu koupil novej v domění jak si parádně zajezdím,jenže ouha je to horší než na starých střepech.Mám Dell inspiron 15 5558 s Intel core i3-5005U CPU 2,0 GHz RAM 4 GB.Grafiky jsou tam dvě jedna intel HD graphics 5500(integrovaná) a druhá je GE Force 920 M a vše to je na WIN 10!!!! Už dva dny se tu trápím s nastavením a nedokážu to rozchodit na víc než 7-8 fps s pohledu kabiny a to mám snížený detaily v msts zobr.vzdálenost na 1000m,při 2000m to jede jen na 2-3fps.Přečetl jsem snad celý forum,vyzkoušel všechno možny i nemožný furt stejný.Příjde mi jako by tu hru neco brzdilo,pri pohledu z výšky se to o hodně zlepší tak na 20-25fps,ale tak se jezdit nedá.To že nejde roztáhnout displej s hrou bych se snad smířil,ale tohle mě fakt už dojímá,přitom v OP to jede celkem obstojne,jen tam se to zas nechová jak by melo.Dokážete někdo něco poradit?Zkoušel kompatibility vsechny možný co jsou nic,spustit jako správce,nic.s nastavením grafik jsem si hrál dle místních návodu nic,jako by ta hra vubec na to nereagovala,naky nastavení grafik,jen co je znát jak se pohne s nastavením samotné hry.Díky za všechny rady.

Mám mnohem výkonnější nový notebook, také GeForce grafiku, OR na něm běhá špičkově, ale MSTS také s FPS kolem 8. A nic s tím dělat nejde. Stařičké MSTS na nových železech asi už nepojede. Asi kvůli stařičkému DX7, které nové grafiky už nepodporují.
Řešení: přejít na OR, kde je ale nutné si přizpůsobit vozidla, viz návody na tomto fóru.

Stařičké MSTS na nových železech asi už nepojede. Asi kvůli stařičkému DX7, které nové grafiky už nepodporují.
Řešení: přejít na OR, kde je ale nutné si přizpůsobit vozidla, viz návody na tomto fóru.
Alebo si zaopatriť PC kde MSTS šlape dobre. To jest PC s Windows 7 ;) To samozrejme v s*a***vých notebookoch zo zásielkových služieb alebo hypermarketov nie je možné ;)

moc díky za rady jak jen prijdu na to jak vyhodit ty desítky tak poletej že nestihnou ani pípnout.ono se jim vubec zatím nechce

Že by notebook nevešel do odpadkového koše nebo nešel vyhodit oknem, to se mi nějak nezdá. :) :) :)
Jinými slovy, kdyby se na nový notebook nainstalovaly sedmičky, také by MSTS fungovalo mizerně. Tax mluvil o noteboocích vyrobených v dobách Win7. Tenkrát ještě byla podpora DX7.
Desítky problém nemají. Naopak, z nefunkčního MSTS (rozpísmenkovaný obraz, kteří znají všichni uživatelé Win8.1) po aktualizaci na 10 je už grafika v pořádku.

Desítky problém nemají. Naopak, z nefunkčního MSTS (rozpísmenkovaný obraz, kteří znají všichni uživatelé Win8.1) po aktualizaci na 10 je už grafika v pořádku.
Desítky problém nemají, ale až nyní u novějšího distra. Starší verze měla stejný problém jako w8/w8.1
Nicméně i na w8 lze provozovat MSTS za podmínky, že grafárna je ATI. Už se to tu probíralo v patřičném vláknu i s návodem na řešení s crackem od ruských testerů. Vyzkoušeno ve w8 i starších w10, potvrzena funkčnost v obou.

Tak po dlouhém bádání hokusu pokusu vysledek je ten že u mě to prostě na win 10 nejelo.Vyhodil jsem je a dal win 7 a jaky bylo moje milé zjistěni kdyz to najednou litá fps kolem 30-40,tohle nepochopím k čemu furt neco vymyšlej když je to pak k h....

Tak to je dobrá zpráva. Protože tady v minulosti psali jiní, že zkoušeli nainstalovat Sedmičky a také to nepomohlo. Ale mohlo se také jednat o chybu mezi klávesnicí a židlí. Asi bych to také vyzkoušel a přesvědčil se. Tady na fóru je hodně informací, ale není záruka, že všechny jsou pravdivé.

Tiež by som to tak rád spravil :(
Mám Win10 a MSTS nebeží a nebeží. Po nainštalovaní W7 mi pri FPS 40÷50, úsmev zamrzol, keď som zistil, že mi nejde Audio. Príliš nový HW a ovládač zvukovej karty som našiel len pre WinX. Takže nakoniec VMware. Mám síce SSD disk ale kým to nabehne ... Po spustení aktivity sa síce ešte raz sekne asi na minútu ale potom už ide všetko OK. Najhoršie je, keď si chcem zobraziť napr. v Convoi (ale aj v CB) nejaké vozidlo. Tiež dlho čakám.

Back
Nahoře