Windows Home Premium v 64 Bit verzi-Error Problem

L-Alizee

Začátečník
:)Zdravim vas dlouho jsem tady nebyla,nemela jsem ani cas co jsem mela same turne a konecne jsem si nasla cas.

Postupne jsem se seznamovala s moji novsi pc-sestavou po HW a SF strance.

Amd-Phenom II X4 925 s frekvenci 2.8 ghz /Ctyrjadrak/
Ram Pamet-4096 mb 2x2048 mb DDR 2 do 800 mhz
M-Deska-Gigabyte GA-MS770-UD3,DDR2,PCI-E,GLAN 7.1
Hardisk-1024 gb 7200 rpm 32 mb cache SATA300
Grafika-Nvidia Geoforce GTS-250 s 1024 mb video pameti
Zvuk Integrovana 7.1 Realtek
Skrin+Zdroj-Midletower Ecase 5426 LCD Black,modre podsviceni,zdroj450W
Napalovacka- LG 16x,DL,CD-RW,DWD-RW + -

Ikdyz je tato sestava ucelna pro hrym MSTS-BP a Trat 321 aktualni a splna pozadavky zarazila me jedna vec

Pri rozdelovani HDD na samotne oddili za pomoci programu Acronis Disk suite ve FRA verzi,jsem se snazila v operacnym systemu na 7 udelat oddil ve formatu FAT32 ne NTSC,podle uzivatele B52 jak to doporucoval coz si tak nejak jeste pamatuji

Ale bohuzel tato 7 ten format vubec nezna jenom NTSC,rika se zakousnuti disku.

na samotnim programu tento spusob pri zacatecne instalaci rozdeleni disku nezna a pokud jsem to externe udelala cez jini program a podaril se mi udelat oddil FAT32,tak System 7 zacala nejak blbnout nechapu co se stalo.startilo se mi zobrazeni vsech nainstalovanych aktualizaci a prestal okamzite fungovat nastroj Obnoveni Systemu,kde mi pozdeji system zacal vyhazovat hlasku z automoderatora,ze oddil je poskozen na C:NTSC systemovy soubor a poskozeny je aj oddil D:FAT32 pro MSTS,aktivujte program CHKDSK a zkontrolujte poskozene soubory.

Chtela jsem se zeptat FAT32 zna jenom asi,uz XP a 7 ma jine pravidla,neni nejake jine reseni?stane se neco kdyz to nainstaluji na jednotku ve formatu NTSC ne FAT32?S tim vedomim,ze necham oddil naindexovany kuli rychlemu hledani hry a dodrzim 10 bozich prikazani od pana zbynka.

To by byla 1 otazka a trapi me jeste 2 otazka nejsem schopna nastavit parametr pamete.Kolik mam udat?mam 4 gb Ram.Bude stacit? 3000-3000,nebo 2500-4000 ohledem virtualni pamete?snad mi rozumite co mam na mysli.

dekuji za priznive odpovede vice ani nezadam,ale jsem velice milo zustala prekvapena jak tahle 7,umi rychle spoustet hry a drzet je v stabilite a vykonu,ani jeden lag nebo seknuti ve hre,to XP neumi.

:oops:

Naposled editoval moderátor:
Disky se rozdělují před instalací systému. Nejlépe je tohle si udělat v klidu na jiném PC. Ale když už tak při instalaci samotného systému zvolím menší velikost pro oddíl, než je velikost disku. Pro sedmičky stačí 60 giga. Zbytek si pak rezervuji pro data a instalace ostatních věcí. Ale pro FAT 32, jsou omezená pravidla, tak bych určitě tomu nenechával zbytek volného místa, protože když už, tak v současné době se to hodí snad jen pro MSTS.
Až nainstaluji systém, tak další oddíly na disku vytvořím takto (za předpokladu, že jsem si při instalaci systému na ně nechal místo).
Počítač, pravé tlačítko myši, spravovat , úložiště, správa disků. Tak krásně uvidím můj disk a oddíl kam jsem si nainstaloval systém. Část vpravo je prázdná. Kliknu na tohle a vytvořím si nový oddíl. Opět, pokud chci tento prostor rozdělovat ještě na víc částí, tak pro nový oddíl zvolím velikost menší, než je zbytek volného místa. (případ pro FAT32) Takže pro MSTS zvolím, plácnu 20 giga, pokračuji v průvodci, oddíl mouhu rovnou pojmenovat a zvolit NTFS nebo FAT32 a formátovat. Až mám hotovo, vytvořím poslední oddíl, ten bude největší, zvolím zbytek volného místa , zvolím NTFS a zformátuji.
Disk ve FAT32 bych pojmenoval MSTS, aby mi bylo jasné, kam věci pro MSTS ukládat. (Doporučuji dodržet cestu přes Program Files, tedy při instalaci MSTS přepíšu v cestě jen písmeno jednotky, například D)
Ostatní programy si pak budu instalovat na E , kde mám většinu volného místa. C pak nechávám jen na systém plus postradatelné malé prográmky jako antiviry a blbinky potřebné k chodu počítače. Pak v případě reinstalace systému nepříjdu o nějaká důležitá data, jako například tratě a vozidla do MSTS.
Já osobně mám MSTS odjakživa instalované na oddílech D v NTFS a nikdy jsem žádný problém neměl. Samozřejmě po instalaci systému ihned vypínám indexování disku. Na pomocném PC jsem zkusil oddíl pro MSTS ve FAT32, ale rozdíl jsem neviděl.
Ještě upozornění. Po instalaci systému se automaticky pojmenují ostatní jednotky, tedy pokud mám zapojené další hardisky, tak tyto dostanou D a následuje E pro mechaniku.
Proto před instalací systému odpojit ostatní disky, aby se náhodou nějaké systémové soubory na ně nenainstalovaly, jinak by těmto oddílům nešly změnit písmena jednotky. Pokud mám na čelním panelu čtečku karet, tak tyto se také pojmenují následujícími volnými písmeny.
Takže instalovat jen s diskem pro systém a po instalaci systému okamžitě si udělat pořádek v písmenech jednotek. Dělá se to také ve správě disků. Kliknout na oddíl, pravé tlačítko myši a "změnit písmeno jednotky"
Začnu mechanikou a přiřadím ji například Z, pokud mám čtečky karet, tak přejmenuji jejich písmena například na O P R S. Tím mám uvolněná písmena D a E, kam mohu dát oddíly jak jsem popisoval na začátku. Až teprve potom připojím v počítači eventuelně další disky, kterým se automaticky přiřadí následující volná písmena F počínaje.
Při změně písmena jednotky to bude křičet upozornění, že změnou nemusí fungovat nainstalované programy, jasně a potvrdit. (proto je nutné tento pořádek dělat hned po instalaci systému, jinak bych měl opravdu smůlu.

Popis vypadá, že je to složité, ale opravdu jsou tohle jednoduché úkony a není to žádná věda, jen musím vědět co dělám a nehýbat s písmeny jednotek, pokud na těchto mám už cokoli nainstalované. Netýká se to samozřejmě nakopírovaných věci, jako jsou filmy nebo hudba, těm změna písmena nevadí :D

Zdravím,

O indexování disku jsem toho moc neslyšel, nic o tom nevím, (ale dle vaší rady jsem ho tedy zakázal), mohli by jste mi to, prosím, podrobněji popsat, k čemu to slouží? Každopádně, měl bych dotaz. Někde jsem četl (a to na více místech), že instalace MSTS do adresáře "Program Files" u systémů Windows Vista a 7 se nedoporučuje, tyto OS ho tam nemají moc rády, zvláště 64-bitové verze. 64-bitové verze mají adresáře "Program Files" dva. Jeden má název, jako výše uvedený, druhý má název "Program Files(x86)", což jsem pochopil, že je určen pro 32-bitové programy. Bohužel, domněnka se potvrdila, mám MSTS v adresáři C:\Hry a vše pracuje bezchybně, jen v "Program Files" (Vista, 7) mi MSTS zamrzával, ne tedy příliš často, ale stávalo se tak. Tudíž jsem byl nucen nainstalovat Windows XP na druhý oddíl disku (používám NTFS, nic jiného), kde dodržuji instalační cestu do Program Files a tam běží vše bez chyb a pádů a dokonce výkonněji. Vzhledem k tomu, že MSTS je poněkud postarší hra a nedokáže využít veškeré možnosti dnešních komponentů, doporučil bych pro MSTS Windows XP. XP nejsou totiž tolik "přísné", jako Vista a 7.

Já zase znám případy, že někdo měl hrozné problémy při instalování aktualizací nebo aktivit a nakonec z dotyčného vylezlo, že MSTS nemá v Program Files, ale ve vlastní vytvořené složce.
Já už delší dobu i stavím v 64 bitových Vistách (z důvodu 6 giga RAM) a žádný problém nemám. Jelikož sdílím tutéž složku s instalací na XP, tak mám MSTS na disku H (když se přihlásím z XP, tak je to disk D.) v Program Files, tedy ne s koncovkou x86 .
Zkoušel jsem to i na 32 i 64 bitových sedmičkách a také žádný problém.
Indexování, jak je psáno, slouží k rychlejšímu vyhledávání souborů a tak nějak z toho vyplývá, že to zpomaluje počítač, proto zatržítko ve vlastnostech disku vždy ruším. Tady někde se o tom také psalo, že je to i příčina problémů s MSTS.

Zdravím,

Máte pravdu, Zbyňku, Hard Disk je teď o mnoho rychlejší, akorát se mi po vypnutí indexování ztratilo 20 GB volného místa (ale to nevadí, mám dost velký HDD). Jinak, co se týče umístění instalace MSTS, určitě je nejlepší ho nechat nainstalovat tam, kde má být, záleží na tom, co má jak každý uživatel nastaveno. Třeba mi ty pády způsobovalo ono indexování disku. Zkusím tedy MSTS vrátit na své původní místo a vyzkouším, zda se bude chovat normálně. Děkuji za info.

Já právě odjakživa dělám určité úkony hned po nainstalování systému, proto mnohé problémy, které máte jsem nikdy nepoznal a také se nemám čeho chytit, abych eventuelně poradil. Pády MSTS téměř neznám. (po zadání parametru). Jediné co je háklivé je editor v oblasti hustých lesů (hromadné stromy) a nájezd kamerou kolmo dolů. To MSTS nerozdýchá a padne. Zde pomůže zkrácení viditelnosti na minimum. Sice je trochu mlha, ale dá se pak pracovat. :D

Pane Zbynku dekuji vam problem vyresen,jde to krasne a hladce,Ta 350 Rychlikova masina teda vali,pri prejezdu vyhybek,ani jedno seknuti fakt,doporucuji vypinat INDEXOVANI,pomaha to.Ja mayslela,ze pokud necham zapnute indexovani,ze bude rychlejsi ta hra a rychle nacteni,akurat to zpomalovalo pocitac.

Zatim jde vsechno dle rady parametr pamete pri 4 gb jsem dala 3000-3000 to by melo stacit,pokud ne opravte me,aby nedoslo k poskozeni pc sestavy.Dekuji vam moc krat za radu.

Tak to je paráda. Člověka i potěší, když plácne něco navíc a nakonec to byla příčina problémů.
Já osobně indexování nikdy nezkoušel. Mě to bylo nesympatické od počátků, když jsem měl první počítač s WinXP, tak jsem to okamžitě vypínal.

Pane Zbyňku, ono občas to plácnutí vyjde. Zkusil jsem to taky a hlehe!! Ono to funguje úplně jinak. Jede to plynuleji. No podesátým pívu se to blbě píše, snad nikde není překlep. To jenom tak naokraj, po denní to chce občas vyměnit krev. L-Alizee ať to radši nečte, v její vlasti je to asi smrtelná dávka....

Já na to nevidím, ale vypíná se to zrušením zatržítka ve vlastnostech disku. Například Disk C, pravé tlačítko myši, je tam ta kruhová výseč jak jsou obsazené disky a pod tím jsou ta zatržítka.

Čouda napsal:
Pane Zbyňku, ono občas to plácnutí vyjde. Zkusil jsem to taky a hlehe!! Ono to funguje úplně jinak. Jede to plynuleji. No podesátým pívu se to blbě píše, snad nikde není překlep. To jenom tak naokraj, po denní to chce občas vyměnit krev. L-Alizee ať to radši nečte, v její vlasti je to asi smrtelná dávka....
Tak to abych si to indexování někdy zkusil zapnout, abych ochutnal, jak se hodně lidí tímto trápí. Jinak pro mě by byla smrtelná dávka, kdybych v noci ještě v 0.19 ponocoval. 22.30 jsem se svalil do postele a spinkal jak broučci. (v půl šesté jsem měl jednu plechovku s desítkou :D).

Asi by to chtělo vymyslet desatero, jak si nastavit vlastní PC, protože default je opravdu špatně. Ale to je pro profíka, co v tom dělá a nějak to i odůvodní.
Já dělám tohle:
1. připravím si hardisk, na který budu instalovat úplným formátováním oddílu. Disk mám rozdělený na dva oddíly, pokud je větší než 60 giga.
2. před instalací systému fyzicky odpojím všechny ostatní hardisky i z USB. Jinak může nastat vážný problém, který vyřeší jen reinstalace systému.
3. po instalaci systému zapojím ostatní fyzické disky a přiřadím jim správná písmena jednotek. Současně vypínám indexování.
4. nastavím si ručně virtuální paměť. Pokud mám jen jeden fyzický disk, ponechat na C, pokud víc, směrovat na jiný fyzický disk. Hodnoty podle desatera. Bob57 mi kdysi poradil na disku C si vytvořit složku Temp a tam směrovat všechny dočasné soubory. Jsou pěkně pohromadě a je možné to tam pravidelně promazávat.
Počítač-Vlastnosti-Upřesnit a dole je Proměnné prostředí. Kliknout.
Nahoře jsou hodnoty Temp a TMP. Upravit a přepsat cestu do C:/Temp (obrácené lomítko) Systémové proměnné, to samé. Úplně dole Temp a TMP.
5. Instaluje se vše co potřebuji. Mám zásadu. Co souvisí s chodem PC dávám na C a co jsou hry, zpracování videa, zkrátka uživatelské věci, to instaluji na D, samozřejmě do Program Files, tedy při instalaci jen přepíši písmeno cesty.
6. Ve finále vyčistím disky CCleanerem, vyčistím registry. Také ještě zkontroluji Temp a smažu tam co je mi dovoleno a disky defragmentuji. C bývá hodně rozházený.
7. Pokud mám víc systémů. Například jsem si s PC koupil XP a později si dokoupil Visty nebo sedmičky, postupuji stejným způsobem. Připravím si solo hardisk, úplné formátování, protože ani Visty ani Sedmičky to při instalaci neumí (je volba jen rychlého formátování). Odborníci praďte nebo vysvětlete.
Opět vyjmu všechny ostatní disky i s jiným systémem a instaluji jen na aktuální systémový disk. Tím docílím toho, že nebudu mít při startu PC zdržovací tabulku, která po eventuelním zrušení některého systému zůstává a alespoň já ji neumím zlikvidovat. Systémy přepínám v Biosu při startu PC. Některý umožní volbu odkud bootovat s potvrzením, jinde při startu stisknu F12 a zvolím si disk. Sice to nemám pojmenované podle systému, ale vím, že koncovka 0 mám XP a 1 jsou Visty. Prioritu, který disk chci startovat když nestisknu F12 si nastavím v Biosu.

Zatím mám napsané sedmero. Možná jsem na něco zapomněl. Ale už musím jít něco dělat a zapojit se do pracovního procesu :D.

Co se způsobu formátování dotýká, je to ve výsledku totéž. Jen při rychlém formátování systém nezkoumá jednotlivé alokační jednotky (clustery, sektory) co se jejich použitelnosti týká, pouze smaže alokační tabulku disku. Při pomalém formátování systém čte jednotlivé sektory a přečtené zapisuje zpět a zkoumá zda se data nějak neliší. Pokud ano, zapíše takovýto sektor do tabulky vadných a vyřadí tento sektor z používání. Na závěr také pouze smaže alokační tabulku disku a původní data nechá na pokoji. Takže ani pomalé formátování nemaže data fyzicky. Fyzické smazání dat se provádí opakovaným zápisem náhodných dat do příslušných sektorů a poté několikerým přepisem alokační tabukly disku náhodnými daty a jejim vymazáním.
A co se té "zdržovací" tabulky týká, její obsah je zapsán v souboru boot.ini v kořenovém adresáři disku (platí pro XP, na Vistách a W7 jsem to nezkoumal). Jde o čistě textový soubor jehož editací lze obsah oné tabulky měnit. Stačí smazat příslušný řádek, který nechceš v oné tabulce mít. Dále si můžeš nastavit i dobu po kterou je ona tabulka vidět a nastavit i systém, který se nabootuje pokud si nic nevybereš. A pokud bude v onom souboru pouze jeden "bootovací" záznam, tak se tabulka vůbec nezobrazí.

Takže aj pri XP znie odporúčanie vypnúť indexovanie? Priznám sa, že to počujem prvý krát. Zatiaľ som to skúsil na NTB, ale ten je tak pomalý, že som nič nespozoroval...

No jistěěěě :D
To by mne opravdu zajímalo, kolik ze stěžovatelů, že se hra seká jezdí se zapnutým indexováním. Asi jich bude většina. Doporučil bych tohle napsat červeně na viditelné místo. A uděláme radost stovkám uživatelů.

Zbyněk a spol: Když už jsem u instalace WIN, dá se na jeden disk nainstalovat dva OS (samozřejmě myslim na dva různé diskové oddíly)? Díky

Jisteze jde to na dva oddily muze jit XP a 7,nebo proste jakykoli operacny system,ktery si ty sam vyberes.

Ja jsem taky nad tim premyslela,ze to udelam XP,jsou,uz hodne zastarale,ale porad spolehlive a popularne operacne systemy.Bohuzel ma to jenom nevyhodu neumi ovladat 4-jadrovy procesor na maximum a Ram pamet vyuzije jenom 3,25 Gb vice neumi.Takze pokud mas silnu masinu uvazuj spravne,aby se nestalo,ze Softwer bude brzdit a spomalovat Hardwer.

Ja jsem si vybrala Windows-7 v 64 bit verzi.32 bit verze se mi nejak nezdala.Ale MSTS jde tady spolehlive,coz jsem zustala milo prekvapena,zivy obraz,akurat jeden problem to dela,ikdyz ma clovek silnejsi pocitac a ram pri vchazeni vlaku do vetsich mest,Hradec Kralove,Praha to vzdycky kousne,nacitava obsah do vyrovnavaci pameti a nekdy se muze stat zrovna,ze pri vetsi rychlosti vlaku,ktery vchazi do mesta to nemusim ramka zmaknout,hra se zasekne a neasledne pad do systemu.

Windows-7 ma jeste vyhodu ma kompatibilitu s XP ze Sp4,pokud drive program spravne pracoval na XP a nejde na 7,proste hodi se kompatibilita s XP a program se spusti i na 7.

Proto jsem se,uz rozhodla,ze ja 2 systemy na pc sestavu,uz nechci staci mi 7,ma vzhled jak Vista,ale pracuje na jinem jadre ohledem rychlosti a vykonu.

To je v podstate jenom muj nazor,takze klidne si dej 2 operacny systemy na pc sestavu.

Mám problém: Rozdělil jsem si HDD na 3 oddíly (1 pro WIN7, 1 pro WinXp a jeden datový). Nainstaloval jsem Win7 a poté, když chci nainstalovat WinXp na druhý oddíl, tak mi to píše, že spuštění bylo zablokováno, protože je v PC novější verze systému. Dá se to nějak obejít? Díky

Back
Nahoře