Ako mám vytvoriť hlásenie staníc v aktivite ku mojej trati

RE: Pomoc

skoro napsal:
Prosím vás ako mám vytvoriť hlásenie staníc v aktivite ku mojej trati?

Zdravím,
potřeba je několik základních věcí.Chronologicky by to tedy mohlo vypadat zhruba takto ...

1. Zajištění dostatečného finančního obnosu.
2. Za zmíněný obnos pořízení audiozáznamového zařízení.
3. Studium návodu k obsluze daného zařízení.
4. Určení tratě a zjištění čísla hráčem řízeného vlaku.
5. Nahlášení záměru pořízení audiozáznamu staničních hlášení zákonným zástupcům.
6. Nebude-li ze strany zákonných zástupců vzneseno námitek,vydání se na cestu.
7. V daných stanicích se ohlásit výpravčímu či dozorci a seznámit ho se záměrem pořízování audiozáznamů staničního hlášení.
8. V případě zákazu vydaného pracovníky uvedenými v bodě č.7,jejich rozhodnutí ignorovat a audiozáznamy i přesto pořizovat ilegálně v dokonalém utajení.
9. Při pořizování audiozáznamů se nedoporučuje pohybovati se v kolejišti.Záznam zběsilého houkání hnacího vozidla,následný zvuk prudkého brždění a nakonec i vulgárního pokřikování strojvůdce jest pro výše uvedené účely nežádoucí.
10. Zakoupení softwaru určeného ke zpracování audiozáznamů.
11. Instalace softwaru určeného ke zpracování audiozáznamů.
12. Registrace softwaru určeného ke zpracování audiozáznamů.
13. Spuštění softwaru určeného ke zpracování audiozáznamů.
14. Tvorba potřebných hlášení pro MSTS.
15. Instalace vytvořených potřebných hlášení do MSTS.
16. Tvorba aktivity s využitím vytvořených potřebných hlášení v MSTS.
17. Veřejné vznesení dotazu na to,jak vytvořenou aktivitu zabalit do souboru "apk".
18. Veřejné poděkování všem,kteří veřejně odpověděli na veřejný dotaz uvedený v bodu č.17.
19. Zveřejnění aktivity.
20. Veřejně poděkovat všem,kteří zveřejněnou aktivitu veřejně pochválili.

David

RE: Pomoc

Ach jooo ... svými dotazy tu v různých vláknech ukazuješ, že nezvládáš dost ze základů MSTS, ale pouštíš se do docela složitých věcí ...
Hlášení stanic:
varianta 1 - je součástí trati jako "zvukový sloup" - osazuje autor trati a nemá přímou vazbu na jízdy vlaků
varianta 2 - spuštění podpůrného programu před startem vlastního simulátoru, který poté ve vlastním simulátoru na základě stisku klávesy odhlásí předem připravené hlášení - používá např. Jenda u olomouckých tramvají
Na závěr moje doporučení - nevím, pro kterou trať aktivitu děláš, ale v rámci už i tak špatného hospodaření MSTS s prostředky PC se bez hlášení obejdu.

Je tam ještě jedna varianta, kterou měl kdysi už nevím kdo v aktivitě do Lednice.... ten si udělal zvukové servisy a umístil je do stanice před příjezdem vlaku - místo zvuku mašinky tam pak měl právě ono hlášení, které bylo přímo šité na onen vlak....nevýhodou tohoto řešení je, že pokud někdo pojede jako fíra "reálnou" aktivitu z Prahy do Košic, tak si těmi servisy vytvoří druhý kompletní trainset-kolik jich bude

Davide, tomu poviem vyčerpavajúci návod:D. Myslím, že by si zaslúžil presun do sekcie návody;). Na tú aktivitu do Lednice si spomínam, Martens ma predbehol. Pre aktivitára je použitie tých zvukových servisov asi najschodnejšou cestou. Podmienkou je aspoň aká taká znalosť práce s programom na úpravu zvuku.

Návod je sice vyčerpávající, ale předpokládám, že tazatel vše potřebné má k dispozici a zajímá ho jen bod 14.
Tam je otázka jak ?
Na tohle by mohl odpovědět Jacek nebo Sovo. Spolu dali dohromady systém, aby hlášení netvořil jeden obrovský wav soubor.
Mě se ozvalo už hodně lidí a poslalo mi nahrávky (bohužel většinou kvalitativně nepoužitelné), ale v mp3. Já také rozhlasy skládat neumím, tak jsem to vždy předával Honzovi Švecovi nebo Miranovi. Pak mi úpravy posílal Sovo.
Když už někdo nahrávky má, tak bych byl opravdu raději, kdyby poslal komplet připrvený k zařazení do ssource.dat a Sound. Ono to tak jednoduché není a nějaký skutečný návod by zde opravdu neuškodil.
Například jaký formát musí mít zvukový soubor, jestli mono nebo stereo (to je hodně v MSTS důležité), jak jeden wav se doporučuje aby byl veliký a jak poskládat sms.

Zbyněk má pravdu, zabudol som napísať, že pokiaľ už niekto tie nahrávky spracuje, tak je rozumné ich zaslať stavitelovi trate, ktorý ich iste rád osadí a problém je vyriešený. Akurát neviem, či takto dopadli aj tie spomínané nahrávky z tej aktivity.

Ono zvukový sloup už z principu není vhodný na hlášení vlaku či staničního rozhlasu, ale spíš jen na staniční ruchy ..... není moc reálné, když se ozývá hlášení nekonečně se opakujícího se příjezdu či odjezdu vlaku a to během pár desítek vteřin....takže nahrávky ke konkrétní aktivitě ( jestli jsi Michale myslel tyto) se stavitelům trati asi moc hodit nebudou.

Martine a nie sú terajšie hlásenia v tratiach ( napr. BP ) zvukové stľpy? Tiež sa opakujú. V podstate pokiaľ tam hráč iba zastaví na výstup a nástup, tak je to OK, ale pri dlhšom pobyte, prípadne pri nejakej posunovacej aktivite to nie je nič moc. Tým nechcem povedať že je to úplne zlé, ale je to iba jeden z nedostatkov možností nastavenia MSTS.

To právě vymyslel Sovo, že se hlášení přehraje třeba i jen jednou.
Tady je hrozná móda aby bylo co nejvíc rozhlasů, ale to je špatně. Na nádraží to také nehraje stále dokola ale amplion je většinou potichu. Možná by se to tak mohlo nastavit všude. Přehrát jednou dost. Ještě to s někým proberu a do aktualizace to tak udělám. Když člověk v editoru staví, tak začíná mnohá hlášení nenávidět a kolikrát jsem je i dočasně smazal. Stejně je to jen kulisa a hlášené vlaky nikdy neodpovídají aktivitě.
Mě jako zásadní připadá znělka stanice přijeli jste do stanice XY. Pak nějaké bla blabla a navždy klid. Jako opakovaný vtip není vtipem, tak opakování toho samého hlášení stále dokola se jako vtip považovat dá.:D

Zdravim vás mám jeden velký problém, kúpil som si nový notebook s win7 a nainštaloval som si MSTS a do neho biny,... + con builder podla jedneho návodu. Zo starého počítača som si stiahol TRAINS a dal ho do MSTS aby som si nemusel znovu sťahovať všetky tie lokomotývy ale ked som spustil hru tak mi MSTS vyplo a ked som CONSISTS zmazal a dal tam pôvodny tak mi MSTS spustilo ale nešla mi žiadna mašinka, a cez ConBuilder mi nejde vytvoriť žiadna súprava, už fakt neviem čo s tým :( . Vedel by my niekto poradiť bol by som veľmi vďačný.

Pomoc je velmi jednoduchá.

Za předpokladu, že na nový PC mám korektně nainstalován MSTS způsobem "Spustit jako správce" plus BIN, tak po dokončení instalace otevřu složku Microsoft Games a smažu nebo lépe přesunu do záloh komplet složku Train simulator. Připojím se do sítě k počítači, kde mám funkční a aktualizovaný MSTS se všemi vlaky a tratěmi a opět najdu složku Train Simulator a tuto zkopíruji do nového PC do Microsoft Games (na místo, kde jsem nově nainstalovanou složku Train simulator smazal. Pak spustím MSTS, provedu veškerá nastavení, ukončím a doporučuji reinstalovat MSTS BIN a pak už do nastavení nesahat. Pak vše musí šlapat jako hodiny.

ale ja už nemám ten Train simulator zo starého PC z neho mám len TRAINS dá sa nejako dať do MSTS aby mi šli tie mašiny ??

Tak zajít s diskem ke kamarádovi, který má vše aktuální a nahrát si složku Train Simulátor od něj.
Pokud kamaráda nemám, tak si objednat DVD BP, kde je kromě tratí i základ vozového parku. Pak si postupně doplním další věci z webů. Zkrátka začnu úplně od píky znovu.
Stále dokola opakuji, než budu reinstalovat systém nebo jakkoli dělat šachy s MSTS, nehprve zálohovat, zálohovat, zálohovat. A to platí i preventivně. Na zálohy se může i hodit nějaký starý vysloužilý počítač. Pomalý, ale funkční. Je to vždy pohodlnější po síti kopírovat, než vše vypalovat na DVD.
Tím jsem vyčerpal všechny možnosti jak pomoci.
Snad ještě jedno. Jak pravil Lenin: Učit se učit se učit se. :D

Zbynek, ale on tam musel niečo pošahať pri inštalácii, lebo keby to robil korektne tak neexistuje , že prekopírovaný trainset by mu nešiel. Ja som to tiež robil veľakrát takto, že som si kopíroval trainset aj s con. zo zálohy a normálne to funguje. Nemá dôvod nefungovať. Len ono sa mu podla mňa preto, že nepozná Win7 a jeho správanie nepodarilo nainštalovať korektne bin a potom to už je problém keď tam skopíruje ten trainset naspäť.

no ja mám TRAINS zo stareho PC zálohovaný ale ked ho dam do MSTS na notebooku tak mi nejde vytvoriť súprava v conbuilderu a i vtedy ked skopirujem trebars len jednu lokomotývu s cabom a zvukmi.Už mám z toho hlavu v smútku a už vážne neviem čo s tým:(

Ve Vistách a Sedmičkách se MSTS neinstaluje klasicky, ale po vložení CD1 se vybere možnost "Otevřít složku a zobrazit soubory ". Pak najdu setup, pravé tlačítko myši a vyberu první volbu "Spustit jako správce". Tím se MSTS nainstaluje s plnými právy a pak vše funguje jak má.
Podobně se instalují ostatní věci kolem MSTS.
Možná jiný SW, který je dělán i pro sedmičky se tak složitě instalovat nemusí, ale bohužel, o tomhle se člověk nedočte v žádné příručce o Windowsech.

Zbyněk Šemora napsal:
...
Možná jiný SW, který je dělán i pro sedmičky se tak složitě instalovat nemusí ...

Ak je inštalátor v tvare setup.exe ( *.exe ), tak sa musí inštalovať tak, ako píšeš. Je lautr jedno, či je to z internetu alebo z CD. Ak je inštalačka v tvare *.msi, tak sa to nainštaluje samé, pravda jedine za predpokladu, že má užívateľ administrátorské oprávnenia. Užívateľ so štandardným oprávnením nenainštaluje prakticky nič.

Pak by mě zajímalo, jestli běžný user se tohle někde dočte nebo se počítá s tím, že veškeré instalace dalšího SW přenechá odborné firmě. :D

Zbyněk Šemora napsal:
Pak by mě zajímalo, jestli běžný user se tohle někde dočte nebo se počítá s tím, že veškeré instalace dalšího SW přenechá odborné firmě. :D

A) Naučí sa to podobne ako všetko v živote systémom pokus - omyl
B) Kúpi si múdru knižku, ktorú alebo neprečíta, alebo nepochopí, ale celkomiste sa s ňou nebude riadiť.
C) Poradí sa s niekym alebo zavolá si niekoho na pomoc

Back
Nahoře