dotaz úplného nováčka

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Sarid
  • Datum začátku Datum začátku
mirda8412 napsal:
Ahojky, existuje kompletní verze češtiny do msts? Mám sice češtinu instalovanou ale ta mi přeloží sotva půlku a já bych měl rád přeložený všechny základní tratě ve hře. Díky za odpověď.
Odpověď je mnohem jednodušší, než se zdá.
Kdo má od pradávných dob DVD s mou tratí, tak je na DVD1 taková složka Doplňkové programy a když se to otevře, tak je tam složka Čeština do původních tratí. Dál už je Routes a všechny default tratě.
Ale je pravda, že v tomhle by asi pan Google neporadil, ale je vždy nutné hledat ve vlastních zdrojích.
Jestli dotyčný mé DVD nemá, tak se snad někdo najde, kdo to pošle.
Já teď nemám čas, snídám a pak povinnosti volají :D

Chci se zeptat, nevíte kde se dá stáhnout Kolejivo 760 mm?
A taky jak se pracuje v editoru tratí?

Naposled editoval moderátor:
T47.004 napsal:
Lehko (těžko), šipkami se posouváš a klikem přidáváš objekty...

klimi napsal:
T47.004 napsal:
Lehko (těžko), šipkami se posouváš a klikem přidáváš objekty...

No to vím ale jak v tom pracovat?

RE (editor trati) je poměrně složitý nástroj a těžko ti bude někdo ze stavitelů psát nějaký komplexní podrobný návod. Něco základního je v dokumentaci k MSTS (bohužel anglicky), něco se nechá po troše hledání najít zde na fóru, dost věcí je taky na ostatních fórech na internetu (také ale většinou anglicky) a zbytek si budeš muset vyzkoušet metodou pokus-omyl. A pamatuj si že i ti největší stavitelé tratí takto začínali, navíc v době, kdy si o něčem takovém jako je tohle fórum mohli nechat pouze zdát.

Nejlépe se to naučíš, když si vybereš nějakou oblíbenou trať a začneš ji rošiřovat podle vlastních představ. Já si dokonce někam bokem nejprve vyskládal všechny koleje, které editor nabízí, abych se seznámil s materiálem, se kterým budu pracovat. Rok si takhle hrej a testuj, nauč se generovat další čtverce, kam rozšíříš svá pokračování kolejí, postav si vlastní stanice a nauč se skládat koleje, aby se na druhém zhlaví zase plynule spojily, atd. Pak zjistím, jestli na stavění mám nebo nemám. Manuály v angličtině pomohou, ale pro pochopení je vhodné nejprve si ponechat angličtinu v prostředí MSTS. Až budu vědět co a jak, šoupnu si tam češtinu.

Zbyněk Šemora napsal:
Nejlépe se to naučíš, když si vybereš nějakou oblíbenou trať a začneš ji rošiřovat podle vlastních představ. Já si dokonce někam bokem nejprve vyskládal všechny koleje, které editor nabízí, abych se seznámil s materiálem, se kterým budu pracovat. Rok si takhle hrej a testuj, nauč se generovat další čtverce, kam rozšíříš svá pokračování kolejí, postav si vlastní stanice a nauč se skládat koleje, aby se na druhém zhlaví zase plynule spojily, atd. Pak zjistím, jestli na stavění mám nebo nemám. Manuály v angličtině pomohou, ale pro pochopení je vhodné nejprve si ponechat angličtinu v prostředí MSTS. Až budu vědět co a jak, šoupnu si tam češtinu.

No já právě že už tam tu češtinu mám.

Tak si nainstaluj někam bokem ještě jednu instanci MSTS a nech si ji v originále. A až pochopíš co se kam zapisuje v adresářích MSTS, tak můžeš díla svobodně přesouvat mezi instancemi, čeština nemá na tyto soubory vliv.

Zdravím,
využiji tohle téma (pokud se majitel neurazí) jsem též nováček a chtěl bych se zeptat k aktivitám k trati. Když přidám k trati aktivitu a na stránka kde jsem aktivitu stahoval se mi objeví vozy, které k rozjetí aktivity potřebuji čili stačí mne když ty vozy nakopíruji do TRAINSET nebo je musím upravovat přes editor?

Díky
a ještě bych se Vás zde chtěl zeptat nainstaloval jsem si MSTS na Win XP poté stáhnul update který je zveřejněn na msts bin stáhl jsem verzi 1.7.........jelikož mne to hlásilo že mám nainstalovanou verzi novější odstranil jsem soubor MSTSBIN_BACKUP a pak nainstaloval. Když chci simulátor spustit vyhodi me to u prvniho nacitani chybu klasickou pro XPčka a dam neodesilat a vše se ukončí

KA09 napsal:
Zdravím,
využiji tohle téma (pokud se majitel neurazí) jsem též nováček a chtěl bych se zeptat k aktivitám k trati. Když přidám k trati aktivitu a na stránka kde jsem aktivitu stahoval se mi objeví vozy, které k rozjetí aktivity potřebuji čili stačí mne když ty vozy nakopíruji do TRAINSET nebo je musím upravovat přes editor?

Díky

Jak které. Určitě zkontroluj směrování cab a snd, doporučuji projet např Con Builderem.
K dotazu pod čarou. To je tady omíláno stále dokola. Pročti si Zbyňkovo desatero, tam je uvedeno jak postupovat.

Boby napsal:
KA09 napsal:
Zdravím,

Díky

Jak které. Určitě zkontroluj směrování cab a snd, doporučuji projet např Con Builderem.
K dotazu pod čarou. To je tady omíláno stále dokola. Pročti si Zbyňkovo desatero, tam je uvedeno jak postupovat.

jde mi spíše o to jak postupovat při nainstalování nechci teď hledat chybu jen chci slyšet
1) instalace msts
2)patch ten a ten
3)čeština ta a ta atd..

o tohle se mi jedná když už i při správné instalaci bude ta samá chyba mohl bych prohrabávat desatera a lámat si hlavu s jejím odstraněním.

Boby napsal:
No a to je právě přesně popsáno v tom desateru. Bez toho se nehneš.

Můžeš mi prosím aspoň hodit bod, který to je. Nic proti jeho umu ale ten návod je šíleně obsáhlý a lehce se v něm ztratíš (kort začátečník),a navíc má to divné pozadí a blbě se to luští (ty písmenka):)

Najedeš na autorovy stránky a tam jsou pokyny instalaci a nastavení MSTS no a tam je kromě jiného bod 3. Jinak si to určitě nastuduj všechno včetně nastavení.

Boby napsal:
Najedeš na autorovy stránky a tam jsou pokyny instalaci a nastavení MSTS no a tam je kromě jiného bod 3. Jinak si to určitě nastuduj všechno včetně nastavení.

V tom případě tenhle návod nemůže být pro mne, protože od bodu 2 Vlastní instalace tohoto DVD od tud už se jen řeší že znova nainstalovat msts bin ale vše už řeší na funkční verzi MSTS, která funguje. A mne zajímá jak nainstalovat patche a mstsbin na klasickou verzi hry. Dle selského rozumu bych to v tomhle návodu hledal jako bod 1 nebo 2 ale tyto body se věnují samostatnému nastavení většinou ve Vistách a 7čkých. Nutno upřesnit žýe předchozí instalace v pohodě šla a do systému jsem nijak nezasahoval z čehož usuzuju že mám hru nesprávně opatchovanou (blbý postup) a ten já na tom desateru bohužel nevidím:(

KA09 napsal:
Boby napsal:

V tom případě tenhle návod nemůže být pro mne, protože od bodu 2 Vlastní instalace tohoto DVD od tud už se jen řeší že znova nainstalovat msts bin ale vše už řeší na funkční verzi MSTS, která funguje. A mne zajímá jak nainstalovat patche a mstsbin na klasickou verzi hry. Dle selského rozumu bych to v tomhle návodu hledal jako bod 1 nebo 2 ale tyto body se věnují samostatnému nastavení většinou ve Vistách a 7čkých. Nutno upřesnit žýe předchozí instalace v pohodě šla a do systému jsem nijak nezasahoval z čehož usuzuju že mám hru nesprávně opatchovanou (blbý postup) a ten já na tom desateru bohužel nevidím:(

Ano, to usuzuji i já, proto tě směruji na správnou instalaci a opatchování.
Nepíšeš co ti přesně simulátor hlásí, ale jak jsi postupoval je špatně, tedy by jsi měl postupovat dle bodu 13. Pokud problémy budou přetrvávat nahraj originál train.exe a postupuj přesně dle pokynú v in satlaci, tedy opatchuj a dále instaluj Bin ve verzi pro danou aktivitu. Vždy musíš Bin odinstalovat a potom znovu nainstalovat, Nic bezhlavě nemaž.

Boby napsal:
KA09 napsal:
Boby napsal:

Ano, to usuzuji i já, proto tě směruji na správnou instalaci a opatchování.
Nepíšeš co ti přesně simulátor hlásí, ale jak jsi postupoval je špatně, tedy by jsi měl postupovat dle bodu 13. Pokud problémy budou přetrvávat nahraj originál train.exe a postupuj přesně dle pokynú v in satlaci, tedy opatchuj a dále instaluj Bin ve verzi pro danou aktivitu. Vždy musíš Bin odinstalovat a potom znovu nainstalovat, Nic bezhlavě nemaž.

Díky tohle jsem chtěl vědět takže vše hodím do základu a pak patch a bin??

stačí když vše stáhnu odsud?
http://mstsbin.uktrainsim.com/cz/download.htm

Ano, i tak odsud můžeš stáhnout, ale vše je na DVD včetně návodu. Hlavně nezapomeň nejdřív opatchovat a potom teprve instalovat Bin.

Boby napsal:
Ano, i tak odsud můžeš stáhnout, ale vše je na DVD včetně návodu. Hlavně nezapomeň nejdřív opatchovat a potom teprve instalovat Bin.

Dobrá, jenom ať si rozumíme nemám žádné DVD od autora ani žádné tratě nepřidávám. Řeším samostatnou instalaci MSTS a chci do něj dostat bin atd.

čili nejprve patch a potom bin:) díky toto jsem chtěl slyšet uvidíme vše nainstaluji od znova:)

KA09 napsal:
Boby napsal:

Dobrá, jenom ať si rozumíme nemám žádné DVD od autora ani žádné tratě nepřidávám. Řeším samostatnou instalaci MSTS a chci do něj dostat bin atd.

čili nejprve patch a potom bin:) díky toto jsem chtěl slyšet uvidíme vše nainstaluji od znova:)

Ano, ale s originál MSTS jeho funkce nevyužiješ. Vozidlo musí Bin podporovat.

Back
Nahoře