Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - problémy s instalací

Vokyc1

Začátečník
Ahoj, měl bych dotaz.
Mám problém s instalaci této tratě do msts.
Když stupustím instalátor tak se chivili vše instaluje tak jak ma,ale kdyz
prijde na instalovani polozek: WAW A SMS tak to napíše chybové hlášení jestli
přeskočit, opakovat, nebo storno a když dam opakovat tak to znovu napise to same.
Prosím o pomoc.
Děkuji Vokatý

RE: [split] Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Problém není až tak v trati. Problém je v nečitelném instalačním souboru. Možné příčiny: poškozené médium, zaprášená optická mechanika. Zkus instalační DVD zkopírovat na HDD a pokud to projde tak instalaci spusť z této kopie na HDD.

Pokud půjde disk zkopírovat, tak tyto soubory nepustí nějaké zabezpečení v počítači. Pokud nepůjde a disk není poškozený, zkusil bych jiný PC. Měl jsem takový případ, kdy mechanika četla jiná DVD, je ne to mé, ale jiný počítač neměl žádný problém. Vypaluji nejpomalejší rychlostí.
Pokud je nějaký soubor opravdu poškozený například kvůli poškrábáním při nešetrném zacházení pošty nebo uživatel neumí DVD vydloubnout z krabičky a dílo zkázy si způsobí sám (měl jsem takové případy), tak nevidím problém poškozený blok (asi 200MB) nakopírovat ke stažení.

Ne dvd neni vůbec nějak vizualně poškozené tím to určitě byt nemůže.
A jaký ten soubor skopírovat na HDD ten soubor setup?? Nebo jaký máte na mysli??
Díky za radu.:)
A jeŠtě odpověd na mail od pana Šemory: Némám Win. 7 ale XP.
A další problém při kopírování dvd na HDD mi to při kopírování souboru
SETUP-17 mi to napsalo chybu: setup-17 nelze zkopírovat :chyba dat
(cyklická redundantní kontrola)
Ví někdo co s tím?

Naposled editoval moderátor:

Takže platí moje diagnóza problému: poškozené médium, zaprášená optická mechanika. Jinak se domluv s autorem o možnosti stažení poškozeného bloku.

RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Dotyčný má dávno ke stažení jmenovaný soubor, ale zatím se nevyjádřil, jestli mu to už funguje.

Dobrý den, tak když jsem zkusil podruhé zkopírovat dvd do počítače tak nyní mi to už nechtělo zkopírovat ani ten Setup-2 a zase kvůli nějaké té kontrole.
Tak až se vrátí domů můj kamarád tak to u něj vyzkouším.
Vokatý

Asi je v počítači nějaké blokování, že tam systém nic cizího nepustí. Asi bude nutné udělit tomuto kopírování - instalaci nějaká práva. Anebo si obsah DVD zkopírovat na disk v nouzovém režimu Windows. To jsou všechny ochrany vypnuté. Hold buď si z PC udělám nedobytnou tvrz nebo mi bude sloužit ke svému účelu. Bez potřebných znalostí asi obojí nejde.
Jinak mi nic jiného nenapadá, jak pomoci.

Zbyňku, tohle s OS nemá nic společného, tu popisovanou chybu dává již optická mechanika, která není schopná médium přečíst. A vzhledem k tomu, že spousta ostatních uživatelů problém nemá, je to jen a jen záležitost konkrétního HW a tu my tady nejsme schopni vyřešit.

Takže jediná možnost je vyskoušet jiné PC (opravdu myslíte že to bude fungovat)?
A nebo mě taky ještě napadlo vyzkoušet zkopírovat dvd ne na hdd do počítače ale na flešku ale myslim že to je asi blbost.

Pokud ti nefunguje optika, tak co chceš zkoušet na svým počítači? Klidně to dostaň na flešku, ale na jiným compu a pak to přenes na svůj. Ale pozor musí to být opravdu vše co je obsaženo na obou DVD, zkopírováno do jednoho adresáře na tvém HDD. Můžeš si taky vypůjčit jinou optiku a připojit ji místo té své, ale jak tak podle tvých reakcí usuzuji nemuselo by to dopadnout nejlépe, neboť toho o počítačích a HW asi moc nevíš.

[split] Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Ahoj, mam problem po instalaci kompletniho baliku trati vcetne trainsetu mi Train simulator pada, nefunguje mi spousta aktivit, bud to spadnou pri loadningu, nebo po cca minute hrani. PC mi bezi na Windows 7 32bit, bez teto trate a trainsetu mi funguje bez problemu

Nejspíše jsi nepostupoval přesně podle návodu, vynechal jsi instalaci Binu nebo máš ve stejné složce tratě vyžadující odlišné Globaly.

mam pouze original trate a tuto, instaluji tuto trat pomoci instalatoru, kde mi to nabidne jak Bin, tak 1,4 patch, trainset, trat, cestinu a jine. Doinstaloval jsem si i updaty, ktere jsem stahnul a instaloval v radnem poradi. Mam smazat original trate pred instalaci?

Nejlepší bude, když disk s Train Simulatorem přeformátuješ. A na čistý formát nainstaluj znovu Train Simulator a trať BP.

ahoj, me to padalo podobne a pomohlo mi nastavit na pevne rozmezi virtualni pamet a dat mem spousteci parametr na 512. kdyz dam vic, tak mi to pada ve win7.

Na co přeformátovávat disk? Zbytečně komplikovaný úkon. Spíše zkusit znovu a pečlivě provést instalaci trati, nezapomenout na nastavení dle desatera (viz DVD nebo stránky Z.Š. - tam je např. i nastavení parametru mem, ale také vypnutí dynam. stínů apod.), zkusit volnou jízdu, pak lehčí aktivitu (aby uživatel věděl, jak mu stíhá PC).
Pokud jde o aktualizace trati, nevím, o kolik aktualizací zpět jsi instaloval, ale pokud v průběhu došlo i k update trainsetu, dodržel jsi postup této aktualizace? Někdy bylo třeba cosi mazat, dostahovat mimo Zbyňkovi stránky atd. Co a jak bylo vždy v textu při spuštění instalace update.

Jinak default tratě nejsou s BP kolizní, není třeba je mazat!!!!

V zakladu mam verzi 81. Cetl jsem u dalsich aktualizaci info (82, 82.1, 83, 84, 84 - oprava) a nikde o dodatecnem stazeni neni psano, mam tedy na mysli v samotnem instalatoru. Co se tyce nastaveni grafiky. Mam sisce Intel GMA ..... (sdilena na notebooku), ale hra samotna nema problem jet na plne pecky, samozrejme neni problem nastaveni stahnout, ale kdyz jsem toto praktikoval pred tim, tak to valny ucinek nemelo. Prepinac mem 512 jsem tez zkousel, nicmene ani po 5 zapnutich jsem nepozoroval rozdil. Konkretne mi pri loadingu vzdy spadne aktivita "Prazsky triangl", kde se zacina v Uhrinevsi

a nasatvit virtualni pamet systemu na pevne rozmezi?

schima napsal:
V zakladu mam verzi 81. Cetl jsem u dalsich aktualizaci info (82, 82.1, 83, 84, 84 - oprava) a nikde o dodatecnem stazeni neni psano, mam tedy na mysli v samotnem instalatoru. Co se tyce nastaveni grafiky. Mam sisce Intel GMA ..... (sdilena na notebooku), ale hra samotna nema problem jet na plne pecky, samozrejme neni problem nastaveni stahnout, ale kdyz jsem toto praktikoval pred tim, tak to valny ucinek nemelo. Prepinac mem 512 jsem tez zkousel, nicmene ani po 5 zapnutich jsem nepozoroval rozdil. Konkretne mi pri loadingu vzdy spadne aktivita "Prazsky triangl", kde se zacina v Uhrinevsi

Asi by to chtělo znovu sepsat desatero a návody pro instalaci.
Přišla sem nová generace a tací nemají potuchy, co se zde v nedávné době vyvíjelo.
Nějaký Džordž vymyslel MSTS Bin a aby šel 100% nainstalovat, tak se první verze MSTS musely updatnout na 1.4. Já tohle měl v instalačce už dávno kvůli skutečnosti, že MSTS chtělo pro spuštění hry DVD 1. Po tomto update už nebylo třeba.
Takže tohle je opravdu jen k tomuto účelu. Proto nechápu, když už někdo má MSTS BIN nainstalován, proč při reinstalaci trati znovu MSTS degraduje na 1.4 tím, že nechá tuto položku znovu instalovat. Tohle je nejčastěkší chyba uživatelů.
Já bohužel na nějaké další návody čas nemám. Slíbil jsem aktualizaci a stále není hotovo. Železniční stavitelství je někde u Mikulčic a do Rohatce je ještě daleko. Koleje jsou sice dávno položené, ale jedná se o náspy, terén a vlečkové koleje. Doladění umístění návěstidel a od Hodinína i nové osazení návěstidel. Nemá to konce. Hold jsem to pěkně všude rozvrtal. Tohle je poslední úsek, který je v nezveřejněníhodném stavu. Pak už se jedná jen o drobné dodělávky.
PS. Nechcete někdo vymodelovat Moravskou Novou Ves, Lužice a Hodonín ? Nezlobil bych se. :D I Hrušky by se hodily. Tam je jednoduchá budova.

Naposled editoval moderátor:
Back
Nahoře