Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - problémy s instalací

RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

schima napsal:
V zakladu mam verzi 81. Cetl jsem u dalsich aktualizaci info (82, 82.1, 83, 84, 84 - oprava) a nikde o dodatecnem stazeni neni psano, ....
Umíš číst prosím? Jak chápeš větu pokud v průběhu došlo i k update trainsetu, dodržel jsi postup této aktualizace? Mluvil jsem o doplňování u Trainsetu! Co dynamické stíny, máš vypnuté?
schima napsal:
Konkretne mi pri loadingu vzdy spadne aktivita "Prazsky triangl", kde se zacina v Uhrinevsi
Jiná aktivita Ti nepadá? Pak je asi chyba v aktivitě. Udělal jsi si kontrolu aktivity např. v ConBuilderu?

RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Možná, že jsme doma. Původní aktivity se musí odstranit. A to vždy, když se aktualizuje trať. A nahrát aktivity jen kompatibilní s nejnovější verzí.
Asi by se mělo pokračovat v rubrikách dotazů pro nováčky a začátečníky. Ať tady neřešíme první kroky s MSTS. Od toho to vlákno tam je. :D

Tak Ok, dekuji za odpoved, zacnu nosit osli usi a je to :)
Trainsety jsem doinstaloval, puvodni aktivity jsem ja vul neodstranoval.
Pak bych mel jen maly dotazek, existuji, nebo daji se nastavit v Train Simulatoru logy aplikace? V systemovem Eventlogu vypise kopu nesmyslu. Jen abych si priste vystacil sam :)

Nazdar, tak prave ted jsem tu trat zkusil na jinem pc.
Sice se to doinstaluje dal ale pak to napise zase-přeskočit storno...atd.
Tak už fakt nevim co s tim zkusit ještě jinde????
Jo a ta chyba byla u Textures Břeclav-Praha myslim...
Vokatý

První co bych zkusil je komplet složky Setup z obou DVD zkopírovat na hardisk do jednoho Setup.
Pokud se to zkopíruje, tak jsou DVD vpořádku. Pokud nějaký soubor z instalačky se nezkopíruje a vyhodí chybu, tak si opsat, který to je a pokračovat v kopírování. Pak mi napsat, které soubory *.bin vyhazují chyby a já je nakopíruji ke stažení. Ty se pak stáhnou a nakopírují do Setup na hardisk a odtud se spustí instalace. Pokud instalace bude i odtud vyhazovat chyby, tak je problém v nadměrných ochranách počítač, které tam nepustí soubory z venku, když se mu náhodou nějaký nelíbí.

Aha tak to jeste ted zkusim dííky;)
Tak ted to jeste zkousim kopirovat ale kdyz mi to pri kopirovani hodi chybu (este ji to nehodilo) ale tak pak mi to dal pokracovat nebude a normalne se to kopirovani ukonci ne??

A potom myslite to pude nainstalovat???

Naposled editoval moderátor:
Až se to nakopíruje, kliknout na setup.exe. Pokud se ale zkopíruje na disk komplet DVD, tak se dá z disku spustit i menu a vše se může pohodlně ovladat odsud.
Pak se kliká na soubor startBP.htm. Nejlépe je si udělat zástupce na ploše.
Samozřejmě se zkopíruje DVD1 a setup z DVD2 se sloučí do jednoho adresáře.

Já uvidim až zejtra nebo pozejtří já sem musel jit od kamose uz domu tak budu pokracovat asi asi za par dni ale dobry je ze se to uplne v poradku nakopirovalo obe dvd do jednoho adresare.
Tak ted uz jenom nainstalovat.(snad to pujde)

Vokyc1 napsal:
... ale kdyz mi to pri kopirovani hodi chybu (este ji to nehodilo) ale tak pak mi to dal pokracovat nebude a normalne se to kopirovani ukonci ne??
Při kopírování souborů z DVD na disk jsou přece při chybě možnosti Přeskočit(Ignorovat)/Opakovat/Konec ...
Vokyc1 napsal:
A potom myslite to pude nainstalovat???
Jestliže instalace u desítek uživatelů funguje, pak musí být chyba někde u Tebe. A kde, to nikdo z nás neví, protože nesedíme u Tvého PC a jasnovidci nejsme. Jen se snažíme z Tvých informací a našich znalostí dát nějaký tip, co může být špatně a jak si pomoci. Záruky od nás nechtěj.

Po Tvých posledních příspěvcích to vypadá na chybu Tvé DVD mechaniky.

Ahoj,
tak už mi trat funguje a je to opravdu super.
Akorat par poznatku:1)kdyz zapnu msts tak se to do hlavniho menu
celkem dlouho nacita ale to mi moc nevadi.
2)Nekdy se mi stane ze kdyz zapnu aktivitu tak najednou chvli po startu stane ze msts najednou jakoby zasekne a pak to uz nepokracuje.Ale nic to nepise zadne hlaseni ale to mi moc tak neva.
Jinak fakt precizní práce!!:) Smekám
A jestě prosím nemohli byste mi napsat nějakou tu stránku na aktivity a prosím návod jak a kam je vložit? Děkuji

Naposled editoval moderátor:
Neš budu přidávat další aktivity, doporučuji si přečíst návod na DVD1, jak urychlím start MSTS, jinak se bude MSTS načítat ještě pomaleji.

Vokyc1 napsal:
........
A jestě prosím nemohli byste mi napsat nějakou tu stránku na aktivity a prosím návod jak a kam je vložit? Děkuji
Za ručičku tě tady vodit nikdo nebude, to si laskavě zapamatuj. Stačilo to co bylo doteď.
Příspěvků a odpovědí na téma aktivit a jejich instalaci je tady víc než dost, stačí umět číst.

Návody jsou na DVD, ale před další aktualizací, jako například další aktivity doporučuji nejlépe celou složku Train simulator zálohovat. Tipuji na 99%, že po instalaci první aktivity MSTS přestane fungovat.
Bude nutné doplnit další vozidla nebo pokud je aktivita na starší verzi trati, tak MSTS rovnou spadne. Pokud se takhle zasukuji, tak je dobré vždy mít funkční zálohu. A na jedné verzi mohu experimentovat a učit se a mít vědomí, že když se dostanu do patu, stále mám zadní vrátka v podobě zálohy.

Ahoj,
tak a je tu zase další problém.
Mám problém s častým padáním MSTS.
Vždy se aktivita načte uplně bez problémů,ale například ted jsem
začal aktvitu Den blbec.Chvíli jsem jel.Na chvilku jsem si odběhnul a zmáčknul ESC pro pozastavení.
Když jsem se vrátil a chtěl pokračovat tak jem ESC zrušil a nic.
Obrazovka zčerná MSTS spadne a poté napíše nějakou tu hlášku jestli
chci odeslat chybu.Už opravdu nevím co s tím.
Díky Lukáš

Bůh ví jak máš vůbec nastavený to svý počítadlo a jakej tam máš asi pořádek, podle toho co bylo předtím za problémy to vypadá že tam máš pěknej bordel. Dokud to nedáš do pořádku a nebudeš mít zaručeně čistý a spolehlivý systém nemá cenu nic radit, maximálně si před pozastavením aktivitu ulož abys ji mohl po případném pádu načíst.

Nejde o nepořádek, spíš vůbec o zvládání svého počítače, ale já bych začal jinde ...
1) Používáš při spouštění Trainstore, abys běh a hlavně start MSTS odlehčil?
2) Při potřebě přerušit hru doporučuji místo Esc používat F2 (uložení). Máš poté záruku, že při pádu můžeš začít hrát od téhož místa.
3) V určitých situacích (velký traffic kolem, velká stanice se spoustou výhybek a návěstidel, načítání nového trafficu) má MSTS tendenci bezdůvodně padat. Už to tu bylo psáno mnohokrát, je to o tom, že jádro hry má už nějaký věk a neumí příliš dobře hospodařit se systémovými prostředky. Proto, a často na to aktivitáři i upozorňují, je dobře zejména ve velkých uzlech často ukládat a pokud k takovému pádu dojde, aktivitu ukončit a od poslední načtené pozice začít znovu. Často to pomůže. Pokud ne a aktivita padá ve stále stejném okamžiku časovém, pravděpodobně se načítá nějaký traffic, ve kterém je chyba, pokud naopak stále ve stejném místě bez ohledu na čas, budeš mít nějakou chybku v trati. Jen ještě upozornění, časté ukládání vyžaduje také občas starší uložené pozice ze složky Saves odmazávat.

Ale zvláštní je že se mi zdá že to spadne bud po tom dlouhym ESC a nebo se mi zda ze to dela po tech hlasenich treba popojed k navestidlu a tak...
Jo trainstore používam.A taky je divný že to nedělá prí prohlížení trati.

Ach jo ... viz body 2 a 3 mého příspěvku
A to, že Ti to nedělá při prohlížení trati je na 95% (v MSTS nikdy žádná diagnostika na dálku není na 100%) důkaz, že buď nestíhá PC (sebelepší železo není zárukou bezproblémového chodu MSTS) nebo je chyba v trafficu, který se má v aktivitě ve chvíli pádu načíst. A hádej, proč se tohle ve volné jízdě neděje? Bingo! Protože ve volné jízdě nemáš žádný traffic (tedy protijedoucí vlaky), žádný loose consists (postávající vlaky, které aktivitář, byť je to pro zátěž PC lepší, nevyřešil jako traffic), žádné úkoly ... prostě jedeš z A do B sám a sám ...

Back
Nahoře