Mapa trati do MSTS

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna IL62
  • Datum začátku Datum začátku

IL62

Cestující
Chtel bych se zeptat, zda existuje nekde aktualni mapa vsech trati, zpracovanych pro MSTS? (Cesko, Slovensko ev i jine staty?)

Ne neexistuje. Ve vlákně Tratě do MSTS jsou thready ke všem existujícím tratím včetně odkazu na stránky autora.

Nebyl by jsi první - zkus hledat příspěvky člověka kimiR, který se snaží postavít trať z Drážďan až k Jihočínskému moři :D Ale napřed se zeptej zkušených stavitelů, jak se chová simulátor a editor u tratí rozsahu 321, BP, abys nepostavil něco, co si nikdo nezahraje. A stavět rozsáhlou síť bez okolního terénu už není to, co dneska táhne.

Martensi, asi jsi mu špatně rozuměl. Já to chápu tak, že chce vzít železniční mapu ČD (Slovenska atd.) a do ní nějakým způsobem (barevně či jinak) vyznačit trati které jsou hotové, postavené v MSTS bez ohledu na autora té které trati, tak aby bylo na první pohled jasné co je a co ne. I když jaksi nechápu účel tohoto projektu, neboť mapy svých děl mívají autoři jako jako jeho součást případně součást webových stránek.

V tom případě se omlouvám - nedorozumění vzniklo z toho, že termín mapy se tady dost často objeví v dotazu nějakého nováčka-trainzáka v souvislosti s tratí. Nicméně, za zajímavost by to v tomto případě určitě stálo vzhledem k tomu, že každý stavitel má jen svou trať - nemělo by to být nic náročného - tedy alespoň pro Čechy, Moravu a Slovensko - s barevným odlišením projektu, který danou trať pokrývá.

Taky se přikláním k vytvoření mapy, tím se i začínající stavitel může vyhnout práci s již existujícím úsekem. Nehledě na to, že v mapě se může načrtnout i schéma rozestavěných či plánovaných tratí, což by pomohlo i ostatním stavitelům, aby se zbytečně nestavělo 2x či vícekrát, pokud samozdřejmě nejde hlavní tahy.

Ty Tomikuldo, jsi sice v mínusu ;-) , ale souhlasím s tebou. Není potřeba doplňovat mapu o nějaká fota, někomu to možná pomůže a do budoucna budem všichni v EU vědět, čeho se MSTS CZ/SK týká.
IL62 věřím, že ve tvorbě mapy budeš úspešný jako s IL62 Sturmovnik v jiném Microsoftím simulátoru a tvou mapu zveřejním okamžitě na svém webu. ;)

Tak už jsem začal. Zdá se mi ale, že například ten plánek na stránkách pana Šemory zrovna moc aktuální není. Např. HK-Velký Osek je jako "ve výstavbě" a přitom už existuje. To bude asi největší oříšek, zjistit opravdu aktuální stav.

tomikula napsal:
...Nehledě na to, že v mapě se může načrtnout i schéma rozestavěných či plánovaných tratí, což by pomohlo i ostatním stavitelům, aby se zbytečně nestavělo 2x či vícekrát, pokud samozdřejmě nejde hlavní tahy...
No, já stavím taky trať, ale nevím, jestli bude vůbec někdy veřejná, když snad brzy bude hotovo 14 km trati. Celkově má trať km 26, ale dokud nebude video ze strany někoho z vás, tak nebude prodloužení tratě. A navíc - někteří stavitelé, včetně mě, neprozrazují, že staví tu a tu trať... Takže bych se přikláněl jen k tomu, dát tratě již existující, pokud sám stavitel nebude chtít jinak.

PS: To už se hodnotí i příspěvky jo? Prosím, neberte to špatně a nekomentujte to, ale už i hodnocení uživatelů, kdy jeden druhému dává hodnocení navzájem a pak dojde k hodnotě +12 jako u mě, a u aktivitáře mnohem schopnějšího než já +5, tak to je blbost...

Gajdma: Máš pravdu s tím, že spousta stavitelů z nejrůznějších důvodů se stavbou skončí a zakládané vlákno je tudíž navíc a mapa rázem není aktuální, ale pokud jde o už rozjeté projekty, kde se dá stavitelům věřit, proč to do mapy nezakreslit. Ano, každý má nárok na nějaké to překvápko, ale já být stavitel a stavět kupříkladu plzeň - cheb a v polovině práce zjistit, že to někdo staví taky, nedej bože, že to má hotový, tak to třeba zamrzí a další třeba nadějný stavitel co jenom nemluví ale taky koná znechuceně opouští bojiště, v tomto případě Route Editor.

Když už nějakou mapu, tak by tam měly patřit jen a pouze úseky hotové, vydané a veřejně přístupné, nic víc. Spousta vytahování, co všechno ten který "stavitel" v horizontu několika hodin, max. dní postaví a vydá (a poté skutek utek) tam nemá co dělat. Totéž platí pro ty všelijaké neveřejné pokusy (že, Gajdmo?). Rozestavěné úseky snad jen v případě známých a spolehlivých autorů, ale i to s velikou opatrností, stát se může cokoliv. No a pokud budou dva autoři na jeden úsek nic se neděje (když dva dělají totéž, není to totéž, viz 321 a BP v úseku PHA - OL).

Zdravím,

Miran napsal:
Když už nějakou mapu, tak by tam měly patřit jen a pouze úseky hotové, vydané a veřejně přístupné, nic víc. Spousta vytahování, co všechno ten který "stavitel" v horizontu několika hodin, max. dní postaví a vydá (a poté skutek utek) tam nemá co dělat. Totéž platí pro ty všelijaké neveřejné pokusy (že, Gajdmo?). Rozestavěné úseky snad jen v případě známých a spolehlivých autorů, ale i to s velikou opatrností, stát se může cokoliv. No a pokud budou dva autoři na jeden úsek nic se neděje (když dva dělají totéž, není to totéž, viz 321 a BP v úseku PHA - OL).

1) Když už nějakou mapu, tak by tam měly patřit jen a pouze úseky hotové...
2) Rozestavěné úseky snad jen v případě známých a spolehlivých autorů, ale i to s velikou opatrností...

1) Máme přece barvy!
2) Avizované rozestavby mají jména autorů a je možnost kontroly zda autor staví a nebo ne!

Přimlouvám se také za mapu useků,bylo by to plodné a užitečné.
fandím Ti IL62

To Miky945
A kdo to asi bude kontrolovat? Problém je v těch "rychlokvašených stavitelích". Naslibují hory, doly a pak zmizí. A že těch planých slibů už tady za ta léta pamatujeme..... A to má autor mapy se každou chvíli ptát autorů co budou nebo nebudou dělat? Kdyby se to mělo stát mně a někdo takový by mne neustále otravoval dotazy na téma co a kdy bude postaveno a kdy to bude vydáno, bude velice rychle poslán do pr..... A jízdenka by zaručeně nebyla zpáteční.

Miran napsal:
To Miky945
A kdo to asi bude kontrolovat? Problém je v těch "rychlokvašených stavitelích". Naslibují hory, doly a pak zmizí. A že těch planých slibů už tady za ta léta pamatujeme..... A to má autor mapy se každou chvíli ptát autorů co budou nebo nebudou dělat? Kdyby se to mělo stát mně a někdo takový by mne neustále otravoval dotazy na téma co a kdy bude postaveno a kdy to bude vydáno, bude velice rychle poslán do pr..... A jízdenka by zaručeně nebyla zpáteční.

To Miran
Nezbývá než plně souhlasit s Tvojí odpovědí i když to dotazování jsem myslel spíše na potencionální stavitele a kontrola by závisela v tom,jak moc by se autor mapy chtěl aktualisaci této mapy věnovat.

Pokud kdokoli chce uělat mapu, seznam tratí, které jsou v MSTS, tak to má smysl jen v tom případě, že tam budou jen úseky, které jsou vydané a veřejně přístupné. To co se plánuje, nebo mnoho let staví, ale finál v nedohlednu, tak to nemá smysl se tím zabývat. Pokud někdo takový bude chtít být v databázi, bude muset se víc snažit, aby své dílo dokončil. Ale nemá smysl uvažovat, že ten a ten úsek staví A, tak to neznamená že B nemůže stavět to samé. A možná B bude mít na tvorbu víc času a své dílo dokončí a zveřejní dřív. Asi tak nějak. :D

Proč tam nedát nějaké rozpracované úseky od věrohodných autorů kteří již mají základ a jenom rozšiřují což se týká BP, 321 a 310? Nejspokojenější člověk je natěšenej, samo, než zjistí realitu. :-)

Jestli teda chcete mapu, tak je jednoduché řešení. Zakreslit postavené a vydané tratě + jinou barvou rozpracované úseky "věrohodných" autorů. K mapě by bylo dobře doplnit poznámky kdo který úsek staví, popřípadě kde ho najdu. Jako další eventualita by se jevilo třetí barvou zakreslit úseky od "nevěrohodných" autorů a to i přes to, že svoji trať nedostaví. To už bude na našem kartografovi...

Já bych rozestavěné ještě neveřejné úseky neřešil. Máme tady několik věčných stavitelů, alespoň se budou víc snažit, aby svá díla dotáhli do nějakého zveřejněníhodného finálu. :D
Ale co by bylo dobré barevně vyznačit je hodnocení úseků tratí, aby uživatel měl přehled, jestli tento projekt stojí za to. Například koleje na zelené placce nejhorší hodnocení, chudé detaily na krajině až po špičkové provedení.
Takže i moje práce by hrála všemi barvami. Špičkové úseky bych měl oblasti, kde finál dodělával Honza Švec a nejhorší známky bych dostal za Praha - Řevnice nebo HK - Jaroměř. Také nic moc krajina u Nymburka.
Možná i tohle vyznačení hamby donutí stavitele ne hltat nové kilometry, ale dodělávat rozestavěné. :D

A kdo to bude hodnotit? Lepší bude barevně odlišit jednotlivé projekty, už tak to bude dost barev.

Back
Nahoře