Aktivity Zababa

Nazdar všichni, uďál sem novou aktivitu pro trať 180, 183, začínáš na manipuláku, pak osobák, potom uhlí a končíš zase osobákem, 3 dízly vystřídáš a jednu tramvaj, cestou komplikace různý, posun atd..., dohromady 5 a půl hodiny. Pro ty, kteří maj hodně špatnou paměť, doporučuju připravit si tužku a papír a pro ty, co neuměj německy, aspoň slovník :-) Je nutný si ale pro tenhle úkol nahradit "eng" soubor "servisu 1" mym upravenym (doporučuju se ale na úpravy před úkolem nedívat - lehký překvápko v úkolu) a po dohrání (nebo i přerušení - pokud mezitím hodláte hrát jinou aktivitu) úkolu vrátit původní "servis1" zas na svý místo, pro neznalé je podrobnej návod přiložen. Přidal sem tam i mý nastavení mračouna a princezny, tak kdyby někdo chtěl vyzkoušet, může. Sou tam i aktualizovaný starý aktivity pro BP79.1. Budu rád, když mi to tady všecko opět zhodnotíte, odkaz je v burze - Aktivity pro trať 180 a Aktivity pro trať BP.

Krom změny rychlosti tam nic nevidím, akorát to, že ten soubor servisu byl přeeditovaný ve Wordu a uložen s nesmyslným kódováním Unicode Big Endian namísto standardního formátu. U někoho to může dělat potíže ( třeba typu "nelze přidat vozidlo do světa"...).
Takto se zobrazuje ve standardním editoru stejná část upraveného překódovaného:
匀䤀䴀䤀匀䄀䀀䀀䀀䀀䀀䀀䀀䀀䀀䀀䨀䤀一堀 䐀 琀开开开开开开

਀圀愀最漀渀 ⠀ 匀攀爀瘀椀猀㄀
਀ 挀漀洀洀攀渀琀 ⠀ 甀瀀爀愀瘀椀氀 倀瀀漀漀氀氀氀氀 ⴀ 瘀攀爀稀攀 ㄀⸀  ⤀
਀ 吀礀瀀攀 ⠀ 䔀渀最椀渀攀 ⤀

a totéž v originálu:
SIMISA@@@@@@@@@@JINX0D0t______

Wagon ( Servis1
comment ( upravil Ppoollll - verze 1.0 )
Type ( Engine )

Neodpustím si výtku:
proč modifikuješ v trainsetu soubor Servis1, namísto toho aby sis udělal kopii, tu pojmenoval třeba jako Servis1z a tento upravil a použil !!?
Někdo si to pak zapomene vrátit do původního stavu a bude mít rozhozené všechny aktivity.

..post: nakonec to píšeš i v návodu...
Murfyho zákony jsou platné stále !

Jó dyš já těm kompjůtrům moc nerozumim, nevim, co to je to kódování, snad jen esli nejde třeba o tu koncovku "rtf"? To dyštak můžu uložit jako "doc", esli to teda pude, jinak nevim. A s tim servisem sem to původně tak zamejšlel, že bych ho k tý aktivitě přidal jako nový "vozidlo", ale myslel sem, aby mě někdo nezačal obviňovat, že používám jeho výtvor a vydávám ho za svuj, tak sem se na to vyprd a udělal to takhle... :-)

Zababa napsal:
Jó dyš já těm kompjůtrům moc nerozumim, nevim, co to je to kódování, snad jen esli nejde třeba o tu koncovku "rtf"? To dyštak můžu uložit jako "doc", esli to teda pude, jinak nevim. A s tim servisem sem to původně tak zamejšlel, že bych ho k tý aktivitě přidal jako nový "vozidlo", ale myslel sem, aby mě někdo nezačal obviňovat, že používám jeho výtvor a vydávám ho za svuj, tak sem se na to vyprd a udělal to takhle... :-)
No tak to sakra edituj v obyčejným Notepadu (česky Poznámkový blok). Ten tam nic nepřidá a po běžném uložení zachová kódování tak jak je! Word je editor textu, který má být primárně vytištěn a jeho soubory nejsou určeny k tomu aby je četly jiné aplikace, než právě textové editory.
A nauč se trochu česky, to je hrůza se dívat na tvůj pravopis.

No moje čeština je spisovná hovorová, ale píšu to i s nářečim :-) A dík za radu, pokusim se to předělat v tom Notepadu a dát na web, co nejdřív. No jinak tvoje čeština taky nic moc, kupříkladu používáme čárky mezi některejma větama narozdíl třeba od přiblblejch anglánů apod., ale nic ve zlym samozřejmě, sám v tom nejsem žádnej borec... :colors: :lol:

Jéžiš, tak uplně zbytečnej rozruch, ono to v tom úkolu funguje stejně i s tim původnim servisem (aspoň u mně jo), takže znovu, pánové a možná i dámy, pokud by vás to někoho zajímalo, tak na http://www.zabeat.wz.cz/Aktivity%20Zababa.rar je ke stažení aktivita (viz. výše), tu stačí jen rozbalit a hurá na lokotku, žádný přepisování servisu1. Sou tam i dva engy, který kdyby někomu fungovaly, může je vyzkoušet - mračoun a jeho 8 animovanejch výkonostních stupňů (ne 7) a princezna se všema zvukama, nevim, jak vám, ale já ji měl v originále ochuzenou o bzučení. Uložil sem je v Notepadu jako textovej soubor, kódování unicode, tak nevim, jestli je to už správně, mně to funguje všecko, ale jak se to prožene přes net, je to najednou ňáký divný celý, kdyby to nefungovalo, hrát se aktivita dá samozřejmě i s origoš engama, omlouvám se za rozruch a pokud tento úkol bude někdo hrát, přeju mu hezký poježděníčko a doufám, že ho bude i bavit.

Naposled editoval moderátor:
Hrál ste někdo tu aktivitu Manipuláček? Docela rád bych viděl nějakou reakci, kritiku nebo cokoliv, ať vim, jestli se mam dál aktivitama zabejvat nebo jestli to stojí za starou bačkoru... :? Napište, mašinfírové virtuální!

Aktivitka s brejlovcem to mě láká. Nejezdily brejle až do PCE? Jinak pane Šemora hodláte postavit trať do Liberce jak jste kdysi psal?

Čouda napsal:
Aktivitka s brejlovcem to mě láká. Nejezdily brejle až do PCE? Jinak pane Šemora hodláte postavit trať do Liberce jak jste kdysi psal?

No co já pamatuju, tak jezdívaly jaroměřský čtyrky do Jaroměře a pak tramvaj, ale to už je pomalu historie...

počkej počkej jaroměřský čtyřky? 754 mělo depo Hradec Králové a potom Liberec. V současné době Trutnov a předtím nakrátko Letohrad.

A chvilku v Jaroměři, ale nevim, jak dlouho, pamatuju 754.081 např..., pak šly do Leťáku, myslim, je tomu tak cca 12? let už možná...

Dovolím si jednu připomínku.Při tvorbě aktivit a to nejenom pro Vás pane kolego se prosím vyvarujte používání mezer v názvech con,srv,pat,trf..
Předpokládám,že se zde jistě najdou uživatelé-konzumenti,kteří si stěží dokáží aktivitu a tyto soubory upravit,aby to "rozchodili".Viz.Aktivita Nisa pro verzi BP 80.Tam to vyhodí při hlášky,že chybí z_nisa_os2 sns .srv+pat,z_182+naklad .con a z_181+LP naklad.con.Problém je pouze v těch mezerách.Soubory nechybí,ale ActAnalyzer "vyplivne" chybu.Stačí místo mezer v příslušných souborech doplnit třeba pomlčku nebo podtržítko a je to v pořádku.

T napsal:
Dovolím si jednu připomínku.Při tvorbě aktivit a to nejenom pro Vás pane kolego se prosím vyvarujte používání mezer v názvech con,srv,pat,trf..
Předpokládám,že se zde jistě najdou uživatelé-konzumenti,kteří si stěží dokáží aktivitu a tyto soubory upravit,aby to "rozchodili".Viz.Aktivita Nisa pro verzi BP 80.Tam to vyhodí při hlášky,že chybí z_nisa_os2 sns .srv+pat,z_182+naklad .con a z_181+LP naklad.con.Problém je pouze v těch mezerách.Soubory nechybí,ale ActAnalyzer "vyplivne" chybu.Stačí místo mezer v příslušných souborech doplnit třeba pomlčku nebo podtržítko a je to v pořádku.

Jejda, tak další věc, co sem nevěděl, dík za připomínku, pokusím se to co nejdřív opravit, sem holt furt začátečník :study: . Aktivita je ale jinak funkční, i z toho staženýho souboru, jen AA to nebere, nebo aspoň u mně se to tak chová...

Měl bych jeden dotaz. Proč to nezabalíš do formátu apk, jako to děláme všichni ostatní??? pro začátečníky je to podstatně jednodušší a nebudou se ptést

plukas napsal:
Měl bych jeden dotaz. Proč to nezabalíš do formátu apk, jako to děláme všichni ostatní??? pro začátečníky je to podstatně jednodušší a nebudou se ptést

No nevim, ale jelikož mám Editor úkolu stejnej, jako všichni ostatní, tak i úkoly sou stejně zabalený, stačí stáhlej soubor rozbalit, je v něm několik aktivit ve formátu apk... :wink:

Jinak předchozí problém sem vyřešil nahrazením všeho, kde byla mezera, pomlčkou, ale AA se to stejně furt nelíbí, aktivita je však funkční...

EDIT: Tak už i AA souhlasí, mezery uvnitř názvu nevadí, ale nesmí bejt mezera na konci před tečkou, nedopatřením sem je tam udělal při tvorbě, vše opraveno.

Čouda napsal:
Kdyby jen to, v 70tých letech jezdil dokonce rychlík Brno-Liberec durch 3.kovým brejlovce i pod drátama Č.T.-H.K., než přišla "ropná krize".

Proč mně aktivita Nisa tvrdí,že chybějí 3 consisty z trati 183(podle označení)? Spustit jde,jen se doufám nezadrhne na cestě.Také nějaký problém se servisem.Stan

Stan napsal:
Proč mně aktivita Nisa tvrdí,že chybějí 3 consisty z trati 183(podle označení)? Spustit jde,jen se doufám nezadrhne na cestě.Také nějaký problém se servisem.Stan

Aktivita Nisa furt něco povidá, už mě s tim pěkně štve. No, zkusil sem smazat všechny consisty, trasy, servisy i traffiky, co sem v MSTS měl, trať 183 přesunul z ROUTES pryč, rozbalil sem pouze Nisu a nic to nepíše, dokonce i ActAnalyzer je zticha, aktivita jde pustit. Tak se to chová ale na mym kompjůtru, nevim, proč to tam tobě mumlá tyhle ptákoviny. Kdy sis aktivitu stáhnul? Cca kolem sedmý ráno sem ji editoval, mohlo by to bejt třeba tím - viz.výše... Zkus to stáhnout znova a pustit a kdyby to kravilo dál, napiš názvy chybějících consistů, pokusím se s tim něco udělat.

Zababa napsal:
Stan napsal:

Aktivita Nisa furt něco povidá, už mě s tim pěkně štve. No, zkusil sem smazat všechny consisty, trasy, servisy i traffiky, co sem v MSTS měl, trať 183 přesunul z ROUTES pryč, rozbalil sem pouze Nisu a nic to nepíše, dokonce i ActAnalyzer je zticha, aktivita jde pustit. Tak se to chová ale na mym kompjůtru, nevim, proč to tam tobě mumlá tyhle ptákoviny. Kdy sis aktivitu stáhnul? Cca kolem sedmý ráno sem ji editoval, mohlo by to bejt třeba tím - viz.výše... Zkus to stáhnout znova a pustit a kdyby to kravilo dál, napiš názvy chybějících consistů, pokusím se s tim něco udělat.

A co loose consisty? ty ti taky nic nepíšou :-)

Back
Nahoře