Projekt Open Rails

Tak je to logicke. Aj pri fsx sa riesil problem s fps zo zamknutim na pevno.......Programy kde je tendencia rychlich zmien fps aj ked pri vysokych hodnotach to sposobuje to cukanie. Ked to.spadne zo 60 na 30 je to citit aj napriek tomu ze 30 je este plynule.

Tak je to logicke. Aj pri fsx sa riesil problem s fps zo zamknutim na pevno.......Programy kde je tendencia rychlich zmien fps aj ked pri vysokych hodnotach to sposobuje to cukanie. Ked to.spadne zo 60 na 30 je to citit aj napriek tomu ze 30 je este plynule.

Zrovna na FSku a neustálé upravování configu do dívatelné a plynulé podoby jsem si ihned vzpomněl :) Ještě že přišel X-Plane .. (ale to už strašně moc odbočuji od původního tématu)

Natvrdo sa FPS dá nastaviť priamo v OR, experimentálne: Automaticky upraviť nastavenie pre udržanie zadaného výkonu hry.

Plynulost enginu OR se zlepšila výrazně od verze X2918, toho jsem si dost všiml. Jinak omezení nvidia Inspecktorem jsem používal hlavně v MSTS na 29 fps. V RadeonPro se mi nedaří omezit fps na požadovanou hodnotu např. 25 fps. Jde mi tam jen 60 a nebo 30 fps. Ale to není problém.
Spíš mě štvou ty zvuky v OR. Na naše lokomotivy je to pomalu nepoužitelné.

Mas zaskrtnute "zvuky kambabilne s mats bin"? Zlepsi ti to zvuky. Problem je v stavajucich .sms suboroch. Americke .sms su velmi jednoduche, coz pri zvukoch nasich je ich vela a su kvalitnejsie cize je to aj zlozitejsie. Treba vyckat. Napriklad ja riesim to ze 363+2x bdtee mi brzdi jak keby s mal 1500tonovy vlak. Musim brzdit takmer na 2Bary aby som na zastavke zastavil.

Zdravím.
Projekt ORTS občas sleduji a tak mi to nedalo a zkusil jsem ho. Kromě výše zmiňovaných nedostatků např. příliš pomalý rozjezd vozidel, cukání obrazu, prodlevy ve zvucích atd. se vyskytl problém v rychlém přehřátí procesoru (cca po několika minutách testování) až k hodnotě 65°C (hlášeno monitorovacím systémem AI Suite). Může to souviset s FPS? Zkouším prozatím na 321, výjezd z Prahy hl.n. směr Libeň / Vysočany. FPS se pohybuje mezi cca 40-60, v tunelu místy i více než 70. Omezení popsané v předchozím příspěvku nemají na přehřívání vliv (cílová FPS 50, potažmo 40). Nárůst teploty je poměrně rychlý.

Myslim ze narast teploty procesoru je normalne ked pracuje. Open rail vie vyuzit potencionalne cele HW. Pokial je procesor viac jadrovy a je slaby chladic tqk je to jasne. Ako sa chova pri inych hrach ?

Ten nárůst je podle mě příliš rychlý (mám 6-jádro) - stačí několik minut. Při hraní MSTS není problém, u Railworks také ne. Nic jiného v podstatě nehraju. Pravda, i zde teplota stoupne, nikdy však ke kritické hodnotě.
Samozřejmě, vyčistím chlazení procesoru, i když není tak dlouho, co jsem to dělal.

Ten nárůst je podle mě příliš rychlý (mám 6-jádro) - stačí několik minut. Při hraní MSTS není problém, u Railworks také ne. Nic jiného v podstatě nehraju. Pravda, i zde teplota stoupne, nikdy však ke kritické hodnotě.
Samozřejmě, vyčistím chlazení procesoru, i když není tak dlouho, co jsem to dělal.

Teď jsem zkoušel pro porovnání jet Railworks cca 20 minut. Stabilní teplota jádra - 53-54°C.

Z mojej skúsenosti je OR dosť zaťažujúci aj na procesor aj na grafiku. Railworks je na procesor lepšie odladený a preto nevyťažuje procesor na 100%. U mňa sa tiež po načítaní OR do pol minúty roztočia všetky ventilátory na plné pecky. Paradoxne u Railworksu sa mi totálne prehrieva grafika, tu v OR je to o čosi menej. Každopádne ak niekomu dosahuje teplota procesoru v záťaži aj 75 stupňov, je to stále bezpečné. 80 je taký nejaký horný strop, cez ktorý sa už určite neodporúča ísť. Väčšina procesorov by mala mať teplotnú poistku, kedy sa pri jej prekročení počítač instantne vypne, aby nedošlo k poškodeniu procesora.
A čo sa týka MSTS, ten pochopiteľne nemá ako využiť 6 jadier procesoru, nakoľko je navrhnutý používať len jedno a zvyšných 5 je odstavených.

Dnes jsem vyzkoušel program pro nastavení limitu FPS pro karty AMD. Sice není tak cool jako Nvidia Inspector, ale o jiném lepším a hlavně funkčním FPS limiteru pro DX7 nevím.
Program RadeonPro je nepoužitelný, tam ten limit FPS nefunguje v MSTS a ani pořádně v OR. V OR jen DoubleVsync na 30 FPS. Omezení FPS má smysl kromě odstranění "gumoefektu" i pro šetření elektriky - počítač nemusí jet pořád na 100%.
Jmenuje se DxTory. Škoda jen, že je program placený, ale trial verze zatím funguje. Limiter se nastavuje v záložce Advanced Setting hned poslední volba "Limit Video FPS".

Vyzkoušejte ;)
http://exkode.com/dxtory-downloads-en.html

80 je taký nejaký horný strop, cez ktorý sa už určite neodporúča ísť. Väčšina procesorov by mala mať teplotnú poistku, kedy sa pri jej prekročení počítač instantne vypne, aby nedošlo k poškodeniu procesora.

Teplota do 80 stupnu je jeste OK, nad uz to chce resit lepsi chlazeni.
Teplotni pojistku na vypnuti pocitace mivaji notebooky.
V procesorech mel Pentium III pojistku takovou, ze se stopnul a tim ochladil. Program, ktery vykonaval se zasekl.
Od generace P4 maji procesory mereni teploty a pri narustu si samy vkladaji do kodu NOP instrukce, ktere nic nedelaji a procesor se tim chladi (a zpomali vykonavani kodu). To je taky duvod, proc kdyz prinesete pocitac do servisu, protoze je pomaly, tak vam vyfoukaji prach z chladice procesoru...

Teplotnú poistku má každý moderný procesor a pri prekročení horného stropu sa jednoducho vypne celé PC.

DXtory jistě nabídne více možností tomu, kdo se problematikou grafických karet a jejich parametrů zajímá. Dovolím si však nesouhlasit s Icíkem, že by byl RadeonPro nepoužitelný pro OR. Po zadání hodnoty limitního (maximálního) FPS jde simulace plynule a hlavně - jádro nemá tendenci lézt k vyšším teplotám. Zkoušel jsem nastavení FPS na 30 a 40 a výsledky byly uspokojivé. Zatím, v této fázi zkoušení OR, mě toto postačuje. Samozřejmě má na kvalitu zobrazování vliv nastavení zobrazovacích vzdáleností ve vlastním OR, provoz a aktivitách a další faktory.
RadeonPro-OpenRails1.jpg
Otázkou je, zda limitní FPS stíhá grafická karta. To už si musí každý uživatel zkusit sám. ;)

Otázkou je, zda limitní FPS stíhá grafická karta. To už si musí každý uživatel zkusit sám. ;)

Presne tak, podstatné je len nastavenie pevného FPS... ostatné nastavenia sú na užívateľovi ako píšem hore pri návode... daľšie funkcie závisia od PC

Limiter v RadeonPro mi funguje na R9 290X jen v OR. V MSTS tím FPS neovlivním. Funguje vám v MSTS?

Limiter v RadeonPro mi funguje na R9 290X jen v OR. V MSTS tím FPS neovlivním. Funguje vám v MSTS?

Zkusil jsem omezení FPS i u MSTS. S kartou Radeon HD6670 mám stejný výsledek - bez vlivu na činnost. Na druhou stranu, omezovat FPS u MSTS nemám zapotřebí.

Rozbehli ste cez Open Rails Trať 321 26 aktualizácia? Verzia OR x2969. Napíše mi taký dlhý zoznam chýb že keby som to mal čítať som tu do večera. Mam nastavené všetko podľa manuálu no proste sa mu tam strašne niečo nepáči...

Práve skúšam s touto verziou OR a bez najmenšieho problému. Skús najskôr preinštalovať OR, priípadne celú trať nanovo.

Back
Nahoře