Projekt Open Rails

Super, píšou tam jaké novinky na nás nachystali? Zatím musím dojet aktivitu na předposlední verzi a holt ji projet celou na této výš a až pak ji vydat.

Žádná podstatná novinka tam není, tedy aspoň o ničem nevím. Je to jen převod nejnovější experimentální verze pod engine MonoGame.
Spíš se tam odhalila chyba - nezobrazují se vagóny s použitím FreightAnim modelu. Pracuje se na opravě.

Aj, tak to do nové verze zatím nejdu. Poněvač se chystá aktivity s vozy RTO a to by jaksi nešlo.

Můžu se prosím zeptat k té monogame? Mělo by to jet pod monogame frameworkem, ale ten jsem ke stažení nenašel, pokud odinstaluji XNA ta stejně i monogame verze vyžaduje XNA. Popř. co dělám špatně a jak spustit čistě monogame? Děkuji

Můžu se prosím zeptat k té monogame? Mělo by to jet pod monogame frameworkem, ale ten jsem ke stažení nenašel, pokud odinstaluji XNA ta stejně i monogame verze vyžaduje XNA. Popř. co dělám špatně a jak spustit čistě monogame? Děkuji
„Čistý“ MonoGame je de facto taková nadstavba pro zastaralé XNA, takže XNA je pro spuštění MonoGame nutné.

Tak nám OR Monogame poslední verze asi převzala další neduh MSTS. Když jsem v klasické verzi potkal "šediváka" bylo jasné, že mám uložit a nahrát. Ale dneska při testu aktivity se mi v Chocni stalo, že náklad asi s 10 vozy Laekks od Čoudy s Hrbatou v čele co stojí v nákladním, se zobrazil tak, že stála Hrbatá a jen 5 vozů, po resetu OR tam byl celý, takže prostě "oerko" nezobrazilo polovinu vlaku.

Podobně jako v MSTS pomohlo občas použit RAMcleaner, mohlo by to fungovat i tady. Prostě se po čase zahltí paměť počítače, která se průběžně neuvolňuje a není to problém jen OR či MSTS. RW to dokáže také. Ale i při pročištění se to jen oddálí na později, protože "systém".

Jasná věc, chápu, jen když OR zobrazí jen polovinu vlaku, takovým způsobem, tak to pozná jen tvůrce aktivity, že je za mašinou místo 10 vozů 5. Ale dneska jsem zaznamenal další již známou věc, ketrou kdysi dělal klasický OR, Monogame to nyní asi převzal. Jde o Bug, kdy když asi (moje doměnka) nastane stejný problém s naplněním RAM, tak OR hodí vozy třena tak, že levitují na obloze (už jsem tu kdysi dával screen z tratě 321, na klasickým Open Rails) a nebo postaví vgón úplně nesmyslně (obrázesk jsem zesvětlil, tak tam snad bude něco vidět):
OR BUG Brno hh.jpg
Po resetu OK.
Dan

Tak ona ta štreka 321 je vůbec trochu specifická, v Nuslích tam byly létající tramvaje v dost velkých výškách.

Jo jo, ale Bobe, toto je specifikace OR. Obrázek výš je z BP. Brno Jih a ten vagón je osazen úplně jinde, po resetu je na svém místě. V Opatévě se mi zase stalo, že byly vagóny ve vzduchu jako by letělo letadlo, opět po resetu OK a to samé se mi kdysi stalo na 321 v Bánské Bystrici u nějaké verze klasického OR. U monogame jsem to zaznamenal poprvé.

No, muselo se nějak vekslovat s texturama, poněvač u starší verze mi to nepadalo, ale už u starších verzích sice bylo v tunelu tmavo, ale na kolejích a soupravě stínovalo sluníčko. :-)

A ještě jednu věc jsem zjistil, pokud souprava hráče projíždí vícekrát stejnou trasu OR nedělá na TM ty modré čáry stanic, to by nevadilo a je to asi naschvál, poněvač kdysi pro projetí úvratě se "neodentrovala" stanice, ale bohužel bere plný počet zadání cetsujících.

Back
Nahoře