Projekt Open Rails

Jestli tam bude i ten slibovaný multiplayer, tak to bude fakt bomba :cool:

Naposled editoval moderátor:
paashi napsal:
Tady vás musím trošku zastavit. ORTS je laděné na základních tratích a na některých oblíbených zejména v USA. ....
Nevím, jaké tratě mají v USA, ale já se držel základního kolejiva první roky a pak zjistil, že bez doplnění kolejiva z Xtrack se dál stavět nedá. Návěstidla jsou další složitá kapitola a bez MSTS BIN by nebylo možné položit koleje v Praze.
Zkrátka OR přišel až potom, ale i tak mě udržovalo při tvorbě to, že jsem díky Binu mohl postavit, co jsem postavil. Kdybych se musel omezovat, to by už nebylo ono. Přece jen nároky na tratě před deseti lety a dnes, to se nedá srovnat. Dnes by se někdo jen s nějakým kompromisem poskládaným ze základního kolejiva a defaultními návěstidly asi nespokojil.
Ale i tak se nemohu zbavit pocitu, že MSTS má v tohle období okurkovou sezonu. Takový nezájem nepamatuji. Ale s tím se dalo počítat. Nic nevydrží věčně. Oživit to může jen plně komatibilní OR.

Tu si to Zbyňek asi trochu nepochopil. OR je ladený na defaulte. To znamená MSTS bez úprav. Všetky také trate idú plne korektne. Tie ostatné nejdú korektne preto, lebo to už nie sú pôvodné súbory. Nič viac s tým paashi nechcel napísať.

To jsem právě pochopil, jen jsem se vyjádřil, že i zpětně usuzuji, že to byl ten lepší kompromis, protože na defaultu se reálné stanice stavět nedají. Asi tak nějak. Tenkrát se vyvíjel MSTS BIN, který z původního MSTS udělal právě Pan simulátor. Jinak by asi rozvíjející se MSTS dnes už neexistoval, protože jak stavitelé tratí, tak aktivitáři by narazili na strop možností a dál by už nešlo stavět nic. Možná to samé i modeláři.

A Bin je ako natom ? Pracuje sa na nejakej verzií? Či tento projekt je zastavený?

Mám tu čest a potěšení oznámit, že po náročném "porodu" spatřila světlo světa další verze simulátoru OpenRails (www.openrails.org)!
K dispozici je i video k novým vlastnostem, jejichž seznam (vylepšení proti verzi 0.7) uvádím video:

» Multi-player po síti
» Obrovské zlepšení funkcionality návěstidel (sigscr.dat je plně zpracovávané)
» Funkční rychlostníky
» F4 monitor zobrazuje návěsti a rychlosti před vlakem
» Přidána funkce uložit/načíst simulaci
» Větší tolerance chyb datových souborů
» Vylepšena fyzika pohybu vlaků
» 2D kabiny nejsou deformované, zobrazují se korektně (s pohybem šipkami) i na širokoúhlých obrazovkách
» Esc klávesa nezpůsobí ukončení (otevře se dialog)
» Přizpůsoobitelná klávesnice
» Rychlejší snímky obrazovky
» Shift+8 obnoví poslední pozici volné kamery
» Stisknutí kláves je možné indikovat zprávami na obrazovce
» Alt+9 umožňuje sledovat ostatní (AI a multiplayer) vlaky v pohledech 2, 3 a 4
» Ctrl-9 zobrazí okno dispečera (musí být zaškrtnuto v menu)
» Vylepšeno renderování
» AI vlaky mají přesnější chování
» AI vlaky mají funkční světla
» Vylepšený brzdný systém
» Dynamická brzda má funkční zvuky
» Druhý pantograf se chová korektně
» Motory dieselových lokomotiv lze spouštět a zastavovat (odděleně první a ostatní lokomotivy ve vlaku)
» Přidány přechody terénu (v okolí tunelů a portálů)
» Přidán kód pro přetrhnutí spráhla

V dohledné době bude k dispozici update. Pokud vám české a slovenské tratě nefungují, napište buď sem (přiložte chybovou hlášku), nebo využijte fórum na http://www.elvastower.com/forums/index.php?/forum/190-open-rails/
Každopádně vás prosím, abyste nepsali zprávy typu "nejde to" - každý má jiný počítač, operační systém, tratě, vlaky, atd. Podle takové "chybové hlášky" nelze chybu dohledat. Klasická sestava zprávy je verze ORTS, trať, vlak/aktivita, místo na trati nebo situace vzniku chyby, chybová hláška, soubor OpenRailsLog.txt (na ploše).

Užívejte si!

Páni tak toto ma prekvapilo! Možete vysvetliť ten multiplayer?

Takže,Luhačovice jedou,CR343 taky,CR340 a BP ve verzi z února 2012,kterou mě dal Zbyněk na slezině ne. Asi to bude tím že jsou udělány změny v souboru sigscr.dat!

Mirek

ZSR130 ktorá je na Globale BP ide v pohode. :) Jediné čo sa mi nepáči je vysoká hodnota a nereálna hodnota trenia. V reále na Strekove na začiatku stanice vyhodím výkon pri 120km/h a celú stanicu aj výpínačku za stanicou prejdem pri 120km/h. Za vypínačkou kým to nahodím mi klesne rýchlosť na 119km/h......V OR za vypínačkou som mal len 110km/h.....To je brutálne zlá hodnota.....

dem napsal:
ZSR130 ktorá je na Globale BP ide v pohode. :) Jediné čo sa mi nepáči je vysoká hodnota a nereálna hodnota trenia. V reále na Strekove na začiatku stanice vyhodím výkon pri 120km/h a celú stanicu aj výpínačku za stanicou prejdem pri 120km/h. Za vypínačkou kým to nahodím mi klesne rýchlosť na 119km/h......V OR za vypínačkou som mal len 110km/h.....To je brutálne zlá hodnota.....
Toto se bude ještě řešit. Nereálné tření je pozůstatek z MSTS - používáme stejné vzorce vozidlového odporu. Co je horší, nebere se v úvahu setrvačnost rotujících částí (tj. dynamicky se setrvačná hmota zvětší o 5 až 30% - podle soupravy), ale to se v příští verzi změní. Kromě toho, pojem "reálné hodnoty" nelze na železnici vůbec používat. Kromě toho, že nelze spoléhat na hmotnost soupravy (skutečná hmotnost nákladu nesedí s hmotností na průvodkách, počet osob ve vlaku se taky mění), nelze brát za směrodatný ani vozidlový odpor udávaný v předpisu V7. Z opakovaných měření na VÚŽ Velim byly několikrát potvrzeny obrovské rozdíly dané např. i různým řazením nebo ložením vlaku. Porovnání jakéhokoliv idealizovaného simulátoru s konkrétním vlakem proto není na místě. Každopádně díky za postřeh.

Miky945 napsal:
Takže,Luhačovice jedou,CR343 taky,CR340 a BP ve verzi z února 2012,kterou mě dal Zbyněk na slezině ne. Asi to bude tím že jsou udělány změny v souboru sigscr.dat!
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://www.q3.cz/images/31Detail_tn.jpg[/URL]
Mirek

Tato chyba není způsobena sigscr.dat, ale poměrně přísnou inicializací "cestovatele" (Traveller), tedy objektu, který se stará o interakci vlaku s tratí. Současná přesnost seřazení "cestovatele" na trati je 0,01 m, ale trať BP vyžaduje větší nepřesnost, až 0,5 m. Do release verze se tato vyšší hodnota nedostala, protože byla obava z dodatečných chyb vyvolaných nesprávnou inicializací "cestovatele". Momentálně čekáme na další reakce. Ještě to zkusím s kolegy probrat, přinejhorším sestavíme verzi "B", která bude pro podobné tratě fungovat.

Ja nehovorím, že to musí byť presne to isté, ale v reále mi nikdy zo žiadnou súpravou neklesne rýchlosť pod 118km/h v tomto úseku. Takže napriek tomu že to nejde porovnávať hovorím, že to nesedí. Stačilo napísať bude sa to riešiť. Celú tú prednášku si si mohol ušetriť......

paashi napsal:
...

Tato chyba není způsobena sigscr.dat, ale poměrně přísnou inicializací "cestovatele" (Traveller), tedy objektu, který se stará o interakci vlaku s tratí. Současná přesnost seřazení "cestovatele" na trati je 0,01 m, ale trať BP vyžaduje větší nepřesnost, až 0,5 m. ...
Moudrý z toho sice nejsem, ale zajímalo by mě, co způsobuje tuto nepřesnost, jestli by to například nešlo v trati opravit, pokud je to opravitelné.
Bohužel nestíhám vše sledovat.

Moudrý je z toho pouze autor Travelleru, ale rozhodně ještě počkáme. V krátké době chceme vydat ještě jednu verzi, která na tento problém bude pamatovat. Prozatím evidujeme ještě jednu trať - http://rhbformsts.spoorpunt.nl/, ale čekáme na další.
Jen prozradím, že návěstidla na trati BP se už zobrazují a chovají se poměrně dobře (i když ne ideálně). Vše souvisí s přestavbou zabezpečovacího systému, která ještě probíhá.

dem: Nikde neni napísané, že sklon trati v danom mieste je reálny. Mám pocit, že v MSTS je rovina, také malé sklony som neriešil.

Ano . V MSTS je rovina. Takže by som predpokladal, že mi padne rýchlosť o nejakých 2-3 km/h viac ako v reále.....Ale to trenie v OR je hrozné :)

Back
Nahoře