Projekt Open Rails

V ORTS je možné vytvořit tzv. Instalační profil (Installation profile), což je v podstatě složka, kde se nacházejí data. V základu je to "Default", tedy výchozí složka MSTS, ale dá se vytvořit jiná složka, ve které musí být buď fyzicky, nebo virtuálně, tři složky s daty: GLOBAL, ROUTES, TRAINS. V menu ORTS se pak dá jednoduše přepínat mezi instalačními profily.

Naposled editoval moderátor:
wauuu super tak to se o víkendu vklidu na to kouknu :) díky moc za info :)

paashi napsal:
V ORTS je možné vytvořit tzv. Instalační profil (Installation profile), což je v podstatě složka, kde se nacházejí data. V základu je to "Default", tedy výchozí složka MSTS, ale dá se vytvořit jiná složka, ve které musí být buď fyzicky, nebo virtuálně, tři složky s daty: GLOBAL, ROUTES, TRAINS. V menu ORTS se pak dá jednoduše přepínat mezi instalačními profily.

Můžete prosím rozvést tu verzi s virtuální podobou? To stačí tam dát *.lnk. Dost mi zajímá co je ORTS shopný načíst. Děkuji

Vrbam napsal:
Můžete prosím rozvést tu verzi s virtuální podobou? To stačí tam dát *.lnk. Dost mi zajímá co je ORTS shopný načíst. Děkuji
Zajímal jsem se a jedna odpověď odkazovala na:
http://schinagl.priv.at/nt/hardlinkshellext/hardlinkshellext.html
Druhá odpověď doporučovala využití knihoven systémů Win7 a Win8. Nemám to vyzkoušeno, snad se k tomu někdy dostanu. Pokud ale někdo z vás bude mít zkušenost (pozitivní i negativní), dejte vědět. Třeba na naše skromné fórum: http://open-rails.forumczech.com/

paashi napsal:
Vrbam napsal:
Zajímal jsem se a jedna odpověď odkazovala na:
http://schinagl.priv.at/nt/hardlinkshellext/hardlinkshellext.html
Druhá odpověď doporučovala využití knihoven systémů Win7 a Win8. Nemám to vyzkoušeno, snad se k tomu někdy dostanu. Pokud ale někdo z vás bude mít zkušenost (pozitivní i negativní), dejte vědět. Třeba na naše skromné fórum: http://open-rails.forumczech.com/

Kdysi mi napadlo jestli by OR nemohlo přiřadit k trati konkrétní Global místo global k trati. Třeba global v trati nebo v hlavní složce global a pod názvem trati. Tím by se dali rozdílné tratě sesypat dohromady. Teda pokud to neumí.

Vrbam napsal:
... Tím by se dali rozdílné tratě sesypat dohromady. Teda pokud to neumí.

Ono by bolo najjednoduchšie, keby to malo nastavovateľné profili, obyčajné blbé *.ini súbory, kde by sa pre jednotlivé profily definovalo toto:

A: cesta ku globalu
B: cesta k trati
C: cesta k trainsetu

Napr.:
profil 1 = global BP, trať Luhačovice, traniset ČD ...
profil 2 = uniglobal, trať CR_310, trainset ČSD ...
profil 3 = global xtracks 3.20, trať Zlatohorka, trainset ČSD
profil 4 = global xtracks3.20, trať Wuppertal, trainset DE ... alebo tak nejak - proste to maximálne zjednodušiť

Poslední verze jsem nezkoušel, ale při posledních testech mi v trati 321 vždycky spadlo dispečerský okno. Hra nespadla ale neměl jsem možnost ovládat postavenou cestu.

Ahoj chlapi, jen se chci zeptat bude mi tato ulita fungovat pro další tratě , pokud vytvořím v Instalačním profilu (Installation profile) v nové složce (např. BP) kde mají být 3 základní složky GLOBAL, ROUTES, TRAINS , mám: Global a Routes fyzicky nahraný a je možné k tomu vytvořit jen jednu složku virtuální Trains? kvůli vytvoření nové soupravy nebo vozu ať to nemusí člověk kopírovat mockrát. Nebo musí být všechny tři zákl. složky fyzicky nebo virtuálně?

v poho :) já se jen zeptal jestli to někdo už nezkoušel, protože vytvořit virtuální složku bude asi u mne problém, nejsem na tyhle věci moc přec PC :D ale zkusím to ... :)

Jojky super až teď jsem si všiml (mám verzi X.2049) je tam Resume/replay , objeví se uložené pozice najedu na kterou chci uloženou pozici a kliknu na tlačítko resume (vpravo dole) a načte mi to uloženou hru, super :D nj ať žije angličtina :D škoda, že ve volné jízdě se nezobrazují stanice pak člověk někdy nestačí dupnout na brzdu :D :D :D ale jinak BOMBA :)

Buffin napsal:
škoda, že ve volné jízdě se nezobrazují stanice pak člověk někdy nestačí dupnout na brzdu :D :D :D ale jinak BOMBA :)
Není nad poznání tratě a návěstí, že? ;)

Škoda, že u tohoto programu nejde zvlášť nastavení cesty pro trainset (vytvořit roletku u těch lokomotiv a souprav, aby uživatel našel cestu k tomuto obsáhlému souboru) , to by byla velká výhoda ...

Chci se jen zeptat , pokaždé když si překopíruji novou Experimentalní verzi X tak pro všechny uložené pozice mám tlačítko resume neaktivní, existuje nějaký způsob nebo soubor, který se nemá překopírovat novou verzí ? děkuji

Ahoj, dnes jsem bojevil OPENRAIL, nainstavoval a vše funguje. Jen mám někde horší kvalitů zvuků, Bse funguje zvláštně a nelze nic ovládat myší? Poradil by prosím někdo, jak na to ?

Takže som skúšal pustiť aktivitu na Olomoucke trati a cez open rail s Windows 8.1 x64 bez problémou. Žiadne lagy nič, krásne plynulo krásna grafika... električky bez problému jazdili svoje trasi. Škoda že ešte 321 alebo BP niesu robené tak že sa dajú hrať aktivity. Pre nás s grafikou od AMD nieje na výber, a inak ako cez OR hrať MSTS proste nejde.

Back
Nahoře