Projekt Open Rails

No a kdo tě nutil si kupovat stroj s grafikou od AMD? To snad byla tvoje svobodná volba, nebo ne? Pláčeš dobře, ale zjevně na špatném hrobě.....:D

Naposled editoval moderátor:
Mirane, ono nikde tu nebolo spomenuté že MSTS na W8 s AMD grafikou nebude fachčiť. Ja neplačem stále sa stým hrám a skúšam či to nerozchodím ale žiaľ zatial nič.

Buffin napsal:
Chci se jen zeptat , pokaždé když si překopíruji novou Experimentalní verzi X tak pro všechny uložené pozice mám tlačítko resume neaktivní, existuje nějaký způsob nebo soubor, který se nemá překopírovat novou verzí ? děkuji

Nie, všetky experimenálne verzie OR majú vypnutú spätnú kompatibilitu uložených pozícií, nakoľko pri rôznych verziách OR vznikali nepredvídatelné problémy pri načítaní pozície z inej verzie OR. Toto vypnutie má byť len dočasné a do verzie 1.0 je plán urobiť takzvané tolerantné ukladanie pozícií, kedy by táto spätná kompatibilita v danej a vyššej verzii mala už fungovať.

Delay napsal:
Škoda že ešte 321 alebo BP niesu robené tak že sa dajú hrať aktivity.

Čo sa týka toho, že sa v trati 321 a BP nedajú hrať aktivity nieje spôsobené traťami ako takými, ale rannou verziou OR, ktorá je neustále vo vývoji. V chystanej verzii 1.0 má už byť OR 100% kompatibilný s MSTS a všetky aktivity by teda mali fungovať.

Dakujem za odpoved...a teda tesim sa na verziu 1.0 dufam ze vyde v najblizsej dobe :-)

Ad Howky

Díky moc za překlad. Vám i kolegovi Matějovi ...... ! ! !

Dovolím si předběhnout zdejší stálé přispěvatele s aktuální novinkou. Open Rails dostaly experimentální podporu 3D kabin. Detaily na stránce experimentálního buildu.

A nejen to např v nové verzi už nám v tunelech neprší :-)

Zdravím všetkých a týmto by som sa tiež rád zapojil do zaujmavej diskusie ohladne "našponovanosti" objektov vo veľkých mestách a následnom padaní MSTS. Chcel by som debatu nasmerovať smerom k riešeniu celej situácie v rámci blízkej a najmä ďalekej budúcnosti MSTS a hneď aj vysvetlím, o čo sa jedná. Pri MSTS majú autori tratí 2 možnosti, ako postaviť veľké mesto. Buď natlačia do danej zóny limitovaný počet objektov - najlepšie ešte menej ako stanovuje limit, aby tam mohlo jazdiť aspoň zopár vlakových súprav, alebo potom ako sa tu vyššie spomína, pozliepať do seba vačšiu skupinu objektov a spraviť z toho jeden super objekt, ktorý MSTS ako tak zvládne - ale toto riešenie je náročné, barbarské, časovo zdĺhavé a okrem toho v tom hraje rolu súhlas všetkých autorov daných modelov. Plne verím, že každý veľký fanúšik MSTS opakovane a už dlhé roky sníva, aké by to mohlo byť, keby sa na MSTS hre stále pracovalo, alebo by bol aspoň natoľko funkčný, že by sa v ňom mohol človek preháňať po veľkých mestách - povedzme aj 3000 a viac separátnych objektov v danej zóne pekne a detailne natexturovaných, "dych berúca" krajina a veľa jazdiacich vlakových súprav a samozrejme toto všetko v plnej plynulosti bez akéhokoľvek sekania, miznutia krajiny, či nedajbože padania celej hry! Je to až utopistická predstava, všakže. Ale aká pekná... A teraz kam tým všetkým chcem zájsť, máme tu tu správnu zápletku a očakávaný happy end celého MSTS a jeho tratí je stále v nedohľadne, respektíve ho povačšina z nás so smútkom na duši určite zatratila kdesi hlboko do vlastného vnútra, pretože s realitou ohľadne MSTS a jeho funkčnosti pri väčšej záťaži nikto z nás moc nenarobí, lepšie to už proste nikdy nebude. Alebo predsa hej? Nie. Ak sa budú chcieť autori naďalej venovať tvorbe priamo v staručkom MSTS, budú sa musiet do nekonečna obmedzovať práve jeho na dnes už žalostným technologickým stropom. Myslím si, že väčšina z Vás už tuší, kam týmto všetkým mierim. Žeby som navrhol trebárs ten dobre známy TS2014? Ktorý je v podobe daného enginu na trhu už nejakých tých pár rokov a autori programu sa oňho neustále starajú, vylepšujú a priznajme, oproti staručkému MSTS má poriadne navrch? Ale nie, nebojte sa, nevravím o ňom. Je mi nad svetlo slnka jasné, že ako riešenie pre komunitu ľudí (povedzme prevažne na tomto fanúškovskom fóre) a primárne pre autorov tratí, ktorí do svojej tvorby venovali tak enormné množstvo času a síl, by bolo nemožné prejsť na iný, aj keby "lepší" simulátor a vzdať sa svojej mega tvorby a časťi vlastného rokmi spätého života stráveného v editore a MSTS, inými slovami by to bolo niečo ako totálne znesvetiť a odhodiť svoje dielo na smetisko dejín do večného zabudnutia a na pospas tým pár skalným fanúšikom, ktorí by sa mu ešte nejaký ten aj keď verím že dlhší čas venovali. Vytvoriť napríklad také veldielo, aké sa podarilo konkrétne autorom tratí BP a 321 (a to na základe reálnych predlôh), je niečo fantastické a ja pred týmito Pánmi a aj všetkými ostatnými, ktorí sa na vývoji týchto tratí podielali, skladám klobúk dolu a ostávam v nemom úžase. Nie ako trate, ale ako diela do ktorých niekto vložil takmer celý svoj volný každodenný čas, považujem za niečo skoro až monumentálne. Preto by bola náramná škoda sa na ne vykašlať a ísť lákavou cestou TS2014, ktorý žial nevie, alebo možno aj nechce mať absolútne nijakú priamu spojitosť s akýmkoľvek MSTS kódom, či už trate, alebo modely. Takže čo ďalej, určite si každý autor trate sám sebe položil túto otázku, pokračovať naďalej v tvorbe v MSTS obmedzeným spôsobom, alebo drasticky zvoliť iný vlakový simulátor a vyhodiť z okna celú svoju tvorbu. A tu prichádza moje rozuzlenie, ktoré určite každého jedneho fanúšika MSTS poteší. Veľa z Vás možno už vie a veľa možno nie, z hlbín internetu sa začína vynárať ďalšia - tretia alternatíva a to v podobe Open Rails. Pre toho kto nevie, jedná sa o "nadstavbu" na samotný MSTS, ale jeho najväčšou výhodou je to, že ku chodu MSTS ako taký nepotrebuje. Je to úplne nový program, nový engine - ktorý si berie ako 100% vzor práve staručké MSTS a navlieka ho do nového, nablízkaného a hlavne na aktuálnu dobu funkčného kabátu vhodného na oblečenie nielen práve teraz, ale verím že aj v ďalekej budúcnosti. V projekte Open Rails si môžete pustiť akékoľvek MSTS trate a aktivity vrátane všetkých modelov, ktoré si tam z MSTS pridáte. Zatial bohužial stále platí, že nakoľko sa jedná o beta verziu programu, na ktorej sa aj tak denno denne tvrdo pracuje (maká na tom stále viac a viac členov tímu - preto vravím tímu a nie firmy, pretože to je freeware projekt), tak stále je samotná funkčnost Open Rails do istej miery pochybná. Ja ho osobne skúšam už viac než rok a aj keď je stále problematický najmä v rámci aktivít (a preto by som ho zatiaľ doporučil maximálne na vyskúšanie, že o čom je tu reč), tak musím spokojne poznamenať, že práve tento program rieši budúcnosť celého doterajšieho MSTS. Aby som konkretizoval, tak pracovný plán v Open Railse je nielen vytvoriť kompletnú a funkčnú "nadstavbu" na MSTS, kde budú fungovať všetky aktivity vyrobené cez MSTS Activity editor, ale - a teraz prichádza tá vždy očakávaná čerešnička na torte - vyrobiť aj nový activity editor a najmä editor samotných tratí. Hlavne toto posledne spomenuté je momentálne iba vzdialená hudba budúcnosti, ale autori programu to vyrobiť chcú, takže treba dočkať času, jak hus klasu. V najposlednejších buildoch ktoré mimochodom autori každý týždeň vydávaju prišla taktiež dlho očakávaná novinka a tou je podpora adresovania pamäte nad 2 gigabajty. Na to, ako doteraz Open Rails neskutočne padal najmä na tratiach, kde bolo pokope veľa objektov a to aj pri volnej jazde, od teraz tento zapeklitý problém navždy zmizol a hra fičí ako z rozprávky. Nieje problém si pustiť najnáročnejšiu aktivitu kľudne aj vo veľkom meste, nastaviť rozhľad aj na 3-4 kilometre a fičať si aktivitu až do ďalšieho veľkého mesta s plno consistami a to úplne bez akéhokoľvek pádu. Kedže predpokladám, že celá komunita MSTS časom aj tak prejde na Open Rails, bude možné do tratí osadiť podstatne viac objektov a práve z toho dôvodu som reagoval na diskusiu v tomto vlákne. Vidím to tak, že práve od teraz nám všetkým svitá na lepšie časy, čím by som rád povzbudil nielen autorov tratí a modelov, že ich doterajšia tvorba môže nabrať nevídaných rozmerov (ak projekt Open Rails pôjde naďalej ku predu - o čom nepochybujem), ale zároveň aj všetkých fanúšikov českých a slovenských MSTS tratí, aby naďalej prejavovali svoju priazeň povzbudzovaním autorov, ktorí sa na takýchto skvelých tratiach stále podielajú.
Na záver mám ešte jednu otázku, mám "natípaných" veľa pekných / zaujmavých obrázkov z Open Rails, o ktoré by som sa s Vami rád podelil a ak sa dá, zavesil ich sem niekde na fórum do nového vlákna, pretože verím že ich oceníte. Dajú sa uploadnuť priamo sem na fórum? Alebo len niekde externe a sem nahrať len linky? Ak by sa mali zobrazovať v samotnom okne vlákna, aké najvyššie rozlíšenie je vhodné? Ďakujem za odpoveď

Ani EDB, ani vlakovou brzdov ani lokomotívnov brzdov... :) zistil som to u aktivity od erikmira ...

Hmm u goril som mal problem tiez s brzdenim lokomotivovou brzdou, proste to neslo, ale u 161 / 361 a podobnych to slo bez problemov.

Ahoj lidi mam dotaz jak spravne nastavit OR X2186. Nebyl by nekde nejakej podrobnej navod? Zkousim to uz asi po 50ty a porad mi blbne kabina strojvedouciho. cela se mi roztahuje a nevypada to moc hezky. Predem diky.

No to taky zaleží na tom jakéj máš monitor a jaké rozlišení ti nabídne .-)

No ja to hraju na ntb s rozlisenim 1366x768 ..... ale uz jsem na to nejako prisel :D ..... spis mi ted dela problem kdyz jedu s 10 vozovou soupravou tak mi rychlost vlaku vysplha jenom na 75km/h a vic to nezvladne a to jedu po rovince....

Paja-Fredy9411 napsal:
No ja to hraju na ntb s rozlisenim 1366x768 ..... ale uz jsem na to nejako prisel :D ..... spis mi ted dela problem kdyz jedu s 10 vozovou soupravou tak mi rychlost vlaku vysplha jenom na 75km/h a vic to nezvladne a to jedu po rovince....

Pozor, pravdepodobne mas v jednom z voznov chybu v scripte v subore .wag, ktora sa na MSTS neprejavuje, ale na OR hej, mal som rovnaky problem a tiez mi suprava isla takto pomaly az kym som z nej neodstranil "chybny" vozen. Tu je odkaz na riesenie mojho vtedajsieho problemu, v tvojom pripade sa moze jednat o iny vozen.

Díky uz jsem to vyresil tak snad to bude fungovat. Ted me spis zarazi proc mam misto cerneho TV sede TV .... na hre to nic nemeni ale vypada to nepekne :D

A pak tu mam jeste problem s RegioJetem....Vozy vypadaji tak jak maji ale Lokomotiva je cela seda nezobrazi se ani interier lokomotivy....

Back
Nahoře