Projekt Open Rails

Kluci, někde tu bylo nastavení OR, můžete to dát někam nahoru, páč v tom docela plavu, hlavně mě po pár metrech skáče neustále záchranka a odbrzdit nejde. Živák zatrhnut nemám a ani nejdu výkonem přes mach, dal jsem 854 30% výkonu, tedy prokluzem to není. Dále tabulka TM a jízdního řádu,nemáte to někdo v průsvitné barvě.

No tak ta brzda na 954 vyřešena přepsaním 1 na 0 v engu, ale co je pro mne horší, jak je možné, že mě OR nenačte veškerý trafik. Zkouším aktivity na Luhačovické tratě, ale hned na začátku tam nemám 3 trafiky, nepotkám trafik na horní trati do Přerova a ve Veselí mě trafik chybý, navíc s2 mě nechce pustit. Dál jsem to nejel, bo to nemá cenu. Zkusil jsem se to otevřít v editoru, ale nejde. Takhle se těch aktivit uživatelé nedočkají.

alcapone... vitaj v OR :D
No v OR priesvitné tabuľky niesu, teda aspoň z toho čo viem. Ja s nimi aj tak nejazdím a riadim sa čisto traťovými značkami a návesťami, prehlbuje to zážitok z jazdy. Po pravde až pri vypnutí TM a JR ma začalo fírovanie skutočne baviť. Šupnem si na hlavu 3D okuliare a fičím si pekne v ozajstnom 3D a vtedy je zážitok ešte viac znásobený.
K tomu trafiku si vždy pozri na pracovnej ploche nejaký OR log súbor, ktorý sa automaticky vytvára pri spúšťaní a behu OR. Je to texťák a často sa v ňom dozvieš kde a čo je zle. Aj mňa by zaujímalo, prečo sa niektoré trafiky niekedy nenačítajú, ORku sa na nich asi niečo nepáčí a preto ich tam nedá. Ale v niektorých aktivitách ide všetko ako má. Budem premile rád, ak sa ty ako aktivitár pokúsiš pozrieť tomuto problému na zúbok, pretože práve Ty máš najvačšiu šancu zistiť, pri čom tento zásek vlastne vzniká a prečo.
Každopádne pre pripomenutie spomeniem, že v OR boli vždy najproblémovejšie práve servisy, ktoré sa proste chovali špatne alebo vôbec. Posledné buildy OR sa v tomto poriadne zlepšili a niekedy servis iba s malým oneskorením uvoľní traťovú cestu pre hráča alebo trafik, takže aktivita sa dá prejsť iba s malými odchýlkami voči MSTS.
A ešte jedna vec na záver, pevné nervy pri OR! Keď niekto považuje všeobecný tweaking v MSTS za hardcore záležitosť, nuž pri OR to je doslova sadomaso :D.
Ale... ale keď sa odstránia tieto neduhy, až vtedy sa OR ukáže v tom pravom svetle a zážitok je oproti MSTS nezabudnuteľný.

Ještě jednou tu někdo plácne něco o 3D a vykašlu se na vás, zapomínáte, že ne všichni maj zdravé oči, defakto nikoho to nezajímá, až začne era čistě 3D tak já končím, vrátím se ke knihám, pokud budou.
Jinak trafik je asi vyřešen, 2 věci - musí být zatrhnuta ve složce Experimentální compatinilita s MSTS activities a důležité, muí být eng či vag v úplným pořádku, pokud není, OR vyřadí daný trafik, třeba u 020030 je problém v řádku 125, tam je závorka, či tam má být další či naopak nemá být netuším.
Dále, bohužel Luhačovice sice na OR rozjedu, ale je problém s návěstím, pokud někdo chce poslat ORL, není problém a i se zvukama je problém, ale ty jedou na BP, tedy to bude hlásit chybu i na trati BP, bohužel to díky tomu padá.
Pro mě neangličtináře by bylo záhodno dopřeložit složku Experimentální.

Mám jen dotaz. Tady ve vláknu tratí, tam jsou vyjmenované tratě, které v OR plnohodnotně fungují ? Nebo jsou pro OR nějak upraveny ?
Já osobně jsem OR ještě nezkoušel, snad po aktualizaci o vánocích si najdu chvilku. My co stavíme na ježdění moc času, spíš vůbec, nemáme, tak doufám že testují druzí.

Otestované a funkční v OR. Proto to vlákno bylo založeno, aby nebylo nutné pracně zjišťovat, co v OR funguje a co ne.

No tak druhá aktivita zkoušená na Luhačovicku a dojel do Kunčic, tam mám stůj, trafik mě blokuje v Uherském Hradišti, snad vyřešeno, ale jen v MSTS, co se stane v OR netuším, což je chyba. Ten AE v OR jsem do teď nepochopil.

Ten AE ani ja nechápem. Pribudol len pred nedávnom, takže sa asi jedná o dáku rannú verziu.

Tak bohužel, dokud nebude funkční AE a servis 2 nemá cenu řešit aktivity. Jinak se to chova v MSTS, jinak v OR, strávíl jsem na tom celej víkend a je to jen horší, řekl bych, že s OR jsem se vrátil zpět před vznikem binu, kdy šlo dělat aktivity z bodu A do bodu B za minimum použití servisu 2. Vykřižování a obyčejné blokovaní cesty servisem je nemožné, páč servis prostě zůstane stát a blokujeme mě do aleluja. Bavím se o trati Luhačovice, je možné, že na jiných tratích se to chová lépe.

Vyriešene, aktuálna verzia Open rail podporuje 100% aktivity ako MSTS :) testované mnou a to som velký pedant, vlaky aktuálne vedia využiť waiting point vo formáte aké má MSTS. Vlaky aktuálne posunujú tak ako majú. Možem zaručiť že vám každý aktivita už pojde ako má! :)

Pffff Delay no tak to si odskúšam a riadne poctivo ak vravíš pravdu, lebo to... to by bolo mega :D

Ahojte!
Cez OR som spustil aktivitu Rn 67163 na trati 321 bez problémov. Všetko fungovalo o.k ,no nezobrazovali sa textúry na ešusoch (zobrazená textura len na vložáku). Vypol som počítač.Na druhý deň sa aktivita začala načítavať (zobrazila sa uvodná obrazovka trate 321) po asi 4 minutách pád späť do základnej obrazovky OR (nevypíše žiadnu chybu). Nerobil som žiadne úpravy v nastavení OR ani MSTS. Mám najnovšiu experimentálni verziu.V čom môže byť problém? Ďakujem za tip.

Tak to vypadá, že to asi na poslední verzi funguje, dostal jsem se v aktivitě dál, teď mě bude čekat objetí soupravy a zpět, tady pokud to výjde, bude to fajn, jen i tak se budou muset upravit engy a zvuky, páč jedu třeba s 842, a ta než nafouká, tak jsem na 3 zastávce bez brzd.

sovo1254 musíš mať aspoň 2 a viac giga RAMky a zapnutú možnosť Large adress aware binaries v menu OR. Ak nemáš, zníž si zobrazovaciu vzdialenosť na menej metrov, prípadne zníž detaily.

Ahoj,
chci se podělit s aktivitami před aktualizací X 2652 a po ní. Na několika tratích mě aktivity částečně jezdily, ale bylo i při odjezdu na Stůj, nebo později bylo Stůj a dál jsem se nehnul. Takže žádná sláva. Teď po aktualizaci asi takto. Například:
Trať Luhačovice- aktivita Ex 560_Šohaj - OK
Sp 1729 - Cimburk má na Stůj, neodjedu ( MSTS OK)
BP Evropa 4 od Dana - před aktualizací jsem dojel i do Ždáru, kde bylo na vjezdu Stůj. Podmínečně jsem projel vjezd a po zastavení ve stanici a odjezdu dojel až do Kuřimi, kde bylo na odjezdu Stůj a konec, dál to nešlo.
Nyní - dojedu za zastávku Stříbrné Hory a aktivita mě spadne s hláškou: Posloupnost neobsahuje žádný odpovídající prvek. Tato hláška má ještě dalších asi 40 řádků v angličtině s různými odkazy, kterým nerozumím. To bylo včera. Dnes se tato hláška objeví už při spuštění . Takže se ani nenačte.
Evropa 2 - před aktualizací se nepostavila vlaková cesta na soupravu, nyní ano, dokonce jsem i odjel z Masaryčky, ale dnes se aktivita ani nenačetla, opět hlášení, že Posloupnost....
trať BP aktivita DJ_BP_Pn 45810 od Dana, odbrzdím, je na volno, rozjedu se, vše OK, ale před hlavnou stanicou Blava opět aktivita spadne s hláškou Posloupnost....atd.
Evropa 1 - OK
BP aktivita Den Blbec - v Olomouci popojíždím k seřaďovacímu návěstidlu, kde mám bílou a vedle mě jedoucí náklad má posun zakázán. V MSTS je to obráceně. Já stojím a posun jede do stanice. A když tedy najedu na vl. soupravu, dostanu hlášku...a máš odjezd, tak je na Stůj, protože cca 200m přede mnou stojí Lv. V MSTS bez problémů
trať 321 -aktivita DJ_321_Pn44810 od Dana v Hranicích se 1. hláška neobjeví ( hlášení, že musím odbrzdit postupně, jinak budu dlouho foukat ), ale nafoukám, odbrzdím a je na Stůj, mohu jej podmíněčně projet, jedu,ale na Traťovém monitoru je limit rychlosti 0 a tak jedu pořád dál, ale je to pochopitelně špatně.
Alfold 6 - zde některé aktivity jedu až do konce, u jiných jedu stále na výstrahu, později na volno a u některých je na Stůj.
Evropa EX 7 - tady skončím v Visegrad- Nagymaros na zastávce, dál je Stůj, v MSTS projel bez pádu

Takže jsem byl velice rád, že už aktivity budou po aktualizaci "sjízdné", ale bohužel, alespoň u u mne,tomu tak není u všech aktivit. Další tratě a aktualizace jsem zatím nezkoušel.
Tak se ptám, vás účastníků tohoto fóra, jaké máte zkušenosti s těmito aktivitami? Děkuji.
Milan

moje zkušenost je taková že při testech Fantasie, jsem narazil na to, že při odjezdu na návěstidle se buď nesvítí žádný znak a nebo zůstává na stůj a jízda jde jedině přes TAB a to sem už odblokoval tu nav STŮJ dokud nenastoupí cestující. Pak už na AB vcelku v pohodě, ale na trati bez předvěštění znaku je to zatím trochu problém

Odporúčam mať nastavené Open Rail takto ->
je pravda že náveštidla trošku brzdí servis2, trebalo by cele naladenie engu spraviť na novo, Dodo vytvoril servis120 čo je náhrada za servis kde bol zdvihnutý výkon a rýchlosť. S týmto servisom by nemal byť problem... no nemam to odskúšané
Clip_3.jpg

Ahoj, nevim, peru se s Luhačovicema, musel jsem upravovat aktivitu na OR, jinak neodjedu z Uherského Brodu. Takhle, projetá aktivita na MSTS bez problému, poté na OR a problémů hafo, překopat servis mě tolik nevadí, co mě píp jsou fakt časté pády. Pádu se třeba nezbavím z Kunčice do Uherského Hradiště. Zbytek tratě ze Slavičína je na houpačce, někdy jedu až na inkrimované místo na zhlaví v Kunčicích, jindy to spadne třeba 2*. Upřímně jsem zatím z toho v rozpacích.

Nastavení Open Rail mám celkem stejné, jen zatržítko Použití nejvyšších detailů objektů nemám, ale pod ním zatržítko - Automaticky upravit nastavení pro udržení zadaného výkonu hry- ano. A při zatržení Signal light glow v noci návěstidla svítí velmi intenzivně až to vadí. Tak jsem to zrušil.
A ještě se ptám, u parních Lv při jízdě, když mám regulátor otevřen, Lv "bafe" ( funí). A když regulátor zavřu, mašina stále bafe jako při otevřením regulátoru, což není logické. U MSTS , když regulátor zavřu, bafání přestane a Lv jede potichu. V čem je problém? Už jsem se jednou ptal na fóru OR, ale nebylo mi to vysvětleno. Máte s tím stejné zkušenosti? Je nějaké nastavení?
Chování OR - u aktivity od Dana Evropa 7 v Szobu je ve 20.08 už tma, což v MSTS není, zde ještě je světlo a svítí slunce a je klid, jen je slyšet hlášení st. rozhlasu. Ale v OR se zřejmě zbláznil kostelník, protože jsou slyšet naplno tamní zvony + hlášení st. rozhlasu. Čím je toto způsobeno?
Díky za odpovědi.
Milan

Back
Nahoře