Projekt Open Rails

Mám, budu konkrétnější, zkoušena 150.213, 151.007 - nebyl slyšet kompresor, zvuky byly slyšet až v tahu, 350.004 starý Hugo - nebyl slyšet vůbec žádný zvuk, ikdyž byla loko v klidu nebo za jízdy.

Ty zvuky jsou to poslední, co vadí. 150 jsem ještě nezkoušel, ale u ostatních zatím problém se zvuky nebyl. To co ale skutečně vadí, že třeba 362 s BSE povely nefungují jak mají, myslím ve švihu se tam zobrazuje nějaký nesmyslný obrázek, na začátku mi to fungovalo obráceně, tedy odbrzděno bylo v rychlobrzdě, pak jsem spadl pod pult a z okna jsem viděl jen nebe :) Ale nějakým způsobem mačkáním klávesy 1 a ještě něčeho jsem se vyškrábal nahoru a pohled dopředu už byl normální. A mám pocit, že už BSE fungoval normálně a začal fungovat i externí pohled 2. Na začátku se nešlo s kamerou dostat před vlak. Vždy to bylo někde do strojovny. Když jsem chtěl odjet z Přerova směr Břeclav od prvního nástupiště a přehodil výhybku vpravo, abych jel do správné koleje, jel jsem proti stůj na návěstidle i když jsem si navexloval cestu ven komplet. (proto na videu jedu postaru vlevo) .

To vše jsou věci proti, proč zatím neopouštět MSTS. A také je otázka, jestli to vyvojáři opraví nebo se budou přepisovat scripta návěstidel a dělat nová ladění vozidel.
Ale abych nekřivdil, naopak, včera jsem jen tak ze srady chtěl vyzkoušet Kyklopa a v MSTS neviděl soupravu, přitom consist mám. Zkusil jsem Trainstore a tam Kyklop je, ale okno na spuštění MSTS neaktivní. Zkusil jsem OpenRail, vybral Kyklopa a normálně hru spustil a s Kyklopem odjel bez problémů. Nevím, kde mám chybu, nebyl zatím čas to řešit.

Hmm z toho čo viem, tak je pravda, že niektoré zvuky v OR oproti MSTS proste nejdú a myslím, že sa práve jedná o tento kompresor, keď je súprava v kľude a určite ešte niečo okrem toho. Ale žeby mi nefungovali žiadne, to zasa nemôžem povedať. Mne len v 2 prípadoch nefungovali "všetky" zvuky a to keď som skutočne mal zle nalinkovanú cestu k zložke / súboru so zvukmi, alebo keď som pustil aktivitu zaplnenú veľa súpravami v dákom zahustenom meste ako je trebárs Praha a hlavne ešte neexistovala funkcia Large Adress Aware 64 Bit v nastaveniach OR, tak vtedy sa mi OR kompletne zahltil a zvuky už proste nešli a mohol som sa aj na hlavu postaviť. Nevraviac o tom, že hra po chvíľke padla.

Trošku jsem to tady pročetl tak budu reagovat.

Ohledně BSE animací
OR animace nečte tak jak jsou nastaveny ve formátu ACE pro MSTS , ale načítá je podle sebe .
Takže možnost
A) upravit si je aby je načítalo správně ve formátu ACE
B) počkat jestli někdy přijde oprava
C) to trošku s úsměvem vytvořit 3D kabiny :-)

Zvuky
Taky mě některé nejdou, ale je to to nastavením OR , tedy přizpůsobením MSTS zvuků novým možnostem zvuků OR. Pak by to mělo chodit :-)
Například nově jsou zvuky v OR pro nastartování motoru a vypnutí motoru u díslu , to bohužel v MSTS u díslových lokomotiv , nebylo :( takže bohužel na to nejsou ani zvuky. Ale vše se dá dodělat :-)

Návěstidla
Většinou se chovají tak jak mají co mám vyzkoušeno ze sítových her .
Problém nastává v případě, že přes dispečerskou aplikaci postavím návěstidlo ručně.
Oč jde? Postavím návěstidlo přes dispečerskou aplikaci na volno , ale na návěstidle mám tmu proč?
Odpověd je,že není správně nastaven soubor ,, sigcfg ,,
Po jeho doplnění o pár příkazů se nám začnou návěstidla rozsvěcovat tak jak mají. A nebudeme tedy vidět pouze zhasnutá návěstidla.
Ale je tu malé ale ! (Pro některé tratě mám již upraveno ( 270 , 240 , Luhačovice )

Při ručním rozsvícení návěstidla jsme omezeni na tři stavy :( Volno , do odbočky , Stůj ) Ale i tohle má své nevýhody :( ale to zde zatím popisovat nebudu.

No dále ohledně tratí v OR
Novou funkcí je např. Napětí v troleji. Pokud někde není trolej a vjedu tam s elektrickou mašinou, ztratím napětí a mašina tzv chcípne a nepůjde do výkonu.
Dále nefungují výkolejky a brány od vleček. Snad časem bude funkční :-)

Jak chceš jet po zadrátované koleji na nezadrátovanou, když to nijak rozlišené není. Buď je trať celá zadrátovaná nebo není vůbec. A to už fungovalo v MSTS. Proto jsem se na to ptal, jestli to půjde v tratích rozlišit. Pak je to práce pro stavitele tratí.

Zatim ne, mam nainstalovanou aktivitu, večer řeknu, ale mám problém, proč nemám noc. V 5 ráno je docela dost světla.

Dnes jsem zkoušel lokomotivy 150 a 350. Jel jsem z Břeclavi a bylo mi divné, že mi na návěstidle mrká očekávejte 40. Tak jsem se tam šel pěšky podívat (á) a na odjezdu to bylo skutečně postavené vlevo a další výhybka nebyla defaultně do OTV, ale normálně na trať do Hrušek. Tak jsem si to tam navexloval, abych jel od peronu na volno a vyrazil. Ty vypadávající zvuky na 350 vadí nejméně. Zkrátka s lokomotivami, kde se kvedlá rajčákem, s tím se v OR nedá jezdit. Jednak neukazuje čiselník, jaký tam je stupeň, kvedlá páka směru sem tam :) a zkrokovat dolů, to už je velký problém. BSE se také chová divně a měl jsem problém vlak zastavit. Navíc jsem opět spadl pod pult a neviděl ven z čelního okna. Ale už jsem přišel na fígl, jak si sednout normálně na sedačku.
Podržím šipku dopředu vedle num klávesnice a do toho mačkám klávesu + tak dlouho až mám pohled z okna jaký mi vyhovuje. Výkon lokomotivy byl také slabší, na 160 jsem se rozjížděl asi 10km.

Zkrátka pokud chceme jezdit, zřejmě vývojáři OR naše vychytávky s ovládáním lokomotiv neznají, tak to asi řešit nebudou, asi bude nutné vymyslet nové ladění včetně ovládání prvků v kabině. Ale obávám se, že na to už nejsou lidi.
Provizorní řešení, pokud chceme za každou cenu jezdit je vrátit tam ovládání bez kvedlání. Ale to už nebude ten požitek z jízdy.
Co mne naopak potěšilo, zastavím v Hodoníně, nezatáhnu přídavnou a jak brzda povolila, začal jsem se soupravou pomalu couvat. Je tam totiž sklon 2.5 promile. V MSTS na tohle klasické soupravy citlivé nejsou, kromě pantografových jednotek.

Psal jsem to již víše. OR čte ACE jinak než pro MSTS :-) takže tak jak říkáš musí se to předefinovat nebo počkat.

Jinak jeden český tvůrce v OR je :-) a chodí i sem :-)

Ono snad všechny mašiny maj v OR menší výkon. Mě spíše trápi to, že OR neukáže 2 soupravy na stejné koleji, tedy ani nejde dát postrk.

Ahoj.
To je právě, proč jde zatím OR mimo mne. Ono i ovládání se mi jeví trochu nevychytané, jízdní vlastnosti jsou taky divné a to co píše Joska je úplně naprd, to je oproti MSTS velký krok zpět. :-(. Každopádně se na tento simulátor začnu soustředit, až bude jeho finální podoba. Já naopak myslel, že tvůrci třeba vychytají to, že hráč odvěsí vozy, najede na ně mašina a odveze je jinam a hráč bude pokračovat s jiným vlakem. To by bylo něco oproti MSTS... :-)

Tak na poslední verzi x2726 normální servis2 funguje, byl teda na širé trati a blokoval můj odjezd.
Řeší se ty brzdy, jak mám přibržďovat, když to nejde, buď brzdím nebo ne, takhle občas zbytečně moc zpomaluji. Myslím, že čechoslováci dostali msts tak daleko jako nikdo jiný a myslím si, že snad tu je pár lidí co by fakt pomohlo. To že se napíše seznam věci co nejdou a pošle se je málo.
Dane ono to s tim navěšením a odvezením možná de, ale díky tomu, že právě nelze mít 2 soupravy na jedné koleji, tak se to nezjistí. Tedy tohle vyřešit a pak můžeme jit dále, když už de rozvěšování a posílání vagónu na seřaďáku.

Řeší se ty brzdy, jak mám přibržďovat, když to nejde, buď brzdím nebo ne, takhle občas zbytečně moc zpomaluji.

Jakej máš problém s brzdama?

Jinak to, jak zmiňujete menší výkon hnacího vozidla oproti MSTS..... Často to dělá příliš velký jízdní odpor jednoho z vozů. Je to nastavením wag souboru ale vůbec nevim, kde konkrétně. Když poskládám soupravu sedmi B a rozkliknu si diagnostiku F5, tak 6 jich jede normálně, a jedno B má odpor jako 10 dalších vozů. Takže problém může být tu. Jinak ale OR pracuje s výkonem HV mnohem líp než MSTS. To, že vám mašina nejede tak, jako v MSTS, může bejt právě naopak dobře. Už se to prostě víc blíží realitě.

Dane, zrovna tobě by se to OR mělo dost hodit. Konečně parní mašinou odtáhneš to, co bys odtáh i ve skutečnosti. V MSTS jsi za chvíli bez páry, v OR se ten kotel chová mnohem reálněji a po snížení tlaku páry v kotli má mašina odpovídající výkon. V MSTS, pokud klesne tlak v kotli, klesá neúměrně moc i výkon lokomotivy.

mám švih-odbrzdit-zabrzdit-trvale zabrzdit-záchranka, tedy mezi odbrzdit a zabrzdit chybí jedna poloha, držet. Zatím jsem jel s motorovkama a všude stejný tedy 810-814-842-854-754.

mám švih-odbrzdit-zabrzdit-trvale zabrzdit-záchranka, tedy mezi odbrzdit a zabrzdit chybí jedna poloha, držet. Zatím jsem jel s motorovkama a všude stejný tedy 810-814-842-854-754.
Potvrzuji i u 150/350. Zkrátka BSE nefunguje jak má. Buď předělat nebo vývojáři by s tím mohli něco udělat. Stejně v MSTS to byl kompromis.

Potvrzuji i u 150/350. Zkrátka BSE nefunguje jak má. Buď předělat nebo vývojáři by s tím mohli něco udělat. Stejně v MSTS to byl kompromis.
Předělat těžko - jedna definice se v MSTS chová na dvou lokomotivách úplně jinak. Nikdo sice netuší, jak to v MSTS udělali, ale pravdou je, že toho naši modeláři využili. A není to jen brzdič - stačí se podívat do manuálu k ENG souborům od Rudolfa Richtera a spočítat, u kolika MSTS parametrů napsal otazníky. Kdybychom mohli postavit simulátor od základů, tak už jsme mnohem dál. Takhle se hrabeme v hlíně a hledáme ostatky MSTS, které už dávno požrali červi...

Back
Nahoře