Projekt Open Rails

AMD Radeon HD 5670 má jen 512 mb a te na BP či 321 málo, vím to, také jsem měl takovou, ale od nVidie, pak odešlo PC, koupil nové s grafárnou co má 2 GB a rozdíl byl vidět okamžitě. Na té 512. se mě to také sekalo.

AMD Radeon HD 5670 má jen 512 mb ..
Radeon 5670 má aj 1 GB DDR - mám to na jednom z mojich PC spolu s Core i5-760. Okrem toho mne chodí MSTS a OR takisto dobre aj na integrovanej VGA v procesore Pentium G860, takže tou VGA to nebude ....

Tak otestováno BP,321 oboje se škubají i místech kde je víceméně nulová zástavba či vegetace :( FPS okolo 30 stabilní ... Ostatní tratě v pořádku (Luhačovice, 310)

neotryx neviem no, na tom videu je jasne vidieť jednu vec. Pri pohľade z kabíny ti ide OR plynulejšie, ako pri externom pohľade, kde je zobrazovaná graficky náročnejšia vlaková súprava, čiže niečo ti v PC proste nestíha. Nakoľko si dal velmi strohý popis svojho PC a uviedol sotva polovicu údajov, môžem len hrubo odhadovať, kde ten tvoj problém vzniká. Tvoj procesor je takmer najnižší lowcost pre rok 2009 kedy bol vyrobený a už vtedy to bola prakticky haraburda. Rovnako dnes 4 GB RAMky je prakticky nič. Stačí, že ti Windows zhltne 1 GB, dáky antivírus a somariny ďalší 1 GB a na OR ti ostane 2 GB, čo je naozaj málo. Ani si neuviedol, či máš 64 alebo 32 bitový windows, čo v tvojom prípade môže mať za následok veľký rozdiel... prípadne či nemáš zavírený Windows, napríklad môjmu známemu sa do okien nasťahoval vírus, čo využíval nonstop 80% procesoru pre nejaké vzdialené výpočty, ktoré odosielal nazad cez internet autorovi...

Ahoj, to video není moje, to jsem pouze našel na YT.. Později se k němu přihlásil tady kolega Delay ;) Když si ho pustím znovu, tak vidím znatelné lagy i v kabině

Jj to PC není žádný hit.. jenom doplním W7 64bit .. Mě jde spíš o to, že ty lagy jsou běžně v místech, kde není absolutně žádná zátěž (vegatace, zástavba, traffic) a FPS je stabilní okolo 30, proto si říkám, že problém spočívá v něčem jiném. Zítra projedu několik testů na viry, zkusím dát jiné ovladače na GK a uvidí se :)

Ani Viri ani GK nepomože :)
Moja zostava možno som tu tu už písal:
Windows 7 x64 Ultimate
procesor: AMD FX 4100 Quad Core 3,6 Ghz
RAM: 8GB 1800Mhz
Open Rails aj MSTS mám na SSD crucial M500
Grafika: MSI Nvida GTX 460 786MB ( viem nieje to vela ale ked zmákne Railworks na HIGH detaily Open Rails by mala bez problému)

Čiže vydím problem v odladení Open Rails. Niekedy to chodilo bez problémou čo si pametám potom po nejakej aktualizácií to začalo.
Uvidíme čo stým kolegovia z dielne urobia. Včera mi ponuklo njanovšie ovladače stiahol som nainštaloval a nič výsledok rovnaky.

Pozor, po aktualizovaní na verziu X2827 vôbec nefunguje načítanie uložených pozícií uložených v samotnej X2827, na X2822 to bolo ešte v poriadku. Skúšané na viacerých aktivitách a tratiach, všade pri načítavaní vypíše tento error:

Save file is incompatible with this version of Open Rails.

"názov aktivity"

Saved version: X2827
Current version: X2827

A toto je v logu:

Error: ORTS.Processes.IncompatibleSaveException: Exception of type 'ORTS.Processes.IncompatibleSaveException' was thrown. ---> System.ArgumentException: The path is not of a legal form.

Edit: plus som si všimol, že traffic sa v X2827 chová totálne divne, napríklad namiesto zastavenia v stanici sa rozbehne oproti návestidlu STOJ kde zrazu zmizne. A tiež keď som nastavil v novej funkcii na zobrazovanie detailov 100%, tak to fungovalo divne, LOD (Level of detail) na niektorých modeloch doskakoval až pri tesnom priblížení... no totál fuj verzia... :(

v poslednej dobe jedna vec sa opraví a 5 sa pos*re :) a do kým neurobia tú optimalizáciu tak ostavam pri MSTS aj ked nerád

v poslednej dobe jedna vec sa opraví a 5 sa pos*re :) a do kým neurobia tú optimalizáciu tak ostavam pri MSTS aj ked nerád
Ahoj, sdílím s tebou stejný názor. I když já na MSTS nedám zatím dopustit a hned taková srovnání:
Prostředí a grafika = ano, samozžejmě horší a s OR se srovnat nedá, ale MSTS je stařičká hra, ale to je kosmetcká záležitost.
Tvorba aktivit = OR se zatím vůbec nechatá, activity editor pro OR jsem zatím nějak nepobral a celkové chování traffic je oproti MSTS nepřirozené.
Jízda vlaků = Tady si nejsem tak jistý, přeci jen nejsem v normálním životě strojvedoucí a tak nedovedu posoudit, nakolik je OR s MSTS reálný, ale například odbrždění lokomotivy (vlaková brzda), tak se mi zdá, že povoluje neskutečně dlouho-
Požadavky = Ano, je rok 2015 a PC sestavy jsou pokročilejší, ale základ 4 GB RAM pro korektní chování OR? To si myslim, že je opravdu přestřel, takové nároky neměla například ani PC hra Mafie 2. :-)
Takže podtrženo a sečteno, OR je zatím ve vývoji a rád se nechám překvapit, ale MSTS co se stability, pokud se tomu ještě tak dá říct vede. A když si vzpomenu, než jsem začal MSTS hrát na polský vlakový simulátor EN 57.... :-) NEROVNATELNÉ. :-)

Tak tomu i bylo, když se vyvíjel MSTS BIN. Proto se označovaly stabilní verze a novější byly jen jako pracovní.
Totéž platí i u OR. Kdo instaluje každou novou verzi, činí tak na své riziko. Pravdu má Dan. OR je spíš zatím na kochání, ale na aktivity zatím musí stačit MSTS. Špatně je jen to, kdo má nejnovější železo, tak MSTS nespustí.

Upresnil by som to - kto má nové železo to samozrejme spustí, ale len s OS maximálne Windows 7, vyššie verzie už spôsobujú problémy.

No, já tomu moc nerozumím, ale, já má Win7, RAM 3 GB, nový PC chci hlavně kvůli zvýšení paměti RAM, alespoň na 4 GB, rád bych zůstal u "sedniček". ale teď nevím, jak to je, ale tam musí být prý 64 bit, aby se mohla zvednout paměť, nebo jak to je, rád se poučím. Fakt nejsem PC odborník. Ale co mne ještě zajímá, Win8, lze "degradovat" na vzhled sedmiček, ale pod ním už MSTS nejde?
Dan

4k MSTS opravdu neumí :) Ale na 1600x1200 jsem v MSTS celkem spokojený. Ale u OR 1920x1200, to už nemá chybu. Takže se nám rozlišení zvýší jen do šířky. (ale za podmínky, že mám monitor 16:10 jinak je rozdíl podstatně vyšší)

Dane tak takou optimalizáciu v pohode ja som čakal čisto nové PC s i7 a 16GB RAM a grafikou 512bit zbernica 4GB DDR5 8000Mhz :D

Dane, na to aby si vedel využiť viac ako 3 GB RAM, potrebuješ nutne 64 Bitový Windows a tým pádom aj dvoj alebo viac jadrový procesor, jedno jadro nestačí. Win 8 sa "degraduje" iba vizuálne čo viem, inak je to stále Win 8. Preto ti odporučím Win 7 64 Bit.

Dane nenech se zastrašit. MSTS má problém opravdu jen s Widlema 8 a NE s hardwarem jako takovým. Já mám R9 290X 8 GB DDR4 + Haswella s 8 GB RAM a šlape to na Windows 7 64-bit naprosto bez problémů. Čím novější HW tím lepší a pro MSTS 2x tolik. Pořád platí a zřejmě bude stále platit, že Intel CPU je daleko lepší volba než AMD co se týče renderování tohoto stařičkýho enginu.
Uvidíme jestli pojede na Win 10.

Back
Nahoře