Projekt Open Rails

Zbyňku, to není jen délkou tratí. Ale počtem, provedením a různorodostí objektů. A pokud nevěříš, vyzkoušej si maďarskou tramvajovou SZVV, která má jen pár čtverců.

Před chvilkou jsem dostal v mailu toto: "Dostal jsem link na polskou tram trať Poznaň. Nápad dobrý - provedení neštastné. Trať je přeobjektována animovanými stromy a automobily, a to vše natolik zatěžuje PC, že se přes centrum nedá projet bez odklikání hlášek typu: "selhalo nahrání objektů sms" A to bez stínů.

Zdravím, při spuštění volné jízdy mi po několika sekundách spadne hra a v okně mám toto:
25096281_or.jpg
Nemůžete mi někdo poradit, díky.

Ťažko povedať, ja sa s touto chybovou hláškou, respektíve jej variáciami stretávam hádam od kedy poznám OR, čo je už pár rokov. Našťastie ju vidím stále menej a menej. Keď mi to robilo v nejakej aktivite, väčšinou som ju vynechal a pustil si inú. Každopádne si myslím, že sa často jedná o dáku možno aj drobnú chybičku v nejakom použitom .eng, .wag, .cvf, alebo .sms súbore v danej aktivite. Z mojich skúseností sa s tým MSTS často vysporiada, ale OR už nie. Prípadne opačne, záleži ktorému programu čo vadí.

Ten výpis chyb se udělá vždy i když vše běží bez problémů. Asi je to seznam rozdílností, které OR proti MSTS ještě nezná. Mě jednou také po aktualizaci OR hned spadl (V Xpéčkách) a vyřešil jsem to nahráním starší verze. A zajímavé bylo, že verze, co v XP padala v Desítkách běhala jako hodiny.

Měl jsem dobrý úmysl zapracovat věci pro OR do trainsetu, který dodávám s mými tratěmi (TBP), od Alcaponeho mám digitální číselníky, ty bych tam dal, vše funguje, ale co s BSE ? Alcapone mi něco dal na slezině, ale ty zápisy nefungují, brzda buď brzdí nebo odbrzďuje a nedrží nastavený tlak.
Budou s tím vývojáři něco dělat ? Nebo se vše musí přepracovat. Pak by ke každé mašině musel být vytvořen speciální eng jen pro OR (pokud by nebyl s MSTS kompatibilní) se speciálním svf v kabině, kde by bylo nutné přepsat pořadí animací, aby nám vše fungovalo. Tohle by bylo dost zdlouhavé řešení, ale šel bych do toho, protože takto se nedá s mašinami co mají BSE jezdit. Očekával jsem, že na slezině bude nějaký odborník z OR a získám tam nějaké rozumy, ale jaksi bohužel.
Snad se do víkendu někdo znalý ozve.

Hergot, jak nefunguje, mě to funguje, kde jsem to přepsal a jel s tim, tak to funguje jak má.
Zde původní zápis.
Puvodní brzda.jpg
A zde po opravě, musí ti to fungovat, nevybral sis špatnou mašinu.
Upravena brzda.jpg
Všechny aktivity, které jsem předělával na OR a byla tam tato brzda, jsem upravil a jezdil tak jak se má.
Bohužel, ale jen o téhle úpravě to není, ono se bude muset upravit i ten zbytek. Jediná mašina co jsem jel a byl spokojen je pack 242 od Pikka, tam to brzdí, odbržďuje jak má, všude jinde to trvá víc jak 30 s. tedy musím se přispůsobit, ale co do dnes ani v OR není vyřešené, že jakmile se hne jeden z vagónů, dá mě to odjezd.
Ještě mě napadlo vytvořil sis consist s mojí úpravou.

No Alcapone myslel som tou upravou engu kde to Howky ma na svojích stránkach. Nemyslel som jadro OR

Teď jsem měl chvilku, abych zkontroloval porovnáním obsahu, co mi Alcapone dal na slezině a zjistil jsem, že tam má 362168, kterou jsem si vybral na test, u brzdiče tohle:
Notch ( 0.6 0 TrainBrakesControllerFullServicePressureDrop ( 73 ) )
A pak se divím. U ostatních má to co ukazuje Delay
Jinak ten řádek
EngineBrakesControllerFullServicePressureDrop ( 73 )
se má všude pro OR vyřadit ?

No , po jeho vyřazení,, smazání,, začne fungovat průběžná. Čouda mě to kdysi poradil a ono to funguje. Mě by spíš zajímalo co ten řádek v ENG znamená, k čemu tedy slouží.

Ještě mi vysvětlete, jak OR načítá textury. Že bych pro OR přeházel čísla, aby zobrazení brzdiče odpovídalo správným polohám.

Na tuhle otázku by nejlépe odpověděl Vašek Niederle , on si upravil 714 tak aby mu animace chodily.
Ale nejlepší bude když zkušíš krysu a začněs ji dávat do výkonu a podle toho jak se hážou stupně to upravit.

Pěkné, každý na svém písečku :) Proto jsem tady napsal příspěvek, abych znovu neobjevoval již objevené. Kdybych to jen rozepsal na všechny kabiny, tak by mi to ušetřilo hodně práce, než kdybych to měl pracně testovat, jak to vlastně čte. Nemám rád metodu pokus a omyl, ale rád bych znal systém, jak to OR načítá a i to by urychlilo práce.

Teď jsem měl chvilku, abych zkontroloval porovnáním obsahu, co mi Alcapone dal na slezině a zjistil jsem, že tam má 362168, kterou jsem si vybral na test, u brzdiče tohle:
Notch ( 0.6 0 TrainBrakesControllerFullServicePressureDrop ( 73 ) )
A pak se divím. U ostatních má to co ukazuje Delay
Jinak ten řádek
se má všude pro OR vyřadit ?
Jo já jak jsem opravoval, tek jsem pro něco právě si potřeboval uložit řádek a asi jsem si ho omylem uložil do vlakové, proto to nešlo, omluva, překopni si tam tedy do řádku to co je na fotce.

Já jsem právě vyzkoušel variantu z jiného kanálu a tam není smazaný ten řádek
Ale naopak je v dalším monitoru doplněný ještě jeden řádek
TrainBrakesControllerFullServicePressureDrop ( 73 )
a také to už funguje.

Hmm to je zaujímavé Zbynku :p jedine s čím si nevieme s Howkym dať rady je prídavna brzda u 380. Tam sme skúšali kadečo a nefunguje to....

Včera jsem testoval ladění, které mi poslal jeden člen tohoto fóra. Naklonoval jsem jej na jednu 362 včetně trakční charakteristiky a vyrazil z Pardubic do Prahy. Úprava spočívala i v přepsání číselné řady v kabině. Vše šlape jak hodiny včetně všech animací. Jen brzdič funguje naruby a bylo by nutné v nastavení hry vzájemně zaměnit povely k jeho ovládání. Zápis brzdiče v engu je jiný, než se prezentuje. Ale jinak je to zatím nejlepší řešení. Jen by pro or chtělo trochu zrychlit plnění brzdových válců. Reaguje to dost pomalu a měl jsem často problémy zastavit. Zkrátka bude asi všude třeba nové ladění.

A trakční charakteristiku máš podle možností OR nebo ještě MSTS ?

Jinak já jsem si předevčírem s kamarádem upravil 754 076-8 od čoudy v OR byla mašina dosti liná. Po úpravě je to mnohem lepší.

Odkaz na mašinu
ČD 754 076-8
http://trainset.simtrains.eu/cou_lokmot.php?id=cou_lokmot750

Tady je odkaz na upravený ENG pro OR
http://uloz.to/xPZQyzxY/cd-754076et-eng

Jen takové doplnění , je to upraveno na ENG pro Elektrické topení,ale upravil jsem to jako když je topení vypnuté jen pro info. Se me to pak už něchtělo přepisovat na ten druhý ENG.
Takže ET použít :-)

Pokud někdo bude mít čas zkuste porovnat originál a pak OR verzi upravenou

Back
Nahoře