Projekt Open Rails

Pokud se mi nezhoršil zrak, tak v aktualizaci X3008 už nevidím nad objekty, hlavně nad stromy žádné čerchované čáry, o kterých se tu nedávno hovořilo. Byly vidět nad horizontem u každého většího delšího objektu. Takže dobrá zpráva. A pokud jste ještě nečetli, tak předpokládaná verze Open Rail 1,0. vyjde 18.5.2015, kde bude kompatibilnost aktivit, zvuků na lokomotivě a další. Máme se nač těšit.

Tak do teď zvuky absolutně nefungují korektně. Návěstidla někde taky nejdou úplně na 100% korekt a to naklápění vozů mi přijde taky nějaký takový divný. Grafický engine taky zrovna neposkytuje plynulý chod - vysoký FPS je k ničemu, když je mašina jak na gumě a neustále nepatrně poskakuje. (FPS lock to trochu zlepší, ale...)
Pořád je problém se zabráním vlakové cesty, které funguje jinak než v MSTS. Takže stávající aktivity asi nebudou nikdy plně hratelné.

Hoši mají ještě co dělat, ale držím jim palce ať se daří. Je to naše jediná možná evoluce jak posunout simulaci na našich krásných českých tratí k dokonalosti.

Bohužel zatím žádná změna k lepšímu, to radši s pavučinou nad stromama než na půl fungující aktivity. Stále trafik u žlutého návěstidla zpomalí, nebo zpomaluje již před 3 návěstidlem před omezením. Naše návěstidla stále občas ukazují červenou i když nemají. Teď jsem zkoušel upravit rozednění a je evidentní, že Enviles z MSTS OR nebere a má někde svou verzi. Stále se nedá jezdit přes půlnoc. Prostě ČeskoSlovenská komunita se stále ignoruje. Asi ušetřím na HD monitor a budu jezdit pod MSTS. Už mě to nebaví. Hrabu se 14 dní v úpravě jedné aktivity pro OR a i z nedostatku času či chuti.

....Prostě ČeskoSlovenská komunita se stále ignoruje. .....
Možná je to úmysl, aby nám ty naše vychytávky znefunkčnili. :) Vždyť u vývojářů je i člověk od nás. Tady na fóru jsme napsali mraky připomínek, co proti původnímu MSTS stále ještě nefunguje a jsou to základní věci, žádná přání navíc. Já si myslím, že nás by ignorovat neměli. Československá tvorba do MSTS za jeho existenci tipuji, že je na předních místech světového žebříčku.
Alespoň by se hodila nějaká odpověď, jestli se počítá s našimi připomínkami nebo se máme přizpůsobit.
Ale například koleje na kanálech v depu nebo na ocelových mostech, tedy respektování v OR zatržítka "terrenní objekt", to už vyřešili ? Tohle se jinak obejít nedá, jedině vyrobit kolejivo bez pražců a komplikovaně to všude vyměňovat.

Ale například koleje na kanálech v depu nebo na ocelových mostech, tedy respektování v OR zatržítka "terrenní objekt", to už vyřešili ? Tohle se jinak obejít nedá, jedině vyrobit kolejivo bez pražců a komplikovaně to všude vyměňovat.
Na druhou stranu, když to uděláme takto, tak budou mosty a jámy imunní vůči všelijakým změnám v OR. Osobně nežiju ve snu, že by někdy byl OR plně kompatibilní s MSTS. Ono ta nutnost kompatibility může být také omezující v rozletu.

A psal jsi to na oficiální forum OR nebo sis jen postěžoval tady?
Já jsem si nestěžoval, ale jen oznámil v příslušném vlákně, co by bylo vhodné ještě sladit s MSTS. A zase tolik toho nebylo. Na OR nejsem registrován, ale ti samí lidé přispívají i zde, tak si myslím, že věci kolem OR i čtou.
Pokud s tím nikdo nic dělat nebude, tak se svět nezboří. Já zatím na nějaké hraní nemám čas. Svezu se jen když potřebuji natočit nějaké ukázkové video. Takže dle stavu mých aktuálních pracích si ještě hodně dlouho nezajezdím. :)

Óóóóó!

Expected: 2015-05-18

Takže za měsíc se máme na co těšit? To je dobrá zpráva, že se vývoj posune směrem k další verzi!

Co se týče "průhlednosti" kolejiva u volby "terénní objekt", zůstává otázkou zda tahle vlastnost byla v MSTS zamýšlená vývojáři či je to jen vedlejší efekt využitý tvůrci tratí jako workaround. Taky je otázkou, kolik tvůrců napříč světem tohle využívá. Každopádně je to problém u velkých tratí typu BP, kde je "postižených" objektů nepočítaně. Pokud vývojáři tohle nebudou řešit, nezbyde než se přizpůsobit a příslušné koleje vyměňovat za samostatné šíny (třeba i postupně) a nebo počkat na ORTS editor světa a jeho možnosti.

Osobně jsem ochoten tohle překousnout a raději využívat vylepšených možností ORTS oproti MSTS. Myslím si, že poslední dva roky vývoje byly jasným signálem, že snaha dosáhnout co největší kompatibility s MSTS byla sice chvályhodná a přínosná, ale zároveň výrazně brzdí celý projekt v jeho vlasním vývoji (alespoň mi to tak připadá podle již vzniklých utilit, které byly původně avizovány až do vyšších verzí - viz 3D kabiny, track viewer, pokus o activity editor atd.).

Všimli ste si aké v poslednej dobe vyšli aktualizácie? Ak nie všimnite si že začali dávať dokopy náveštidla a súbor sigcfg.dat a podobne vyčistili simulator od starých a nepotrebných kodov. Myslím že sa to začalo uberať správnym smerom viac o aktualizáciach na linku "co je nového" alebo http://openrails.azurewebsites.net/code/revisions

Jo všimnul, zrovna dnes jedu úsekem, kde jsem měl červenou a je tam aspoň žlutá i na více úsecích to jde lépe. Např 220citka na BP je přesně dělaná na OR, tam i trafik jede normálně, tak snad, ale aby se nechválilo tak bohužel 2 velké problémy stále přetrvávaj a to trafik po půlnoci a stéle nelze mít hráče a trafik na jedné koleji, což je stále pro mě zásadní. Zrovna opravovaná Orlice na BP má napojování trafiku a i v seznamu aktivit je vidět kolik jich s letošním datumem stále nejde provozovat na OR. Jo někdo tu psal o síti nad stromama, bohužel sice jich ubylo, ale jsou stále i ta čára v dáli na kopcích.

Ty čáry / proužky / sítě se objevují nad modely bloku stromů, používaných většinou pro lesy ve střední vzdálenosti. Jsou jen místy, bude se jednat o nějaký novější model (BP: úsek Brno - Přerov, 321: úsek Praha - Hořovice). A to jak v OR, tak v MSTS.

Funguje vám trať BP pod aktuální verzí OpenRails? Stále mi to hází hlášku viz. obrázek.

9779-5fe4967d8750cf24ce6cd371c3867c95.jpg

To jse mě stalo několikrát, stačí smazat OR, stáhnout aktuální verzi a jedu dál, naposled minulej týden. Jinak funguje.

Back
Nahoře