Projekt Open Rails

Přepracoval a opravil jsem ORTSBrakeShoeFriction pro vozidla se špalíkovou brzdou - faktor korekce adheze je třeba mít na 100%. Původní křivka byla jednak dělána pro 130%, druhak měla tvar "schodů", což byla chyba, kterou jsem objevil až později. Nová křivka je v tomto opravená a podařilo se jí nastavit nad očekávání přesně.

Křivka zde:
http://www.pajavlaky-ladeni.webz.cz/SpalikyOR.txt

Ukázka výpočtu MaxBrakeForce:
http://www.pajavlaky-ladeni.webz.cz/750.7.pdf

Pro zájemce: http://www.pajavlaky-ladeni.webz.cz/MaxBrakeForceOR.pdf

Žádný jednodušší správný způsob, jak určit MaxBrakeForce, neexistuje. Hledání excelovských pseudokonstant a pseudovzorců je slepá ulička... Jakkoliv to však celé může působit složitě, výpočet je s takto připraveným programem, viz příspěvek výše, záležitostí velice jednoduchou a rychlou.

Naposled editoval moderátor:
Tak dneska jsem zjistil jednu věc, tak né jen povolování brzd je závislé na FPS a zatížení OR, ale taky tlak v kotli. Pokud je OR zatížen, z ničeho nic začne klesat tlak v kotli a nechce jít nahoru, pomůže uložit a znova OR nahrát.

Další zjištění, nevíte proč se mi v OR zobrazují tak hnusně odrazy světel? Dělá to typu reflektoru S499.0 (dálková světla). Pohled z kabiny jakž takž, ale při vplném pohledu a odskoku daleko od vlaku:
Osvětlení odraz světel.jpg
Další věc, nejsou vůbec slyšet venkovní zvuky.

Svítivost návěstidel - v souboru sigcfg.dat dané trati doplnit do všech bloků SignalType (např. v Breclav-Praha jich je 236) nový řádek OrtsDayglow ( 2 ), což způsobí zářivější barvu návěsti ve dne; pro noc je zápis dalšího řádku OrtsNightglow ( 1 ). Parametry v závorce použít 1-5. Rovněž je nutné v záložce Experimental zatrhnout Signal Light Glow. Větší svítivost se projeví u "živých" návěstidel, atrapy a nezapojená návěstidla zůstanou beze změny. Odzkoušeno na verzi X3908.

Hmm, tak vím, že byla aktualizace, už nevím, která, kde se zabývalo úpravou kabin na širokoúhlém monitoru.
Celou dobu se kabiny zobrazovoly v poho (pžed update):
R264_024.jpg
Vvýsletek aktualizace je teď tenhle protáhlý hnus.
Kabina OR.jpg
Kabina OR2.jpg
S tímhle se do testu aktivity fakt pouštět nebudu. :-(

Takže né že je kabina jen natáhlá, ale přestala fungovat šipka dolů, do nebe můžu čumět jak... Ale když dám šipku dolů, tak sice kouknu v kabině ale koleje zůstavají nastejno, takže vychytávka u posunů je v...
Dan

Ahoj, pokud někdo komunikujete na fóru OR, zde je další podrobnost. Kabiny se rozsypaly někde od aktualizace X3919, takto se kdysi dalo rozhlížet z kabiny, třeba při posunu před lokomotivu:

Omlouvám se za "Bobinu" v Brně, ale nemám náladu měnit mašiny, jsem docela zkopřený.
Takto blbě se chová kabina teď po nějaké aktualizaci za X31919:

Dan

Zkoušel a bezvýsledně, navíc teď ty náklony šipkama jsou taky divné. Viz video. Jsou prostě totálně rozházené všechny naše kabiny.

Nevím, ale to nové chování mi přijde normálnější. Zvedáš hlavu nahoru a dolů. Původní je jako když se pohybuje celá postava nahoru a dolů a ty trhané pohyby textur... Na pohled před mašinu při najíždění používám boční pohledy z okna, myší se můžeš podívat až na nárazníky.

Ahoj.
No, i když budu akceptovat tvůj názor, stejně mně štve to natažení kabiny a u páry nelze sladit pohled níže, konkrétně u kabin, kde je pohled šipka vpravo, jakoby vlastně pohled boční, ale u parních se přibližuje okno vpřed.
Ps: ty trhané pohyby jsou videem, za to OR nemůže. :-)

Ahoj.
Ještě jsem laboroval s nastavením OR, jedna věc co jsem zkouščel hned bylo roztažení 2D kabiny a musel jsem zadat 50%, jenže tento případ je fakt nouzovka, poněvač se skoro nepodívám jakoby níže na koleje:

Pára vyadá zase blbě, ta je roztařená moc:

Bobina, zase OK, se stejným problémem šipka dolů:

Takže nevím, myslím, že nastavovat parametr roztažení kabiny v nastavení hry, je nešťastná varianty, když to bylo na nule, před onou aktualizací, bylo to lepší řešení. Zdde se rýpe v něčem, což zatím je spíš ke škodě, jak k užitku.

Kým nebudeš mať 3d kabínu zatiaľ to nikdy nebude ono.....Všetky pulty sú robené tak aby bolo vidieť všetky ovládacie prvky. A to je hneď mimo realitu.

To máš sice pravdu, ale nic to nemění na tom, že je zmršený výhled z kabin a přes to roztažení to není taky to správné co to bylo předtím. Navíc si myslím, že je daleko více důležitějších vad. Třeba prolínání vozů při posunech, nebo starý problém s půlnocí a traffic, chtěl bych třeba upravit a dodělat do finále svoji aktivitu Excelsiora, ale bohužel to nejde.

Neviem, ako je to u iných, ale u mňa mi kabínu na 150, či 263 nerozťahuje, ale 240 a 363 áno. Iné som zatiaľ neskúšal.

No, já jsem zjistil, že u té Šlechty 475 mi to tu kabinu deformuje taky míň, bude to asi souviset i s velikostí textur, po dnešním složitém překladu přes Google jsem přelouskal fórum a dospěl jsem k závěru, že to vlastně rozkopali kvůli noťasům, kde se kabina nezobrazovala správně a tak nějak mi připadá, že na "západě" neznají nastavení u GK "zachování poměrů stran" a on se jim díky rozlišení monitoru rozhazoval obreaz, takže rozkopali něco, co fungovalo a teď to spíš buguje. Předtím jely všechny kabiny stejně. Monitor mám 25 palců čirokoúhlý HD s rozlišením 1620 x 1080 a s niším jsem nikdy problémy neměl, ani MSTS se mi nedeformuje a to tento simulátor širokoúhlý pojem vůbec nezná.

Tady bych souhlasil s Danem. Řeší tam absolutně nevýznamné hovadiny (viz výše), ale aby se opravdu začali zajímat o ty základní věci související s chodem simulátoru, to je ani nenapadne.

Back
Nahoře