Projekt Open Rails

@Icik: Okrem nejakej chyby s UV Indexom som tam nič podozrivé nenašiel, ako vravím, zaráža ma na tom, že keď som si dal hru načítať v stanici, kde predtým peróny neboli, tak zrazu tam boli...

Mám také nějaký dotaz. Proč vnucuješ ve své úpravě tlak do válců na 3,9bar, když standardní hodnoty jsou 1,8 a 3,8bar?
To plnění pouhých 6 vozíků je příliš dlouhé. Buď máš příliš kapacitní potrubí a jímky vozů nebo nedostatečný tlak a kapacitu hl.jímky mašiny.
Chybu přepočtu objemů měl už původní msts.

Nejde o hodnoty tlaku, které mám pro test zapsané v engu. Jde o opravený algoritmus v kódu OR. Pokud si v eng v parametru BrakeCylinderPressureForMaxBrakeBrakeForce nastavíš svoji hodnotu třeba 3,8bar, bude OR konečně opravdu tlakovat ve válcích 3,8bar. To v původní verzi nelze. U toho plnění jde o to stejné. Tedy o to, aby OR zohledňoval za KAŽDÉ situace objemy potrubí a pomocných jímek. To původní verze při napojení na soupravu AI právě nedělalo. Rychlost plnění samozřejmě závisí na tvém nastavení v eng a wag. Videa ukazují rozdíly mezi původní a upravenou verzí. Samozřejmě přehnaně, aby to bylo patrné.

Dobrý den, mám jednu otázku ohledně pohledu z kabiny v OR. Když chci v kabině otočit pohled nahoru nebo dolů, nefunguje mi to klávesami Alt+Up/Alt+Right. Po kabině se můžu normálně pohybovat doprava a doleva pomoví kláves Alt+Right/Alt+Left. Roztažení 2D kabiny mám na 50%. Jestli někdo víte, prosím poraďte.

Jenže 2D kabina není 3D kabina. Neplatí pro ni totéž, co pro externí 3D pohled. V 2D kabině se můžeš na pravou a levou šipku podívat jen tam, kam ti to nasměroval autor kabiny a nebo šipkou nahoru, dolů pokud ji máš v nastavení ORTS nataženou.

Jenže 2D kabina není 3D kabina. Neplatí pro ni totéž, co pro externí 3D pohled. V 2D kabině se můžeš na pravou a levou šipku podívat jen tam, kam ti to nasměroval autor kabiny a nebo šipkou nahoru, dolů pokud ji máš v nastavení ORTS nataženou.
No v nastavení klávesnice mám vše správně. Na YouTube jsem viděl videa, kde u některých lokomotiv (př. Esa z TBP) můžou normálně natáčet pohled nahoru a dolu, a mě to u těchto kabin nefunguje (u žádné kabiny).

Tak znovu, volný pohyb pouze v 3D kabině, v 2D kabině máš na výběr šipkama, doleva, doprava, nahoru a dolu. Tam záleží, jak je udělán pohled. Některé kabiny mají pohled vpřed, doleva i doprava, některé šipkou doprava mají pohled vzad, třeba 742, nebo T334. Šipkou nahoru a dolu upravuješ kam chceš v kabině koukat, výš, nebo níž. Na nějaký You Tube a pofiderní návod zapomeň, takhle to prostě je.

Je to tak jak, jsem napsal. Nahoru/dolů můžeš kabinu prohlížet, pokud si ji v nastavení ORTS roztáhneš. Např. 50%.
Já to chápu, nechci se s vámi o ničem hádat. V nastavení ORTS mám rozatžení na 50% a u žádné dosud zkoušené lokomotivy mi funguje prohlížení kabiny nahoru a dolu, jen doprava a doleva. Třeba u Esa z TBP téměř nevidím na návěstidla.

*nefunguje prohlížení kabiny nahoru a dolu
Samozřejmě nejde, když máš nastavené rozlišení 4:3 a kabina je tak vidět na výšku celá. Když dám rozlišení 16:9, tak už celá v obrazu není a dá se posouvat .

Přílohy

• Schránka 01.jpg
    Schránka 01.jpg
    85.5 KB · Zobrazeno: 26
  • Schránka 02.jpg
    Schránka 02.jpg
    114.1 KB · Zobrazeno: 26
  • Schránka 03.jpg
    Schránka 03.jpg
    130.6 KB · Zobrazeno: 24
Tak pošli nějak screenshot, co tedy vidíš, když ne oknem před mašinu.

Třeba zrovna kabina Esa ani při 50% roztažení pohled před okno ven moc neomezuje. Na videu: ↑ horní strana kabiny, ↓ dolní část kabiny, ← levý pohled kabiny, → pravý pohled kabiny, CTRL+E zadní kabina ...

Back
Nahoře