Projekt Open Rails

Ahoj, stáh jsem poslední aktualizaci OR a nejde mi spustit volná jízda, vždy vskočí chyba.
or chyba vol j.jpg

Na téhle verzí volná jízda jde:
Open Rails U2020.07.20-2021 2020-07-20 21-28-11

Zdravím všechny příznivce simulátorů.
Jak už napovídá můj nick, jsem dá se říct začátečník. Dříve jsem provozoval MSTS, teď však mám nový PC s win10 a jelikož marodim, dal jsem se do open rails. Trošku jsem s ním bojoval, ale rozchodit se podařil.
I tak však žádám o radu. Koupil jsem Flash disk od pana Šemory, stáhl navíc i jiné tratě (trať 240,dvoukolejka). Tratě stažené fungují s Trainsetem z trati Břeclav - Praha (BP), tam problém žádný není. Když však zapnu trať BP, ať už prozkoumání trati nebo aktivitu, open rails načítá, po nějakém čase skočí zpět do základního menu, aniž by zahlasil nějakou chybu. Zkusil jsem už nespočet návodů, pročetl kilometry diskuzí a shlédl spoustu videí, ale trať BP se ne a ne umoudřit.
Budu vděčný za jakoukoliv radu a předem za ně Všem děkuji.

S najväčšou pravdepodobnosťou ti nestíha PC. Jediná možnosť ako toto obísť, je stiahnuť si verziu OR 1.2.3766, následne z ulož.to stiahnuť balík pres slabé PC, a jeho obsah nakopírovať do priečinku OpenRails. Prehodí ti to ovládanie svetiel (CTRL + T, CTRL + Y).

S najväčšou pravdepodobnosťou ti nestíha PC. Jediná možnosť ako toto obísť, je stiahnuť si verziu OR 1.2.3766, následne z ulož.to stiahnuť balík pres slabé PC, a jeho obsah nakopírovať do priečinku OpenRails. Prehodí ti to ovládanie svetiel (CTRL + T, CTRL + Y).
Díky za radu, hned vyzkouším.. Jen.. Dnes jsem stáhl trať 310 - Jesenicko a taky bez problémů frčí.. Ale jistě.. BP je o dost větší balík všeho možného. Každopádně ještě jednou díky

... stáhl navíc i jiné tratě (trať 240,dvoukolejka). Tratě stažené fungují s Trainsetem z trati Břeclav - Praha (BP), tam problém žádný není. Když však zapnu trať BP, ať už prozkoumání trati nebo aktivitu, open rails načítá, po nějakém čase skočí zpět do základního menu, aniž by zahlasil nějakou chybu. ...
Global jsi přehodil?

Keď sa to tu už rieši, mal by som dotaz. Stiahol som si ten balík pre slabé PC a nakopíroval do hry. Trať sice rozbehne, ale obraz sa trhá aj napriek tomu, že hru som si nastavil na čo najmenšie požiadavky. Je na to nejaké riešenie? Alebo proste slabý PC a OR nejde do kopy?

... Je na to nejaké riešenie? Alebo proste slabý PC a OR nejde do kopy?
Takto kategoricky se to nedá říci. Osobně si myslím, že samotný OR pro slabší PC nepředstavuje velkou zátěž. To je až kombinace s rozsáhlými tratěmi typu 321 nebo BP. Problém může být i s konkrétními "vysoko"polygonními modely. Bohužel, dokonalost u OR jde ruku v ruce s výkonem. Nicméně se stejným problémem se potýkal už starý MSTS/MSTSBin.

Chápem, no mne by ani nevadili malé FPSka, ale skôr ma štve to trhanie obrazu... skúsim sa s tým ešte nejak pohrať. Za každú radu budem rád.

Vôbec nič mi to nehovorí. Nejaké info bližšie ohľadom tej Rivy?
Je to "Rivatuner Statistics Server" (RTSS), takovej prográmek, kde nastavíš požadované FPS a to pak limituje FPS pro GPU. Takže např. nastavíš 30 FPS a vše ti pojede max 30 FPS, a díky tomu OR "nepulzuje".
Ikdyž mě to občas zlobí, když mám nastaveno 30 FPS, tak OR jede 28, když dám 25 FPS tak OR jede 24 - 23 FPS, takže lehké "pulzování" mám stejně.... Ale dělá to hlavně na trati 321. Jinak to funguje parádně.

Back
Nahoře