Projekt Open Rails

Stejně jako u toho traffic jen je to v odstavci se stanicemi, bohužel nejsou označeny názvem, ale musíš si to odpočítat. Podle toho příspěvku by to mělo být potřeba u stanic do 24:10:00 pak už to má na obrázku správně, ale to je jen má doměnka.

No, já když jsem nezadal ty 24:10, tak i když jsem měl třeba 01:15 - 01:18, tak mně výpravčí vypravil ihned po zastavení vlaku. Tohle budu muset vytestovat. Průser je, že se to po uložení aktivity zase saže a vrátí do standartní situace. Kur... to nemůže OR nasazovat ty vlak jak MSTS dokola? To je zas drbání přes hlavu, kvůli jednomu úkolu 20 dalších kombinací.

Je to bojovka, ale dá se celý odstavec jen překopírovávat dokola. S tím plácačkou je to třeba testnout.

Já vůbec netuším, co je v tom odstavci co, teď jjsem otevřel ACT a koukl na ty odstavce u hráče a je tma tolik hodnot, že nevím co je čas příjedzu, čas odjezdu a jak co vůbec kde doplnit. Výchozí čas traffic je jedna věc, ale ty platformy to je msakr.

Klid, je to jednoduchý, zálohuj si soubor act a upravuj, na obrázku je označená první zastávka, ty jich tam máš asi 50 u toho tvýho megadíla, tebe zajímají spíše ty od konce.
ae.jpg

Díky, vlastně je to nakonec jednoduché, stačí do té platformy opět dopočítat hodnotu 86400 sekund. Otázkou bude, zda se to nebude muset dopočítávat až do konce popůlnoční jíudy, nejen okolo těch 24 hodin. Uvidím, k tomu jsem se ještě nedobral.

Ale z jiného soudku. Pánové, berte to jako spíš dotaz lajka, ale nějak se mi to nezdá:
- Z Vršovic jsem vyjel s jednou mašinou ČD 749 + WLABv + BDa + Aa + Wrrm + Ba + Ba, takže 6 kočárů. Jízda do Tábora, už do Hostivaře je to kopeček, nebudu rozepisovat kolik jsem měl kde maximálku, ale za Čerčanama směr tábor kolem 65 až 75 km/h. na 100% výkon.
postrk2.jpg

- Tak jsem se rozhodl spestřit aktivitu a v Čerčanech přijede 464.0 se dvěma vozy: Bc + WLABm a napojí se tepředu na můj vlak a 749 jde do čela.
Souprava není jako traffic, 464 + 2 vozy jsou Loose con, já na ně najedu s 749 a najedu zpět k soupravě. (jen pro upřesnění, že nejde o spojení traffic)
Složení soupravy tedy: ČD 749 + 464.0 + Bc + WLABm + WLABv + Bda + Aa + Wrrm + Ba + Be (8 očárů)
Výsledek z Čerčan až do Tábory byl skoro totožný jak bez 464.0 + 2 kočáry, což mi přijde divné. Připádá mi, jako by mi mašinka 464 vůbec nepomáhala a jen jsem ji táhnul.
postrk.jpg

Je to jen můj pocit, nebo je něco špatně a přípřež nepomáhá? Zkoušel jsem i zapojit a odpojit mnohpočlen, což je sice kravina (jen test), ale mnohočlen je po najetí na loose con definován jako zapojený.

@Dan J. Co to máš za noční oblohu? Na tom posledním screenu je vidět Mléčná dráha? :D

Jinak pod jednou kombinací Shift+F5 by mělo být vidět, jaký výkon v kW ti ta parní mašinka dává. Podle toho se pak můžeš orientovat, jestli ti pomáhá do kopce tlačit nebo se jen veze.
Tady mám v řazení dvě 749 ze včerejšího testu. Podle těch údajů vidíš, že při rozjezdu jdou obě mašinky do výkonu.

Přílohy

• Výstřižek.JPG
    Výstřižek.JPG
    35 KB · Zobrazeno: 15
Tak zpět k aktivitě přes půlnoc...
Vše funguje až na traffic, který má zadáno zastavení ve stanici, konkrétně:
Os 2001, který má zastavit ve Vršovicích 00:23:00 a odjet 00:23:30

001.jpg

Ve vrchním řádku je dopočet s hodnotou 86400 a to funguje, ale poslední dva řádky jsem zkoušel editovat a výsledek byl takový, že řádek Distance Down... 2946.99, když jsem dopočítal + 86400, tak se po otevření AE MSTS a rozkliknutí srv v traffic nezměnilo nic a hodnota příjezdu i odjezdu byla 00:23:00 a 00:23:30.
Když jsem esitoval řádek Platform Start a přidal 86400, tak mi po otevření editor aktivit řval, že vlak používá neplatné nástupiště.

Takže fakt nevím, kam ten hajzlík zapisuje příjezd a odjezd traffic...

Ps: edituji soubor ACT.

Takže pánové záhada hlavolamu s platformou pro traffic po půlnoci vyřešena!
Testovací aktivita:
Ztracená Old:
Stará Voda, začátek aktivity: 23:59:00
Traffic start: 00:01:00
003.jpg
Zadaná stanice pro traffic:
004.jpg

A nyní narozdíl od traffic, které nikde nestaví (dle zašktnutí stanice), kde stačí jen dopočítat hodnotu 86400 do souboru ACT:
005.jpg

Musíte ještě otevčít soubor TRF:
007.jpg
Pak už OR stanici vidí i po přestupo do traffic a normálně i jako traffic ve stanici zastaví. Pokud to nepříčtete v TRF souboru, je platforma traffic prázdná.

Další předpoklad potvrzen. Takže pokud je jízdní řád hráče přes půlnoc, musí se do něj od 00:00:00 dopočítávat k příjezdům a odjezdům hodnota 86400, takže jakoby 24 hod., 25 hod., 26 hod., atd... do konce aktivity, OR to zobrazí v jízdním řádu normálně. jak 00, 01, 02.

Nezlobte se na mě, ale je to za mě úplné pitomá mrd... Ja budu stále tvrdit, že OR neumí jízdu přes noc. Každé uložení. Každá změna na trati a zase celé znova. Proto jsem to tenkrát odmítl dělat a odmítám.

Josko, v klidu... Ono totiž jde asi o to, aby se traffic neopakoval furt dokola kvůli multiplaeru. Ale není to tak složité, jak to vypadá. Je to jak s dynamickým počasím, dokonce jednoduhší, vlastně všude připočteš těch 86400. Jak se k tomu dohrabu, udělám vlákno s návodem, ať to nezapadně do historie. Ale OR opravdu přes půlnoc šlape a chová se korektně. Mně spíš teď sere ten výpadek zvuku, pokud se z mašiny stane Loose con, konkrétně co mám zjištěno, tak u 749 od Pikka, jiné mašiny teď nemám čas zkoušet.

Může někdo vysvětlit, proč v ladění vozidel pro OR používáte spřáhla každý pes jiná ves? (spřáhla na 80, spřáhla na 0,... nesprávně dosazené rozměry skříně) Tohle přece nejde kombinovat. Všiml jsem si toho až nedávno, že na soupravách z těchto stažených vozidel (ze stránek msts-rw.cz.) je něco špatně.
Nesprávně jsou spočítané Vectrony, cd_B_831 a cd_Apee008_139 Metropolitan. Já si jezdím a pak se podívám na soupravu. Ty vozy B 831 skříně byly úplně v sobě a Vectrony jsou také nárazníky skrz další vozidlo. Tak jsem vyrobil do common.inc další soubor spřáhel na 30 a všechny engy Vectronů přepsal na toto směrování.
Pak odečetl ze Shapevieweru správné rozměry skříní a přepočítal ve známé excelové tabulce a přepsal v engu nebo common.inc "size" a ještě bylo nutné přepsat řádky spřáhel na 30cm. A konečně to vše sedí. Nárazníky na nárazníky a nic se neprolíná ani nejsou mezery mezi nárazníky jako u prvních pikovláčků.
Ale že to nikomu nevadí? Nebo ta spřáhla pro 0 mají nějaký význam? ( common.inc/spriahlo/0cm.inc )
Já vím jen jedno, že například Poláci používají jako standart nastavení na 80cm. A pokud tato chceme zapřáhnout s našimi vlaky, tak si je musíme přepočítat na 30cm.
Takto je to správně:
Vectrony: Size ( 3.10m 4.25m 18.60m ) ESD_Bounding_Box ( -1.55 0.5 -9.30 1.55 4.25 9.30 )
CD_B249_831: Size ( 2.98m 4.26m 24.65m ) ESD_Bounding_Box ( -1.49 0.5 -12.37 1.49 4.26 12.37 )
cd_apee008_139: Size ( 2.95m 4.34m 24.54m ) ESD_Bounding_Box ( -1.48 0.5 -12.30 1.48 4.34 12.30 )
A spřáhla na 30cm:
Coupling (
Type ( Chain )
Spring (
Stiffness ( 7.5e6N/m 1e7N/m )
Damping ( 1e6N/m/s 2e6N/m/s )
Break ( 1.1e8N 5e8N )
r0 ( 30cm 60cm )
)
CouplingHasRigidConnection ( 0 )
Velocity ( 0.01m/s )
)
Coupling (
Type ( Chain )
Spring (
Stiffness ( 7.5e6N/m 1e7N/m )
Damping ( 1e6N/m/s 2e6N/m/s )
Break ( 1.1e8N 5e8N )
r0 ( 30cm 60cm )
)
CouplingHasRigidConnection ( 0 )
Velocity ( 0.01m/s )
)

Zbyňku to je špatně. V ORTS to funguje jinak.
ESD_Bounding_Box je na nic. OR jej vůbec na nic nepotřebuje a nepoužívá.
Spřáhla 30cm nebo 80cm tím pádem nejsou k ničemu. V parametru r0 je první míra 0cm, je-li v parametru Size délka vozidla přesně podle rozměru přes nárazníky. Druhá míra určuje velikost vůle mezi talíři nárazníků při nažení spřáhla. Při stlačení jdou naopak na "kontakt (tj. nejdou do sebe, protože jsou neanimované).
Damping je na nic. OR jej vůbec na nic nepotřebuje a nepoužívá.

Josef má pravdu. 0cm a druhá míra typicky 7cm jsou nutné kvůli natažení soupravy. To v MSTS nebylo možné. Někteří ladiči to doposud nepostřehli.

Zbyňku to je špatně. V ORTS to funguje jinak.
Josko. Ty jsi dobrý teoretik, ale pustil jsi si někdy Openrails a podíval se na soupravu? To jak jsem napsal výše to nastatavení, tím se to dá do pořádku. Ale originál stažený Vectron plus vozy vypadá takto. Poznamenávám, že vozy Regiojetu jsou nastaveny správně. Problém má jenom Metropolitan a extrém je to Béčko 249. Tam jde karoserie na karoserii a měchy nevidíš vůbec. :test.jpg

Pokud jste vymysleli nová spřáhla, tak by se musely přenastavit úplně všude. Tedy dejte se do práce. Trainset BP, na tom jsme pracovali ve třech a trvalo to asi 3 měsíce, než se to všude přepočítalo. A TBP je jen špička ledovce všech vozidel. Tedy asi rok práce. Do té doby proím dodržujte staré metody na 30cm. Ty fungují spolehlivě i v Openrails. Děkuji. On totiž běžný uživatel si to sám přepočítat určitě neumí.

Josef má pravdu. 0cm a druhá míra typicky 7cm jsou nutné kvůli natažení soupravy. To v MSTS nebylo možné. Někteří ladiči to doposud nepostřehli.
Tomu věřím, ale musí být zpětná kompatibilita se všemi ostatními vozidly. A ta jaksi není. Vectron právě má nastavení spřáhel 0. Po přepočítání na 30cm se už nárazníky dotýkají jak mají. To že se vozidla natahují, to se děje i s nastavením na 30, když jsem za to vzal.

Back
Nahoře