pád při načtení savu

neotryx

Skladník
Zdravím, narazil jsem na problém s načtením uložených her.. Vždy po načtení okamžitě msts spadne s chybou hláškou train.exe , odesílat - neodesílat :(

Zkoušel jsem reinstalovat bin .. a nepomohlo, msts spouštím přes trainstore kde mám nastaveno -mem:1024 ...

Myslím, že je tam něco mezi nebem a zemí, co nikdo neobjeví. Je fakt, že někdy to padá na jasných a zřejmých místech. Někdy save ok a načtení taky a jindy zase nenačte nic, ani kdybych se rozkrájel. A to nelítám na nějakém prckoletu.
Ale prostě si myslím, že PC má v tomhle svou hlavu a proto je lepší ukládat častěji a pak si vybrat. Ale jak kdy....

Podle mých zkušeností je jedna z věcí, kdy také MSTS trucuje po startu ze save, období, kdy noc přechází v den, resp. opačně ... a nemusí to být přesný čas. U některé z aktivit (bohužel už nevím, u které) jsem nebyl po save v tomto období aktivitu z tohoto bodu spustit. Stačilo odehrát dalších cca 10 minut navíc a vše bylo OK.

Tak se smazáním všeho ve složce save mám stejnou zkušenost, jen škoda, že pak to člověk musí jet celé znovu :-(
Ale to je nejjistější.

Načítanie aktivity

Mám problém.Hrám sa,uložím si aktuálnu pozíciu,no keď si ju chcem otvoriť buď padne celé MSTS,alebo sa úplne zasekne.Pred tím mi toto vôbec nerobilo.

RE: Načítanie aktivity

kakawko napsal:
Mám problém.Hrám sa,uložím si aktuálnu pozíciu,no keď si ju chcem otvoriť buď padne celé MSTS,alebo sa úplne zasekne.Pred tím mi toto vôbec nerobilo.

Ta tvoje otázka je napsaná tak divně, že ti na ní těžko někdo odpoví. Napiš to podrobněji. Jaká aktivita ti to dělá a kdy, jak máš nastaveno MSTS, taky co ti to píše než ti to spadne.

Nejprve si neodpustím jednu poznámku:

Pád při načtení savu? Nic neobvyklého!

Kolega kakao sice položil svoji otázku krkolomně, ale řešení to má celkem jednoduché. Promazat složku save. Ponechat si tam pouze ten jeden, raději dva, poslední z rozjeté aktivity. V případě, že by toto nepomohlo, tak přeinstalovat bin. Pokud nepomůže ani to, tak nechť se tazatel ozve a uvidíme, co naděláme.

V niektorých zložitejších aktivitách, sa mi to občas stane. Tak skúsim save predtým a väčšinou to ide. Zrejme stále existujú konštelácie, ktoré MSTS nezvláda.

A já zase udělal zkušenost, že zlobí nahrání ze save v momentě, kdy probíhá v MSTS změna den/noc resp. opačně, pomohlo mi odjet před save o pár minut víc, a bylo po problému.

Taka mala rada, vzdy ked ukladam hru, ulozim ju radsej dvakrat za sebou po par sekundach. Ak mi nejde jeden save je velka pravdepodobnost, ze akurat ten druhy pojde.

A to jde nějak nasimulovat, že si během hry nadělám například 15 save a některý z nich nefunguje?
To jsem ještě nikdy nezažil, pokud dodržím zásadu, že nic nezměnim v prostředí MSTS. O svátcích jsem jel aktivitu Den blbec a testoval u toho nový počítač. Proto jsem potřeboval při různých nastavení PC si znovu projet z různých load Prahu, kde je to největší Killer. Abych to dohrál do konce, musel jsem si složku saves s tratí zkopírovat do počítače v práci a tam po chvilkách, když byl na to čas, abych tuto aktivitu částečně odjel kus dál, pak si opět složku saves zkopíroval a doma aktivitu dohrál. Nikdy nebyl žádná problém , že by nefungoval nějaký load.
Kdosi mi tady psal, že jel aktivitu Topírna noc a v Libni projel návěstidlo, tak to loadnul z Prahy Masaryčky a měl nějaký problém, že se mu změnily traffic. Já jsem si tohle nasimuloval a žádný problém. Myslím si, že vše je o správném nastavení PC a MSTS. Na výkonu zase tolik nezáleží. Doma jsem měl FPS většinou kolem 57, v práci jsem byl rád když 20. Doma jsem jel volněji, ale v práci jsem musel nadoraz.

Nasimulovat se to neda, ale stane se (aspon me), ze save nejde loadnout a o sekundu pozdeji funguje. Ano pote, co jsem kdysi nekolikrat kvuli vadnemu savu musel opakovat cca hodinu aktivity, ukladam taky F2-ESC-F2-ESC :-)

Back
Nahoře