Dieselové lokomotivy od Pikka

Zatím to není nic. Barevná schemata jsou mi známa, vlastním Svět železnice s poměrně obšírným článkem o těchto lokomotivách. materiálů mám dost, nepotřebuji tedy linkovat barevné obrázky modelů lokomotiv (tohle dokážu v modelovacím programu taky, ale nejde to použít na textury) , ale potřebuji někoho šikovného na textury, kdo dokáže z "ničeho" udělat "něco" (kouzelníci vítáni :) ) A nehlaste se všichni.

Dan J. napsal:
Ahoj Pikku.
Tak v životě bych nevěřil, že budu mít v trainsetu mašinku 710 SMD, kterou jsem potkával každý den v práci, když jsem dělal v Hrušově na chemičce, kde tato mašinka jezdila právě tam na posunu a k Trojkovi přešla až po krachu chemických závodů.:D

Zdravím,
nedávno jsem na pozici 49°50'34.700"N, 18°15'12.098"E spatřil i posunující kousek 710 059. Vypadá to tedy tak, že stroj od ŽDB odkoupil právě Trojek či SMD, která na trojkově šrotplacu mašinu provozuje. Výsostné znaky bohumínských železáren (dnes již ex.ŽDB) jsem již na mašině nezahlédl, takže tolik jen mé domněnky.

David

Nejde mi o nátěry, ale jak jsem napsal, jak to dělá. A jestli by nemohl přimo poskytnou jeho textury. Taky je vaří z vody.

E499_2002 napsal:
Nejde mi o nátěry, ale jak jsem napsal, jak to dělá. A jestli by nemohl přimo poskytnou jeho textury. Taky je vaří z vody.
Ale on nemusí tvořit textury, definuje si povrchy modelu přímo v programu. Abych mohl exportovat model do MsTS musím dodržet jistá pravidla, která mě omezují.

Asi máš pravdu. Já právě nevím, na jakém principu to funguje. Ale vypadá to dost věrohodně.

Pikku napsal:
Zatím to není nic. Barevná schemata jsou mi známa, vlastním Svět železnice s poměrně obšírným článkem o těchto lokomotivách. materiálů mám dost, nepotřebuji tedy linkovat barevné obrázky modelů lokomotiv (tohle dokážu v modelovacím programu taky, ale nejde to použít na textury) , ale potřebuji někoho šikovného na textury, kdo dokáže z "ničeho" udělat "něco" (kouzelníci vítáni :) ) A nehlaste se všichni.

Jeníku , možná bych pomohl , leč nejdřív dodělám to co mám pro tebe rozpracované teď a pak by se vidělo . Když bude z čeho sebrat barvičky tak něco uplácáme. Však nakonec víš jak dělám textury.

Protože se mi na disku opět začaly hromadit nějaké nezveřejněné a prakticky dokončené modely nové generace, je čas na nějaké to release. Za pomoci svých přátel a spolupracovníků jsem připravil ke zveřejnění balík nových velkých hektorů. Myslím si, že si na své přijde každý fanoušek téhle lokomotivy (kromě příznivců dob ČSD, ale pro ty samozřejmě taky něco chystám). Nějaké screeny pro ilustraci jsou zde:

libeňský Norek 721 091-7
Norek.jpg

dnes již jinak vypadající 721 111-3
111.jpg

stejně jako soukromá 721 517-1
KDS.jpg

dvojice slovenských strojů 120 a 135
721120.jpg
721135.jpg

a jeden obligátní širokorozchodný z Hanisky

721801.jpg

Modely jsou samozřejmě určeny zkušeným uživatelům MsTS ;)

Uplynul měsíc, tak aby se mi nehromadily na disku nevydané modely uvolnil jsem k downloadu další provedení velkého hektora (tentokrát snad potěším příznivce ČSD) a malé rosničky - jedná se o další provedení nového modelu, a jak je mým zvykem, textury opět nejsou kompatibilní :) Takže kdo má zájem ať stahuje T458.1141 a T334.0682. Jo, těch moderních škatulí co jsou na webu si nevšímejte, to má ještě čas. A nějaké obrázky nakonec:

meloun.jpg
cepak.jpg

Moc děkujem! Udělaly obrovskou radost! Vyřiďte panu řediteli lokomotivky naše poděkování. :salut:

I když je dnes dieselhydraulická trakce spíše na ústupu, na vašich hardiscích v OR případně MsTS to tak být nemusí. Z modelu třínápravové T334 jsem si vypůjčil nějaké součásti a vytvořil o něco větší stroje - T444.1 a T444.02. Rozdíly mezi nimi postřehne odborník, ale vy si jich ani nevšimnete :) Nejprve tedy libeňská T444.162:
karkule162.jpg

Pak historický kousek, dnes patrně dávno v hutích, T444.0250
karkule0250.jpg

No a toto je ochutnávka na příště - textury via Juraj Prodaj, nádherná práce, další zachovaný kousek, tentokrát z majetku slovenského MDC. Ke stažení brzy na jeho stránkách.
karkule182.jpg

Aby toho dieselhydraulického retra nebylo zas tak moc, dvě dieselelektrické soukromé 741. Zvuky k těmto krabicím vytvořili Kadr a Čouda (blíž viz readme) a jsou součástí balíčku. Kabinu má na svědomí Wincek007, ke stažení je zde v sekci Dílna Wincek007. Modely 741 508 a 509 považujte za veřejnou betu, jsou tam nějaké drobnosti, které mi sice vadí, ale nebaví mě je upravit. Části modelu jsem si vypůjčil od Juraje Prodaje z jeho modelů T475.1501 & T475.1502. Screeny následují.
awt508.jpg
awt509.jpg

Příjemnou zábavu přeje za všechny autory Pikku.

Nádherné stroje Díky moc za ně, mám radost hlavně z naší bývalé Kutnohorské turnusové krasavice T 444.162.

Naposled editoval moderátor:
Pikku, veľké díky hlavne teda za tie 741 a Wincekovi za cab, super práca páni.

Back
Nahoře