Dieselové lokomotivy od Pikka

Nebude problém s nastavením spřáhel? Model Laas chvilku poletoval mezi mnou a Pikku kvůli nákladům. A já si jej nastavil na svůj 80cm trainset.
Polonárazníky se mají samozřejmě dotýkat opěrných desek.

alcapone napsal:
Pikku u awt 741 nejde odbrzdit lok. brzda, můžeš se na to kouknout, předem děkuji.
Ahoj, ono je to tak, hned po startu aktivity musíš hned dát brzdu o jenu polohu zpět a až dofouká kompresor povoli úplně. Poté mašinka i vozy povolí. Vyzkoušeno na chystané aktivitě Pn Bratislava - Přerov - Hranice na Moravě.;) AAle nějaká chybka tam je.
Dan

Kluci, autorem enginu je Slávek Čouda, směčujte prosím tyto postřehy na něj. Děkuji.

Vím, že jsem nějakej problém s lokomotivní brzdou řešil. V MSTS se to chová nějak podivně. U solo lokomotivy by to mělo být OK. Zlobilo to snad jen ve dvojčeti. Možná pomůže provedení té samé opravy jako tenkrát u loko 380. Jelikož se MSTS už nezabývám, nebudu to řešit. Snad jen pro ty trošku méně šikovný přidám radu. Nepoužívejte přídavku naplno a nemáte problém.

Čouda napsal:
... Jelikož se MSTS už nezabývám ...

Čože je to za hláška? Ďalší odpadlík? Nebodaj si sa oženil? Kam to ten svet speje. No toto ! ... :D

Naposled editoval moderátor:
Taky jsem pán strojvedoucí. U většiny kluků co se stanou strojvedoucími a předtim se věnovali MSTS se stane to že si splnili sen a tím pádem jde msts do kytek.

neznamsebe napsal:
Taky jsem pán strojvedoucí. U většiny kluků co se stanou strojvedoucími a předtim se věnovali MSTS se stane to že si splnili sen a tím pádem jde msts do kytek.

Jen s tím rozdílem, že když skončí souprava mímo koleje, tak se těžko udělá dvojklik ESC + Exit Activity :D

neznamsebe napsal:
No a až přestaneš být stojvůdce, tak do těch kytek zase šáhneš. :D
Mirek

Přesně tak mě už táhne na padesátku a když sem dělal strojvedoucího v devadesátych letech to ještě MSTS nebylo,přestal sem ohledně svojí přítelkyni,která mě neustále prosila abych přestal,že se vůbec nevidíme atd.Jediné co mohu Vám co si ten klukovský sen splnili jen popřát mnoho šťastných kilometrů.Jen na jedno musím apelovat a to,že pán strojvedoucí byl ten co jezdil na parních lokomotivách a snad možná ještě na starších lokomotivách jiné trakce v žádném případě v dnešní době.

Taky se mi splnil sen sednout na lokomotivu a jezdit, bohužel po 35letech, řekli doktoři stop a tak brázdím koleje i na kterých jsem jezdil v MSTS. Někdy se, ale zasteskne.

neznamsebe napsal:

Chce to pár dní volna, dostaví se absťák a najednou je zase otevřený editor. ;)

pojem pan strojvedoucí se nehodnotí podle toho na čem se jezdí. Zda to byla pára, diesel a nebo tramvaj. Jeden kolega co už je dnes v důchodu a byl to pan strojvedoucí mi řekl : Dobrej fíra z tebe bude až se naučíš cejtit mašinu prdelí . Takže je to jedno na čem pan strojvedoucí jede, ale bude to pan strojvedoucí když nebude potřebovat budíky a počítače a přesto pozná co jeho mašina a vlak dělá a jedná podle toho. Jak píše mikulda , po pár dnech bez stroje se dostaví absťák.

Dnes je podle mého postup strojvedoucích od začátků příliš rychlý. Je jiná doba, ale praxe v depu na zálohách nákladech a až pak na osobní dopravu nebyla od věci.
I v praxi se to někdy projevuje i když nechci někoho podceňovat.

Vrbam napsal:
V Kanadě jsi strojvedoucí po 3 měsících výcviku.
Tak to je docela hustý. Nechci si ani představit jak to pak musí vypadat na trati když jede takovejhle frajer . Nakonec jak dopadli ti dva hoši co pouhém roce zácviku a všech ostatních peripetiích udělali na Kořenovské zubačce tu fatální chybu , která naštěstí neskončila nijak tragicky.

Proč ne... Jestli neabsolvují dílny a jestli na to mají jinou metodiku, proč by nemohli mít hotového fíru po třech měsících? Tady by to šlo taky...
Jak vidno, ani po roce výcviku není fíra připraven řešit nenadálé provozní stavy. (Koneckonců tuším, že na Kořenovce byla i nějaká opomenutí z jejich strany, čímž tomu průseru ještě vyšli vstříc).
Třeba je na to v Kanadě připravují lépe. Nakonec ty 3 měsíce nemusí znamenat kompletní výcvik, ale pouze teorii a schopnost fíru pustit do výcviku jízdního, který trvá déle. Nebo je to jinak?

Back
Nahoře