Dieselové lokomotivy od Pikka

Robo napsal:
Pikku: Vďaka. Chcel by som sa spýtať, či je v tvojich možnostiach takto upraviť aj modely 721 078 a 721 212 ?

Právě připravuji sadu malých hektorů soukromých přepravců Olpas a Viamont. Takže je možné, že na řadu přijdou i slovenské ťapky a rosničky. A pořád mám v plánu nějakou tu ŠRT 721.8 :wink:

Ad Pikku: Môžem prípadne zaslať upravené adresáry zssk_710 a zssk_721, ja som si to už prispôsobil na model s tieňom, ladenie 30 cm, značenie TBP a svetlá ala bin.No a tá ŠRT 721 by bodla ako hrom...bohužiaľ fotkami nedisponujem.

Je potreba fotky nejakej 721.8.. ???????, Lebo teraz je RD Haniska pekne zasnezene a masiny tiez takze toto asi velmi nepojde.

Už som zabudol, ako je riešený tieň, ale ak je to obyčajný freightamin, berte moje predchádzajúce dotazy za bezpredmetné. :lol:

Naposled editoval moderátor:
Chtěl bych reagovat na všechny dotazy z poslední doby - stín je přidán pod model jako Freightanim, není to nic světoborného. Postavičky srojvedoucích jsem zrušil, protože v současnosti lze díky binu provozovat lokomotivy oběma směry a trucující fíra hledící opačným směrem jízdy nevypadá moc pěkně. Engy jsou vpodstatě původní, ale mají předělanou definici světel (děkuji autorovi úpravy) podle binu a hlavně je definována kabina tak, že lze lokomotivy používat obousměrně. (a věřte, že u takového hektora to byla neskutečná pakárna naladit). Počítám samozřejmě i s úpravou již vydaných staronových modelů 710 a 721 ve slovenském provedení. U lokomotivy řady 720 (T435) jsem bohužel přišel na špatné vystředění některých modelů a tak se jejich vydání pozdrží (už byly připraveny k release, ale po zjištění nesymetrického modelu jsem to celé pozastavil. Úprava v modelovacím programu zatím nebyla možná, nebylo kdy otevřít Maxe :( ) Pomocí Shape File Manageru se mi sice povedlo model vystředit, ale následovalo rozhození animací dvojkolí, takže tudy cesta zřejmě nevede :? To je tedy zatím snad vše, plánované repainty Ondrových brejlovců zatím počkají, stejně jako vydání nových modelů.

Modely rosniček a hektorů jsou přes dva roky staré - nemám čas na to, abych je přiblížil dnešnímu standardu, natožpak abych do nich instaloval animovaného pajduláka. Berte to tak, že bude zatím v kabině prázdno, až bude nálada na předělávku těchto modelů, možná zbyde čas i na toho pajduláčka ;)

Já si pořád myslím, že msts je simulátor práce strojvedoucího a tím jsem přece jako hráč právě já, tak nemohu vidět sám sebe z jiného pohledu.
Pokud se dívám na svoji mašinu odjinud, tak v ní sebe vidět nemohu a je tudíž prázdná.
Něco jiného je vlak řízený PC, tam mohu vidět kolegu. Přestup z jednoho stroje do druhého - toť dilema ...

Tak, a došlo na nejhorší - při pokusu reinkarnovat malého hektora jsem zjistil, že ten model je strašný. (Stejně jako řada 721 a 710, která je mmch na webu ke stažení) Ale nedalo mi to, a model jsem celý přepracoval, a když říkám celý, myslím tím úplně celý. Tímto také chci poprosit kohokoliv o KVALITNÍ fotografie řady 721 u ZSSK, zejména v původním zbarvení. Fotografie ČD řady 721 mám v prvotřídní kvalitě (jedná se o unifik se širokým žlutým pruhem, autor fotografií ať mi prosím pošle sz) Vzhledem k událostem na foru doufám, že přivítáte příspěvek týkající se nějaké tvorby :wink: Zde je na ukázku zatím nehotový a nevyexportovaný model řady 720, zatím bez podvozků. Bude se určitě hodit do trati 090

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://img232.imageshack.us/img232/5938/720576ev6.jpg[/url]

duuso napsal:
Čo sa ZSSK týka máš na mysli modrobiely náter s červeným rámom?

Ano, ty hlavně, líbily by se mi ty nově po opravách ;) Vzhledem k novým texturám (cca pět 1024x1024) a rozložení mapovaných ploch je zapotřebí o dost lepší fotky než zatím mám - třeba ten umolousaný unifik ze Slovenska co jsi dělal určitě na nové modely dát nepůjde :( Pořešíme to v SZ, určitě se ozvi.

Tak po neděli zase pár obrázků - kromě tohohle vosího krasavce bude jistojistě i modrý se slonovinovým pruhem z Olpasu :) Modely jsou tentokrát řešeny jako "vše v jednom" kdy se odlišné detaily poschovávají za alfakanál :salut:

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://img148.imageshack.us/img148/3087/720576hvj8.jpg[/url]

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://img403.imageshack.us/img403/7325/720576juh5.jpg[/url]

kulica napsal:
Moc pěkná práce! Doufám, že tě jednou doženu.

Jak doženeš, vždyť máš už teď daleko detailnější modely než já, tohle vypadá jen na oko, nejsem ani na 6tis polys (ale podvozky to samozřejmě ještě drobet zvednou) .

Pikku napsal:
kulica napsal:
Moc pěkná práce! Doufám, že tě jednou doženu.

Jak doženeš, vždyť máš už teď daleko detailnější modely než já, tohle vypadá jen na oko, nejsem ani na 6tis polys (ale podvozky to samozřejmě ještě drobet zvednou) .

Pikku moc krásnej hektor

Tak, tady na screenech vidíte, že model již jezdí v MSTS a já musím skromně dodat, že vypadá vcelku dobře - tak teď rychle na modrou 039, ať může jít ven obligátní dvojice. Neřekli byste, jak je původní hektor odlišný :eek:

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://img529.imageshack.us/img529/6347/720567aej2.jpg[/url]
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://img185.imageshack.us/img185/783/720567btl8.jpg[/url]

Back
Nahoře