Repainty Čouda a Jonáš

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku

Miran

Moderátor
Správce
Staré vlákno bylo nutno z technických důvodú uzamknout a archivovat. V diskusi pokračujte zde.
Link na staré vlákno je zde: http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/912
Diskuse o novém modelu je tady tady: http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/3085, snad jsem tam přenesl vše podstatné.....

Naposled editoval moderátor:
Čouda napsal:
Dem: Resku není problém upravit na Roos. Kdybys chtěl, tak ti ho nafotím a oměřím. Kdybys nechtěl tak až nebudu mít co dělat, budem vyjednávat :D.
Roos je na tom takto:
ložený
57f7205384da7def3c1f870cb549c9c7.jpg
prázdný
8031ae556cffd67dd90da8747f2c1bb7.jpg
Takže Čoudo kdybys měl možnost, za kvalitní fotky budeme rádi. On jde sice nahnat v Libni, ale je to tam o štěstí. V podobném stavu rozpracovanosti je i vůz Sgs na kontejnery.

Naposled editoval moderátor:
dem napsal:
To už potom kľudne sprav aj Res a ja tie svoje zmažem. :)

To by byla škoda (vím, že jde o poklonu a ne o výhružku). Kouzlo consistů tkví v rozmatosti stejných typů vagónů. Používám např. vozy Eas od Ondry i Kanka, Falls od Pikka i od Kebarka.
A pokud jde o kontejnerák Sgs, ten dosud používaný od Thunderbirda v době svého vydání dost předbíhal soudobý standard. A pokud vznikne nový, z trainsetu rozhodně nezmizí. Všem autotům děkuji za hotové i budoucí modely vozů.

Kank napsal:
Roos je na tom takto:
ložený
..., za kvalitní fotky budeme rádi. On jde sice nahnat v Libni, ale je to tam o štěstí. V podobném stavu rozpracovanosti je i vůz Sgs na kontejnery.

Nazdar Kanku,
při dnešní služební cestě do/z Přerova jsem mnoho vozů Roos viděl postávat ve Studénce a to ke všemu i na ideálním místě /kolem vozů cca.20 metrů volné plochy/. Dám Ti tedy tel.číslo na manželku a popros ji o mé "uvolnění". Bude-li totiž o víkendu pod mrakem a dálnice na Studénku průjezdná,mohl bych si tam "odskočit" místo vaření.:D

David

dem napsal:
To už potom kľudne sprav aj Res a ja tie svoje zmažem. :)
To zatím určitě nehrozí, musím totiž chodit do školy, sem tam nějaká brigáda a krom msts mám i jiné zájmy. A taky kdo by chtěl neustále sedět u pc, zdraví máme taky jen jedno :) Navíc za každý pěkný nákladní vůz který nebude ode mne budu určitě rád.

David Hájek napsal:
Nazdar Kanku,
při dnešní služební cestě do/z Přerova jsem mnoho vozů Roos viděl postávat ve Studénce a to ke všemu i na ideálním místě /kolem vozů cca.20 metrů volné plochy/. Dám Ti tedy tel.číslo na manželku a popros ji o mé "uvolnění". Bude-li totiž o víkendu pod mrakem a dálnice na Studénku průjezdná,mohl bych si tam "odskočit" místo vaření.:D

David
Davide, díky za nabídku, ale zatím to asi nebude potřeba. Brzy bude venku lomená cibule, pak můžu konečně vlítnout na dokončení 730ky. Takže Roos někdy v budoucnu. A skutečná předloha bude zcela jistě stále v provozu na kolejích ve stejném nátěru, takže času na focení je dost. I když Kulica by rád viděl model venku co nejdříve :D
Každopádně nějaký pugét bych Tvé tolerantní polovičce do Bohumína zaslat mohl, za ty fotodokumentace kolejových vozidel na která tě dosud uvolnila z rodinného života si to jistě zaslouží :)

Čouda vzkazuje, že web se obnovovat nebude, spoléhal na Honzu U. ale protože gumexy, takže nic. Jediná naděje je Honza. Nemá cenu se ptát, až to bude tak to bude. Možná taky nikdy viz debata o DVD a TBP.

Čoudův web bude, není závislý na jiném trainsetu. Jen musím o víkendu (snad to zvládnu) nasypat na web archivy, stránky už tam jsou, pak zde bude odkaz.

Zdravím.
Co se zase děje?. Dnes koukám na fóru a Čouda je přeškrtlý? To ses čoudo odhlásil?
Čoudo, prosim tě, jestli jo. Kontaktni mne prosím na mejlu, chtěl jsem ti napsat, ale při reinstal Pc jsem jaksi zadrbal tvůj mejl.
Dan

Dan J. napsal:
.... Dnes koukám na fóru a Čouda je přeškrtlý? To ses čoudo odhlásil?...

Enfant terrible čs. MsTS scény urazil moderátora fora a to se prostě nedělá :)

Přátelé, nepleťte si pojmy! Doufám, že víte, jaký je rozdíl mezi slovy "demokracie" a "svoboda"!

Honza: Měl bych takový dotaz: Některé Čoudovy skiny (zejména si pamatuji bardotky) existovaly ve verzi ČD, ale posléze je Čouda překopal do verze ČDC. Jaká varianta bude na připravovaném webu? Předem díky za odpověď.

Čoudovy skiny jsou zveřejněny zatím v posledních verzí, doplnění případných starších skinů je jeho věcí. Pokud bude chtít, rád další varianty přidám. Všimli jste si, mluvím v přítomném čase. Můžete od teď navštívit http://trainset.simtrains.eu/.

Downloady jsou určené pro zkušené uživatele, kteří vědí, jak a kam si rozbalit oddělený model a chování. Údaje o určené složce a směrování zvuků a kabin je v readme, které najdete u každého skinu v archivu chování. Prosím zejména aktivitáře, aby si všimli důležitých poznámek u některých skinů!!!

Skvělá práce a má skrytý potenciál. Něco podobného jsem viděl naposledy před více než šesti lety u F. Havla.
Přál bych si (záměrně požívám tohoto slova), aby se stejným způsobem doplnil i ostatní veřejně dostupný čs. trainset (nejen TB). Byť by bylo směrování na stránky autorů.
Pokud by k tomu došlo, jsem ochoten i přiměřeně finančně podpořit provoz takového webu.

Jen nechápu proč je tam ta omáčka, že tento web měl původně sloužit jako zrcadlo vozidel TBP dodávaných na DVD BP.
Mě od Honzy nepřišel ani jeden email, ani jedna SZ, ani náznak na slezině v Praze, že by se měl dělat podobný projekt. Nevím, ale asi bych o podobné iniciativě měl vědět, abych poskytnul aktuální podklady a aby se nějak vytřídilo, co se tam smí dát (pokud souhlasí autor) a kde může být jen odkaz.
Jediný, kdo se mnou na tohle téma komunikoval, byl Regedit, který mi poslal odkazy na ukázku. Také mne postavil před hotovou věc. Jenomže tam bylo vše komplet, jak to měl Karel na Sinusu, což nebylo správně, viz autorské stránky modelářů. Jinak když mi ŽSR vyjednával svolení k doplnění TBP, u mnohých autorů byl souhlas pro DVD, ale nesouhlas pro web.

Lidi, já velmi rád v podobné iniciativně pomohu, ale musíme také komunikovat. Zatím to telepaticky neumím, možná v jiném životě, ale tady hold musíme buď mezi sebou mluvit nebo psát. Vše co o Honzově iniciativě vím z tohoto fóra je to, že se nabídl Čoudovi, že mu vyrobí přehledné stránky a udělá mu pořádek v adresářích. To je vše.

Máme demokracii? Máme. Napsal jsem si, co jsem uznal za vhodné! Na slezině jsem ještě netušil, že se do něčeho takového namočím. Navíc hlavním iniciátorem byl Pavlík a on měl i provést potřebnou komunikaci. Já mu slíbil hlavně podporu tvorbou webu. A jak se u nás říká, každý dobrý skutek musí být po zásluze potrestán, takže dobře mi tak. Zatím se tedy zveřejnění TBP nevěnuji, a to i přes to, že svoji část úkolu mám 100% splněnou. Teď udělám porvěřím jiný trainset, který slibuji už od léta, bude na stejných stránkách, pak, pokud se jim do toho bude chtít, ve spolupráci s aktivitáři a modeláři éry ČSD katalog (katalog, ne downloady, aby se toho zase někdo nechytl!!!) pro toto období, které je mojí srdeční záležitostí, a pak se možná pustím do komunikace kolem TBP, v tuto chvíli na to náladu nemám.

Mirku, promiň, že jsem Ti tímto příspěvkem mimo téma to Tvoje zabordelil a doufám, že už se tu další nesouvisející příspěvky neobjeví ...

Back
Nahoře