Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha_archív #10

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Chci jen upozornit, jak jste si ostatně všimli u trati 321, že Motorák nám modeluje nádherné Smíchovské nádraží. Musel jsem přeměřit kolejiště a je tento verdikt. Kompletně posunu o nějakých 50m vyšehradské zhlaví a střední zhlaví včetně zkrácení šturců, aby seděly délky peronů a mezi nádraží a lavku přes koleje se vešly další objekty. Radotínské zhlaví celkem sedí. Tehdy jsem ještě neměl tak podrobné letecké mapy a proto jsem se nemohl dopočítat. :D
Takže je to upozornění hlavně pro aktivitáře. Například mě to opět rozbije Topírnu noc nebo seznání Praha.
To je jen takový vedlejšák, na kterém budu pracovat kromě trati 021.
Na 021 doplňuji námezníky a tam kde ještě nemám, výměnové přestavníky. Z Letohradu do Lichkova jsem trochu srovnával Orlické hory a za pomocí gamepadu jsem je nádherně zaoblil :D. Takže další fáze stavění bude dokončení vegetace. Pak už jen zástavba a mohu také uvažovat o aktualizaci. Ideální by bylo během března, pokud se zadaří. Zatím se kochejte na Martinově 321.

Jen pro info. Bylo mi líto těch kolejí za Lichkov, které končí v nekonečnu. Podklady do Mezilesí nemám, tak jsem položil koleje do Dolní Lipky. To je takové sympatické nádraží. A navíc mi zbývaly dva kilometry. Obec je menší než nádraží. Taková mám rád :D
Navíc jsem objevil chybu na dvoukolejce z Lichova. Místo aby trať klesala, tak stále 2.5 promile stoupala. A v místě rozdvojení tratí byl už výškový rozdíl kolem 15m :D
Některé podklady mám z Letohradu, jiné z Hanušovic a tam sklony mají vždy opačnou hodnotu, podle směru. A tak nějak jsem se v tom zamotal. Bylo mi i divné, když pokládám koleje proti proudu řeky, že trať klesá :D.
Měl jsem to úplně naruby :D Z Lichova nejprve stoupání a do Lipky klesání :D Ale už je to opravené a dobře.

Další zprávy. :D
Dolní Lipka je komplet zapojená. Je to středně těžké nádraží. Sranda je, co se mi honilo při stavbě hlavou. :D
Mechanická návěstidla, snad poprvé u vjezdu dvouramenná a už jsem viděl, jak Dan dělá aktivitu "Sraz historických vozidel" :D. Asi to musí být výkon, než se sem nahoru páry vyšišají. Ale je zde komplet lokomotivní menu. Voda, uhlí, nafta. :D Jinak jsou koleje asi necelý kilometr ke Králíkům a dva ku Hanušovicím. :P

Zbyněk Šemora napsal:
Další zprávy. :D
Dolní Lipka je komplet zapojená. Je to středně těžké nádraží. Sranda je, co se mi honilo při stavbě hlavou. :D
Mechanická návěstidla, snad poprvé u vjezdu dvouramenná a už jsem viděl, jak Dan dělá aktivitu "Sraz historických vozidel" :D. Asi to musí být výkon, než se sem nahoru páry vyšišají. Ale je zde komplet lokomotivní menu. Voda, uhlí, nafta. :D Jinak jsou koleje asi necelý kilometr ke Králíkům a dva ku Hanušovicím. :P

Co takle v Lipce přidat i posunky
fbfec37157ca401482534e5336695ac5.jpg
a
e40810f8400ecc4b9d5f2fa9e8a8e6fd.jpg.
Bylo by možné udělat funkční posunovací mechaniky.

Naposled editoval moderátor:

Tak to jsou hodně historické fotky, byl jsem tenkrát už na světě ? :D
Ono by to šlo, kdyby ta dvě návěstidla byl jen jeden model. Ale to by jsi to musel dát do script, která používám, kde nejsou editována již osazená návěstidla. Jinak tohle není moc dobrá stanice pro linkování posunové cesty. Kromě Králík je to všude do oblouku a to se hodně blbě dělají double koleje a navíc na tomto úseku k označníku nesmí být žádná značka.

Spíš mi vadí absence přestavníků výhybek. Zde jsou se žlutým závažím, ale ty mám jen motorové. Bohužel přestavníky na drátovod nemáme, tak jsem použily tyto. Já to všude nakombinoval. Kde je ruční, mám ruční a kde je elektrická, mám elektrickou ( jen přestavník, ne výhybku :D )

Jinak pokud chceš být aktivní oprav mi ty šraňky do Doudleb, jak jsi je před dvěma měsíci poslal :D. Hodily by se i ruční oboustranné pro dvě koleje, protože klika je jen na jedné straně. Nebo je klika v boudě závorářského stanoviště ? První obrázek. Jsi moc od přejezdu daleko, není tam vidět.

VáclavS napsal:
Sestavil jsem plánek původního kolejiště ve Střeni.
Pěkné. Ale kdo to bude stavět ? Já ne. :D To by někdo mohl chtít, abych postavil zrušený Rajhrad a u Adamova dva snesené tunely, atd :D
Takhle se to dělat nedá. Už tak jedu bez volna, abych v rozumném termínu dal dohromady, co mám rozpracované. Jinak obecně nebudu dělat nic, co by znamenalo snižování traťové rychlosti, protože mnohé aktivity by byly nehratelné a abych je dělal od píky znovu, na to už není čas vůbec.
Modelujte tam kde stavím a tak nejlépe pomůžete. Na 021 je tolik krásných nádražních budov. A nejen tam. prostor je veliký.

Zbyňku, na co hnát 160 v msts( ve skutečnosti 175 kmj/h), když tam bylo předtím 140 km/h rychlostník. Na současné aktivity je tu 321, která má koridor všude. A řekni mi jak mám odstavit náklad v nepostavené stanici? Střeň sice měla málo kolejí, ale měly délku. Navíc si půdovně Střeň chtěl postavit ale nebyly materiály. Teď materiály jsou.

Ve Střeni 1. kolej měla 751 m (S1 km 71,332, L1 km 70,581)
2. kolej měla 741 m (S2 km 71,337, L2 km 70,596)

VáclavS napsal:
... Navíc si půdovně Střeň chtěl postavit ale nebyly materiály. Teď materiály jsou.
Jak to že nebyly materiály, já je mám a mohu potvrdit, že Mikulda říká pravdu. Teď se na to dívám. Je to jedna z prvních sbírek pomůcek. Jen to video, které mám, tam už Střeň není.

Teď jsem dokonale překopal Smíchov, To Vám musí stačit. Chudáci aktivitáři. Jen radotínské zhlaví je netknuté. Jinak komplet všechny výhybky odpochodovaly na jiné místo.
A proč to dělám ? Jen proto, že si Motorák dal šílenou práci a staví originál nádraží.

Já mám na plánku Střeň už jenom dvoukolejnou, ale mám pocit, že tam byla ještě 3.kolej - výhybky na spojkách mají čísla 1-4 a 12-15.

Střeň měla původně 4 koleje - 1,2 a 4 dopravní a 6 manipulační.

VáclavS napsal:
Jenže podle podkladů z r. 2003 Ti tam evidentně chybí ještě tři výhybky!
Takže, buď tam byla ještě i třetí kolej - jak píše Mikulda, nebo byla 6. kolej dvakrát (a-b + nějaký šturc), tj. před dopravní budovou byly koleje 1, 2 a 4 a na každou stranu od budovy odbočovaly výhybky na kolej 6a a 6b. Ale to je jen moje doměnka po shlédnutí ortofomapy (bohužel nejde přiblížit natolik, aby se daly rozlišit jednotlivé koleje). Každopádně Mikulda má pravdu, mám tytéž podklady a poslední výhybka má fakt číslo 15!
Jinak k těm podkladům, co "teď jsou":
1) Poněkud jsi popletl směr začátku a konce trati, takže označení návěstidel (L a S) máš obráceně ono to totiž nesedí ani k číslování kolejí, že?
2) Vjezdová návěstidla se označují zkratkou sousední stanice pouze v případě, že je třeba odlišit více návěstidel - např. u odbočných stanic - takže ve Střeni byla označena 1L, 2L, 1S a 2S
3) Odjezdová návěstidla se označují symbolem L nebo S a číslem koleje ZA NÍM - takže L1, L2, L4, S1, S3 a S4
4) Výkolejky (místo zkratky výj. bych volil asi běžně používanou a osvědčenou zkratku vk) by měly být asi spíš na koleji č. 6
5) Posunovací návěstidlo se zove seřaďovací
6) Nejedná se o návěstidla ADŽ ale AŽD
7) Traťová rychlost ve stanici? Nevím
8) Délky 1. a 2. koleje - viz. Mikulda

VáclavS napsal:
Kdepak, Střeň měla ještě dopravní kolej č.3 která byla v posledních letech využita na odstavení správkových mrazírenských vozů, cca začátkem 90-tých let byla snesena napojující vyhýbka na Červenkovském zhlaví a pak už je osud znám nám všem.

Já nevím co tady řešíte.
Stejně vám Zbyněk tu stanici nepostaví!

To byste chtěli opravdu od něj "modré z nebe". Buďte rádi že budete mít komplet 021 z Letohradu do Týniště a můžete hnát přímý vlaky do Prahy.
Děkuji :D

Že něco jezdívalo Hanušovice - Praha. Ale bohužel z Lipky do Hanušovic už žádná videa ani fotky nemám. :D
A pak už to jen propojit do Zábřehu a to by byly odklony :D
Kdepak, já budu rád, když dám dohromady to co mám rozpracované. I tak je toho až až.
Například v sobotu jen díky tomu, že se mi vybily akumulátory od obou myší, jsem se dokopal k vysávání prachu celého bytu, než se baterky trochu nabily a já mohl pokračovat v editoru MSTS. Ještě to chtělo vytřít mopem předsíň, ale měl jsem práci v editoru. V neděli se mi tam pejsek vyblinkal, tak jsem od MSTS musel odskočit a došlo i na vytření předsíně :D
Jinak vaření už u editoru MSTS zvládám, aniž bych cokoli v troubě připálil. Člověk se časem naučí :D.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře