Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha_archív #10

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Měl bych po delší době informovat, jak pokračují práce na trati Letohrad - Hanušovice :D Ne, asi půl kilometru za Prostřední Lipkou je konec. Z Dolní Lipky kromě podkladů nemám žádné foto ani kamero dokumentace.
A i kdyby, tak to má čas, je třeba dodělat vegetaci a vydat aktualizaci.
Zalesněno mám kousek za Verměřovice a dál chci ukázat, jak se gamepadem krásně dají zakulatit kopce. S tím jsem si v poslední době nejvíc hrál, viz vlákno o gamepadech.
Jinak z Dolní Lipky za Prostřední Lipku je to šílený krajinový odhad, zde bude finál, až bude nějaké video. Poslední obrázek je z konce trati. Regionova stojí na zastávce Prostřední Lipka.
Dolní Lipku jsem udělal komplet na mechanických návěstidlech, protože fotky mám z této doby. Aby někdo nepsal, že na Lichkovském zhlaví jsou už současně světla. Koleje by ještě mohly dosáhnout do Králíky zastávka.
Tak nějak to dolesním, pak ještě od Týniště až do Lipky nasázím domečky a mohla by být aktualizace. Měsíc ? Uvidíme.
ed4c20bf992eea132a034e3f3959328d.jpg
c08c607f81eff37746ffb5d696fc03a3.jpg
13fea64ae3b78cb2e9ff308cf32c1bda.jpg
e5e70cd34d0beb68d6457423397a9fa5.jpg
f604451a829adb409e262bc4cadb7e40.jpg
c37ded149e9ba1824acaba437feea921.jpg
df53af04344cf5779708a96c97fdcaee.jpg
0751319baf0d6293e873b651a5259a21.jpg

dec6e21b9fad7167d189f09399c309ed.jpg
e5e453ffb7d9b3526cd0facfbe0937c3.jpg
91fae7aa3aa6f061c3a5c3464c0096cc.jpg
2e9528e3b480a5fb1f97e2d8819eb03e.jpg
06803fd472984173b9e05e0c067eb59e.jpg

88a5c1ea20c17c06af3d931607783e09.jpg
5c9ee60bee04ac09e12f12ba78d4af08.jpg
6c586112fdb2cc31f9b38105f0b2426b.jpg
da470ded2fb930f710e9d0a2301f99d3.jpg
c60ba1fad4f8f10a1fc92cfa02c14ed6.jpg
2b26c50cc57ba65d3c26d92aeece653c.jpg

Naposled editoval moderátor:

Zdravím,

Možná jsem příspěvek někde přehlédl, ale nikde jsem nic nenašel, tedy: Pokud jedu vlakem přes nádraží Pečky, tak na pražském zhlaví (tzn., zhlaví směrem na Prahu) dochází k vykolejení vlaku a to v obou směrech. Zkoušel jsem projet zhlaví i velice nízkou rychlostí (30 km/h), ale těsně za zhlavím mě vozy z vlaku předjely a následně vykolejily. Zde obrázek:496d10f5451014f1253a38c4a9ca50d7.jpg

Omlouvám se, ještě dodatek, jedná se o verzi tratě BP 85, včetně všech oprav k ní vydaných...

Je potřeba vyzkoušet jinou soupravu s jinými vozy. Tohle zhlaví je projeto nespočetněkrát bez jakýchkoliv problémů.

Napadá mne jedna věc, máš vypnuté vykolejení v nastavení MSTS? Mně to kdysi dělalo taky někde (už nevím ani trať) bordel.
Dan

Asi to zaplé vykolejení to bude dělat. Já jsem tady ani s Duklou nebo s Os 5020 nikdy neměl problém.
Jo, ale uživatel se asi hrabal v Global, koukám na TV a to hlasí zmršenou databázi. Máš asi zastaralý global (asi ŽSR 130).

Ad VáclavS

Výborný postřeh - zde bude asi přičina vykolejování. Já jsem zde projel také několikrát a vše v pořádku.

VáclavS napsal:
....Jo, ale uživatel se asi hrabal v Global, koukám na TV a to hlasí zmršenou databázi. Máš asi zastaralý global (asi ŽSR 130).
To je hloupost. Kdyby měl starší Global, tak se hra nenačte a spadne, protože chybí nové koleje.
Raději, kdyby dotyčný napsal, jakou má verzi, kterou si koupil, jak aktualizoval, pak budeme doma. Nebo si z nás dělá jen legraci, když nám ostatním to problém nedělá :D

Nádhera a ty kopce, moc se mi to líbí. To bude jízda.
Koukám, že k Hanušovicím vás to nějak táhne :-), no už zbývá jen 15 km.

Zdravím,

Tak legraci si určitě nedělám. :) Zde jsou další obrázky z dnešní testovací jízdy:

d34b62768e4e6665d0a9d40dfa231bc3.jpg
741ac07e61e36f39c237a80f75f95264.jpg
e315d03ef67d7d923d03cbbf1843e387.jpg

Verze trati BP 85.04, vypnuté vykolejení, volná jízda, jiná souprava. Aktualizace prováděné doporučeným způsobem, trať jsem si kupoval v roce 2003. Ve verzi trati BP 84 se mi toto nestávalo. V tomto případě se na inkriminovaném místě vlak "přetrhl", ale neroztrhl. Vozy poskočily zpět, do celku soupravy a já mohl pokračovat v jízdě na Prahu. Na global nesahám.

Pro klid duše jsem si tohle projel nějakým R675 také s poštovní spořitelnou a Béčky. Consists je v balíku aktivit nebo na DVD BP.
Jedu z Kolína, v Pečkách zpomalím na 60, abych stíhal sledovat co se bude dít a vše OK, žádné trhání soupravy.
Vysvětlení může být, že uživatel jel nějak do smyčky a vrací se na stejné místo obráceně, pak skutečně souprava začne skákat nebo má nějaké sdílené servisy pro víc aktivit, to se pak také dějí věci. Anebo opravdu špatně aktualizovaný Global.

Poprosil bych moderátory založit vlákno "Paranormální jevy na tratích u uživatelů" a tam tento problém přesunout. Mám pocit, že podobných paranormálních jevů a jen u jednoho uživatele tady bylo už víc. Ale stejně by mě zajímalo, co je příčinou. Mylsím i Banán měl jednou podobný problém u Poděbrad. Tam se také vyměňovaly koleje za poloměr 3000m, podobně jako tady v Pečkách.

to 362.123-2
příčinu jevu hledej u sebe v počítači. Chyba v trati obecně není! Jen Bůh a ty víte co jsi ve svém compu prováděl. Zkontroluj si TV v inkriminovaném místě. Podle něj bys měl vidět kudy vede databáze trati. A podle prvního obrázku máš něco rozházeného jak správně píše VáclavS.

Smrček napsal:
Do Hanušovic je to kousek, ale ty budou, když už tak od Zábřehu a pak se někde musí udělat korekce, aby se to propojilo. Ale to až někdy.
Jinak díky podkladům a vygenerovanému terénu jsem trať natáhl i do stanice Králíky. Ještě to vyjde kousek za. Ale do doby než bude nějaké video bude tento úsek jen tak pro srandu králíkům. :D

Pro 362.123-2
Taky jsem se z tímto setkal,přesně to jak popisuješ a stalo se mi to u Poděbrad a v Řečanech n.Labem na pardubickém zhlaví.Zbyněk mi poradil přeinstalovat Global a vyplatilo se. Dokonce už nemám ani ty černé pruhy podél silnic/polních cest. Za což taky Zbyňkovi moc děkuji.
Zkus to,třeba Ti to pomůže.S pozdravem Radek.

Zbyněk Šemora napsal:
Smrček napsal:
Do Hanušovic je to kousek, ale ty budou, když už tak od Zábřehu a pak se někde musí udělat korekce, aby se to propojilo. Ale to až někdy.
Jinak díky podkladům a vygenerovanému terénu jsem trať natáhl i do stanice Králíky. Ještě to vyjde kousek za. Ale do doby než bude nějaké video bude tento úsek jen tak pro srandu králíkům. :D
Jo Zbyňku teď jsi mě pobavil:D Teď jsem se vrátil z oslavy a jsem trošku nametenej ale je to v pohodě. Jinak prosím tě už se těším na Králíky, to bude aktivit tři prde...

Tady je mapa, kde BP86 bude zatím končit. Nevylučuji, že to v budoucnu protáhnu dál. Směr Polsko do Mezilesí, ale jen když budou traťové podklady. Stačí výpis poloměrů a sklonů.
Kdyby někdo byl schopen natočit video Lipka - Hanušovice a Lipka - Štíty, byla by to dobré.
Kolem trati je velké množství obranných bunkrů z války. Neexistuje někde model ?
Že zabloudím až sem, to mne ve snu nenapadlo. No jo, když tady jsou takové nálady, že máte koridorů plné zuby a IN jsou nezadrátované jednokolejky :D. Jinak děkuji všem za podklady, podle kterých mohu stavět.
feca70ddf11bcc5ef9bc7124065ce473.jpg

Model bunkru http://jirik-tk.sweb.cz/ o jiných bunkrech nevim.
Traťové podklady do Mezilesí už sháním, zatím nic neslibuju, dokud je
nebudu mít v ruce. Když se nic nepodaří sehnat, tak do Mezilesí zajedu
a zkusím je vyškemrat přímo na nádraží.
Jinak ta mapa vypadá zajímavě.

Smrček napsal:
... Když se nic nepodaří sehnat, tak do Mezilesí zajedu
a zkusím je vyškemrat přímo na nádraží.
....
Na nádraží určitě žádné plány tratí mít nebudou. Tam maximálně vystartuje do protiútoku uklízečka s mokrým hadrem. To by se muselo někam do Warszawy na ta správná drážní místa. :D
Ale tento úsek opravdu nehoří.

Stav prací je asi takový. Hotové mám velké lesní plochy po všech nových úsecích. Podrobné zalesnění a zakřovinování je od Letohradu někam k Těchonínu. Díky hromadným lesům mi už editor padá, tak ve finále jsem si to z Letohradu projel a vypadá to zajímavě. FPS v hustých pralesích je stále kolem 35, což je dobré. Myslím, že se je na co těšit. Ještě jsem nespočítal, kolik to bude nových kilometrů. Ale hodina a půl jízdy pěknou přírodou to bude.
Včera bylo ve zprávách, že mi to tady mezi Mladkovem a Lichkovem chtějí znetvořit větrnými elektrárnami. To by to pěkně podělali. :!:

Však mám obavy, jestli jsem to s těmi lesy nepřehnal. :D Ta trať po Králíky asi pro srandu králíkům nebude. Lipka je už zastavěná a zalesněná až do Lichkova, mezi Lichkovem a Mladkovem ještě chybí detailní stromy a bude finito. Možná bych to mohl zítra na slezině projet. Pokud to notebook utáhne.

Jo tady toho už stojí. Skoro na každem kopci.

Mohl bych poprosit někoho u nějaký výpis HW sestavy pro notebook na kterém bych rozjel tuhle trať?;) A prosém né žádné zbytečně nadupané dělo na kterým bych trať rozjel 7x:D

Jo a co se týče těch koridorů....klidně bych se za ně přimluvil a klidně nabídnul finanční odměnu za to kdyby se udělala 330ka a propojil se tak Olomouc s RohatcemHlavní štreka je hlavní štreka...

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře