Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha_archív #10

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Čouda napsal:
... Zatím to brzdí výroba textur. Už mi to absolutně nebaví a napování taky ne. Asi už ztrácím tu trpělivost.
To bude asi tím Tvým podpisem o černých tunelech :D

Mám tady pár fotek ze stavění mezi Těchonínem a Lichkovem.

Zatím je to hra na bábovičky, kdy s terénem dělám "patlála, patlála"
Hold takový je postup. Pak se to ručně vyďobe do finálního tvaru, jako tomu se už hodně přiblížil úsek z Mladkova po Lichkov st, hranice.
Nejhorší úsek je Lichkov - Letohrad. Dál do Týniště už taková dramatická krajina není, kromě Litice, snad to půjde i rychleji.
1870b5f83de47542d82187a55f72566f.jpg
f1a470bb2fe8854e072474b078e05df7.jpg
1d185aa3cffd737cd8e635871825aa37.jpg
dcbf5e95ad0dd3ae3b51d97186306910.jpg
618d6675173ae423d19c7b20cb233623.jpg

39deebce127ac2ebcc2d05d27f5f21ed.jpg
e8d6b70f444ba6a100f42846b6ef4264.jpg
4f93f87e66d224e70332ea86a0bc0d6c.jpg
46c99db0358c91f0a6450382e2d6ee51.jpg
b03c63892e033fd35ee841d26c5936d7.jpg
Takže jak je vidět, práce mám ještě hodně, aby někdo nedoufal, že do vánoc ještě zvládnu aktualizaci. I když jsem si to přál. Ale během ledna by mohlo být dokončeno. Doufám, že se přidá i nějaký modelář. Já se zmohl jen na cedule zastávek.

Naposled editoval moderátor:

Čas plyne a práce na trati také pokračují krajina je dotvarována od Lichova někam před Podštejn. Dál do Týniště to už tak složité snad nebude. Určitě budou nějaké nepřesnosti v krajině, podklady mám hodně mizerné. Ale většinu zakryjí stromy.
Tady je několik fotek z mého Patlála patlála u Litice nad Orlicí.
4799f45f7593abb1233e102e4c3e8b71.jpg
b71c18851eddfd9f28dcf2bc2524199c.jpg
ad3a840948dda7f5bf13ae1c8bb535f4.jpg
2a6bada7034f23a924ed9ba3e8f8e787.jpg
3ee3db2fc6b82bd5f3e5a1c842031ee6.jpg
c3c12aec80e5d2ecfaab4472e5127987.jpg
59d5a23c01dead51fbb9b64e74102331.jpg

Dále pro doplnění ještě několik fotek mezi Letohradem a Těchonínem
115fb1ad7c403999250f2f36e7d757f4.jpg
40b0b27e229955d17d1ea7f7097685c5.jpg
c2d392a8fca2522671c9df919dcb2736.jpg
8a87610503007f2409e2202f24d4af87.jpg
564c947dab6d3bae349f75f83d1b212e.jpg
aa6238b71c4f39d38b30d52eb14961e5.jpg
1211d872aa02fbcfe279808a485d99b4.jpg

Naposled editoval moderátor:

Už se to začíná rýsovat. Tak přeju hezký Vánoce u kolejí a držím palce, ať to moc nepadá (editor) :-)

Děkuji za přání. Ale s editorem jsem se dávno smířil. On mi navrhl, jak se mám v něm chovat a co nemá rád a není problém. Když mi už spadne, řeknu si jen "dobře Ti tak, dávno jsi měl udělat SAVE". :D Nebo jsi si měl snížit dohlednost, protože se pohybuješ v prostředí náchylném na změnu pohledu kamery. (hromadné lesy) :D

Zbyněk Šemora napsal:
Když mi už spadne, řeknu si jen "dobře Ti tak, dávno jsi měl udělat SAVE".

Jako bys to psal o mě:D Taky si vždycky říkám "ještě tady dám stromek, tady baráček, tady tohle a tam tohle....a buch, můžu si akorát zanadávat a začít znovu:D
Přitom SAVE zabere 2 sekundy, ale místo abychom obětovali 2 sekundy, tak raději půl hodiny stavíme, pak nám spadne editor a jsme zase na začátku.:D
Koukal jsem na obrázky a to patlála patlála muselo dát pěknou práci, moc pěkně vymodelované hory.
Já teď poslední týdny modeloval krajinu z Prahy směrem na Kralupy a to byla taky příšerná maturita, hory, skály, Vltava... ale když pak člověk vidí výsledek, tak si řekne, že mu ta práce za to stála, včetně občasného spadnutí editoru:)

Stavitelxx napsal:
...... ale když pak člověk vidí výsledek, tak si řekne, že mu ta práce za to stála, včetně občasného spadnutí editoru:)
Tak to máš pravdu. Já měl napřed položené koleje na rovné placce, celé jsem to projel jako výstupní kontrola, jestli něco není špatně.
Ale teď, když už mám hodně vytvarovaného, tak mi to nedá, vezmu si brejlovce s 5 kočáry a z Týniště si to vychutnávám, jak si to do kopců pobrukuje. A jakmile se dostanu z placky do vytvarované části, je to úplně jiné kafe. Včera po návratu z hospody mi to nedalo a jel jsem to znovu ze zvědavosti, jak to vypadá mezi Doudleby a Potštejnem, jestli ten hrad bude vidět jako na fotkách reálu. A stejně jsem dojel až do Lichova a pak šel teprve spát.

Není nad to se občas pokochat :D

Zbyněk Šemora napsal:
...
Včera po návratu z hospody mi to nedalo a jel jsem to znovu ze zvědavosti,
...

"Sakra chlapi,nepijte před šichtou to pivo.Pak jsou z toho průšvihy." :D

David

Zdravim. Mám prosbu. Tento týden mi bohužel odešlo pc do věčných lovišť a s ním i msts a trať BP. Prosím Vás, když jsem po znovuzprovoznění PC nainstaloval MSTS i BP, zjistil jsem, že mám verzi BP82.1. Nemáte prosím Vás někdo náhodou chybějící aktualizace? Na stránkách p. Šemory je nejstarší aktualizace BP84. Děkuji

filipes napsal:
Zdravim. Mám prosbu. Tento týden mi bohužel odešlo pc do věčných lovišť a s ním i msts a trať BP. Prosím Vás, když jsem po znovuzprovoznění PC nainstaloval MSTS i BP, zjistil jsem, že mám verzi BP82.1. Nemáte prosím Vás někdo náhodou chybějící aktualizace? Na stránkách p. Šemory je nejstarší aktualizace BP84. Děkuji

Jestli to máš legálně koupený tak zkus poprosit Zbyňka jestli by neměl. Jinak asi těžko.

Matýsek: Zbynkovi uz jsem psal mail. Odepsal ze nearchivuje aktualizace.

Chlapi, já ještě stavět tratě nepřestal a dost mi to sebere času. Prostor na downloady nemám neomezený. Proto jsem napsal aktualizace zdarma jen rok zpět. Potřebuji prostor na pracovní aktualizace nebo občas se někomu poškrábe DVD a potřebuje jeden či dva 200MB bloky z instalačky, je plno, tak staré věci jdou pryč. Na svých discích se mi například za půl roku co stavím pro novou aktualizaci se mi nahromadí například 30 záloh BP z různých období, kdy každá má přes 4 giga. Když dochází místo, nepotřebné věci jdou z disku pryč. Nedávno před aktualizací jsem náhodou objevil rozbitou databázi v Kolíně. Chyběla jedna kolej ve world. Až 20. záloha několik měsíců stará měla tuto kolej kompletní a díky tomu jsem to opravil. Takže chovejte se podobně a cenné věci si zálohujte a nejlépe někam jinam než na disk v počítači a nebudete mít podobné problémy. Mě kdyby havarovala data jak doma tak v práci a půl roku práce na MSTS by bylo fuč, tak nemám možnost si ztracenou práci koupit. Proto si raději ještě zálohuji u mnohých lidí, kterým posílám pracovní aktualizace.

to filipes: Myslím, že by som mohol pomôcť, aktualizácie archivujem od BP 72.1 (kúpa trati) Aš si dobre pamatám, chýba ti BP 83. Pod súhlasom autora by som mohol poslať, alebo dať na server.

dyn-a-tom: juu to by bylo bezva... Snad Zbynek dovolí. :-)

Chlapi, tady není žádná burza. Pokud je Vám líto odpustit si pár piv, tak začněte modelovat, jako například aktuálně Motorák a rád dodám aktuální DVD na vlastní náklady. Jenomže aktivní lidé nejsou nepořádní a většinou problém nemají a moje placky mají většinou jako čerstvou zálohu.

Ale i tak. Snad máte SZ a jestli někomu chybí aktualizace, tak si to vyřiďte spolu soukromě. Já jen nesouhlasím, aby někdo dával veřejně ke stažení do celého světa mé věci. Jo, takový Nebulus, Honza Švec a další, kdyby potřebovali spestřit své stránky, tady nevidím problém, protože mají na mé trati své pozemky :D. Ale s anonymy nejednám. :D

Jo Zbynku to plně chápu, proto jsem taky napsal následne dyn-a-tomovi SZ aby odkazy nesverejnoval. Ja jsem jen nevedel na koho se obrátit kdyz jsi mi ty nepomohl tak jsem vsadil na forum. Jest mi táto udalost ponaučením a počínaje dneškem si budu aktualizace archivovat. :-)

filipes napsal:
Jo Zbynku to plně chápu, proto jsem taky napsal následne dyn-a-tomovi SZ aby odkazy nesverejnoval. Ja jsem jen nevedel na koho se obrátit kdyz jsi mi ty nepomohl tak jsem vsadil na forum. Jest mi táto udalost ponaučením a počínaje dneškem si budu aktualizace archivovat. :-)

Nemusíš si ich archivovať, ale pri preinštaláci win alebo MSTS, si treba spraviť zálohu, ako na to, najdeš aj tu, ale ja mám vlastný návod, ako na to a to funguje, nesklamalo ma to.

dyn-a-tom napsal:
filipes napsal:

Nemusíš si ich archivovať, ale pri preinštaláci win alebo MSTS, si treba spraviť zálohu, ako na to, najdeš aj tu, ale ja mám vlastný návod, ako na to a to funguje, nesklamalo ma to.

Omlouvám se za OT, ale opravdu máte problém vysolit 400 a přispět tak Zbyňkovi na ježíška? :D Je to krásně zpracovaná trať, proto ty prachy za to stojí. Jinak přeju Zbyňkovi a všem tady na fóru pohodové Vánoce.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře