Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha_archív #10

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

fallow-x:
Áno to máš pravdu, že veľa nie je, ale platil by si viackrát za niečo čo si už raz kúpil? Ber to z tej stránky.

to bobor: se divím, že mi nechtěli v Alze vyměnit TV Rubín za LCD TV Sony ... taky jsem si jednou koupil televizi, tak co, ne ... :D

Moderátoři, prosím, nechcete to tu před Vánocemi vykydat? Předem díky.

A ty si Bobor myslíš, že tu všichni kupujou jen jednou. Já mam pěknou hromátku CD a DVD od Zbyňka. A nevyhazuki je. Jednou třeba se budou hodit.

No však to je už na každom osobne či si dačo kúpi raz alebo milionkrát, a mne je to osobne fuk. Len som podotkol, že v predchádzajúcich príspevkoch filipes je asi skôr toho názoru, že si to kupovať dvakrát nebude, preto to treba brať aj s tej stránky.

Lidi. Vánoce jsou svátky klidu a míru. Také nikdo nikoho nenutí, aby si cokoli kupoval. Ale například maminka Vám mohla koupit pěkný vánoční dárek pod stromeček. A kdo ví, třeba se tady handrkujete a pod stromečkem Vás čeká překvapení. Ale jestli jste Ježíškovi nenapsali, pak je to těžké.:D

Ale povím Vám příběh, kdy jeden pán si skutečně kupoval trať ne dvakrát, ale třikrát. Ale skutečně, tedy to samé, tu samou verzi. Poprvé DVD někde založil a nenašel a po druhé si rozšlápl. Vůbec z toho nedělal vědu. Rovnou poslal peníze, abych mu poslal DVD nové. :D
Ale jestli mám verzi Kúty-Brno 160 km a budu tvrdit, že jsem si už jednou trať koupil, tak mám nárok i na 1300km. To si nechme na Śilvestra, ať máme nějaký humor do placu. :D

Jinak já ačkoli na trati pracuji každý den, tak do vánoc se vše zvládnout nedalo. Měsíc práce trvala jen pokládka kolejí z Týniště do Lichkova plus návěstidla. Další přesně měsíc práce bylo dát všude pod koleje náspy, doplnit všechny cedule a značky co patří k trati a vytvarovat terén. Až si trochu přes svátky vydechnu, začínám dělat finál krajiny. Jestli to bude zase měsíc nebo déle, netuším. Ale už to bude na obrázky.

Ale i tak za dva měsíce postavit takovou novou trať, to je dobrý výkon. Jenomže jde to tak rychle jen proto, že jako zákazníci podzimem počínaje téměř nenakupujete, ani nenosíte kola na servis a já mám téměř celý den čas na takové ptákoviny, jako stavět tratě. Proto ta rychlost. Ale inteligentní člověk si spočítá, že takhle to jde jen omezenou dobu a kdyby se trh z cyklistikou na jaře adekvátně nenastartoval, tak to utáhnout nepůjde. A pak se vše sesype jako domeček z karet a budu mít jiné starosti než pokračovat ve stavění tratí. Snad k nějakému katastrofickému scénáři nedojde. Jenomže letošní vánoce, jako by nebyly, to že lidi nakupují dárky jako o život se musím podívat na zprávy v televizi, jinak tomu neuvěřím. Ale dodavatelé zboží mi říkají, že všude jinde je to stejné. Zkrátka ta nákupní centra nás ničí. Naděje umírá poslední. Dnes celý den a ještě zítra dopoledne snad to procesí lidí, co si u mě vyhlídli kola si je přijdou koupit. :D :D :D
Skutečnost je bohužel taková, že rodiče přijdou s dětmi, aby si vyzkoušeli jakou velikost kola ratolesti koupit, aby si objednali nějaký levný krám na internetu. Už jsem také od takového dárku z internetu centroval kolo. Myslel jsem si sice něco neslušného, ale v duchu si říkal "mlč, bude dobrá stovka na oběd" :D

No co se týče kupování DVD několik krát, kdybych teď zrovna sešetřil na jednu důležitou věc a nepotřeboval každej halíř, taky bych si trať objednal znovu. To bych taky kdybych měl DVD ke kterýmu by mi většina chyběla. Ale když jsem kouknul ke Zbyňkovi na web a zjistil že chybí jen jedna nebo dvě aktualizace, řekl jsem si, že to se ještě znad zaobejde bez kupování nového DVD.

Jinak Zbyňku krásné vánoce a ať už sníh zmizí a lidi vymění lyže za kolo :)
A ostatním taky šťastné a veselé! :D

Děkuji za přání. Sníh už dávno zmizel, už je to jen na kolo, ale lidem to ještě nedošlo :D
Teď vysvitlo sluníčko, vysuší to bláto co po sněhu zbylo a jaro je tady :D

Asi tady budu za exota, ale třeba já osobně jsem trať BP koupil pouze jednou a to 23.1.2004 (!!!) na 1ks cd. Od té doby jen poctivě stahuji všechny aktualizace tuším od čísla 3 a samozřejmě trainsety a musím říct, že zatím jedu bez jediné chyby. Čas od časi si to celé zálohuji. To samozřejmě jen svědčí o tom, že pan Šemora má vše bezvadně zpracováno...přeji pěkné Vánoce

Joo to doufám že to vydrží alespoň 10 let. Už mám sněhu plný zuby. Snad to lidem dojde. :)

Ja to mám tak isto a nemôžem si sťažovať, teraz som bol 3 týždne chorý, žiadna škola, tak som nie jeden krát došiel do Prahy (explorer route) a nejaké aktivitky. Len ma trochu hnevá, že miestami mi to ide len 8 FPS, čo je smutné, asi by to chcelo už nový počítač :(

Pane Šemora, přeji pěkné vánoce, hodně platících zákazníků a trpělivosti u MSTS :)

Koukám jak práce pokračují, až se člověk nestačí divit. Jen bláhově bych si před 6 lety pomyslel, že se v budoucnu projedu i na trase TnO-Letohrad (ještě to protáhnout do TU a máme komplet šichtu pro TS 771:D). Jen za úsek PCE-ČT jsem byl tehdy šťastnej jak malej kluk.
Každopádně bych si dovolil malou poznámku. Věřím, že Zbyněk staví podle podkladů, které má k dispozici, nicmémě osobně bych se přimlouval za úsek z Letohradu dále k polským hranicím bez drátů. Po rekonstrukci jako by zmíněný úsek ztratil jakékoliv kouzlo. Přesně takové jaké má původní Choceň nebo Třebovické sedlo.

já bych to normal nechal jak to je elektrifikovane, ma to taky svoje kouzlo, protoze to okoli a ty stanice konecne prokoukli, treba nadrazi v Jablonnem, to uz bylo do nebe volajici...

Už je to postavené a tím i dané. Nikdy jsem tudy nejel a podklady, které mi fandové dodali byly pouze ze současnosti, tak nebylo co řešit. :D Ale na druhou stranu můžete vozit přímé elektrické rychlíky z Prahy do Polska.
Jakmile jednou přijedou buldozery a trať srovnají, už se historie postavit nedá. To co mám ve své trati historické bylo jen díky podmínce, že v době výstavby trati toto místo bylo ještě před modernizací. Výjimka je depo Masarykovo, ale také se dávalo horko těžko dohromady. Ale hodně takových věcí uteklo v poslední chvíli hrobníkovi z lopaty.

Kluci, jen to nechte jak staví Zbyněk. Vzniká 021 před elektrifikací i s vlečkama. Jen času je tak nějak pomálu.
Zbyňku okamžitě vyměň ty závory v Doudlebách na Potštejském zhlaví za staré mechanické. Ta elektrika tam je jak pěst na oko. Jinak bezvadná práce.

Tam ty dvojité proti sobě ? To bude problém s modelem, který nemám. Jen ten původní od Jirky Poláka, ale to pak bude jen jedna závora. Chtělo by to nějakou fotku.
Psal jsem, že mám jen to video od Tebe a nějaké detaily jsou špatně rozeznatelné. Také máš výpadek na videu mezi Bohousovou a Liticemi mezi předvěstí a stanicí a ty přejezdníky jsem tam cucal doslova z prstu :D Ale díval jsem se do D1, jak mají být daleko od přejezdu a jak daleko upozorňovadlo, tak to mám snad dobře. Jen si budu muset přeskinovat upozorňovadlo pro 2 přejezdníky (ta trojka je tam dočasně)

ZŠ:závoru s tyčkou na konci břevna chystá Deterio na přejezd Bubenečské ulice v Praze - Dejvicích. Akorát by se vyretušoval plůtek (ale na staré foto tam je).

Václave, mám pocit, že už to chystal před třemi lety a myslím, že Ti to tenkrát filtrovalo pozadí.
Jenomže na přejezdech to nevisí. Ten kdo to tady detailně nezná si šraňek nevšimne, ale víc ocení typické stavby kolem, jako nádražní budovy, atd. Za stavby až po Kostelec včetně komlexu budov nádraží patří velké díky Aleši Slámovi. Hned je to tam veselejší. Já zkoušel někde osadit náhražky nádražních budov a musím konstatovat, že přirozeněji vypadají ty elektrické šraňky v Doudlebech :D

Tak, tak. Originální modely v tomto úseku jsou parádní. Velká chvála modeláři.
Co se týče elektrifikovaného úseku do Lichkova, já jsem za něj rád. Alespoň bude kde prohánět tyristorky na osobácích. Zbyňku jen malá poznámka k dvojitým rychlostníků na tomto "koridoru". Nechceš rychlostní limit nastavit na spodní rychlostníky, jako to máš všude jinde? Přeci jen jezdíme v MSTS rychleji oproti reálu.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře