Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha_archív #10

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Zbyněk Šemora napsal:

Dobrý den, na obrázku z Potštejna je u předvěsti mechanické umístěn takový menší trpaslík.

Naposled editoval moderátor:

Kde? Co ?
e3c9ff145f6b512a1f926facd2477ec8.jpg
Takový model neplatné předvěsti s vytočeným štítem nemám. Můžete se někdo pokusit o model.
Jinak lidi, pokud někdo budete točit video, tak tohle je odstrašující případ nesprávně umístěné kamery. Obraz není celý a díky kameře daleko od skla jsou vidět škrábance od vandalů a celek je takto znehodncený. Nebýt dalších doplňujících fotek od Smrčka, tak bych ani neviděl, jak je tohle krásná trať :D Film mi připomíná výhled z obrněného transportéru OT64, kdy velitel vozu řidiče musel navigovat jak má jet. ( Měl jsem na vojně tu čest kromě pozice velitele vozu i tuto potvoru v terénu řídit. Museli jsme to také umět, kdyby řidiče zastřelili. :D ) Ale byl jsem rád i za tohle video, jinak bych stanice i trať dohromady nedal.

Dnes jsem dal k sobě na stránky další sérii fotek, ale tentokrát z konce nového úseku od Dolní Orlice přes Králíky do Dolní Lipky. Milovníci vysokých rychlostí "si příjdou na své". Není nouze ani o desítku nebo patnáctku či dvacítku. :D Do Žamberku jsem se vrátil až dnes.
66066fedf42424ed69f5aba7629b0d07.jpg25ad227912517651765d75453e304940.jpg1d9b5ae9572c880ef62d20ba801a92b2.jpg
cbd478a28231b07457659b256c9b3632.jpg275f0a30416a74905c65486e4eafc172.jpge11cea408906629bf5239cc27f1c66ed.jpg

9ee10d5807c6014fbb5124a9d31eb873.jpgd71665946f3f5550b3cdf8387ff3f720.jpg2b02d7f771ee8b6dc669201144f9b875.jpg

Zbyňku to je neuvěřitelný! Na začátku tvé práce nenápadná trať Kúty - Brno a co z toho vzniklo :D Smekám před tebou

Luky, ta aktivita Sp z Prahy do Letohradu je na Michalových stránkách. A co se týká 380ky to opravdu přenechávám na Zbyňkovi

Ahoj. Screeny z úseku Králíky - Dolní Lipka jsou moc pěkné, ale chtěl jsem se zeptat jestli by ve stanici v Králíkách nešly udělat naproti stanici nějaké chatky a místo stromů tam dát spíšě nějaké vyšší keře. A u té odstavné ve směru na Štíty dát kupu s uhlím, která tam je pokaždé když tam přijedu :D Je to možná až moc puntičkářské:D Ale je to jenom návrh.
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img217.imageshack.us/img217/8500/p1170550.jpg
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img140.imageshack.us/img140/3172/p1170551.jpg

Ano, ano. Aktivitu do Letohradu Michal obnovil, jen si musíte doplnit další vozidla, která nejsou v TBP, ale mazáci je určitě všechna už dávno mají. 380 jsem s Jardou Skůrou vyjednal. Takže si ji zatím můžete, kdo ji ještě nemá od Jardy stáhnout a já 002 zapracuji do aktivity Den Blbec už oficiálně. Update samozřejmě vydávat na vozidla nebudu, protože vše máte na stránkách autorů.
Jinak co se rozsahu kolejí týká, nyní je to spíš na aktivitu "Klidná síla". Snad budou časem i ty Hanušovice. Deterio mi tento úsek už nafilmoval. A v Hanušovicích si pak přesednete na trať 310, kde tento vlak dojede do cíle.
To se to krásně plánuje :D. Jen aby člověk vydržel. Ale těch 15 kilometrů snad do vánoc mimo jiné ještě zvládnu.
Plecháč napsal:
Vše půjde, ale nafoť toho víc. To jsou první fotky z této trati, které vidím. To uhlí jsem tam z leteckých map tipoval, ale bál jsem se ho tam vysypat. :D Jinak modely chatek nemám, to je problém.
Hold modeláři baráků nám jaksi chybí. Jak nádražní budovy, tak zahrádkářské kolonie. Tyto by byly dobré udělat jako jeden objekt i se stromky a záhony, jako například dělal Honza Švec ty rodinné domky, které teď všude osazuji. I proto, že tyto kolonie bývají u velkých měst a zde už bývá objekty i tak narváno.
Jinak ta nádraží jsou všechna na jedno brdo. Kdyby někdo si nadělal šablony, tak může sekat nádražní budovy všech možných stanic jak Baťa cvičky. :D Jen by se díly jinak poskládaly, změnila fasáda a název stanice. A kde by byla pořádná dokumentace na textury, tak by mohl být i originál.

Sic jsem psal, že žádná aktivita už nebude, ale mohu říct, že Klidná sila bude. Pomalu na ni pracuji. Náhrada místo Orlice. Jen doufám, že Zbyněk to dotáhne do Berouna.

alcapone napsal:
....Jen doufám, že Zbyněk to dotáhne do Berouna.
Ale to jen kvůli Motorákovi, který zatím jako jeden z mála vytrvale pro tuto trať modeluje. Však většina odklonů vznikla jen kvůli stejně nadšeným modelářům. I Alcapone za to může, když mi na jedné ze slezin předhodil mizerné video, že jsem začal stavět 021. Komu se to nelíbí, vyřiďte si to s ním a s A. Slámou, který vymodeloval několik nádražích :D .

Zbyňku:

73682f5d4b6418846fadaa19b317a98a.jpg

Miky945: Za Zbyňkova příspěvku 242 vyplívá, že Deterio.

alcapone napsal:
Sic jsem psal, že žádná aktivita už nebude, ale mohu říct, že Klidná sila bude. Pomalu na ni pracuji. Náhrada místo Orlice. Jen doufám, že Zbyněk to dotáhne do Berouna.
Pepíku já budu dělat Orlici ale z Prahy směrem do Letohradu.

Plecháč: Však Zbyněk psal, že nemá dostatečný podklady pro tudletu trať. Na klidný síle se objevila i Trutnovská 750 346 ještě ve starým kabátě, nebo 750 285. Já zkusím na premiéru aktivity vydat i kabinu na 285 ať to máme krásně všecko komplet.

Michal napsal:
Miky945: Za Zbyňkova příspěvku 242 vyplívá, že Deterio.

Omlouvám se moc,ale opravdu jsem to zasklil.
Holt ty zatra noční, :roll: člověk pro oči nevidí.
Díky Mirek

Už se práce blíží k finále. Po Žamberku jsem zastavěl Lukavice v Čechách a dnes Letohrad. V Letohradě mi ještě chybí několik baráků směr Verměřovice. Pak bude hodně baráčků z Jablonného do Jamné, něco v Mladkově a Lichkov. Jen je věčná škoda, že už nikdo pro tuto trať nemodeluje. A to bylo v říjnu strachu, aby náhodou někdo nemodeloval něco co zrovna modeluje druhý. :D Kam se ztratili ti další modeláři :D
Pokud na pozadí Vám bude připadat, že stále vidíte obec Kostěnice, půjde o podobnost čistě náhodnou :D Ale je to vděčný stavební díl od Matese.
Došla mi fantazie, jakou nádražní budovu osadit například do Lichkova. Hold Honza Švec mne moc rozmazlil. Pak byla radost v ose jeho zájmů pokládat koleje, protože on vždy domodeloval zbytek.

Fotky ještě žádné nemám, na ježdění ještě nebyl čas. Na tak malý kousek se ani nevyplatí startovat brejlovce.:D

Zbyněk Šemora napsal:
....Došla mi fantazie, jakou nádražní budovu osadit například do Lichkova. .....

Děkuji Motorákovi, že si také odskočil z Prahy sem do Orlických hor, aby si vyčistil plíce od smogu a nádražní budovu v Lichkově vymodeloval.
Je dobré informovat, aby náhodou někoho nenapadlo Lichkov modelovat také a neměli bychom nádraží dvě :D.
Jinak stav prací. Včera jsem neudělal nic a dnes dopoledne také nic neudělám. Snad až v pozdním odpoledni bude konečně klid, dokončím ten Letohrad a samozřejmě osadím nádraží v Lichově. ;-)
Aby náhodou už někdo nezačal stříhat metr, k vydání aktualizace. :D.

Čím víc se blížím do finále, tím je víc překážek při práci. Úspěšně jsem dostavěl obce Letohrad, Verměřovice a nyní si lámu zuby v Jablonném. Nemám rád větší města.
Další poděkování patří opět Motorákovi, který vymodeloval kromě Smíchova nádraží v Dobřichovicích i s perony a podchody. Z toho jednoduše vyplývá, že tato trať bude po aktualizaci v pořadí.
Plecháčovi táké díky, že si udělal procházku po pražcích z Dolní Lipky do Králíků a dodal pěkné fotky, podle kterých udělám ještě úpravy na své trati. V Králících je kamenný klenutý silniční nadjezd, který jsem zatím nahradil defaultním kamenným viaduktem. Neexistuje nějaký pěknější model ? Nebo kdyby někdo zvládl udělat model a natáhl nějakou osvědčenou texturu z jiného zdroje.
Zde je obrázek, bohužel svítilo slunce.
dcd95fd50c18eb6140dbc9016ea496d8.jpg

Já jeden takový dělal Pepovi do 310.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře